ajutati-ma cu un raspuns.urgent!

ajutati-ma cu un raspuns.urgent! | Autor: voicu_bebi

Link direct la acest mesaj

buna ziua! as vrea sa va relatez situatia mea.eu momentan sunt ultumul an la facultate urmand ca in iulie 2008 sa imi sustin examenul de licenta ...noi ne dorim mult un bebe...as vrea sa stiu daca eu as ramane insarcinata si as naste dupa ce imi iau examenul de licenta as beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
a doua situatie : as dori sa mai stiu daca eu ca proaspata absolventa de facultate imi pot baga somaj dupa terminarea facultatii timp de un an de zile si daca in aceste 12 luni as ramane insarcinata as putea beneficia de indemnizatie ?
va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri la intrebarile mele...va multumesc!

bebelinul mult dorit

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Raspunsul este DA cu mentiunea ca intervalul sa nu depaseasca 60 de zile de la sustinerea licentei.
2. Puteti sa va inregistrati la AJOFM pt somaj daca nu va gasiti de lucru.
3. Somajul intra in calcul ca si perioada asigurata pt CIC.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voicu_bebi spune:

multumesc de raspuns...pt somaj cate luni am nevoie pt a beneficia de indemnizatie...adica pot avea somaj 12 luni? ca aici nu prea am inteles eu...nu stiu de cate luni am nevoie pt a beneficia de concediu implicit de indemnizatie....

bebelinul mult dorit

Mergi la inceput

stie cineva pt a beneficia de indemnizatie de crestere a copilului de cate luni de somaj este nevoie pt a primi indemnizatia? ca eu nu stiu concret cam cat e....

bebelinul mult dorit

Mergi la inceput

marius...zi-mi si mie daca raman insarcinata in noiembrie si in iulie am licenta si eu daca nasc in august...beneficiez de indemnizatie ...ah si dupa ce iau licenta trebuie sa imi bag somaj? asa mai vroiam sa stiu daca dupa ce tremin licenta sa zic raman atunci insarcinata sii imi bag somaj 6 luni...beneficiez de indemnizatie...un raspuns va rog...

bebelinul mult dorit

Mergi la inceput

va rog ...un raspuns la situatia mea...daca eu in noiembrie sau septembrie raman insarcinata si nasc prin august sau septembrie...dar licenta e in iulie beneficiez de bani?
si a doua situatie: daca nu nasc in acest termen de 60 de zile si nasc dupa aceste zile si imi bag somaj pot lua indemnizatia?
spuneti-mi si mie despre somajul de 6 luni...ce se intampla daca o mamica absolventa dupa ce da licenta afla ca e insarcinata si isi baga somajul de 6 luni ...cand ar trebui sa nasca in timpul celor 6 luni sau dupa....un raspuns va rog....

bebelinul mult dorit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Draga mea,

In primul rand succes cu sarcina, iti urez sa ramai gravida cat mai repede.

In al doilea rand iti trebuie 12 luni de stagiu de cotizare inainte de nasterea copilului. Somaj la absolventi nu stiu cat se da, dar stiu ca s-au schimbat criteriile si cel mai bine intrebi la oficiul pentru somaj acolo unde locuiesti. Presupun ca esti studenta la zi.

Apoi: daca ramai gravi in noiembrie, in iulie vei fi in luna a noua si te incadrezi in cele 60 de zile despre care ti-a spus Marius. Dar poti foarte bine sa ramai gravida in februarie (copilul nu iese dupa plan, iese cum vor muschii lui) si in iulie o sa fi gravida in 5 luni, nu mai poti sa te incadrezi in cele 60 de zile, dar la 5 luni sarcina se vede si sincer iti spun ca nu te va mai angaja nimeni pe bune. Daca nu te vei putea "rezolva" cu somajul, va trebui sa-ti faci o angajare fictiva undeva (firma unui frieten, firma unchiului, matusii, cineva care sa te angajeze cu norma intreaga si sa-ti plateasca taxele) pentru a putea aduna cele 12 luni stagiu.

Deci mult succes la oficiul pentru somaj si vezi cum te descurci. De putut se poate, dar trebuie sa alergi singurica sa-ti verifici calculele.

Andries

Mergi la inceput

Vezi ca trebuie sa nu ai restante, sau examene ramase in urma.

Andries

Mergi la inceput

revin din nou...Andries mersi de raspuns...dar eu nu caut sa ma angajez la cineva cum ai sugerat tu dar mersi de sfat...momentan ma voi concentra asupra licentei...am vorbit cu sotul si e mai bine ca dupa licenta sa ne gandim la bebe...dar am o intrebare : daca eu raman insarcinata in luna iulie in care am licenta sau in august si dupa cele 60 de zile imi bag somajul si il iau timp de 6 luni ...pot beneficia de indemnizatie? si as vrea sa stiu daca eu nasc dupa aceste 6 luni beneficiez sau trebuie cand nasc sa fiu in somaj

bebelinul mult dorit

Mergi la inceput

Uite ca ma rodea curiozitatea si chiar m-am documentat pe tema somajului la absolventi. Somajul trebuie sa il bagi la 60 de zile de la absolvire, mai devreme nu il accepta, se presupune ca 60 de zile trebuie sa iti cauti de lucru.

Ceea ce inseamna ca daca nu nasti in termen de 60 de zile de la absolvire, cum a spus Marius, vei ramane descoperita cu 2 luni din 12, pentru ca nu vei avea stagiu.

Cea mai sigura varianta mi se pare cea cu angajarea de forma la o firma care sa accepte sa te ajute in felul acesta, poate gasesti pe cineva care sa vrea sa te ajute, avand in vedere ca si firma are niste facilitati fiscale la angajarea absolventilor.

Acum si o parere subiectiva, din experienta mea de studenta, absolventa, om pe campia muncii si mama: calculul tau este destul de "la limita", eu nu mi-as face socoteala bazandu-ma pe indemnizatie. Multe se pot schimba intr-un an de zile, plus ca ... sa fii gravida si sa alergi pe la examene nu e chiar o placere, mai ales in luna iulie (canicula, etc.). Pe de alta parte, dpdv fiziologic si medical e mult mai bine sa faci primul copil la 22 de ani decat la 30, complicatiile si problemele apar cu varsta. Asa ca iti urez multa bafta si daca apare sarcina pana la licenta te zbati atunci sa gasesti o solutie.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akemi spune:

Buna la toata lumea.Am si eu o problema,,as vrea sa stiu daca sau dat ceva legi noi in legatura cu depunerea scoaterea actelor de identitate in ROMANIA.Problema mea este ca imi expira pasaportul,,i-ai facut mamei mele imputernicire sa mil faca ea pt ca eu locuiesc in alta tara si am o fetita mica si momentan nu pot sa parasesc eu tara ,,,chestia este ca mi-am pierdut bul de ideintitate si cei de la politie au zis ca este nevoie de mine ca altfel nu pot sa-mi faca buletinul.Mama mea are toate actele necesare plus imputernicirea,,acum doi ani era ok cu imputernicirea ,acum i-auzis mamei mele ca nu se mai poate si nu mai stiu ce sa cred .Daca stie cineva ceva va rog spuneti si mie ce sa fac?Chiar este nevoie sa merg in tara?

Mergi la inceput