Cum " TRECE" iubirea ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

quote:
Originally posted by april16

am concluzionat : cand sufletul tanjeste dupa iubire , te poti indragosti de primul om pe care il intalnesti pe strada si nu are importanta daca e frumos sau urat, daca are sufletul bun sau e un nemernic.
APRIL

acum de asta mi-e frica, si asta ma paste...sa ma indragostesc, si chiar nu e ok
sper sa nu fac vreo greseala acum, si incerc sa las lucrurile sa mearga de la sine, dar asa cum spunea Violeta69, chiar e un drog suferinta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

cred ca depinde de persoana... in ce ma priveste, trece. Prin terapie de shoc. Trece brusc. Atunci cind apare ceva ce nu pot sa accept, ce depaseste limita mea de toleranta, trece. Doare, si doare tare, e o operatie pe viu.... dar nu mai ramine nici un pic de iubire, de compasiune, de intelegere sau nostalgie in urma. Nu mai ramine nimic.
Pling o noapte, doua, zece, dar dupa ce am scos nasul din batista e ca si cum n-ar fi fost nimic, sint o straina pentru el, e un strain pentru mine.. De multe ori, abia atunci il vad cu adevarat, asa cum este, nu asa cum mi-l imaginam eu.

Problema este ca, pina si daca apare acel "ceva" suficient de... revoltator, am tendinta sa inteleg...si sa tot inteleg... sa ajung la un nivel ingrijorator de scazut al asteptarilor, si sa fac din ce in ce mai multe compromisuri. Din punctul asta de vedere, as prefera ca, daca sint cu un mizerabil, macar sa fie mizerabil de tot si sa ma socheze suficient cit sa ma trezesc la realitate. Sa faca sa imi treaca.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
cand sufletul tanjeste dupa iubire , te poti indragosti de primul om pe care il intalnesti pe strada si nu are importanta daca e frumos sau urat, daca are sufletul bun sau e un nemernic.

APRIL

cata dreptate ai ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Initial creeata de zepellina
...dar nu pot sa uit, defapt am impresia ca inca il iubesc....mult.
Mi se pare o prostie.

Nu-i nici o prostie. De ce ar fi? De ce te invinovatesti pentru asa ceva?
A, nu merita el asa ceva? Ai suferit si nu mai vrei? Il vrei pe el si nu se poate, pentru ca e un dobitoc? Pai de asta v-ati despartit, nu? Si de asta viata ta curge, fara el, mai departe. Si cand vor trece suficienti ani sa nu mai suferi, iti va ramane dragostea pe care nu o vei uita, pentru cel care a fost la inceput, de care te-ai indragostit. Ala e cel pe care il iubesti.
Ce-i rau sa iubesti?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

E rau. Pt ca in rest e totul...rahat. Cred ca e in mintea mea, in rest nu este nimic. Socant e cat sunt de slaba,nu se poate ca dupa ce un om isi bate joc de tot....sa mai crezi asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Hmmmm....
Incearca sa citesti Robin Norwood - Femei care iubesc prea mult.
iti citez mai jos un pasaj ca sa iti cresc apetitul de lectura:

Când a iubi înseamna a suferi, înseamna ca iubim prea mult. Când aproape toate conversatiile noastre cu prietenii se învârt în jurul LUI -problemele lui, gândurile lui, sentimentele lui - si aproape toate propozitiile noastre încep cu "el...", înseamna ca îl iubim prea mult.
Când îi gasim scuze pentru indispozitiile, iritarile, indiferenta sau tacerile prelungite, punându-le pe seama unei copilarii nefericite si încercam sa actionam ca terapeuti, înseamna ca îl iubim prea mult.
Când citim o carte de auto-ajutorare, dar subliniem toate pasajele care l-ar putea ajuta pe el, înseamna ca îl iubim prea mult.
Când nu ne plac valorile lui, comportamentul si caracterul Iui, dar le suportam, gândindu-ne ca daca suntem îndeajuns de atragatoare si tandre, va dori sa se schimbe de dragul nostru, înseamna ca îl iubim prea mult.
Când relatia cu el ne pericliteaza fiinta emotionala si poate chiar sanatatea si integritatea corporalae deja clar ca îl iubim prea mult.

Eu personal as vrea sa incerc sa nu iti dau sfaturi, ci sa te las pe tine sa iti tragi propriile concluzii.

APRIL
www.youtube.com/watch?v=l9KHHkEluv4" target="_blank">WALKING ON SUNSHINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

sa fiu scuzata, dar dc mai aud de cartea aia, vomit.
parca e biblie:))

ma rog, era un fel de gluma.

zeppe, o sa-ti treaca, in timp...e f f important sa NU mai ai contact cu el. eu cred ca tu cumva iti alimentezi singura sa nu-l uiti, sa suferi inca dupa el. probabil ca ai nevoie sa simti suferinta aia, sa te simti compatimita, probabil ca te=ai obisnuit pur si simplu, sa te gandesti la el si la esecul relatiei cu el.
mi s-a intamplat si mie.
de fapt, mi se si intampla.:)))) LOL

PE BUNE! si eu ma gandesc la fostul asta. adika eu am plecat de langa el, apoi tot eu m-am simtit parasita, pt ca nu m-a cautat, decat pt mici sicane si apoi deloc...apoi e vb de sex, ca aveam sex bun cu el si asta imi mai face cateodata sangele sa fierb, dc imi aduc aminte..

dar per total, sa stii ca e vb de un fel de obisnuinta, de a ma gandi la el, nu e o chestie reala. o suferinta reala. ci una indusa. asta pt ca inca nu am gasit un tip care sa ma faca sa fiu in limba dupa el cu adevarat.

asa cum zici si tu, e o prosteala, o tampenie...eu zic sa nu te ambalezi si pur si simplu sa te obisnuiesti sa nu te mai gandesti la el. sa nu te mai raportezi la el...

in def tu acum esti f puternica, nu mai iubesti cu adevarat si nici nu mai suferi...e o prosteala pe care ti-o permiti, pt ca probabil cu adevarat viata ta e frumoasa...si de plictiseala te mai apuca gandurile.

eu zic sa ramai puternica si optimista, fara sa iti creezi false probleme, la care tot tu apoi sa cauti rezolvarea. cum e in cazul de acum! pupici

_

Babyblue va pupa pe toti!!

