FIV 133
Raspunsuri - Pagina 18
uca75 spune:
Buna fetelor,
sper sa ma primiti si pe mine printre voi. Sa va spun ceva si despre mine: am 32 ani si incercam de 2 ani sa facem un bebe; anul trecut am descoperit ca am endometrioza...am facut laparo prin primavara si am incercat cateva luni...timp in care nu s-a intamplat nimic; in februarie anul acesta am hotarat sa incercam un FIV...a fost nereusit (am avut 1 folicul care saracul a fost ok...am ajuns la ET cu 1 embrion..dar din pacate nu s-a terminat cu bine)...atunci dr. mea a zis ca mai mult ca sigur a recidivat endometrioza...am luat atunci decizia de a mai face o laparo...si cam asa a fost...era la fel ca si prima data; dupa aceasta a 2 a operatie am decis sa nu mai stam pe ganduri, sa nu mai asteptam si sa fac tratament cu dipherilin...fiind foarte grava situatia am facut 6 luni acest tratament; ultima injectie a fost la sf lui augus..am fost sapt trecuta la control..se pare ca totul e bine acum...e curat...si am decis sa astept sa imi vina CM si sa incerc un nou FIV; de data asta a zis sa mergem pe protocolul lung; eu nu prea stiu cum este acesta...eu am facut protocol scurt data trecuta...am inteles ca in momentul in care imi vine CM in Z1 sa merg la dr. la control si in Z2 incep injectiile cu Menogon.
cam asta e despre mine...daca imi puteti spune si mie ..macar pe scurt cum e cu protocolul lung si cam cat dureaza....si cam de unde se cumpara aceste injectii...se pare ca sunt altele decat la cel scurt..multumesc
fetelor care sunt acum in focuri cu punctii cu ET...le tin pumnii si ma rog sa fie bine
valeria72 spune:
Fetelor ce vrednicute a-ti fost ... am plecat 4 zile in concediu si voi a-ti scris un capitol. Am terminat trebita la scarbici si am reusit sa citesc din urma asa ca acum sunt la zi cu noutatile.
Le urez bun venit fetelor care s-au hotarat sa ne calce pe urme si sa stea pe aici cat mai putin.
Luck multa bafta marti la punctie 
Rami
fi optimista ca DD e acolo sus si ne iubeste pe toate si sigur ne va da un bebe.
Aly sa vezi ca puiutii tai or sa fie niste invingatori si or sa stea cu mamica lor 9 luni. 
Tin pumii tuturor fetelor in focuri Relya rubia kla78 luck felicia ioanap76 Andrada.P lilianaFi dianad DORIS71 nusy Mirela1
Aspiranta la titlul de mamica 
Mirela_1 spune:
Cristal, nu mai fi necajita. Cred ca te-au apucat emotiile. iti tin pumnii pentru miercuri. Cat despre stimularea Ralucai, depinde ce protocol face. Poate sa inceapa direct stimularea in z 2 de CM (ca mine acum), sau face mai intai inhibare 12-14 zile care poate fi inceputa in z 2 de CM sau in z 21 de CM si abia apoi stimularea.
Moni, multumesc, stiam eu ca tu ai zis odata.
IoanaCarmen sa ai o sarcina usoara si bebe sanatos.
Ramica, e adevarat ca nu poti face la nesfarsit, dar poti sa incerci de cateva ori. Cu atat mai mult cu cat ai avut un ovocit la FIV-ul trecut.
Uca75, bine ca ai scapat de endometrioza. Pai direct stimulare din z2 de CM suna a protocol scurt. Protocolul lung e cu inhibare din z 21 de CM (12-14 zile) si apoi stimulare (10-12 z). Eu mi-am luat injectiile de la Helpnet, sunt foarte draguti, de obicei le au pe stoc sau fac rost de ele chiar si in aceeasi zi si au si preturi OK. Sau poti sa le iei si de la Giulesti direct. Unde faci FIV-ul si cu cine, daca nu te deranjeaza sa spui.
