de ce se intampla...?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

quote:
Originally posted by lore03
Nu mi-a ramas decat sa cred ca totusi Dumnezeu nu greseste si ca toti avem un destin pe care nu il putem schimba orice am face.

cristetil

Dumnezeu nu greseste este adevarat.
Noi in schimb gresim din plin.
Toti avem un destin pe care trebuie sa-l implinim, DAR destinul poate fi schimbat prin ceea ce facem, prin faptele bune sau rele pe care le facem zi de zi.
De noi depinde de cum il indeplinim sau daca il schimbam chiar.
Cum spuneam, in viata noi trebuie sa evoluam, sa ne invatam lectiile pe care le avem de invatat. Daca ne schimbam, daca sufletul nostru devine mai bun, ne schimbam si programarea cu care am venit atunci cind ne-am nascut. Sa va dau un exemplu, daca sufletul invata sa nu mai poarte rachiuna, ura, atunci nu vom mai primi oameni in calea vietii noatre care sa ne puna la incercare puterea de iertare, pentru ca aceasta lectie am invatat-o deja. Sufleul se va elibera si nu se va mai macina, nu va mai fi ocupat cu sentimente atat de marunte si meschine. Vor fi alte lecti pe care va trebui sa le invatam.
Ce mai este importat de retinut, este faptul ca odata cu schimbarea noastra in bine ii influentam si pe cei din jurul nostru in bine, ii ajutam direct sau indirect si pe ei sa se schimbe. Ii ajutam sa evolueze spiritual. Lectiile pe care le au de invatat vor fi mai usor de trecut si astfel destinul lor se poate schimba in bine. Fericirea nostra se ve transmite si la ei, curatenia noastra ii poate influenta si pe ei. Asta bineinteles ca ii va ajuta dar doar daca aleg si ei schimbarea. Pot avea parte de fericirea pe care o cauta dar nu o vedeau. Pot sa primeasca "dreptul" de a avea copii, de a ramane copii in viata lor, de a trai mai mult langa famile, etc.
Dumnezeu a pus niste reguli pe care trebuie sa le respectam, niste incercari pe care trebuie sa le trecem, iar daca le respectam si le invatam si atunci viata noastra se va schimba in bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

RAMONELLA, sigur ca fiecare dintre noi accepta raspunsurile care ii pot reda linistea si echilibrul.

Eu nu cred in predestinare, eu cred ca suntem liberi sa alegem si responsabili pentru alegerile noastre. Cred ca in viata fiecaruia exista momente esentiale, cand luam decizii ce ne schimba viata...tot ce ni se intampla depinde intr-un fel sau altul de ceea ce alegem la un moment dat. De aceea e atat de important pt mine sa caut raspunsuri. Ca sa pot intelege "lectia" pe care ar trebui s-o invat din lucrurile mai putin fericite ce mi s-au intamplat. Altfel cred ca, intr-un fel sau altul, voi mai primi "lectii" pana voi intelege.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

O mare parte din relele si suferintele din lume isi au explicatia in noi insine si in libertatea noastra de vointa pe care o folosim gresit. Cred ca sunteti de acord cu mine ca de-a lungul istoriei n-a existat nici o perioada in care faptele monstruoase savarsite de oameni impotriva semenilor lor sa nu fie prezente (razboaie, genocide, maceluri, torturi).
Dumnezeu a lasat hrana pentru toata lumea, datorita lacomiei unora altii mor de foame; mai sunt si oamenii care datorita exceselor (alcool, tutun, medicamente) isi distrug sanatatea.
In ceea ce priveste copiii, acestia nu pot fi raspunzatori pentru suferintele pe care le indura.
"Cartea lui Iov" ne ofera raspunsurile la multe din intrebarile noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Pentru mine nu exista nimic mai exasperant decat raspunsuri de genul "asa a vrut Dumnezeu. Stie el ce face. Asa a fost sa fie. Etc".
Mi-e greu sa inteleg si sa cred asa ceva. Nu pot sa inteleg de ce Dumnezeu a vrut ca eu sa pierd sarcina pe care o asteptasem tat de mult. Nu pot sa inteleg de ce El a vrut sa-mi ia copilul tocmai in perioada in care tineam post pentru a ma impartasi spre curatirea sufletului. Mi-e greu sa inteleg de ce, in dimineata aia, din cele 10-12 femei cate eram la ecograf, eu a trebuit sa fiu singura caresa primeasca vestea ca din pacate sarcina s-a oprit din evolutie. Si mi-e greu sa inteleg de ce a trebuit sa fiu nevoita sa fac chiuretaj in saptamana mare.
Si cel mai rau este ca nu reusesc sa inteleg ce ar trebui sa invat din toate astea.
Nu cred ca putem intelege vointa Domnului sau cum gandeste el si atunci folosim raspunsuride genul acesta. Sau le primim de la cei din jur cand nu stiu ce sa raspunda la intrebarile noastre.
Si pentru ca undeva intr-un colt de suflet, chiar si impotriva vointei mele, mi-a mai ramas un bob de credinta si pentru ca nu as vrea sa-l pierd si pe asta, refuz sa cred ca poate exista un Dumnezeu crud si rau care mi-a facut asta. Prefer sa cred explicatia medicilor.

