Inca o viata in Emiratele Arabe

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lore. spune:

Buna Cornilla,multumim pt urari.Si eu iti doresc tie si familiei tale multa sanatate.Noi am fi plecat prin noiembrie -decembrie dar azi am vorbit in Ro si trebuie sa merg acasa in noiembrie ca sa imi rezolv cateva cursuri pt ca sunt studenta ultimul an la psihologie.E tare greu sa vrei sa fii acasa sa rezolvi unele probleme si sa fii legat aici de serviciu,ipoteca ...
Nu m-ar interesa un hotel foarte scump,poate 3-4 stele.Cand ar fi mai convenabil,in iarna sau in vara?(in ceea ce privesc preturile).

MULTUMESC.Lore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Adiereamarii
Veniti in Franta ca aici medicii sint primiti cu bratele deschise ,nu ai decit sa-ti depui CV-ul pe un site destept si-ti gasesti si casa si serviciu decent .
E adevarat ca Franta nu-i Dubai da e normal ca numa unu-i regele petrolului pe planeta asta !!!
Cit despre protectia sociala..........tot este mai buna decit cea din Romania!!
Ai si anotimpuri ,si parcuri naturale si natura "naturala" si esti si la doua ore si jumate departare de cei dragi!
Bafta!

mamica fericita de baiat mare !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Adiereamarii,imi pare rau sa citesc despre experienta negativa - sa nu iti para rau nici pentru ca nu vei reusi sa iti sustii examenul pentru ca din pacate nici un rezultat pozitiv la examen nu e cheia pentru a intra in sistemul medical de aici
Cunosc foarte multe persoane care au luat examenul respectiv si asteapta acasa de luni bune sau ...in zadar ca sa fie sunati de catre Min.Sanatatii cum ca ar exista un post liber

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by LoraG76

Exista natura vie? Ca tot aud mereu cat e de frumos, dar frumosul asta pe care il descrie toata lumea e un frumos construit. Mi-ar placea sa povestiti si ceva despre "naturalul" de acolo.

soare,mare,plaja,dune de nisip,desert
intr-adevar la capitolul "natural" tara sta foarte slab dar asta nu o opreste sa fie una din destinatiile favorite ale turistilor si sa primeasca distinctii peste distinctii din partea diverselor organisme de turism international pentru calitatea si diversitatea serviciilor,siguranta,si in mod sigur oricine viziteaza UAE ca turist simte ca cuiva ii pasa de el si intr-adevar se fac investitii fabuloase cu rezultate uimitoare iar punctul de plecare e desertul.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guestus

Spune si ceva de rau din EAU....ca de bine sintem toti satui pina peste cap.

- moneda nationala slaba datorita mentinerii unui curs valutar dollar – dirham “batut in cuie” in neconcordanta cu realitatile economice (de ex.dollarul este aici la fel de puternic ca acum 10 ani) ceea ce a produs cresterea preturilor,inflatie,devalorizarea economiilor expatriatilor

-blocarea,monitorizarea,filtrarea multor siteuri de internet care nu corespund cu “valorile morale si spirituale promovate de UAE” ,mai mult de atat in 2005 s-a interzis folosirea serviciilor VOIP si s-au blocat toate siteurile care ofereau solutii pentru accesarea skype-ului de ex.La sfarsitului anului trecut s-a ridicat interdictia la cererea in masa a publicului expatriat nu fara insa a se percepe o taxa spre anumite destinatii

- ingradirea libertatii presei si a exprimarii persoanei

- legislatie deficitara,neuniforma intre cele 7 emirate

- drepturi diferite in functie de tara de provenienta,statut social

- exploatarea persoanei in anumite cazuri si ma refer aici strict la servitoare (nu imi place cuvantul dar asa sunt numiti si in contractul de munca)-contract care de altfel poate varia de la un angajator la altul si de cele mai multe ori nu sunt mentionate cele mai elementare drepturi iar la incalcarea lor (ore de lucru,volum de munca) nu au cui sa i se planga deoarece ele nu intra sub incidenta legislatiei muncii

