FIV 133
Raspunsuri - Pagina 19
rami 73 spune:
Cellu, multumesc
graviduta finuta !
Mirela,
eu as mai face incercari, dar nu stiu cat va fi si Profu' dispus sa continue...o sa vedem. Oricum, macar o incercare tot voi mai face. Si ma gandesc sa "ajut" putin organismul cu ceva naturiste (de ex. pe mine m-a ajutat tinctura de marar si telina in trecut), fac si experimentul asta, sa vedem daca e vreo diferenta. Cu ocazia asta vad si reactia la naturiste si astept sa ovulez cu ovarul drept.
Nusyca, luck, Valeria,
mi-au facut tare bine cuvintele voastre.
uca 75,
si eu la primul FIV (din decembrie anul trecut) am avut un singur ovocit, insa din 9 foliculi (!!), asta e ce i-a intrigat de fapt pe medici si a determinat si dezamagirea mea mai mare (am avut un adevarat soc, nu-mi venea sa cred !) Macar daca aveam un folicul cu un ovocit era eficienta 100%
E mai rau ca ovarele sa faca foliculi goi decat sa nu faca deloc, parerea mea. Atunci e clar ca e o problema ceva mai complicata la mijloc. Din cate am observat pana acum, a doua situatie a fost oarecum mai usor de corectat fata de prima. Asa ca iti tin pumnii draga mea, fii increzatoare ca o sa fie bine ! Intr-adevar, si eu sunt convinsa ca cineva acolo, sus, are ceva pus de-o parte pentru fiecare...
kineta, ma bucur ca s-a lamurit situatia pana la urma.
Eu am mai facut un FIV cu inhibare/stimulare (protocolul lung) anul trecut, in urma caruia a rezultat 1 ovocit/1 embrion, asa cum am scris mai sus. Acum mi s-a propus aceasta formula de FIV pe ciclu natural tocmai pentru a vedea daca organismul meu produce ovocite fara nici un ajutor medicamentos. Si se pare ca nu produce.
Aceasta procedura (se cheama reconversie) costa 350 eur si include punctie, FIV si ET. Iar daca la punctie nu se gaseste ovocit (cum a fost cazul meu acum), nu costa nimic. Deci nici vorba de cei 1400 eur aferenti unui FIV obisnuit. Oricum, crede-ma, ideal e sa nu ajungi in situatia asta.
Te
si mult succes, sa incepi cu dreptul !
pozici 
"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean
daniela_b spune:
Of, fetelor
, de azi dimineata sint intr-o stare cu adevarat ingrozitoare, eu care nu pling de cind sint adult decit de vreo trei ori pe an, de azi dimineata pling in reprize lungi cu pauze cit sa pot citi paginile de pe forum unde sint descrise procedurile astea. Gindindu-ma mai bine cred ca e vorba de histeroscopie si nu de HSG (n-ar avea logica, nu? fiindca eu ma pregatesc pentru FIV si-mi reamintesc ca dr. Cocei a spus de 15 octombrie ca fiind o posibila data de incepere a protocolului scurt, am calculat pe calendar si cam atunci ar fi ziua a 2-a). De asemenea mi s-a spus si sa nu maninc si sa nu beau nimic si am citit (tot pe forum) ca asta e o indicatie mai ales pentru histeroscopie.
Deocamdata nu pot iesi din starea de groaza desi mi-am repetat de un milion de ori ca : "sint puternica, am vointa, o sa iau piafen si algocalmin, o sa insist sa mi se faca anestezie, o sa ma gindesc la lucruri frumoase, o sa respir adinc si rar, o sa-mi relaxez uterul, ca o sa-mi imaginez ca am inventat o tehnica yoga de suprimare a durerii despre care voi scrie o carte
, ca de fapt au existat si cazuri cind histeroscopia n-a durut, ca sint investigatii foarte importante si cam ce-as vrea? sa fie ca o plimbare in parc? ca si sora mea a trecut prin asta si acum are doi scumpi de fetita si baietel" etc etc etc.
De aceea, ma retrag deocamdata, ca si asa am fost cam off topic
si revin dupa MAREA GROAZA.
Ar mai fi un mic aspect pe care nu il am lamurit in creieri: daca NU s-a sfirsit CM pina in ziua aceea, o sa ma amine pentru dupa aia sau o sa imi faca oricum histeroscopie?
Va multumesc mult!
Bafta tuturor fetelor! Mi-ar placea sa mincam impreuna o inghetata, odata si... de ce nu, sa ridem impreuna de toate spaimele si durerile din lume fiindca nu ne-au darimat!![]()
www.helpsonia.com
cellu spune:
LUCK, iti urez la fel, dar mai putin hiperstimularea si celelalte hop-uri pe care le-am avut eu.
Tin pumnii pt maine, sa ai oute frumoase! 
RAMI, 
Cellu
22+
George
http://bd.lilypie.com/uMPhp3.png
rami 73 spune:
Kora,
apropo de listuta, eu primnul FIV l-am facut tot cu Monseniorul, Moisica a fost doar cea care m-a recomandat si cu care facusem inseminarile in trecut.
KITTOOOO,
parca ziceai la testul cu verigheta ca o sa am o fetita, dar ai uitat sa specifici cum se va intampla asta, prin adoptie, eventual ? 
Sherico, de data asta n-am dat-o pe Fraila cu picioarele pe spate.
