FIV 135

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Avalon, am citit si eu despre tratamentul cu DHEA (este un steroid, practic), insa in cazul meu, cu DHEA-s-ul marit, nu se recomanda in nici un caz. Mai ales ca eu am deja tendinte de androgenism... nu-mi trebuie supliment
Despre DEXAMETAZONA + PREDNISON am citit si eu ca s-ar recomanda (intre altele) celor cu rezerva ovariana scazuta sau cu probleme de anticorpi anti-mullerieni, dar intai sa vad cum stau cu rezerva... Cica daca nici la tratamentul asta nu reactionezi, e cam adio...

pozici

"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Kora, imi pare rau, lasa ca o sa fie bine. Ai grija de tine.

pozici

"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

Si oare daca faci FIV primesti o schema de tratament si daca faci FIV+ICSI primesti alta schema de tratament?

Din cate stiu eu la Giulesti diferenta intre tratamentul de la FIV+ICSI si FIv este Tetraciclina. In rest, spor la drum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Luck, tu esti acum in perioada de asteptare, sa ai grija de tine, iti urez un test foarte pozitiv!!!

Kora, imi pare rau pentru bunicul tau...

Stuart, uite intreaba fetele de tine, sincer si mie imi lipsesti, ce ai mai facut?

Rami, scuze... am inteles exact invers faza cu DHEA-S la tine, desigur ca daca e asa nu ai nevoie... cat despre anticorpii antimullerieni, ai citit articolasul cu influenta corticosteroizilor in cazul ovarelor micropolichistice? eu cred ca in multe cazuri cand se constata foliculi fara ovocite nu este vorba de rezerva ovariana scazuta (mai ales cand analizele hormonale nu arata asta), ci mai degraba de o componenta imunologica...

Marrina, doctorul din Germania mi-a prescris dexamethasona tablete 0,5 mg 1/zi incepand cu ziua 1 de stimulare, 20 tablete pana la test... medrol am luat si eu la giuli dar numai intre punctie si ET... si sincer, cand am primit retetele nu intelegeam de ce mi-a dat dexametazona, tratamentul nu difera fata de cel primit de la giulesti prea mult (in sensul ca as avea o perioada de inhibare mai mica, in loc de 14 zile de diphereline 0,1 din ziua 21 doar pana la venirea cm, adica 8 zile), mi-a mai dat niste vitamine B-complex, acid folic si in loc de estrofem/cycloprogynova niste injectii cu estradiol... doar dexamethazona m-a surprins... ca apoi sa intru si sa caut pe net ce inseamna si de ce se prescrie... pentru ca am stat si m-am intrebat, daca foliculi au fost destui, ovocitele bune, embrioni de calitate buna 8 si 10 celule fara fragmentatii, care ar fi fost problema daca nu una de implantare cu substrat imunologic? Pe forumuri straine am citit povesti de succes, fete care au facut n fivuri si in momentul in care s-a introdus dexamethasone in tratament s-a reusit... desigur, atunci cand nu erau cauze aparente... Eu una am obosit sa mai fac analize, as putea s-o iau de la capat cu analizele imunologice, lupus, antibeta2glicoproteina, factor V leiden si altele... inhibina B s.a.m.d. dar nu ma mai tin nervii... E posibil sa fie ceva care nu iese la analiza, o reactie de respingere a organismului. In fine, voi face tratamentul asa cum mi s-a dat si voi vedea... Tu ce planuri mai ai in viitorul apropiat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
Originally posted by Mirela_1

Daniela_b, ce a fost mai greu a trecut. Din pct de vedere al durerii, nu ai de ce sa mai fii stresata, ca nu te mai doare nimic de acum incolo. La punctie iti face anestezie si ai sa dormi, la eco si ET nu te doare. Cat despre sotul tau, depinde cand faceti FIV-ul. Mie ambii embriologi de la Giulesti mi-au spus ca spermatogeneza dureaza 72 zile si ca nu conteaza ce ar face in preajma FIV-ului pt ca in proba de la punctie sunt spermatozoizi de acu 2-3 luni in urma.
Daniela b Sunt de acord cu Mirela in privinta spermatogenezei. Nu ai cum sa mai ingrasi porcul acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_1 spune:

Marrina, ha, ha, m-ai facut sa rad. Mi-am adus aminte de examenele din facultate cand chiar ingrasam porcul in ajun.
Anca, nu mai ai mult, iti doresc bafta, sa ai un start bun.
Rami, deci pana la urma trebuie sa treci printr-o punctie ca sa ai un raspuns corect. Si ce m-am mai chinuit cu grafilele alea.
Kla, bafta la eco azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Dany, foarte bine ca ai luat o pauza de refacere, relaxare si detasare, iti incarci acum bateriile si atunci cand vei simti ca esti pregatita vei face iar planuri… si eu am facut pauza un an intre fivuri, m-am ocupat de sot si l-am pus pe tratamente, abia acum ma simt in stare s-o iau de la capat. Fiecare stie ce e mai bine pentru ea si tu vei sti cand va fi momentul unei noi incercari. Cat despre chist, daca e unul functional ai putea incerca o luna cu ACO. Ai grija de tine!

AncutaWish, fie sa ni se implineasca dorinta! Iti doresc s-o urmezi pe Lachi acum, cat mai curand, bafta!

