copii cu boala celiaca/intoleranta la gluten
Raspunsuri - Pagina 9
pisellino spune:
sunflower la bicaz le-am facut cu trimitere din pediatrie si nu am platit nimic
despre robi: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=141048
sunflower1979 spune:
la Bicaz??? la un laborator particular?
nu poti sa-ti activezi PM-ul sau sa-mi dai o adresa de mess? te-as intreba mai multe. merci frumos, oricum!
Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)
"Cand nu ai ceea ce-ti place, trebuie sa-ti placa ceea ce ai!"
teodora racz spune:
sunt o mamica disperata care nu are inca un diagnostic clar pt.copilul ei;doar atat malabsorbtie intestinala;am facut o serie de analize care au iesit bune;de aceea va rog sa-mi spuneti care sunt principalele simptome ale intolerantei la gluten;baietelul meu are 1 an si 6 luni si de la aprox.8 luni are urmatoarele manifestari:scaune pastoase,diareice,pana la 5 intr-o zi,dureri de burta,fara crestere in greutate;a dezvoltat in urma malabsorbtiei rahitism;va rog cand aveti putin timp sa ma luminati si pe mine:
pisicuta si matei spune:
Citat: |
citat din mesajul lui teodora racz sunt o mamica disperata care nu are inca un diagnostic clar pt.copilul ei;doar atat malabsorbtie intestinala;am facut o serie de analize care au iesit bune;de aceea va rog sa-mi spuneti care sunt principalele simptome ale intolerantei la gluten;baietelul meu are 1 an si 6 luni si de la aprox.8 luni are urmatoarele manifestari:scaune pastoase,diareice,pana la 5 intr-o zi,dureri de burta,fara crestere in greutate;a dezvoltat in urma malabsorbtiei rahitism;va rog cand aveti putin timp sa ma luminati si pe mine: Antonia Antonia2 |
teodora racz pai cam astea sunt simptomele bolii si daca vrei informatii mai complete poti citi pe site-urile astea :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Celiachie
http://celiachie.uniserve.ro/rom.html#2
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Colici-si-alte-tulburari-digestive-la-copii/boala-celiaca-enteropatia-glutenica_540
Informatia este buna si detaliat prezentata.
pentru a se concluziona ca este boala celiacha trebuiesc facute teste de sange si biopsie si daca ambele conduc spre celiache atunci este pus definitiv diagnosticul. Ca si teste de sange se fac antigliadina si screening Eliza. Insa aceste teste nu trebuiesc facute daca a exista o perioada de regim fara gluten pentru ca atunci este ff posibil ca sa fie nerelevante (daca nu este gluten in corp nu se mai formeaza anticorpii si analizele ies negative, chiar daca sufera de fapt de celiachie copilul)
Voi ce analize ati facut?
Parerea mea este ca indiferent trebuie scos de urgenta glutenul din alimentatie, semnele sunt mai mult decat edificatoare si alarmante daca deja s-a ajuns la rahitism. Se spune ca dupa inceperea regimului fara gluten se observa o imbunatatire rapida a starii generale si a greutatii, dar din expierenta noastra nu este general valabil, in cazul nostru refacerea a durat si niciodata nu am avut rezultate spectaculare ci moderat, nici acum dupa 3 ani de regim nu pot spune ca sta ff bine cu greutatea.
teodora racz spune:
multumesc pisicuta!n-am facut inca nici o analiza pt.intoleranta la gluten ci tabloul sanguin complet,analize ale ficatului,enzimele pancreatice,hepatitele,helicobacter pilori;au iesit bune doar fosfataza alcalina a iesit de trei ori marita si de aici concluzia de rahitism;bine,ca se si observa semne de rahitism la el;n-a avut probleme pana dupa 6 luni cand se tot trezea de dureri de burta noaptea,tipa foarte tare;am crezut ca ies dintii dar manifestarile au continuat si dupa;ii bolborosesc foarte tare intestinele iar scaunele sunt pastoase;de o saptamana am scos glutenul din alimentatie dar scaunele au ramas la fel;am observat ca face urat noaptea dupa ce a mancat cativa biscuiti;oare sa nu digere nici zaharul?
pisicuta si matei spune:
citat din mesajul lui teodora racz multumesc pisicuta!n-am facut inca nici o analiza pt.intoleranta la gluten ci tabloul sanguin complet,analize ale ficatului,enzimele pancreatice,hepatitele,helicobacter pilori;au iesit bune doar fosfataza alcalina a iesit de trei ori marita si de aici concluzia de rahitism;bine,ca se si observa semne de rahitism la el;n-a avut probleme pana dupa 6 luni cand se tot trezea de dureri de burta noaptea,tipa foarte tare;am crezut ca ies dintii dar manifestarile au continuat si dupa;ii bolborosesc foarte tare intestinele iar scaunele sunt pastoase;de o saptamana am scos glutenul din alimentatie dar scaunele au ramas la fel;am observat ca face urat noaptea dupa ce a mancat cativa biscuiti;oare sa nu digere nici zaharul? Antonia Antonia2 |
Ce fel de biscutit?! Speciali fara gluten? Si rezultatele nu vin in nici un caz asa de repede..luni, ani Cum iti spuneam in cazul nostru nici dupa 3 ani nu este complet refacut~
teodora racz spune:
i-am dat biscuiti normali pt.ca a dat peste el o enterocolita adusa de la gradi de sora-sa;a fost singura mancare acceptata ieri;de aceea am intrebat de rezultate pt.ca chiar daca i-am scos si alta data glutenul din alimentatie durerile de burta tot acolo au ramas;am fost la 4 dr.si toti au zis acelasi lucru:malabsorbtie intestinala,cauza necunoscuta;
pisicuta si matei spune:
citat din mesajul lui teodora racz i-am dat biscuiti normali pt.ca a dat peste el o enterocolita adusa de la gradi de sora-sa;a fost singura mancare acceptata ieri;de aceea am intrebat de rezultate pt.ca chiar daca i-am scos si alta data glutenul din alimentatie durerile de burta tot acolo au ramas;am fost la 4 dr.si toti au zis acelasi lucru:malabsorbtie intestinala,cauza necunoscuta; Antonia Antonia2 |
NU NU NU Teodora trebuie neaparat sa ii scoti cu totul glutenul-biscuitii obisnuiti au gluten pt ca sunt facuti din grau. Si 4gr de aliment cu gluten poate sa ii faca fff rau, si netratata boala duce la cancer de intestin. Eu nu vreau sa te sperii, insa boala asta este ff nasoala si chiar daca e sa nu fie boala pana la urma( va tin pumnii) mai bine sa incerci sau sa ii faci acum testele de sange sa clarifici ceva.
Si ceea ce vreau sa adaug este ca fff multi doctori nu sunt ff familiarizati cu celiachia cum se intampla si cu alte alergii, de aceea ar trebui sa vb cu un medic specializat care ar putea sa te lamureasca mai bine si ca sa va indrume spre analizele specifice, caci doar cele normale nu au ce sa releve
monika_gh spune:
buna,fetelor, mamici de piticoti cu probleme!
ma numesc Monica, si sunt din Iasi.Am o fetita de 6 luni...povestea noastra ar putea fi scrisa cam asa:pana la 4 luni am alaptat, chiar aveam laptic din belsug,dar, ...incet , incet din motive necunoscute, probabil stress, am ramas fara lapte.De fapt am vazut ca fata nu mai papa cat trebuie, si am hotarat sa facem ceva analize, cu toate ca lumea din jurul meu sustinea ca-s nebuna , ca de ce sa chinui eu copuilul cu analize.eu , una si buna , sa intep copulul....bun , analize , facute, ceva , ceva pe acolo,....un calciu la laimitat superioara , dar nimic de sarit in aer
.ajungem iar la dr de fam , si cand cantarim copilul , vedem ca trei sapt nu a luat 1 gram!!!asta pt mine a fost o problema...desi pana acum era ok cu luatul in greutate.asa ca am convenim sa-i dam completare cu lapte praf. si am stabilit ca nan 1 e ok....in zikua cand am ajuns la concluzia asta nu aveam nici bani in casa... am adunat toti maruntii din fundul posetei si am fost la selgros, am luat cutia, m-am intors.Si i-am dat cu lingurita... ca biberon nu papa.la 10 min era plina din cap pana in puicioare de alergodermie...batuta cu urzica... deja mi se parea ca nu respira cum trebuie...sotul la sereviciu...locuim la cativa km de oras , asa ca pun mana si sun la salvare... care imi spune fff lent ca ar fi mai bine sa ne ducem personal... ca ajun gem mai repede...ma urc in disperare in masina , in plina iarna , cu coopilul doar intr0-un body si intr-un prosop gros si mergem la spiatl... la fiecare semafor ma uitam la ea... ca in rest mergeam cu 100 la ora prin oras...ajungem la spital...stam 3 ore, cu tratament adecvat ... si nu trece simptomqatologia...pana si urechiusele ii erau cade elfantel...ii dau pe sectie mucilagiude orez... de foame a gust un piuc, dar ...stam la ati noaptea, apoi suntem transferate la alergo... cand ne vede profa....zice de la usa ce s-a intamplat....ca copilul afost sensibilizat in timp...e drept ca de la 3 lun i MAria mea a facut -unii spuneau sudamina, altii dermatita atopica.Decidoar niste bubite care nu au trecut in timp cu nimic.......bun , totul ok pana aici...si vine verdictul...alergie la laptele de vaca.alternativa-un lapte special -neocate, care e 250 ron ct de 400 gr si care imi ajune 4 zile!!!imi spune profa ca trebuie sa fac testele pt ig e pt alegeni alimentari.facem si astea, si iese alergi e la faina si faina de secara, cu valori peste 30 sio respectiv peste 100!!!cu valori sub 1 :cazeina, albus de ou, lapte , telina .....dar ce ne facem acum... si fara lkactate si fara gluten?!daca stiti solutii de papica pt 6 luni , va rog disperata, ajutati-ma!!!
philip spune:
nu e alergica si la soia, nu? aiai exista formula speciala de soia pt bebeii cu intoleranta la lactoza. si nu-i trebuie grau. eu am celiachie si din cauza asta am decis sa astept pana la un ca sa-mi expun bebeul la gluten. el are acum 8 luni. papa cereale de orez, ovaz, toate fructele si legumele plus branza si iaurt. cum astea nu sunt ok la voi, poate ii poti da tofu peste vreo 2 luni? e o branzica din soia. celiachia nu e sfaristul lumii. poate papa porumb, sunt extrem de multe cereale care nu contin gluten si sunt si mult mai sanatoase decat graul, secara. multa sanatate.