grupa pregatitoare sau clasa zero

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Lala_D, la noi (grupa mare) nu se dau calificative. Uneori, copilului care se descurca cel mai bine la o activitate, i se deseneaza o bulina pe mana. Se merge mai degraba pe motivarea copiilor prin incurajare, se urmareste progresul facut in timp. Iar lucrurile care necesita imbunatatire, ne sunt aduse la cunostinta prin intermediul evaluarilor periodice (transmise in scris si / sau discutate intre patru ochi: parinte - educatoare, fara a fi copilul de fata). Sistemul de notare din sistemul scolar este un pic diferit.

Claujro, multumesc de informatie. Asteptam cu nerabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

La noi (gradinita privata) educatoarele au completat de 2 ori/an o fisa de evaluare pt fiecare copil. Fisa primita de la minister.

Fisa de evaluare este f stufoasa, vreo 4 pagini, si trece prin multe abilitati. Se nota cu A (atins), D (in curs de) si parca N (nu).

Ne-au aratat-o la discutiile bianuale cu parintii.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Buna! Am si eu o intrebare. Daca baiatul meu implineste la anul in septembrie 5 ani si jumatate, cand il dau la grupa pregatitoare? El este acum grupa mare.La scoala il primesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu. Trebuie sa aiba pentru clasa pregatitoare 6 ani sau sa implineasca pana la sfarsitul anului 2012. Va repeta grupa mare la gradi.

Va merge la 6 ani si jumatate la scoala, in clasa pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymona spune:

buna tuturor,
noi suntem in situatia in care va implini 6 ani in februarie 2012, acum este in grupa pregatitoare la gradi (al patrulea an de gradinita pt ca am inceput grupa mica la 2 ani si 8 luni) si am vrea ca in sept 2012, adica la 6 ani si 8 luni, sa o inscriem in clasa 1.
insa, inteleg ca, cf noii legi, copiii nascuti in intervalul 1 ian - 15 sept 2006 merg obligatoriu in clasa pregatitoare.
mie mi s-ar parea corect ca cei care suntem in situatia de a fi trecut odata prin grupa pregatitoare sa putem merge in clasa 1. e frustrant pt copil sa faca 2 ani la rand acelasi lucruri. ea este la nivelul celorlalti colegi de grupa cu cateva luni mai mari si care vor merge in clasa 1.
stie cineva dc exista vreo posibilitate pt acesti copii (care au facut deja grupa pregatitoare), pe baza optiunii parintilor, sa fie inscrisi direct in clasa 1?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui anymona

buna tuturor,
noi suntem in situatia in care va implini 6 ani in februarie 2012, acum este in grupa pregatitoare la gradi (al patrulea an de gradinita pt ca am inceput grupa mica la 2 ani si 8 luni) si am vrea ca in sept 2012, adica la 6 ani si 8 luni, sa o inscriem in clasa 1.
insa, inteleg ca, cf noii legi, copiii nascuti in intervalul 1 ian - 15 sept 2006 merg obligatoriu in clasa pregatitoare.
mie mi s-ar parea corect ca cei care suntem in situatia de a fi trecut odata prin grupa pregatitoare sa putem merge in clasa 1. e frustrant pt copil sa faca 2 ani la rand acelasi lucruri. ea este la nivelul celorlalti colegi de grupa cu cateva luni mai mari si care vor merge in clasa 1.
stie cineva dc exista vreo posibilitate pt acesti copii (care au facut deja grupa pregatitoare), pe baza optiunii parintilor, sa fie inscrisi direct in clasa 1?

Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)
POZE

Il poti inscrie in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Citat:
citat din mesajul lui anymona

buna tuturor,

Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)
POZE

Il poti inscrie in clasa I.

Claudia, felicitari pt perseverenta cu care raspunzi tuturor, chiar daca repeti.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymona spune:

iti multumesc mult pt raspuns. sper sa fie asa pt ca directoarea gradinitei m-a informat ca legea spune clar ca dc e nascuta in 2006 nu va putea fi inscrisa sub nicio forma in clasa 1. doar in clasa pregatitoare.
am sunat si la scoala si mi-au spus ca ei inca nu stiu nimic :(((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscora spune:

baietelul meu implineste 6 ani in luna octombrie 2012. Daca optez pentru a repeta grupa mare, in anul 2013 in ce clasa va trebui inscris? Zero sau clasa 1? Daca trbuie in clasa 1, diferenta dintre el si ceilalti copii care au trecut prin clasa zero va fi una f mare tinand cont de programa pe care au urmat-o in clasa zero. Daca trebui sa urmeze obligatoriu clasa zero, va intra in clasa 1 la aproape 8 ani....ooof!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

http://www.petitieonline.ro/petitie/26185051/semneaza

Petitie impotriva legii referitoare la Clasa 0.

Eu cred ca au vrut sa modifice structura actuala doar ca sa arate ca nu stau ca niste loaze in Minister! Nu exista nici considerente psihopedagogice si nici economice (nic macro referitare la cea a statului nici micro, referitoare la veniturile din familii). Eu am participat la o intilnire referitoare la aceasta lege cu 2 persoane din Minister. Habar nu aveau care sunt considerentele care au stat la baza modificarii... doar ca a fost un grup de lucru care asa au tras ei concluzia ca e mai bine.
Spuneau sa nu ne mai punem noi atitea intrebari referitoare de unde vor avea bani pentru a infiinta noi clase, pt ca din anul 2012 se va acorda pt invatamint 6 % din PIB!!! Stiti ca nu s-a acordat NICIODATA nici macar 4 %... dar cum in perioada de criza le da 6 %!!!
Va dati seama cit amatorism si infantilism in virful misiterului!!!

Si mai spuneau ca asta nu e treaba noastra ci a directorilor de scoli, care nu au decit sa se execute!
Si asa limbaj foloseau!

Mergi la inceput