Daniela, uite ca e mai bine sa fii plangacioasa si sa primesti o anestezie decat sa fii curajoasa si sa plangi apoi pe masa in timpul interventiei. FIV inseamna fertilizarea standard a ovocitelor in laborator (adica se pun pe aceeasi lamela intr-un mediu de cultura special ovocitele cu spermatozoizii care se fecundeaza singurei), in timp ce ICSI inseamna injectie intracitoplasmatica, adica spermatozoizii sunt alesi, imobilizati si introdusi prin intermediul unui ac de grosimea firului de par direct in ovocit (aceasta procedura necesita multa experienta si antrenament, se aplica in cazul oligospermiei).
Bafta multa si o sa vezi ca va fi bine pana la urma!

Mirelus, deci luni faci punctia?????? Wow, iti doresc mult noroc! Te-am vazut intr-o pozica la una din intrunirile de fivoase si mi-a placut mina ta vesela, sa stii! Ce mai face doctorita noastra, am auzit ca a deschis o clinica de fertilizare, ma bucur mult de vesti!

Rami, am uitat sa-ti raspund despre dr. Soare, ei bine urmeaza traditia tatalui sau, este scolit de acesta si in plus mai are si avantajul experientei acumulate de tatal lui in atatia ani… pe sotul meu l-a tratat si anul trecut inainte de primul fiv si am avut rezultate foarte bune… de data asta am ajuns la dumnealui cu o oligospermie mai putin severa ca in urma cu un an, desi spermocultura repetata, Chlamydia, anticorpii antisperma, hormonalele erau ok… fiind foarte derutati dupa ce ni s-a propus tratamentul cu gonal am mai cerut si alta parere… dansul ne-a oferit alternativa unui tratament homeopat cu remedii din germania si in completare niste injectii cu miopeptid, se pare ca au facut minuni, sotului meu nu i-a venit sa creada cand ne-a dat Moisica verdictul: NORMOSPERMIE. A fost foarte amuzant ca Moisica si-a adus aminte perfect cazul meu dupa 2 ani si mi-a zis “dar parka sotul nu a avut niciodata asa rezultate?!”… i-am spus jubiland ca desigur, nu a avut din 2002 asa o spermograma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_d spune:

Fetelor dragi,

Tocmai am luat rezultatul de la bHCG.
Dupa 2 zile s-a triplat, e 342 de la 108.
Sa fie oare gemeni?
Sunt cam deconcertata, putin speriata,
mai ales ca nu voi fi ajutata mai de nimeni.
Macar sa nu fie extrauterina.
Stiti cumva cum cresc valorile bHCG in aceasta
ultima varianta nefericita?

Kla, Bubuca, multumesc din suflet pt urari.
Astept pe toate fetele sa-mi calce pe urme
in sensul pozitiv al bebelusilor.
va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna79 spune:

Diana d nu te mai stresa atata eu zic poate ai gemeni, nu te mai gandi la lucruri rele, nu prea stiu cum este cu bhcg in sarcina ectopica poate stiu fetele sa te ajute
Pup

"A iubi inseamna a inceta sa traiesti pentru tine, a face ca toate sentimentele omenesti, teama, speranta, durerea, bucuria, placerea sa nu depinda decat de o singura fiinta; inseamna a te cufunda in infinit, a nu gasi nici o limita simtirii, a-ti inchina viata unei fiinte in asa fel incat sa nu traiesti si sa nu gandesti decat pentru a o face fericita; a turna maretie in injosire, a gasi alinare in lacrimi indurerate, placere in suferinta si suferinta in placere; adica a intruni in sine toate contradictiile." BALZAC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Avalon - mama-miaaaa, ce vesti minunate ! Si zici ca toate astea s-au intamplat dupa tratament de la dr. Soare ?...
Si tratamentele astea noi de FIV oare le-as putea lua din strainatate fara reteta ? Eu sunt la primul FIV dar logic ca vreau sa-mi acord cat mai multe sanse ... Mama, cred ca vom avea punctia foarte aproape una de alta...poate ne ies leuti, cum visaaaam
Da, sunt foarte optimista, nu vreau sa par pe campii dar eu deja ma vad gravida. In orice caz, eu sunt in stadiul in care chiar daca nu-mi iese din prima, voi spera in a doua, a treia incercare ...
Important e sa stiu ca am pt ce sa lupt.
marrina - merci de urari, da ...regimul ala il am si eu in vedere, deja am inceput usor-usor, ca sa fiu sigura :-)
Ma chinui sa mai si slabesc dar cu eugenii si mancat la 12 noaptea nu prea-mi iese
danyalo - sa fie la mine si la toata lumea !

E toamna noastra, fetelor ! Eu sunt increzatoare in asta si asteptam sa termin un proiect mai amplu si greu la serviciu iar acum ca s-a terminat am inceput sa ma afund intr-o stare de serenitate si bucurie si visare ... Eu realmente ma pregatesc sa devin Mami :-)
Si nu mi-e frica de injectii, de hiperstimulare, de hormoni nebuni ... nu mi-e frica de nimic, de fapt abia astept totul :-)

PisiX,
Viitoare Mami (odata si-odata)

Mergi la inceput