Mergi la inceput

Adiereamarii,intr-adevar jenant ce ti s-a intamplat la aeroport, foarte rar ama auzit de asa ceva in Dubai - am avut ocazia sa trec prin mai multe aeroporturi,vami insa nicaieri nu am simtit mai multa umanitate ca aici
oricum aveai dreptul sa ceri explicatii pentru ceea ce ti-au facut

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Luna75

Adiereamarii,intr-adevar jenant ce ti s-a intamplat aeroport, foarte rar am auzit de asa ceva - am avut ocazia sa trec prin mai multe aeroporturi,vami insa nicaieri nu am simtit mai multa umanitate ca aici
oricum aveai dreptul sa ceri explicatii pentru ceea ce ti-au facut

Mergi la inceput

Iata si ceva frumos

O campanie umanitara lansata recent de seicul Dubaiului Mohammad Al Maktoum menita sa educe copiii din tarile subdezvoltate ale Africii a reusit sa mobilizeze populatia ina asa masura incat s-au strans intr-o luna peste un bilion de dirhami (1 $ = 3.65 DH) .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by Adiereamarii

Draga Luna75,
Multumesc mult pentru sinceritate.Stiu ca sunt destui care au reusit in Dubai.Le urez mult succes in continuare.Nu am avut sentimente de frustrare niciodata,nici de invidie.Dar printre experiente frumoase e normal sa cunoastem si alt gen de experiente.Eu nu sunt o ghinionista.Dimpotriva.Sunt un medic bun,cu ani de experienta,cu zeci de nopti de garda,fac ceea ce imi place.Nu ma asteptam sa ma angajeze cineva de cum am ajuns.Orice inceput e greu,si stiu asta.Dar am intrat atat de optimista in tara asta,fara nici o teama.Acum,lucrez ca purtator de cuvant.Lucrez cu zeci de straini in tara,dar cum m-am simtit de umilita cand am ajuns in Dubai,nu m-am simtit toata viata mea .Mi-au deschis bagajele,m-au dezbracat pentru control corporal,au urlat.De ce?Nici acum nu stiu.Veneam in vizita.Vad si acum imaginea mea din aceea dimineata in aeroport.Am plans cat n-am plans niciodata.Si pentru ca m-au umilit ca om,lasand la o parte functii si blazoane,nu am sa tac.Nici pe forum,nici oficial.E dreptul meu ca om sa povestesc ce am patit,cum au putut sa ma ingenuncheze doar ca asa au vrut ei.E dreptul meu ca purtator de cuvant,sa dau aceste informatii si oficial.Si am sa o fac.

Imi pare rau pt.felul cum ai fost tratata, Luna are dreptate, trebuia sa ceri explicatii. Sa stii ca pt. vamesi conteaza in primul rind tara de pe pasaport, probabil ai vazut la check-in/out ca sint ghisee diferite pt. tarile de unde provii, de aici si tratamente diferite..Nu e drept ca pasaportul romanesc sa fie categorisit cu risc, insa multi din cei ce introduc droguri si alte substante interzise provin din RO, Rusia, Bulgaria si romanii sint acum luati in colimator (de fapt, cam peste tot in Europa renumele nu ne face cinste, din pacate, floricelele de pe ici-colo nu pot sterge imaginea patata pe care o au cetatenii tarilor respective despre romani ca natie)

E f. greu sa iei licenta de libera practica acolo, din pacate conteaza si pt. ei, ca si pt. alte tari, unde ai facut studiile, nu neaparat ce stii sau/si ce experienta ai. Si aici e la fel. Cel mai bine e sa pleci cu contract de munca dupa ce unul din voi are serviciu stabil, altfel risti sa patesti aceeasi experienta. Din experienta mea cu unul din spitalele de acolo, personalul era din: Africa de Sud, Australia, UK, Indonezia, Filipine, USA, deci tari care au acelasi sistem educational universitar...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adiereamarii

Ceva bun tot am facut.Am invatat araba singura si acum stiu bine,chiar daca multi spun ca nu imi foloseste la nimic.

Felicitari! a cunoaste o limba in plus e un avantaj chiar daca sunt sanse putine sa o folosesti

Mergi la inceput