de ce se intampla...?

de ce se intampla...? | Autor: IreneCAM

Link direct la acest mesaj

Buna!

Hmmm, cam greu de realizat consensul aici in privinta problemelor religioase. Ma intreb insa cum ar arata raspunsurile date de persoane de diferite religii la intrebari simple, aparent retorice, pe care suntem nevoiti sa ni le punem uneori. Pana acum am scris mai mult la forumul de la "Aspirante...", unde intrebari frecvente sunt: "de ce tocmai copilul meu a trebuit sa aiba cutare boala incurabila?", "de ce mi-am pierdut copilul pe care il doream atat de mult?", "de ce nu reusesc sa am un copil?"...nu explicatiile medicale sunt cele cautate - sunt intrebari pe care ti le pui cand ajungi sa crezi ca exista o vina pt care platesti.

"Asa a vrut Dumnezeu", "totul are un scop", "tot ce ni se intampla este spre binele nostru", "stie Dumnezeu ce face"...Aceastea ar fi variantele de raspuns cel mai des intalnite, sau cel putin asa imi inchipui eu.

Voi ce intrebari aveti? Si ce raspunsuri? Va dati raspunsuri sau incercati sa le gasiti raportandu-va totdeauna la religia voastra?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Eu cred ca exista intrebari care nu au un raspuns.Sau poate e mai bine sa nu il stim.

Sheherezada si Maia-Iulia

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Initial creeata de IreneCAM

Buna!

Hmmm, cam greu de realizat consensul aici in privinta problemelor religioase. Ma intreb insa cum ar arata raspunsurile date de persoane de diferite religii la intrebari simple, aparent retorice, pe care suntem nevoiti sa ni le punem uneori. Pana acum am scris mai mult la forumul de la "Aspirante...", unde intrebari frecvente sunt: "de ce tocmai copilul meu a trebuit sa aiba cutare boala incurabila?", "de ce mi-am pierdut copilul pe care il doream atat de mult?", "de ce nu reusesc sa am un copil?"...nu explicatiile medicale sunt cele cautate - sunt intrebari pe care ti le pui cand ajungi sa crezi ca exista o vina pt care platesti.

"Asa a vrut Dumnezeu", "totul are un scop", "tot ce ni se intampla este spre binele nostru", "stie Dumnezeu ce face"...Aceastea ar fi variantele de raspuns cel mai des intalnite, sau cel putin asa imi inchipui eu.

Voi ce intrebari aveti? Si ce raspunsuri? Va dati raspunsuri sau incercati sa le gasiti raportandu-va totdeauna la religia voastra?

Mie mi se par absurde raspunsurile astea tipice "ca asa a vrut Dumnezeu", daca moare cineva, sau mai stiu eu ce nenorocire i se intampla cuiva. Sau si mai si in cazul in care moare un copil, se spune ca "Dumnezeu a avut nevoie de un inger si de aceea l-a luat".
Imi pare rau, mie nu mi se pare normal, ba mai mult, absurd chiar, ca Dumnezeu, daca ne iubeste sa ne faca sa suferim atat de mult, prin pierderea unei persoane dragi, cu atat mai mult a unui copil.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Originally posted by sheherezada

Eu cred ca exista intrebari care nu au un raspuns.Sau poate e mai bine sa nu il stim.

Sheherezada si Maia-Iulia

'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte."
Poze

Raspuns corect. Nu Dumnezeu face raul, Sa nu uitam ca exista si Diavolul pe lumea asta, din nefericire.
Nici cu varianata "Dumnezeu a avut nevoie de u inger' nu sunt deloc de acord. Asta e expresie de poveste, nu poate fi adevarat.
Adevarul e ca Dumnezeu stie raspunsurile, stie viitorul nostru si al copiilor si oricat am incerca noi sa gasim explicatii ...sunt doar speculatii. El stie mai bine, trebuie sa avem incredere si credinta.

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

[/quote]

Mie mi se par absurde raspunsurile astea tipice "ca asa a vrut Dumnezeu", daca moare cineva, sau mai stiu eu ce nenorocire i se intampla cuiva. Sau si mai si in cazul in care moare un copil, se spune ca "Dumnezeu a avut nevoie de un inger si de aceea l-a luat".

Criss si Alex
[/quote]

Si mie mi se par dificil de acceptat aceste raspunsuri. Eu nu am raspunsuri si de cele mai multe ori reusesc sa nu le caut. Insa voiam sa stiu cum ganditi voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

De multe ori am fost tentata sa cred in predestinare. Dar in legatura cu moartea, in special a copiilor, refuz sa gandesc asa. Refuz sa cred ca exista un Dumnezeu crud, care se razbuna pe noi si ne "ia" copilasii sau ii lasa sa moara de foame in tarile sarace.
Mai degraba, accept ideea accidentului sau a neglijentei.
Nu stiu cum gandeste Dumnezeu, asta e concluzia mea finala.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Majoritatea dintre noi nu putem vedea motivele pentru care sufletele pleaca dintre cei vii pentru ca in existenta noastra suntem prea mici si nu putem cuprinde intreg adevarul divin.
Ce nu vrea sa intelega majoritatea dintre noi este faptul ca sufletul este esentialul, nu trupul. Sufletul se "foloseste" de trup ca de o haina de care evident ca trebuie sa aiba grija si la care la un moment dat trebuie sa renunte, dar sufletul este ceea ce suntem noi, corpul este doar o inveitoare temporara.
Cand venim la intrupare fiecare suflet primeste sarcini pe care trebuie sa le duca la indeplinire. Pentru ca sa poata sa faca asta el isi alege parinti. Apoi cand momentul este optin suntem conceputi, ne nastem, ne ducem sau nu la indeplinire sarcinile pe care le-am primit, invata lectiile pe care le avem de invatat si apoi ne despartim de haina pe care o purtam.
Sufletul nu ajunge in tarana.
Evident ca ne doare cand cei dragi se duc de pe aceasta lume pentru ca sunt suflete pe care le pierdem de langa noi, ne este dor si le simtim lipsa, dar trebuie sa acceptam vointa divina si sa mergem mai departe. Pana la urma ne nastem singuri traim o vreme impreuna in aceasta lume apoi murim si ne ducem in locul de unde am venit.
De ce un copilul a trebuit sa aiba o boala incurabila? Poate pentru ca asa a fost menirea lui in viata pe care a trait-o, sa invete ce este suferinta, sa-i invete pe cei din jur ce inseamana suferinta, sa le schimbe modul in care gandineau si traiau, sa ii pregateasca pentru ce trebuie ei sa faca.
De ce a pierdut copilul pe care il dorea atat de mult? Pentru aceleasi motive probabil, sau pentru ca in perioada sarcini au avut suparari care ii schimba felul in care isi duce viata si implicit isi duce la indeplinire motivele pentru care s-a nascut, sau copiul nu va mai putea sa isi atinga obiectivele.... si atunci el nu se mai naste si asteapta o schimbare sau isi alege alti parinti. Sau ai facut o fapta impotriva Sfatului Duh si atunci efectul este imediat si duce la intreruperea sarcini.
De ce nu reusesc sa am un copil? Pentru ca viata ta actuala trebuie sa fie fara copii, sau pentru ca trebuie sa te schimbi pentru ca sa poti sa ai un copil, sau, sau, sau.
Motivele pot fi multe.
Este un destin pe care il avem la nastere, dar el se poate schimba in functie de ceea ce facem cu viata noastra. Destinul face parte din marele plan divin. Il el de fapt sunt cuprinse evenimentele prin care trebuie sa trecem pentru ca sa ne invatam lectiile pe care le avem de invatat si sa facem faptele bune pe care trebuie sa le ducem la indeplinire.
Odata indeplinite ne retragem din viata asta.
Sunt cazuri in care destinul ne este suplimentat cu fapte bune pe care trebuie sa le ducem la indeplinire si invataminte de tras, in functie de evolutia noastra spirituala. Fiecare suplimentare ne ajuta sa crestem spiritual. Cu cat crestem cu atat putem face mai multe fapte bune constient.
Sufletul celor plecati dintre noi nu se pierde, el se duce in locul unde ii este menit.
Puteti sa va alinati din durere stiind ca sufletelor noatre le este bine acolo unde se duc. Este o usurare pentru ele atunci cind parasesc aceasta lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lore03 spune:

Reiki draga imi doresc tare sa fie asa cum spui tu pentru ca sotul meu a decedat acum aproape 4 luni si mi-as dori ca el sa fie undeva unde ii este bine pentru ca merita.Atunci cand a murit am fost foarte suparata pe Dumnezeu si lumea imi spunea sa nu imi pierd credinta ,nu mi-am pierdut-o ,dar nici nu am inteles care a fost rostul sotului meu pe aceasta lume daca Dumnezeu nu l-a lasat sa fie fericit .
Sotul meu a ramas fara mama atunci cand avea 4 ani ,a avut o copilarie trista ,a fost crescut cand de bunica cand de o matusa care la cam necajit.A reusit sa isi termine facultatea si sa se angajeze.Si-a facut singur un rost in viata.Ne-am cunoscut si ne-am casatorit si am asteptat 6 ani sa avem un copil pe care l-am dorit amandoi mai mult decat orice pe lumea asta.Avem un copil minunat,o fetita superba care seamana foarte tare cu tatal ei.Sotul meu a fost un om exceptional ,nu a facut rau nimanui si a muncit foarte mult ca sa facem o casa.
Acum avea tot ce isi dorise ,un copil,o familie fericita si o casa,tot ce nu avusese el cat a fost copil.Fetita nu avea decat 2,6ani cand el a plecat ,nu ne mutesem decat de un an in casa .Si atunci pentru ce a muncit daca nu s-a putut bucura de nimic.M-am intrebat atunci ce plan a avut Dumnezeu pentru el.De ce acum ?De ce el care era atat de bun si atat de iubitor.
Inca nu am gasit raspunsul.Am citit atunci o carte cu ce se intampla cu sufletul omului dupa ce moare si atunci am sperat ca poate pentru el este mai bine acolo in rai si ca intr-o buna zi ne vom intalni.Nu mi-a ramas decat sa cred ca totusi Dumnezeu nu greseste si ca toti avem un destin pe care nu il putem schimba orice am face.
Sper sa nu va fi plictisit cu povestea mea dar acum am putut sa o spun pentru ca mi-am gasit putin linistea.Va multumesc si nu ne ramane decat sa ne acceptam soarta.

cristetil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Eu cred ca singurul raspuns la aceste intrebari e "Asa a vrut Dumnezeu"Altul nu poate fii...Si nu cred ca rezolvam ceva daca ne intrebam de ce a vrut Dumnezeu sa fie asa???E una din intrebarile alea fara raspuns...Normal ca ne e greu sa acceptam cand moare cineva drag,cand nu ni se indeplineste ceva...Dar putem face ceva???Nuu...Si nu cred ca e cazul sa-l invinovatim pe Dumnezeu,ca e crud...Stie El de ce face asta...Putem sa facem ceva???Nuu...Si pana la urma tot la raspunsurile astea ajungem...Asa a vrut Dumnezeu,Asa a fost sa fie...Poate raspunsurile astea ne mai alina suferinta...Asta e parerea mea..

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
poze

Ramonel34+ Beatrice Alessia
AMR 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by RAMONELLA

Eu cred ca singurul raspuns la aceste intrebari e "Asa a vrut Dumnezeu"Altul nu poate fii...Si nu cred ca rezolvam ceva daca ne intrebam de ce a vrut Dumnezeu sa fie asa???E una din intrebarile alea fara raspuns...Normal ca ne e greu sa acceptam cand moare cineva drag,cand nu ni se indeplineste ceva...Dar putem face ceva???Nuu...Si nu cred ca e cazul sa-l invinovatim pe Dumnezeu,ca e crud...Stie El de ce face asta...Putem sa facem ceva???Nuu...Si pana la urma tot la raspunsurile astea ajungem...Asa a vrut Dumnezeu,Asa a fost sa fie...Poate raspunsurile astea ne mai alina suferinta...Asta e parerea mea..

bebelina
poze

AMR 6 saptamani

Categoric NU. Imi pare rau ca te contrazic, insa nu cred in raspunsul asta deloc.
Adica, pe de o parte spunem ca dumnezeu ne iubeste, il comparam cu un parinte iubitor. Ma intreb care parinte vrea sa-si vada copilul suferind?
Sigur nu e acesta raspunsul "Asa a vrut Dumnezeu". Multi spun asta pentru ca li se pare cel mai simplu si mai laindemana raspuns, insa sunt convinsa ca toate nenorocirile care ni se intampla NU sunt pentru ca asa a vrut Dumnezeu. Spune-mi tu ai putea sa te rogi, crezi intr-un Dumnezeu care iti ia copilul sau sotul sau parintii sau o persoana apropiata pentru ca "asa a vrul EL"? Imi pare rau, eu nu.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Criss draga,fiecare cu parerea lui,nu???Si ce rezolv daca ma cert cu Dumnezeu???Daca il condamn????Se schimba ceva???Ma simt mai linistita,mai impacata????Eu cred ca nu...De aceea mai bine accept raspunsul asta,Asa a vrut Dumnezeu...

bebelina
poze

AMR 6 saptamani

Mergi la inceput