L-am dezamagit in schimb pe Prof, mi-a parut rau de el...![]()
Fetelor, ma simt de parca as fi luat o nota proasta la scoala sau as fi picat vreun examen, ceea ce nu mi s-a prea intamplat. 
E nasol cand nu poti face nimic sa indrepti o situatie.
pozici 
"Dream as if you have forever. Live as if you only have today."
James Dean
kineta spune:
MONI,am inteles ca tu ai obt anul trecut PUREGONUL compensat50%,prin casa de asigurari cumva,evident dupa reteta eliberata de medicul de familie?TE intreb nu pt mine,ca nu stiu ce tratament voi urma,ci pt o amica de a mea care se pare ca va urma tratament cu puregon,dar medicul de familie i-a spus ca nu-i poate da decat 3 fiole,pt ca medicamentele din grupa B respectiv cele cu 50%,nu trebuie sa depaseasca plafonul de 3 mil.DE aceea te intreb,sa-i spun si ei,a trebuit sa mergi sa iei aprobare de la casa de asigurari (cea din str ILFOV),cu scrisoare medicala de la dr ginecolog,si apoi ai luat-o de la medicul de familie?
lilianaFi spune:
daniela_b cred mai degraba ca de histeroscopie e vorba,nu are nici un sens sa se faca histerosalingografie inainte de fiv(care arata doar permeabilitatea trompelor cind la histerosopie se vede cavitatea uterina-casa bebeilor)....si nu te speria f.tare eu am facut 2 histeroscopii diagnostice fara anestezie si nu doare atit de rau...dar pentru mai multa siguranta poti lua tu un antiinflamator si antidolorific in dimineata respectiva...multa bafta ! 
Rami ce sa zic...imi pare tare rau ca foliculul nu continea ovocit...primul gind ma duce doar la endometrioza - cum eu o am stiu ca poate fii responsabila de anovulatii,foliculi putini si fara ovuli(aici ma incadrez si eu)...si viceversa foliculii care se transf.in chisturi...si nu mai trebuie sa zic ca e dusmanul 1 al infertilitatii...o laparoscopie ai facut?
kineta spune:
RAMI,

,si succes in viitor,sa fii optimista totul va fii bine,imi place ca te incurajez pe tine si pe celelalte fete ,si parca ma incurajez si pe mine.
danyalo spune:
Rami- nu dispera iubita...si eu la fel ca tine astept printzesita...sa vina... !
Poate luna urmatoare va fi mai norocoasa!Tare mult am sperat sa fie bine pt. tine..desi nu am intrat sa-ti scriu...m-am gandit la tine!
Ar trebui sa ne gandim ca DD ne incearca...si ca ne va da ce ne dorim cel mai mult...pana la urma! Asta ca sa nu o luam razna!
daniela_b
- iti tin pumnii sa treci cu bine peste toate incarcarile Fiv-ului...si eu ma stresam f. tare...de injectii...etc...am ajuns sa mi le fac singura pe toate( devenisem maestra)!

Incearca sa nu te mai gandesti si sa iei totul ca atare..oricum nu prea ai ce sa schimbi...stresul e pericolul nr. unu... multa bafta...
tuturor fetelor aflate in focuri... va tin pumnii stransi!
Relya,rubia ,kla78, luck,felicia_ ,ioanap76,Andrada.P, lilianaFi, dianad ,DORIS71,nusy, Mirela1 ,
dany(de prin barlogul ei)
P.s. ovarele mele la 3 luni after Fiv...tot marite sunt..asa ca ...voi mai sta pe tusa pana pe la sf. anului!
va pup
kineta spune:
DANIELA b ,sa stii ca daca esti f emotiva si iti este f frica,poti ruga medicul sa te adoarma putin ,ti se face o inj de calmare un DORMICUM pe vena ,si totul va fii ok.,mai ales daca medicul te vede ca esti mai nelinistita ,sigur te va seda putin,este adevarat depinde si de medic. EU CAND am facut histeroscopia in 2005,(pt ca sunt fff fricoasa,nici nu puteam sa mai respir de emotii si frica,)am fost anesteziata ,adica mi-sa facut o inj iv,si am dormit f bine 15-20 min cat a durat toata tehnica,si m-am trezit si f bine.ESTE adevarat CA am platit pt asta ,dar cred ca si tu esti dispusa sa nu simti nimic.SUCCES,si ti-am spus vb cu medicul.
cellu spune:
DANIELA B, nu esti tu cea mai fricoasa. Cand am facut histeroscopia,eram pe masa, tb sa vina dr-ul si am pus asistenta (care se iritase deja) sa ma dezlege sa cobor, ca mie mi-e frica. Si mai m-am invartit 10 min., m-am dus si am mai stat in toaleta sa-mi fac curaj. Si cred ca de fricoasa ce am fost mi-au facut o doza mai mare, ca nu ma mai trezeam si asistentele
ma asteptau imbracate sa ma trezesc ca sa poata pleca acasa.
KINETA, nici eu nu am putut lua Puregonul compensat. Dr. de familie mi-a dat aceeasi explicatie, iar la Casa de asigurari am primit un "nu se poate", cica sa fac un memoriu la minister. Dar asta era in aprilie, stiu ca unele fete au reusit sa-l ia compensat. Depinde de dr.
Cellu
22+
George
http://bd.lilypie.com/uMPhp3.png