uca75 spune:
Mirela 1
, eu sunt la Giulesti la Dr. Bucur ( m-a operat de 2 ori de endo, impreuna cu Dr. Cocei mi-a facut si FIV 1 in februarie 2007); de protocol nu stiu ce sa iti spun..in februarie a zis ca e protocol scurt - am facut Puregon si Orgalutran..si Pregnyl; acum a zis ca mergem pe protocolul lung cu Menogon; din cate am citit eu am vazut ca protocolul lung e cu inhibare cu dipherilin si apoi stimulare...poate la mine nu mai e nevoie de inhibare dupa 6 luni de dipherilin (tratamentul pentru endo) ...poate deja e realizata aceasta inhibare...si atunci mergem direct pe stimulare cu Menogon (pentru asta este nu?) din Z2....sau poate gresesc....nici eu nu stiu...oricum o sa fiu si eu aici langa voi si poate o sa aflu mai multe ; multumesc pentru informatii...am si eu HelpNet chiar langa mine...am vazut pe prima pagina ca se vind ela cutie cu 10 fiole si este 336 ron...toate cele 10 fiole?...imi puteti spune cam cate trebuie sa iau?
rami73
..sa nu te dai batuta...si eu la primul FIV am avut un singur folicul..e drept cuun ovocit care s-a fecundat si a iesit un embrion (dupa 72h era divizat in 10 celule...toata lumea era fericita si increzatoare)...dar...din cauza endometriozei nu a ramas acolo unde trebuia...asa ca am luat-o de la capat...am citit cazul tau...si am vazut ca ai ceva ani de cand incerci...dar pana la urma trebuie sa reusim...nu cred ca tocmai noi care ne dorim atata un copilas nu o sa avem ...eu refuz sa cred ca viata este asa de cruda....
pana la uram o sa fie bine
kineta spune:
FETELOR,am sunat-o azi pe d-na GETA,SI AM INTREBAT-O DIN NOU,CAND SA VIN LA ECO ZIUA 21 DE MARVELON SAU ZIUA 21 DE CM,SI CRED CA IA CAZUT FATA, pt ca mi-a SPUS "NU M-ATI SUNAT SI SAPT TRECUTA ,SI V-AM FACUT PROGRAMARE?"si a trebuit sa-i spun ca da,si ca am inteles de la fetele care au mai facut fiv,ca ele au venit in ziua 21 de cm,si ca nu as vrea sa pierd luna asta,si bineinteles sa ma scuze ca am deranjat-o iar.IAR EA mi-a raspuns putin intepat ca fac sunt pacienta profesorului sau a fetelor de pe net,ca asa mi-a zis ,asa fac,ca eu am luat AC ,si treb sa ma duc in ultima zi de marvelon,si ca s-ar putea sa nu fac protocolul cu DIPHERELINE .MA ROG , bine ca am lamurit problema si gata,v-am spus eu am crezut ca nu a fost atenta si mi-a spus din greseala asa,dar se pare ca m-am inselat.MAI am si eu o intrebare cam intima,bine cine vrea sa-mi raspunda,cat sa le dau acum cand merg la eco,(profului,si ei)pt ca banuiesc nu pot sa ma duc cu mana goala,aveti idee?
ARE VRE-O importanta ce fel de protocol se alege(lung sau scurt),adica reusitele pot fii influentate si de acest protocol?
kineta spune:
RAMI,imi pare rau,dar tot inainte,pot sa te intreb tu ai facut fiv pe CM natural,ce inseamna asta,adica nu faci stimulare,si daca ai foliculi iti face punctia si apoi ET? CA NU INTELEG ,SI MAI PLATESTI CEVA ,ADICA 1400 EURO? SI DACA DA,de ce nu ti-au facut stimulare cu medicamente? AI mai facut asa,?

cellu spune:
RAMI, imi pare tare rau
Curaj si nu renunta. 
CRISTAL, poate iti iei niste zile libere sa te mai linistesti, mai ales dupa ET. Trebuie sa-ti aduni puterile! (Imi amintesc si eu de starea mea inainte de ET, imi era atat de rau). 
DANIELA B, m-a impresionat ce ne-ai povestit
Despre socra ta nu am cuvinte! Eu am facut histerografia cu anestezie generala. Nici nu cred ca as fi facut fara anestezie {de orice fel), sunt o fricoasa. Cred ca poti sa ceri asta. Histerosalpingografia, in schimb, am facut-o de trei ori, de fiecare data mi-am jurat ca nu mai fac. Nu vreau sa spun mai multe. Instilatiile (am facut si de-alea) parca pe mine m-au durut mai putin. Curaj! Sunt analize relevante.
FELICIA,
pt oute!
DIANA,
pt puiuti!
UCA, bine ai venit si sedere scurta! 
Bafta fetelor in focuri!
Cellu
22+
George
http://bd.lilypie.com/uMPhp3.png
luck spune:

acum am venit de la serviciu si am reusit sa citesc din urma , merg sisaptamana asta ca sa imi pot lua 2 saptamani concediu dupa ET.
moniland
intramuscular of course , statea sotul meu cu seringa in mana si ma intreba unde sa-mi faca intramuscular sau subcutanat , si dupa ce a schimbat acele de 2 ori m-am hotarat intramuscular![]()
cellu
sa merg pe urmele tale pana la sfarsit
felicia bafta la injectat
Mirela1 estradiolul meu era mai mic de 12 pe aceeasi scara de valori de care iti ziceau fetele
valeria 72 multumesc , oricum am mari emotii 
rami o
pentru tine , fata curajoasa .Ma bucur din suflet ca esti optimista si sigur se va gasi o solutie.Si eu zic sa mai incerci in cateva luni inainte de a te gandi la alte solutii.
fetelor pentru ce luati ELEVIT ?
Intre punctie si transfer trebuie sa iau medicamente ?

miruna79 spune:
Diana d ma rog ptr tine sa fie bine si sa reusesti de data asta.
Felicutzu bafta mare la injectat multa bafta sa reusesti din prima.
Pup toate fetele
"A iubi inseamna a inceta sa traiesti pentru tine, a face ca toate sentimentele omenesti, teama, speranta, durerea, bucuria, placerea sa nu depinda decat de o singura fiinta; inseamna a te cufunda in infinit, a nu gasi nici o limita simtirii, a-ti inchina viata unei fiinte in asa fel incat sa nu traiesti si sa nu gandesti decat pentru a o face fericita; a turna maretie in injosire, a gasi alinare in lacrimi indurerate, placere in suferinta si suferinta in placere; adica a intruni in sine toate contradictiile." BALZAC.
nusy spune:
Daniela: polipul se scoate prin histeroscopie,nu prin HSG(histerosalpingografie).Si am inteles ca,chiar si asa cand e vorba de scos polip,Marinescu nu face anestezie.Dar..poate nu e o regula si,daca vorbesti cu el,tie iti va face.Iar cu refacerea de dupa...stiu ca Anca Wish trebuia sa faca histeroscopie dupa care, imediat, sa inceapa tratamentul,asa ii zisese Cocei...Nu-i asa,Anca?
Rami: scumpa mea,asa cum ti-au zis si fetele,mai incearca ,poate nimeresti vreo ovulatie norocoasa....Ma bucur ca te-ai putut sfatui cu Marinescu, cu Cocei,cu Dascalescu...ei sunt profesionisti si trebuie sa mergi pe mana lor,ca stiu ei ce zic.
Uca: bun venit in gashka, protocolul lung incepe musai in z 21 a CM si nu depinde de medicamentele prescrise.Adica,nu se dau anumite medicamente in protocolul scurt si altele in protocolul lung(asa cum ai crezut despre menogon).
Dariela,Cristal: bafta multa la ET,sa aveti cat mai multi embrioni buni si rezistenti!
Mirelus,Relya, Feli:productie super,foliculi frumosi si toti cu ovocite , sa aveti!
Mirelus: ce sa fac....tot cu bufeurile...sunt groaznice!Abia astept sa treaca zilele,sa incep stimularea! 
Luck: cum ai facut injectia pana la urma?
Edit: acum am vazut ca ai scris mai sus ca intramuscular.
Nusy