Orele suplimentare si viata de familie
Raspunsuri - Pagina 3
Rodica spune:
Bravo fetelor!!!!
Am avut si eu servicii bine platite, de la care plecam franta, si adormeam in drum spre perna. Dar, de copii se ocupa mama, Dumnezeu s-o ierte! Cand s-a prapadit, am mai rezistat jumatate de an, apoi m-am prabusit, dar nu s-a sfarsit lumea.
Acum la 16:30 -17:00 sunt in drum spre semiinternat de unde ii iau, ajungem acasa repede ca sa ne apucam de: gatit /sau lectii cu copilul de clasa a4 a /sau lectii cu cel de a 2a.
SAU= adica pe rand, exista zile cand si le fac singuri si nu-i verific= nota pe care o obtin este strict responsabilitatea lor.
Dragelor, e putin mai greu cu banii, dar n-am murit de foame, nevoile le-am adaptat, dar......de doua ori pe saptamana de la 19-20:30 eu si sotul meu mergem la un curs de dans-lectiile se tin in scoala copiilor- si venim transpirati si binedispusi de acolo.
Sambata si duminica jumate de zi facem treaba, dar obligatoriu iesim la plimbare in parc,sau la mall, sau la nasi, sau la cimitir la parintii nostri- acolo, la Bellu, tot un fel de parc este, dar ne aminteste ca nu suntem vesnici, si oricat ne-am zbate si orice am face, tot acolo mergem. Important este ce lasam in viata celor din jurul nostru. Iar mama mea a lasat foarte multe in inima mea.
va pup, si imi doresc sa ne gasim echilibrul si sa ne putem opri o secunda, ca sa ascultam ... linistea
Elise spune:
problema mea mu e programul - de bine, de rau, pe ala mi-l aranjez singura. Ci faptul ca nu ma pot detasa 100% de belelele de acolo nici acasa. Asa ca nu-mi stric numai alea 8-10-12 ore, cite or fi.... afecteaza si restul.
Elise & BBLisa
clyo spune:
ce te faci cand firma la care lucrezi este condusa de un expat??????????
la ora 5, cand toata firma se pregatea de plecare, a trimis un mail prin care cheama toti managerii la sedinta la ora 6
asa ca ma duc sa beau un pahar cu apa rece si sa ma calmez; mai bine stau aici, decat in trafic
clyo spune:
io vorbeam de restul firmei, nu de manageri; de cand sunt in firma asta, adica din aprilie, nu am vazut nici un manager sa plece mai devreme de 7, decat in cazuri exceptionale.
pot sa spun ca eu am plecat la 19.30 si lumea era inca aici.
chiar nu inteleg unde este comicul de situatie aici?
eu fac intre 1.30si 2 ore pana acasa; la cat ar trebui sa plec de la munca, in conditiile in care ajung la 8.30?
andira spune:
Io chiar imi respect progrmaul de 6h. Marti am avut sedinta de management, de la 16.00. Nu m-am dus, la ora aia eram deja acasa cu copiii.
Miercuri - alt tip de sedinta, tot cu managerii, de la 14.30. Ghinion, la 14.00 eu spargeam usa.
Ieri s-au invatat minte si au pus-o la 12.00, ca sa ma prinda in program.
ingridnen spune:
Bravo, fetelor, impuneti-va
din iulie, de cand ne-am mutat in sediu nou, avem program flexibil, adica putem veni intre 8-9.30 si pleca intre 16.30-18.00.
Eu vin la 9 si la 17.30 am plecat, fie ce-o fi.
In schimb de cateva luni s-a mutat sotzul la alt servici si are program de ajunge numai la 8-9 seara acasa. E drept ca face si aproape doua ore in trafic.
Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni
anangel_lexi spune:
Eu nu stau si nu voi sta niciodata peste program. Cata vreme nu-mi plateste nimeni orele suplimentare nu au niciun drept sa-mi ceara sa stau peste. Pentru mine nu-i nimic mai presus de familie. Asa ca eu la maxim 17.10 plec de la servici si pe la 18.30-19 ajung acasa. Desigur cand mai am niste treburi de terminat mai stau, dar nu se intampla prea des.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
ruxij spune:
Eu la 4.30-4.40pm am tulit-o si la 4.50-5.00 sunt deja acasa. Dc. m-or da afara pana la urma, asta e. Si eu am evitat toata viata sa stau peste program, asta e un scop major in viata mea
Naty spune:
Problema e ca specificul unor activitati nu iti permite sa lasi balta totul si sa o stergi la o anumita ora.
Eu, de exemplu, lucrez intr-o societatea de avocati, nu din cele mai mari, dar cu clienti mari si afaceri importante. De fapt, chair sunt unul dintre cei doi asociati - cel minoritar .
Ei bine, daca clientul meu are o afacere de milioane de Euro (uneori de multe zeci de milioane) si eu ii spun la ora 6 "imi pare rau, eu nu mai pot sa negociez contractul fiindca mi s-a terminat programul" a doua zi l-am pierdut.
Oriunde as pleca in domeniul meu, daca vreau sa castig bani buni, voi avea parte de multe ore suplimentare.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra
casatoria civila, burtica si Dodolina piticuta pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
nanusha la 2 ani
3 ani!
nunta si luna de miere
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI