Aspirante optimiste > 20 Ani ( 168)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

am mai citit ca TB scade 1-2 zile inainte de ovulatie si creste la 1-2 zile de la ovulatie
ma mai informez si va mai zic ce mi s-a parut interesant

Ana-Maria nimfomana dupa teste de sarcina
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diaconmaria spune:

Deci de maine dam drumul la simptomeeee?
Nu prea cred ca eu am sa am ceva dar te sustin pe tine !!

Maria
In asteptarea lui

Mergi la inceput

forumul ar trebuii sa se numeasca simptomele aspirantelor optimiste>20 ani

proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie

Mergi la inceput

maria recunoashte ca poftesti la oxigen!!!vrei sa respiri oxigen!!!deci ai pofte!!clar!!

proiectul bebe pink

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anaxena
br]maria recunoashte ca poftesti la oxigen!!!vrei sa respiri oxigen!!!deci ai pofte!!clar!!

proiectul bebe pink

Hai ca m-ai facut sa rad

Maria
In asteptarea lui

Mergi la inceput

super intereseant
Linia de delimitare a celor doua trepte : dupa terminarea menstruatiei, observati care este cea mai mare temperatura in urmatoarele 6 zile. Marcati ziua / temperatura respectiva pe grafic. Observati care este prima temperatura mai mare decat cea dinainte. Numarati 6 zile inapoi si observati care este ziua cu temperatura cea mai mare. Aceasta linie va fi linia de delimitare a celor doua trepte. Trageti o linie deasupra acestei temperaturi ( cu cca 0.01 mai sus ). Stiu ca suna cam dificil, dar este foarte folositor. Aceasta linie este folositoare mai ales fiindca astfel va puteti calcula faza post-ovulatorie ( prima zi deasupra liniei este prima zi a acestei faze).

EXEMPLU: menstruatia a durat 5 zile. Numar 6 zile dupa menstruatie si observ ca in ziua a 7-a am avut temperatura cea mai mare, de 36.47. Observ ca in ziua a 17-a am avut o temperatura de 36.56. Numar 6 zile inapoi si observ ca temperatura cea mai mare a fost in ziua a 14-a, de 36.40. trag o linie deasupra acestei temperaturi.

* La ce va foloseste sa stiti cat de lunga este faza post-ovulatorie :
1. faza aceasta este in general intre 10-16 zile. Se spune ca, cu cat este mai lunga, cu atat o persoana va prezenta posibilitati mai mici de pierdere a sarcinii( de exemplu, femeile cu o faza post-ovulatorie de 8-9 zile s-ar putea sa aiba probleme cu mentinerea unei sarcini, desi acest lucru nu este imposibil!)
2. faza aceasta este in general aceeasi in cazul unei femei ( de exemplu, o femeie va observa ca are de obicei o perioada post-ovulatorie de 12 zile, niciodata mai mult de 14). Acest lucru va ajuta sa calculati cand va veni urmatoarea menstruatie prin simpla numarare a zilelor de deasupra liniei.
3. daca faza aceasta este mai lunga decat de obicei, puteti sa considerati ca sunteti insarcinata ( mai ales in cazul in care perioada post-ovulatorie este mai lunga de 18 zile) sau puteti considera ca ceva nu este "in regula" cu corpul dvs. (caz in care va recomand vizita la un medic de specialitate).

* In faza pre-ovulatorie, temperatura scade brusc si apoi creste brusc - puteti considera ca ziua in care temperatura a scazut brusc este ziua in care ati ovulat, desi ar fi mai bine sa verificati acest lucru si in functie de linia descrisa mai sus ( si alte semne care vor fi discutate mai jos).

* Linia de delimitare optionala ~ daca vi se pare ca metoda de mai sus este prea dificila, puteti folosi o linie optionala ( insa aceasta nu este la fel de sigura ca cea de sus). Observati temperatura cea mai mare in cele 10 zile dupa terminarea mentsruatiei si trageti o linie deasupra ei. In momentul in care o temperatura este deasupra liniei puteti considera ca ati ovulat si ca sunteti in faza post-ovulatorie.

proiectul bebe pink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Zuzo ai inceput cu simptomele?
Eu va sustin si CM urmator ma alatur si eu cu simptome. HAI FETELE HAI FETELE

bujo (asteptand din nou liniuta roz)
album de nunta

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bujo

Zuzo ai inceput cu simptomele?
Eu va sustin si CM urmator ma alatur si eu cu simptome. HAI FETELE HAI FETELE

bujo (asteptand din nou liniuta roz)
album de nunta

Bujo dulce la fata!! ce faci?? Ne faci galerie ??

Maria
In asteptarea lui

Mergi la inceput

CUM se observa lichidul cervical? : Desi la inceput s-ar putea sa vi se para ciudat sa va cercetati scurgerile, veti vedea ca aceasta metoda este foarte folositoare si odata obinsuita cu acest lucru, o sa vi se para foarte normal.
1. cercetati lichidul de pe hartia igienica dupa urinare sau dupa scaun ( mai ales cel de dupa scaun, fiindca atunci probabil veti observa o cantitate mai mare de lichid cervical). Atingeti acest lichid si observati consistenta lui (vezi mai jos pentru detalii).
2. daca va este greu sa observati lichidul cervical in afara vaginului, incercati intravaginal. Dupa ce va spalati bine pe maini, introduceti un deget sau doua in vagin si "trageti in afara" lichid. Observati consistenta acestuia. (mainile trebuie sa fie bine uscate)
3. daca nu sunteti sigure daca ceea ce observati este lichid cervical sau nu, incercati testul paharului cu apa : introduceti lichidul respectiv intr-un pahar cu apa. Daca se va dizolva, atunci lichidul respectiv nu va fi lichid cervical, daca nu se dizolva si se lasa la fund, atunci este lichid cervical.
4. nu cercetati lichidul cervical dupa actul sexual, fiindca probabil va fi greu de distins!

proiectul bebe pink

Mergi la inceput

. Imediat dupa terminarea menstruatiei, veti observa ca lichidul dvs. cervical este uscat sau inexistent.
2. Dupa cateva zile ( perioada depinde in functie de persoana), veti observa ca lichidul respectiv devine mai lipicios si mai pastos. De obicei este albicios sau galbui si, frecat intre degete, el se va tranforma in niste "bobite" sau va va da o senzatie de uscaciune si lipicios.
3. Dupa inca cateva zile, veti observa un lichid cremos, ca o lotiune. Acesta este albicios sau galbui si senzatia vaginala va fi de umiditate. Frecat intre degete, acest lichid va va parea umed si putin rece.
4. Urmeaza faza lichidului cel mai fertil. Acesta este un tip de lichid cervical cel mai bine asemuit albusului de ou, atat in ceea ce priveste culoarea, cat si in ceea ce priveste consistenta. De obicei este incolor si se poate intinde (cateodata chiar cativa cm), dar poate fi si albicios sau colorat (rozaliu).
5. Dupa terminarea acestei perioade de cateva zile, veti observa ca lichidul dvs. cervical va incepe sa se usuce (cremos-lipicios-uscat) odata cu intrarea corpului dvs. in faza post-ovulatorie( vezi mai sus).
iformatiile acestea sunt special pt bujo
eu ma minunez la ce citesc aici

proiectul bebe pink

Mergi la inceput