Pensiile private
recunosc ca mi-e lene sa caut pe net despre ele. la tv nu prea ma uit...asa ca daca se gasete cineva, om milos, sa-mi spuna si mie asa...ca la prosti ..ce tre sa fac? acum o sa dau vina pe cic, ca de-aia n-am timp nici de una nici de alta, doar de forum . sa ne traiasca!
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
Raspunsuri
pisimuky spune:
In primul rand trebuie sa-ti alegi Societatea de Asigurari care ti se pare tie ca e serioasa. Apoi sa contactezi un agent de asigurari si sa semnezi un contract ( si trebuie sa duci si o copie dupa buletinul de identitate ).Daca nu-ti vei alege Societatea pana la sfarsitul anului, vei fi distribuita aleator la una dintre Societatile de Asigurari de pe piata si nu stiu daca vei fi multumita astfel. Numai bine iti doresc !
Mamica de nazdravan Rares si Mihnea
[url=http://www.flickr.com/photos/Giulia_20[/url]
Good things last forever.
danutz spune:
Dianocica, puteam mult mai simplu sa-ti scriu pe PM, dar dupa aia m-am gandit ca poate si altii sunt la fel de doritori de informatii ca si tine.
Deci, incepand cu 17 septembrie toate persoanele pana la 35 ani, facultativ cele intre 35-45 ani, care contribuie la CAS, inclusiv somerii pe perioada cat primesc ajutorul de somaj si inclusiv mamele aflate in CIC, trebuie sa adere la un fond de pensii private. Daca pana la 31 dec 2007 nu se adera, veti fi distibuiti automat din oficiu la un fond de pensii ales cica aleator. Ceea ce trebuie facut este sa se aleaga un fond de pensii, sa se contacteze un agent, care va va ajuta sa completati un act de aderare si va va solicita o copie dupa actul de identitate si...asta e tot. De la 01.01.2008, 2% din venitul brut va pleca la acest fond de pensii private, iar in timp acest procent va creste, pana la 6%. Baza de calcul va fi venitul brut lunar.
Cand veti iesi la pensie, veti avea o pensie de la stat si in plus una privata, care va depinde de perioada de cotizare si de venitul brut.
Informatii utile:
-Fondul de pensii investeste banii partial in bonuri de tezaur(care sunt sigure, procentaj mare) si in actiuni cotate la Bursa (proportie mai mica, care sunt mai riscante dar mai profitabile). Asa ca, in plus fata de ceea ce se cotizeaza, veti avea si ce se castiga din investitiile pe care le face fondul de pensii unde ati aderat,
-Momentan nu exista un fond de garantare pentru aceste fonduri private de pensii, se lucreaza inca la lege;
-Fondurile de pensii au comisioane de administrare, care sunt deduse din suma virata din salariul nostru. Cica pentru 2008, aceste comisioane sunt 0;
-Daca vrei sa te transferi la alt fond privat exista comision de transfer de pana la 5% in primii 2 ani si pana la 2% dupa aceea, dedusi din suma virata, deci trebuie sa ne gandim bine cand vrem sa ne transferam de la un fond la altul.
Astea sunt principalele aspecte...sper sa ajute!
P.S. Dianocica, daca mai ai nelamuriri le astept pe PM
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
Vivi spune:
As dori sa mai adaug, la cele spuse de "danutz", ca banii se mostenesc. Fata de fondul actual de pensii, unde daca nu ai apucat nici o zi de pensie, ai pierdut banii. In cazul pensiilor private, banii sunt mosteniti de catre mostenitorul legal. Nu este de dorit nimanui aceasta situatie, dar o consider importanta de luat in calcul. Va doresc o alegere buna, cu drag, Vivi
Edessa spune:
...Tot incerc sa citesc despre aceste fonduri de pensii dar totul mi se pare ambiguu, aburitor si ...insuficient de convingator. Oare sunt singura care se confrunta cu ceata asta??!
Catalin spune:
Daca e vorba pe ambiguitate, sa va spun cum am ales eu! M-au sunat de la AIG, Aviva si Bancpost ca sa devin consultant (eu nu pot aplica pentru pilonul II) si am ales dupa... reclamele lor: AIG, cele cu personajele actuale, cautate de "copiile" lor de peste 20 de ani; Aviva, m-a lasat masca prin campania aia "Aceasta reclama va exista si maine, dar tu?" iar cea de la Bancpost mi s-a parut fada (muncesti din greu pentru banii tai, ai grija pe mana cui ii lasi)!
Nu vreau sa dezvolt discutia despre reclame dar ideea era ca nici nu poti sa faci o alegere decat rational (esti economist), emotional (apelezi la feeling) sau din interes (ai pe cineva cunoscut in domeniul pensiilor de private).
P.S.: tot legat de feeling: cica trebuie sa fii amator de senzatii tari ca sa aderi la fondul de pensii al taticului FNI!
Catalin
Think pink!
Edessa spune:
quote:
Originally posted by Catalin
P.S.: tot legat de feeling: cica trebuie sa fii amator de senzatii tari ca sa aderi la fondul de pensii al taticului FNI!
Catalin
Think pink!
Scuze pentru lipsa mea de informare dar ...unde sta pitit taticul cu pricina? ( ca sa nu fie prea tare senzatia ptr mine...din intamplare)
dianocica spune:
quote:ala adevarat
Originally posted by Catalin
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius