avem un nou patriarh...

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by Criss75

quote:
Originally posted by Marilena12

quote:
Originally posted by denizel
Protestantii se impartasesc din paine si vin, spre pomenirea Domnului Isus, pana va veni El. Ca si voi!!

Ortodocsii nu se impartasesc cu paine si vin ci cu Sfantul Trup si Sange al lui Hristos, facandu-se una cu El, spre iertarea pacatelor si viata vesnica.
Tot asa faceti si voi? Sau macar sunt protestanti care sa savarseasca Sfanta Euharistie?

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Banuiesc, ca atacurile acestea la adresa persoanelor care au alte convingeri religioase, sunt o dovada de iubire crestina.

Criss si Alex

Nu sunt atacuri Chris, am sesizat o diferenta de dogme si am pus o intrebare ca sa nu vorbesc prostii. Chiar as vrea sa stiu daca sunt protestanti care sa aiba preschimbarea painii si a vinului in Sfintele Daruri. Asta ca sa ma informez, sa nu mai spuna nimeni ca am surse de informare subiective, intreb pe cei care stiu sigur, fiind chiar ei protestanti. Imi pare rau ca ai inteles asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Valeu, Marileno, da' apriga mai esti, soro!
Unde vazusi ca ti-am pomenit numele?
Da' daca te-ai sesizat din oficiu, io ma bucur! :-)) Inseamna ca ai retinut ce minuni ai sustinut si ce am zis io .

In alta ordine de idei, cum sa mai fie aia protestanti, daca iti spusei ca ii exclusera protestantii?
Si, fiindca tot te-ai infipt asa in mine, am si io o nelamurire: cum se face de v-au invatat dascalii vostri de la Fac. de Teologie Orto, numai despre 'protestantii' care nu sustin divinitatea lui Hrisos? Tz, tz?
Vaz ca esti toba de 'protestanti' care is pre de-alaturi cu Calea, da' pe aia breji nu ii pomenesti .

quote:

Ortodocsii nu se impartasesc cu paine si vin ci cu Sfantul Trup si Sange al lui Hristos, facandu-se una cu El, spre iertarea pacatelor si viata vesnica.
Tot asa faceti si voi? Sau macar sunt protestanti care sa savarseasca Sfanta Euharistie?

Esti atat de plina de rea vointa, incat de acilea incolo, ai numai 'ignore' de la moa .

Fara dragoste pentru tine,

denizeluca

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Nici o problema Denizel, esti libera sa crezi ce vrei, poate imi spune totusi altcineva, cum procedeaza protestantii la impartasanie...chiar as vrea sa stiu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Marilena12
Nu este corect sa generalizezi, exagerari sunt in fiecare religie si nu cred ca exemplul tau este propriu intregii biserici ortodoxe. Daca erau printre noi multi precum doamna despre care vorbesti, erati linsati pana acum, insa avand in vedere ca o duceti bine-mersi si ca nu va rupe nimeni picioarele cand mergeti la adunare sambata...cred ca ar trebui sa te mai gandesti.

Dar vai, nu ma pot abtinea .
Dupa cate stiu, unele dintre 'mneavoastra, va multumiti sa ne rupeti picioarele pe-aicea, pe DC .
In primul rand, ca aici e Bucurestiu' si ce povestea doamna respectiva, se intamplase la tara.
In al doilea rand, se intampla cate ceva si pe-aici. Unii din fratii tai din Bucuresti, nu ne lasa sa parcam masinile pe strada!!! (nu pe trotuar! pe strada!) din fatza caselor lor. Venim cu masina la biserica si, daca nu venim devreme, trebuie sa o lasam la cateva stradute distanta .
pentru cei care nu sunt asa!

Edit ca uitam ce era mai important: de ce oare nu ne lasa aia sa parcam masina in fata casei lor? Poate imi spui tu de ce!

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Daca toti vecinii care nu va lasa sa parcati masinile ar fi ortodocsi practicanti, ai putea pune problema ca nu va lasa pt ca sunteti adventisti. Insa s-ar putea sa aiba motive diferite, habar nu am...eu am vecini musulmani, si in we se strang toti cu masinile in fata portii mele; nu-mi pica bine ca nu am unde sa parchez sau cum sa bag masina in curte, dar nici nu am protestat vreodata.
Si hai sa-ti marturisesc ceva. Parintii mei locuiesc langa biserica adventista, mai concret vis a vis. Comunitatea adventa este destul de mare in localitate, si nu sunt alte religii, decat ortodocsi si adventisti. Nu au fost vreodata discutii, cantarile voastre (destul de sonore, mai ales sambata dimineata) nu deranjeaza, masinile se parcheaza inclusiv la noi in poarta (la nunti sau manifestari care aduc mai multa lume din afara localitatii), deci..pace si intelegere. Unde vezi tu ortodocsi atat de prigonitori...nu stiu, or fi nu zic, insa nu cred ca sunt atat de multi incat sa ajungi sa te temi de ortodocsi in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizelEdit ca uitam ce era mai important: de ce oare nu ne lasa aia sa parcam masina in fata casei lor? Poate imi spui tu de ce! -------------------------