Sunt ceea ce sunt, ceea ce pot, ceea ce vreau! Nu incerca sa ma schimbi, doar tu vei avea de suferit! Nu pricep critica si am multe reactii pripite si deplasate. S-a inteles, da??:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Babyblue, si io sa fiu scuzata ca am bagat-o pe-asta cu Femeile care iubesc prea mult da' n-am putut sa ma abtin. Tocmai pentru ca povesteam mai devreme cum mi-am luat-o eu in stil maretz pentru simplul motiv ca il iubeam , gandeam - si cred cu tarie in continuare- ca i-ar folosi intrucatva zepellinei sa citeasca cate ceva din cartzulia cu pricina.

Nu de alta , dar eu consider ca partea care iese cea mai sifonata dintr-o chestie de genul asta e stima de sine a fiecareia dintre noi.

am sesizat si la zepe, si la tine: gandim ca ceea ce simtim e /sau a fost o prostie, o tampenie,cand de fapt totul e logic , explicabil.
Daca reusim sa ne dam seama de ce picam in limba la un moment dat dupa cineva cred ca suntem cu un pas mai aproape de a ne vindeca. Si probabil ca , asa cum tu, baby blue ziceai, distanta e cea care ajuta la constientizarea acelui "ceva".

Iar parerea mea e ca "trece " si dragostea, asa cum trec toate. Mai ales cand nu e impartasita, cand celalalt te face sa te simti ingrozitor, cand suferi ... da, atunci chiar trece. In timp, cu ceva chinuiala, dar trece. Nu trece peste noapte, nu te trezesti dimineatza fresh si cu moralul pan la cer. Dar cu vointa multa , in timp , trece...

APRIL
www.youtube.com/watch?v=l9KHHkEluv4" target="_blank">WALKING ON SUNSHINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

da, april16....iubirea trece pana la urma. caci iubirea aia adevarata, pentru a rezista in timp, are nevoie de reciprocitate. si de vointa amandurora.
orice despartire si orice cearta mai grava, erodeaza sentimentele....

si mda...aia cu stima de sine sifonata e f adevarata si f periculoasa. dc as fi inteles asta acum un an, as fi scutit multa suferinta, precum si timp pretios. si cred ca si cu jobul stateam mai bine, inca de atunci. ma rog..regrete tardive. ca se pare ca dupa unele "amoruri" nu ramai nici macar cu placerea unor amintiri frumoase, ci cu sentimentul amar ca ai pierdut mult mai mult decat anticipasei.

zeppe, cred ca e vb de vointa si de un control rational al sentimentelor. si ma refer la cele negative. iti impui si cu vointa si reusesti sa iti controlezi starile emotionale. bine, asta in timp...nu imediat.

off topic: stima de sine e ceva esential! eu una mi-am propus si pana acum am si reusit, ca orice as face, sa nu mai las nimic si pe nimeni sa-mi stirbeasca stima de sine, optimismul si buna dispozitie. dc cineva, sau ceva, ma face sa am stari negative, sa ma simt nesigura, este ejectat rapid din viata mea, pentru ca deja stiu ca NU poti lupta cu asa ceva si nu duce la nimic bun.

_

Babyblue va pupa pe toti!!

Sunt ceea ce sunt, ceea ce pot, ceea ce vreau! Nu incerca sa ma schimbi, doar tu vei avea de suferit! Nu pricep critica si am multe reactii pripite si deplasate. S-a inteles, da??:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Elise

cred ca depinde de persoana... in ce ma priveste, trece. Prin terapie de shoc. Trece brusc. Atunci cind apare ceva ce nu pot sa accept, ce depaseste limita mea de toleranta, trece. Doare, si doare tare, e o operatie pe viu.... dar nu mai ramine nici un pic de iubire, de compasiune, de intelegere sau nostalgie in urma. Nu mai ramine nimic.
Pling o noapte, doua, zece, dar dupa ce am scos nasul din batista e ca si cum n-ar fi fost nimic, sint o straina pentru el, e un strain pentru mine.. De multe ori, abia atunci il vad cu adevarat, asa cum este, nu asa cum mi-l imaginam eu.

Problema este ca, pina si daca apare acel "ceva" suficient de... revoltator, am tendinta sa inteleg...si sa tot inteleg... sa ajung la un nivel ingrijorator de scazut al asteptarilor, si sa fac din ce in ce mai multe compromisuri. Din punctul asta de vedere, as prefera ca, daca sint cu un mizerabil, macar sa fie mizerabil de tot si sa ma socheze suficient cit sa ma trezesc la realitate. Sa faca sa imi treaca.

Elise & BBLisa

Credeam ca numai eu sint asa. Zau ca n-am mai intilnit pe cineva care sa se rupa brusc si in totalitate in momentul in care s-a atins un anumit prag.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput