hotarire de divort

hotarire de divort | Autor: mama lia

Link direct la acest mesaj

in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit mi-au oprit originalul hotaririi de divort la primarie.

acum ca fiica-mea isi face buletin am nevoie de originalul hotaririi. cum procedez???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de mama lia

in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit mi-au oprit originalul hotaririi de divort la primarie.

acum ca fiica-mea isi face buletin am nevoie de originalul hotaririi. cum procedez???

mama domnisoarei Cristina (28.09.1993)

Te duci la instanta care a desfacut casatoria (probabil Judecatoria, sau Tribunalul daca s-a formulat apel) si ceri duplicat. Ar ajuta daca ai sti numarul dosarului sau data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

draga Lona, mercic. dar sincer nu am inteles....

hai sa iti spun ce am facut. am fost la arhiva judecatoriei sectorului 1 si am solicitat sa imi scoata dosarul. m-au programat abia pentru martea viitoare.

apoi ce fac??? completez cererea tipizata (am luat una azi), am platit o taxa de timbru de 2 lei la CEC, mi-am luat timbre juridice de 0,15 lei.

cu ce am scris mai sus si cu o copie dupa hotarirea de divort unde ma duc??? la registratura sau la judecatorul de serviciu????

ca peste tot unde am citit iti spune generic ce sa faci, dar daca nu ai habar ca mine....esti varza.....si te plimbi ca timpitul pe acolo....

daca as putea sa ma invoiesc usor de la job ar mai fi ceva....dar nu pot si mai lucrez si in Baneasa si realizezi cit fac pe drum...asa ca vreau sa reduc timpii morti la maximum.

multumesc anticipat!!!

Mergi la inceput

chiar, copia legalizata dupa hotarirea dedivort de ce mi-a oprit-o cind m-am recasatorit??? era obligatoriu???

mai poate cineva sa imi opreasca aceasta copie legalizata??? ca este atita tevatura ca sa obtii alta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

da este tevatura, mai ales ca dosarul a fost acum 11 ani!

Cu cererea tip pe care o completezi, taxa de timbru + timrul judiciar si hotararea (la noi la judecatorie se legalizeaza doar originalul, adica trebuie batuta la masina, sau dupa ce-i faci copii xerox o scrii tu la calculator), cu toate astea, hotararea+timbre+cerere te duci la judecatorul de serviciu sa-ti puna primirea pe ea, apoi te duci la arhiva si o sa ti-o legalizeze dupa verificare. Iti poti face in doua exemplare, ca sa nu mai ai probleme altadata sa mai umblii si mai cumperi o taxa de timbru si un timbru, pe cerere scrii sentinta legalizata in dublu exemplar.

Dar trebuie neaparat sa stii numarul de dosar macar, ca sa aflii apoi sentinta...

multa bafta

Elena 10+

Mergi la inceput

pe copia pe care o am eu este trecut si numarul de dosar.

dar dosarul mi-l da mie de la arhiva ca sa il dau judecatorului sau cum??? si nu ma duc la registratura instantei pentru legalizare???

si nu am inteles....daca eu am o copie xerox dupa vechea copie legalizata, trebuie sa o bat din nou la calculator sau la masina???

Mergi la inceput

Pai daca ai o copie este mai simplu, o bati tu la calculator, apoi cu taxele si cererea la judecatorul de serviciu. Nu iti trebuie dosarul, sau de ce crezi tu ca-ti trebuie dosarul?

Elena 10+

Mergi la inceput

pai ca asa mi s-a spus....ca trebuie scos dosarul de la arhiva...ca altfel nu imi pune viza judecatorul de serviciu....

si mi s-a mai spus ca trebuie sa merg si la registratura instantei...

Mergi la inceput

atunci ai avut avocat?

la noi vin clienti vechi sa le legalizam hotarari si nu platesc decat costurile, taxe si redactare daca nu o au de la judecatorie, si este mult mai simplu pentru ei, vin a doua zi si o iau (sau ma rog, pana intr-o saptamana).

poate la Bucuresti este alt regim...

Elena 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by mama lia

pai ca asa mi s-a spus....ca trebuie scos dosarul de la arhiva...ca altfel nu imi pune viza judecatorul de serviciu....

si mi s-a mai spus ca trebuie sa merg si la registratura instantei...

mama domnisoarei Cristina (28.09.1993)

Chiar daca tu ai copie de la hotarare, tot tb sa scoata dosarul pt a putea sa-ti legalizeze copia sau pt ati scoate un duplicat.E o intreaga tevatura , asa e si de aceea tb sa-ti faci mai multe copii legalizate ca nu sti niciodata ce se intampla.
Am patit-o si eu cu hotararea de divort a sotului si noi am lasat copia la primarie cand ne-am casatorit si dupa o perioada am avut nevoie de ea si nu mai aveam nici una, ca una am avut si aia luata inainte sa ne casatorim, ca el o avea dar nelegalizata.
Ai noroc ca te-au programat asa de repede, dat fiind anii care au trecut de la divort.Eu cand am cerut copie legalizata mi-su spus ca-s dosarele in saci si ca e vechi si nu se stie in care sac este.Poate acum si-au rearanjat arhiva.
Midasnu, din pacate la Bucuresti e o mare nebunie pe la tribunale si iti tb nervi de otel sa rezolvi o pb care nu ar tb sa dureze asa mult.Noi am scapat usor,fiinca am rugat avocata sa se ocupe de pb astea, altfel are intaietate un avocat.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

cred ca ma duc mintenas si platesc mai multe taxe de timbru si imi scot 4 copii, sa fie...

uite ce am gasit :

http://www.dreptonline.ro/utile/informatii.php

deci cam astia ar fi pasii de urmat.....

Mergi la inceput