Denizelu, dar de ce nu-i intrebati? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Hai sa-ti zic ce cred eu!
Atata timp cat, la facultatea voastra, studentilor li se prezinta numai scrieri ale unor asa zisi protestanti care nu au nimic de-a face cu protestantismul, ce le va raspunde preotul (absolvent al acestei facultati) atunci cand oamenii din biserica, neinformati, il vor intreba 'ce-i domle cu protestantii astia?'.
Pai preotul asta, de buna credinta de altfel, nu le va zice altceva decat ce a invatat el la facultate: ca protestantii nu cred in divinitatea lui Isus, ca protestantii nu cred in Sfanta Treime si ca sfantii Vasile si Nicolae i-au afurisit.
A, le mai poate zice si ce crede parintele Cleopa despre protestanti, da' nu are sens sa mai vehiculez astfel de cuvinte...
Ce o sa zica bietul ortodox de rand? O sa zica ca 'ai sunt protestantii astia' si ca lui o sa-i cada gardul peste noapte, daca ii lasa pe diavolii astia sa parcheze pe strada publica din fata casei lui. Si n-are bietul om nici o vina, pe bune.
Vina este a celor care habar n-au ce vorbesc si, cu sau fara intentie, baga in mocirla niste oameni credinciosi. Mare pacat!

A, ai insinuat asa, subtil , ca nimanui nu-i convine sa-i fie blocata iesirea din curte. Sa fim seriosi, crezi ca as pune masina in fata unei curti care are garaj sau masina sau macar poarta care sa arate ca pe-acolo intra o masina? Nu sunt chiar asa neumblata :-)))

Si stii? Te-ai umflatit ca am pomenit despre preotul care a alungat oamenii aia cu betele, dar ai tacut chitic la afirmatia ca unii dintre voi ne considera fii ai diavolului. Mie imi spune mult chestia asta ;-).

quote:
Nu au fost vreodata discutii, cantarile voastre (destul de sonore, mai ales sambata dimineata) nu deranjeaza,

Ar fi culmea sa deranjeze o cantare de 3 minute la inceputul predicii si una de 3 minute la sfarsitul ei. Si sa va deranjeze tocmai pe voi, care cantati parti intregi din slujba :-).
Da' nu zic nu: sunt unii care, mai bine ar asculta manelele de la o carciuma decat cantarile noastre :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel
In alta ordine de idei, cum sa mai fie aia protestanti, daca iti spusei ca ii exclusera protestantii?
Si, fiindca tot te-ai infipt asa in mine, am si io o nelamurire: cum se face de v-au invatat dascalii vostri de la Fac. de Teologie Orto, numai despre 'protestantii' care nu sustin divinitatea lui Hrisos? Tz, tz?
Vaz ca esti toba de 'protestanti' care is pre de-alaturi cu Calea, da' pe aia breji nu ii pomenesti .-------------------------

nu erau protestanti erau neoprotestanti ,protestanti sunt luteranii si calvinii.Care luterani,apropo, boteaza bb mici .
Problema cu np,Denizelule,e ca sunt de atatea feluri, ca n-ai cum sa stii ce sustine fiecare.De exemplu,din cate am inteles, si adventistii sunt de mai multe feluri,unii tin duminica,altii sambata,si probabil mai exista si alte diferente. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

tz, tz, de multi ce sunt, ii incurcarati asa tare, ca ii bagarati pe toti in oala cu draci si duca-se!

P.S. Te iau sambata cu mine la biserica, sa mi-i iei oleaca la intrebari pe aia de tin drumul public ocupat de la 11 la 12 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Da' reformatii oare ce or fi? Ca io mi-s reformata.Bine nu sunt eu asa de religioasa. Da io am invatat un lucru la biserica...sa respecti oamenii indiferent de religia lor, si asta tine si de cei sapte ani de acasa. Niciodata nu mi-a spus nimeni sa nu il respect pe X pt ca este ortodox, catolic, sau ce o fi. Asa ca multe se reduc pur si simplu la bunul simt.

Si mai cred ca subectul asta se indreapta cu viteza spre ZZ ca a deviat rau de tot.

Mergi la inceput