a innebunit pisica
Raspunsuri - Pagina 2
mamica dulce spune:
Merci de sfaturi,sunteti toate super dragutze!
Nu sunt la prima pisica,am avut toata viata la mama acasa ca le iubesc de mor,stiu cum si ce sa fac in general...dar actuala matzoanca ma scoate din minti.
1. ESTE pisicutza si nu motanel
2.Are 4 luni si pana acum a facut la cutia ei,acum a dat strechea in ea si face numai pipi de-a lungul unui perete,dupa mobile(sub calculator mai ales
3.Am dat-o cu nasul cand am prins-o,am pus-o la tigaie,am dat cu labutza acolo-DEGEABA! Si azi dimineata a facut un pis de un litru aici,habar n-am de ce!! Ca face doar si la nisip si pipi si kk.
Are nisip curat la indemana.Acum cred ca se duce din obisnuinta acolo...desi numai dragutza n-am fost cu ea...mi-e mila sa o las noaptea pe balcon ca e frig rau la noi...dar cand intru dimineata si cad jos de putoare proaspata imi vine s-o arunc de pe balcon,nu doar sa o incui acolo
N-ar fi baiul asa de mare pana la urma,ca o dezvat eu cumva pana la urma,dar fac pregatire acasa la engleza cu cateva doamne foarte cuconoase si cu stare si mi se face rau cand ma gandesc ca-mi intra maine in casa.Sufrageria mea e foarte mare,jumatate pute ca la grajd,jumatate e ok,langa usa de la balcon..maine mut biroul in coltul celalalt,n-am ce face
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
tumpi spune:
Anca, poate pisi se revolta ca nu sunteti mai atenti cu ea, poate se duce sub pc ca acolo va vede pe voi , e un fel de a atrage atentia asupra lor.
E greu odata ce a facut intr-un loc sa se dezvete.E bine de mers la pet shop si luat un spray asa cum ziceau si fetele.
Am avut si eu la inceput pb cu pisicutele, erau micute, dar s-au invatat pana la urma doar la ladita sau la scurgere.Asa ca ai putea sa-i muti deja ladita in baie, poate o atrage in baie mai mult.
Mi s-a intamplat si mei sa prind baiatul ca face intr-un colt, l-am luat l-am bagat cu nasucul acolo si l-am certat.
Pisicile sunt curate de fel, dar mai indaradnice decat cateii.Asa ca mare rabdare tb sa ai cu ea si sa sti sa te faci ascultata.
E adev ca la noi, eu eram cea care le spala, le dadea de mancare, dar al meu era mult mai ferm decat mine in educatia lor
Cand am fost plecata din tara 1 luna a reusit sa le dezvete sa mai stea in canapea.Numai cand ii auzeau vocea renuntau in a mai face vreo prostie
Asa ca bafta si nervi de otel.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
miereamara spune:
Daca tot suntem la subiectul asta cu "deprinderi rele"....mita mea la inceput a fost un model de pisica, spun la inceput pt ca noi am gasit-o in urma cu cateva luni, avea cam un an si ceva atunci si era obeza (cam 7 kg). Am bagat-o la regim si acum a mai slabit, e mai energica si voioasa. Bun... atunci era f cuminte si educata, nu se urca pe masa, nu intra in dormitor peste noi, nu facea galagie nopatea. Acum....sta numai pe masa (masa de sticla care are numai urme de labute si par), deschide toate usile si intra peste noi, ori daca nu poate deschide usa, zgarie tocul usii si miauna pana ii deschide cineva (noaptea), se urca peste noi in pat si ne miorlaie la ureche pana cand ne trezim...si tot asa.
As vrea sa o dezvat in primul rand de urcatul pe masa, nu e igienic si nici frumos, iti vine cineva in vizita si te trezesti cu mita pe masa, nici mie nu mi-ar placea sa vad asta la cineva si sunt constienta ca nici altora la mine. Cum credeti ca ar trebui sa procedez?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
pisigri spune:
cu rabdare si perseverenta...:)
fireste ca atunci cind va fi singura in sufragerie se va mai urca pe masa, dar...data jos, certat, scapat una la fund...
nella spune:
Am si eu un motatel ce are acum 1 an si 4luni care facea pipi mai peste tot ,dar cel mai mult langa mine.Daca eram la calculator facea sub birou ,de eram in pat venea langa mine si facea pe astenuturi.
