grupa pregatitoare sau clasa zero
Raspunsuri - Pagina 7
roli25 spune:
La noi la gradi lucrurile s-au clarificat. Nu se mai face pregatitoarea la anul. Mergem la scoala. Norocul e ca gradinita are o intelegere fix cu scoala la care vroiam sa mearga. A venit la sedinta cu parintii directoarea de la scoala si a vorbit. Deci nu sunt probleme ca nu apartinem de acea scoala.
Scoala are o sala de dormit si asigura pranzul.
Nu stiu insa cum organizeaza pregatitoarea scolile care nu asigura masa si somnul.
iuliadan spune:
La ce gradinita sunteti si la ce scoala urmati sa mergeti?Eu am intrebat la 3 scoli din zona si nici vorba sa poata primi de anul viitor grupa pregatitoare.
danaionela spune:
Ce nebunie!!! Scolile nu primesc, gradinitile nu mai fac..... Ce bine ca au varsta potrivita si pentru clasa 1. Asa scap de toata nebunia asta in jurul clasei 0.
claujro spune:
La scoala mea se formeaza 3 clase pregatitoare. E adevarat insa ca inscrierile sunt in primavara. Cred ca v-ati dus prea devreme sa intrebati.
Lala_D spune:
Azi am primit confirmarea ca si la noi grupa pregatitoare trece la scoala, cele 3 scoli din zona vor face clase in toamna pentru micuti.
Inscrieri din iarna.
O zi excelenta !
Lala.
Mr B si Mr A
My hobby
Adriana mica spune:
Claujro, au fost transmise cumva catre scoli si detalii referitoare la sistemul de predare si de evaluare? Ma refer la aspecte de genul: vor avea program structurat pe ore / materii similar cu clasa intai sau se va opta pt o varianta mai flexibila (similara cu modul in care se derulau activitatile la grupa pregatitoare), evaluarea va fi formalizata (in catalog) prin calificative sau va fi doar orientativa, etc.
Editez pt a completa ca sunt putin ingrijorata, caci mi se pare destul de dificil pt un copil de 6 ani sa faca fata sistemului scolar, asa cum este structurat in momentul de fata. Si nu fac referire doar la rezistenta fizica (oboseala), ci mai ales de la nivelul de maturitate emotionala specifica acestei varste. Pana acum, parintii puteau opta pt inceperea scolii la 6 ani, daca evaluarea copilului dovedea ca este pregatit pt acest lucru. In opinia mea, aceasta schimbare dintre cele aduse de noua lege este cea care ne va impacta cel mai mult.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adriana mica Claujro, au fost transmise cumva catre scoli si detalii referitoare la sistemul de predare si de evaluare? Ma refer la aspecte de genul: vor avea program structurat pe ore / materii similar cu clasa intai sau se va opta pt o varianta mai flexibila (similara cu modul in care se derulau activitatile la grupa pregatitoare), evaluarea va fi formalizata (in catalog) prin calificative sau va fi doar orientativa, etc. Editez pt a completa ca sunt putin ingrijorata, caci mi se pare destul de dificil pt un copil de 6 ani sa faca fata sistemului scolar, asa cum este structurat in momentul de fata. Si nu fac referire doar la rezistenta fizica (oboseala), ci mai ales de la nivelul de maturitate emotionala specifica acestei varste. Pana acum, parintii puteau opta pt inceperea scolii la 6 ani, daca evaluarea copilului dovedea ca este pregatit pt acest lucru. In opinia mea, aceasta schimbare dintre cele aduse de noua lege este cea care ne va impacta cel mai mult. Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu' (26sept2006) Uite ce mare am crescut... www.totsites.com/tot/duduburlacu" target="_blank">Povestea merge mai departe... |
Tinand cont ca invatatoarele ce vor prelua clasa 0 vor trebui sa aiba si specializarea de "educator" in niciun caz nu va fi vorba de calificative si "scoala" adevarata. Programa este de grupa pregatitoare, jocul si socializarea sunt inca predominante, singura "noutate" este faptul ca acum aceasta este parte din ciclul primar si este obligatorie.
Evaluari se fac si acum in gradinite, chiar si la grupa mica, copiii nu sunt afectati de ele, sunt niste fise si jocuri.
Din lipsa de spatiu si dotari insa unele scoli nu vor putea suporta programul lung astfel incat se va ajunge la program normal 8-12, cum exista unele grupe in gradinita.
S-a discutat dotarea claselor cu mobilier specializat, vom vedea daca vor primi buget pentru asa ceva sau vor "contribui" parintii.
claujro spune:
Nu se stie nimic legat de orar, continuturi, programa, nr ore. Ministerul nu a elaborat metodologiile. Sunt asteptate pana la sfarsitul anului, pentru ca in primele luni ale lui 2012 incep transferurile cadrelor didactice si trebuie sa se stie cate posturi sunt.
Nu este adevarat ca invatatoarele trebuie sa aiba si specializarea "educatoare". Clasa 0 apartine ciclului primar si cum invatatoarele sunt cele care predau la primar, predau inclusiv la clasa pregatitoare. Urmeaza sa fie organizate cursuri de "instruire" pentru invatatoarele claselor a IV-a actuale.