Dar repet: ma exaspereaza sa aud chestii de genul asa a vrut Dumnezeu. De ce vrea Dumnezeu ca unele femei sa piarda sarcini iar altele nu? De ce vrea Dumnezeu ca unii sa sufere si altii nu? Parca eram egali in fata lui.
Scuze daca am deranjat pe cineva cu postarea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

IreneCAM si Alina(alyx), Dumnezeu sa va dea mangaiere si alinare pentru pierderile suferite! din partea mea, o imbratisare calda, fie ea si virtuala!

quote:
refuz sa cred ca poate exista un Dumnezeu crud si rau care mi-a facut asta

EXACT!!! Dumnezeul in care cred eu nu este un Dumnezeu crud care ia viata din cine-stie-ce motive!! cei care vin cu 'alinari' de genul "asa a vrut Dumnezeu" sau si mai rau "ca este spre binele nostru sau ca vrea El se ne invete ceva omorandu=ne pruncii" nu au inteles ca DUMNEZEU ESTE VIATA!!! EL da Viata, in nici un caz El nu ia viata. E ca si cum eu i-as da branci copilului meu in fatza unui leagan in viteza sau al unei masini doar ca sa-l invat sa se fereasca de pericole.

Asa ca, fetelor dragi, Nu va pierdeti increderea si nadejdea in El, in Bunatatea Lui! pentru ca in viata asta, in jungla care este pe pamintul asta El este Singurul care poate da alinare, mangaiere si vindecare.

Domnul sa va vindece ranile sufletesti!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Daca privim doar din persepctiva materiala a existentei noastre atunci nu veti gasi nici o explicatie. Viata este spirit nu materie.
Viata este sufletul nu haina. Dumnezeu este viata, este iubire. Ne iubeste pe toti la fel, noi suntem cei care nu primim la fel iubirea lui. Spiritul nu haina este importanta. Priviti dincolo de material si veti vedea ca Dumnezeu nu ia, El doar daruieste. Noi suntem cei care ne facem rau.
Cand spiritul se imbolnaveste atunci trebuie tratat. Odata ce spiritul s-a vindecat corpul isi revine de la sine.
Boala nu este decat o reflexie in material a suferintei sufletului.
Moartea nu inseamna altceva decat o schimbare, o modificare, o corectie necesara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Elena

IreneCAM si Alina(alyx), Dumnezeu sa va dea mangaiere si alinare pentru pierderile suferite! din partea mea, o imbratisare calda, fie ea si virtuala!

quote:
refuz sa cred ca poate exista un Dumnezeu crud si rau care mi-a facut asta

EXACT!!! Dumnezeul in care cred eu nu este un Dumnezeu crud care ia viata din cine-stie-ce motive!! cei care vin cu 'alinari' de genul "asa a vrut Dumnezeu" sau si mai rau "ca este spre binele nostru sau ca vrea El se ne invete ceva omorandu=ne pruncii" nu au inteles ca DUMNEZEU ESTE VIATA!!! EL da Viata, in nici un caz El nu ia viata. E ca si cum eu i-as da branci copilului meu in fatza unui leagan in viteza sau al unei masini doar ca sa-l invat sa se fereasca de pericole.

Asa ca, fetelor dragi, Nu va pierdeti increderea si nadejdea in El, in Bunatatea Lui! pentru ca in viata asta, in jungla care este pe pamintul asta El este Singurul care poate da alinare, mangaiere si vindecare.

Domnul sa va vindece ranile sufletesti!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Elena,

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

quote:
Originally posted by reiki

Daca privim doar din persepctiva materiala a existentei noastre atunci nu veti gasi nici o explicatie. Viata este spirit nu materie.
Viata este sufletul nu haina. Dumnezeu este viata, este iubire. Ne iubeste pe toti la fel, noi suntem cei care nu primim la fel iubirea lui. Spiritul nu haina este importanta. Priviti dincolo de material si veti vedea ca Dumnezeu nu ia, El doar daruieste. Noi suntem cei care ne facem rau.
Cand spiritul se imbolnaveste atunci trebuie tratat. Odata ce spiritul s-a vindecat corpul isi revine de la sine.
Boala nu este decat o reflexie in material a suferintei sufletului.
Moartea nu inseamna altceva decat o schimbare, o modificare, o corectie necesara.

"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita

Fara suparare dar mi se pare ca vorbesti din carti. mai exact din cartile Bisericii.
Tu incerci sa explici unor femei care si-au pierdut copii ca de fapt prin asta, au primit ceva in dar? Poate nu inteleg eu bine. dar o sa-ti spun ce am primit eu in dar dupa ce am pirdut sarcina: durere, multa durere, cosmaruri, un gol imens in suflet si iarasi durere. O fi viata spirit, da te rog sa ma crezi ca doare ca la balamuc. Pentru durerile corpului material, cum ii spui tu, exista diverse remedii. Pentru durerea din suflet nu am gasit nici un leac. E acolo in fiece moment, indiferent ce fac. Si, intr-un fel ciudat, am renuntat sa mai incerc sa caut leacuri pentru ea. Stiu ca nu o sa scap de ea.

Irene ca sa raspund la topicul tau, nu stiu de ce se intampla lucruri care nu au nici o logica. Nici eu nu am gasit raspunsuri si ca sa ma linistesc cat de cat si sa-mi pot continua intr-un fel viata, nu am mai cautat raspunsuri. De altfel, chiar daca as gasi aceste raspunsuri, nu mai pot schimba cu nimic ceea ce s-a intamplat. E adevarat ca poate raspunsurile ne-ar putea ajuta sa evitam o situatie similara, dar atata timp cat se intampla lucrui pe care ne este imposibil sa le controlam, nu are rost sa ne intrebam de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lore03 spune:

Fetelor si eu sunt in aceasi situatie ca si voi .Aceea de a ma intreba cu ce am gresit sa primesc de la Dumnezeu atatea pedepse.Cu ce a gresit sotul meu ,care va spun cu mana pe inima era un om desavarsit ,de ce l-a luat pe el,pentru ca nu avea nevoie de nici o "corectie" asa cum se spune mai sus.O prietena chiar a spus ca mai bine murea nenorocitul ei de barbat decat sa moara VIO al meu pentru ca era un om foarte bun.Si patimise ca si copil cat sa ii stearga o mie de pacate.
Iar acum 6 ani mi s-a intamplat ca si tie Alina sa imi pierd copilul nenascut pe care mi-l doream enorm.Atunci am inceput sa urasc toate femeile insarcinate ,chiar daca nu era vina lor.Dar m-am intrebat de ce femeilor care nu isi doresc ,Dumnezeu le da copii pe banda.

In dimineata in care am aflat ca sotul meu a murit m-am "certat "cu Dumnezeu si l-am intrebat de ce nu mi-a ascultat rugile ,de ce a distrus o familie atat de fericita.Am primit de la cei din jur acelasi raspuns "asa a vrut Dumnezeu" si toti imi spuneau sa nu imi pierd credinta.
Nu mi-am pierdut-o si continui sa ma rog la Dumnezeu sa nu se mai intample astfel de tragedii in viata mea pentru ca am suferit destul.
Dar daca o sa se intample sigur voi primi acelasi raspuns "asa a vrut Dumnezeu"raspuns de care eu sincer m-am saturat.

cristetil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

[blue]Eu nu am sa vorbesc din carti ci am sa va spun din propria experienta...IreneCam,acealeasi intrebari mi le pun si eu zi de zi...Nu cred ca ni se va raspunde vreodata...Eu cred in Dumnezeu dar nu Il pot intelege de ce mi-a luat fetita atat de devreme...cu cata durere in suflet trebuie sa traiesc acum,e groaznic,zi de zi...eu nu cred ca vreo mamica care si.a dorit din tot sufletul un copilas a pacatauit atat de mult incat sa i se ia inainte de vreme incat sa fie lasata sa traiasca cu aceasta durere de nedescris...Si eu caut sa ma intreb cine ,ce a fost de vina pentru ceea ce s-a intamplat,am urmat sfaturile medicului,nu sunt fumatoare,am o viata linistita,am credinta in Dumnezeu...ne-am dorit fetiza din toata inima...in loc sa o tin in brate si sa ma bucur de ea,traiesc cu durere in suflet cu imaginea ei fara suflare...Ceea ce e sigur este ca ceea ce s.a intamplat nu are cum sa fie spre binele nostru...atata suferinta nu meritam!Multi se gandesc cand aud prin ce am trecut"sigur sunt atat de pacatoase de li s-a intamplat o asemenea tragedie"dar nu e asa,suntem femei normale,cu credinta in Dumnezeu si cu iubire mare in suflet de daruit pentru copilasii nostrii...Ma tot intreb de ce sunt lasate niste "bestii"sa nasca copii sanatosi ca apoi sa ii batjocoreasca sau sa ii omoare iar femei care isi doresc din toata inima si au atata iubire in suflet se chinuie si isi pierd copii?sunt atatea intrebari...

Mergi la inceput