I-am acordat mai multa atentie, m-am jucat cu el pana obosea si asa am reusit sa scapam de obiceiul urat al motanelului.
Acum are alt obicei ,daca nu se trezeste toata familia la ora 5 AM ne musca de picioare .Sper odata cu trecerea timpului sa ma lase sa dorm mai mult dimineata.
Asa ca eu cred ca o posibila rezolvare a urinatului peste tot este si aceea de a acorda mai multa atentie pisicutei.
Sanca spune:
Ca sa nu mai faca in casa, trebuie in primul rand sa cureti ca lumea unde a facut. Ca sa stii unde a facut, poti sa cumperi de la petshop o lampa cu bec florescent albastru. Stingi lumina in casa, si la lumina albastra apar petele de urina imediat. Tot la petshop se gaseste o solutie - se numeste www.eightinonepet.com/products.php?display=50&main=3" target="_blank"> nature Miracle care, dupa parerea mea face minuni, ca scoate mirosul din orice.
Ai putea sa incerci alt model de nisip, poate nu-i convine ce i-ai cumparat.
Daca tot nu inceteaza cu facutul pipi aiurea, consulta si veterinarul, ca de multe ori pisicile cand fac peste tot ar putea avea o infectie urinara.
mamica dulce spune:
De 2 zile nu cred ca a mai facut,nu mai pute.Sper sa fi fost doar o nebuneala de-a matzei,nu de alta dar azi vine sotzul acasa(a fost 3 saptamani intr-o delegatie) si cred ca o arunca pe geam daca ii mirosea ceva suspect.Si asa a acceptat pisica doar de dragul meu.
N-am apucat sa ajung la pet shop,poate azi o sa ma duc sa iau un spray.
Si matza mea miorlaie la usa noaptea sa intre in dormitor,dar eu dorm cu baiatul si nu vreau si pisica in pat.Daca sunt singura atunci o iau cu drag,ca e torcatoare si dragutza.
Asa ca noaptea miorlaie putin si trage de marginile mochetei,are numai franjuri acum la usile de la dormitoare
Se mai intampla sa urce si pe masa,dar rar de fata cu mine si atunci daca fac un pssssst!!! dispare:)
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
Ramonika spune:
daca o iubesti cu adevarat, o sa te straduiesti sa o dezveti de acest obicei prost. nu o da afara
in legatura cu faptul ca vrea sa intre noaptea in dormitor, chiar tu ai spus ca atunci cand esti singura o lasi sa vina in pat, dar cand esti cu copilul nu. ei, pisica nu poate intelege asta, de ce uneori o lasi si alteori nu. asa ca ori e laie, ori balaie ori o lasi mereu, ori deloc.
Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
miau-miau spune:
eu am avut hamsteri si pasarele simultan cu pisicile. Animalele mici aveau camera lor, unde inchideam usa. A fost imposibil sa opresc mitzele din scarmanat la usa. Au ros mocheta complet, pina la ciment. Acum as vrea sa-mi mai iau soricei, pasarele, dar nu stiu cum sa ma descurc cu pisicile. Si mai este ceva ce ma cam pune pe ginduri. Intr-o perioada foarte scurta de timp, dupa ce barbate'meu s-a cam plins ca acea camera a devenit un grajd de soareci, in mod subit si la distanta de 2 zile unul de altul au trecut in lumea celor drepti hamsterii, pasarelele si-au deschis colivia si cumva au trecut prin plasa de tintari de la geam si au zburat, sint convinsa spre libertate, si mai aveam si un acvariu mare cu pesti pe care la rindul lor i-am gasit cu burta in sus la suprafata apei.
Flavia spune:
Ca sa o dezveti de pipi aiurea in primul rand nu ii mai lasa mancare tot timpul la dispozitie. Dupa fiecare masa ridica vasul si il lasi jos numai la masa urmatoare.Dupa ce mananca cca o ora lasa-i deschiza numai zona in care se afla cutiile.
Si bineinteles laud-o si alint-o cand face unde trebuie.
Flavia