avem un nou patriarh...

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Nu stiu daca ai avut dreptate cu virgula aia, o sa ma interesez la cineva care are har si intelepciune ca sa interpreteze Scriptura si apoi o sa-ti spun daca ai sau nu dreptate. Ar fi totusi ciudat ca toate bibliile ortodoxe sa fie gresit tiparite, si sa aflu asta abia acum, de la tine.
Cine mi-a dat mie atata dreptate Denizel? Am eu dreptate, fereasca Dumnezeu! Dreptatea este a lui Dumnezeu, draga mea, nu a oamenilor. Nu asta este scopul meu pe aici, sa am dreptate. Tu crezi ca m-ai contrazis pe mine sau de cele mai multe ori ai contrazis biserica ortodoxa? Pt ca suferinta mea nu se raporteaza la contrazicerea ideilor mele personale neaparat, ci la rastalmacirea dogmelor ortodoxe in mod special, la indiferenta si tacerea cu care tratati o postare atunci cand contine argumente "pana la capat". Apropo, link-ul nu contine motivatii pt care nu li se ingaduie monahilor nu stiu ce!
Cat despre mine, in general deschid link-urile, chiar daca nu sunt ortodoxe si abia apoi decid daca ma intereseaza si ce continut au.
Pa!

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elena

quote:
Originally posted by Marilena12

"eu ti-am aratat negru pe alb ca este un neadevar ce sustii tu."
Pai cand eu ma rog: "Sfinte, roaga-te lui Dumnezeu pt mine!" nu ma adresez direct sfantului? Unde este neadevarul?

esti mortala! pentru a treia si ultima data (promit!) iti arat neadevarul:
tu spui asa:
quote:
Tu stii cum se roaga un ortodox unui Sfant? El poate spune doar asa: "Sfinte...roaga-te lui Dumnezeu pentru mine pacatosul!" [size=3]deci nu: " Sfinte ajuta-ma!.

iar eu ti-am aratat clar cum ortodocsii CHIAR SE ROAGA: SFINTE, AJUTA-MA". Pun aici din nou citatul ca sa spui dupa aia ca nu este asa:
Rugaciune catre sf. Pantelimon:

Tamaduieste-ne pe noi, Sfinte Pantelimon, Tamaduitorul cel fara de arginti, Doctorul cel mult iubitor si sluga Presfintei Nascatoare de Dumnezeu.

quote:
aceia despre care sustii ca se inchina la "lemn" (fara sa intelegi o iota din spiritualitatea ortodoxa),

Explica-mi te rog asa ca la prosti cum as putea eu vedea altfel decat chemare la idolatrie cunvintele care li se adreseaza credinciosilor de ziua crucii:
"Veniti credinciosilor sa ne inchinam lemnului celui de viata facator"

(
quote:
desi prin Cruce ne-am mantuit toti!

Parerea ta, desigur. Eu stiu ca prin Domnul Isus ne-am mantuit, sau ma rog, deocamdata nu ne-am mantuit niciuna, ci cu ajutorul Lui nadajduim la mantuire.

Elena, tu realizezi ca ai inceput sa dai copy/paste de la topicul "Cu ce este mai bun crestinismul..." ?
Vrei ca eu sa reiau explicatiile? Pai de ce nu mergi acolo ca sa recitesti postarile mele, nu este mai simplu?
Oricine merge la topicul respectiv si citeste, va vedea ca ortodocsii nu se roaga mai intai sfintilor si apoi lui Dumnezeu, ca ti-am explicat de ce ne rugam Maicii Domnului si sfintilor, ba chiar cu argumente biblice si patristice, ti-am explicat si de ce consideram ca Mantuitorul a sfintit crucea prin jertfa Sa de mantuire, si iarasi ti-am oferit argumente biblice si patristice, numai tu insisti cu discutiile aici, cand de fapt ai primit atatea argumente acolo! Despre "lemnul crucii", nici acum nu-mi vine sa cred ca nu ai sesizat ca este doar o expresie , si ca exprimarea in sine ascunde o simbolistica anume!
Spui sa-ti explic "ca la prosti", pai ai pretentii cam mari, am explicat suficient, efectiv nu mai am timp sa o iau de la capat, doar ca sa ai tu ocazia pe care nu ai avut-o la vremea discutiei in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Nu stiu daca ai avut dreptate cu virgula aia, o sa ma interesez la cineva care are har si intelepciune ca sa interpreteze Scriptura si apoi o sa-ti spun daca ai sau nu dreptate. Ar fi totusi ciudat ca toate bibliile ortodoxe sa fie gresit tiparite, si sa aflu asta abia acum, de la tine.

Mai, da' tu, cu mintea ta, ce verdict dai? Nu poti spune parerea ta decat dupa ce consulti parerea altuia?
Mai ales ca e ceva foarte clar, nu e nevoie de interpretari prin prisma dogmei sau a traditiilor sau mai stiu eu ce.
Este o formulare extrem de simpla, in care li se spune unor oameni ca, alti oameni ii vor prigoni si vor spune neadevaruri despre ei. Si, toate aceste prigoniri vor fi din cauza ca oamenii aia sunt atasati de Isus. E ceva extrem de simplu si fara semnificatii ascunse sau greu de interpretat.

Daca spui asa cum e in Biblia ta, fara virgula aia: "Fericiti veti fi cand va vor ocari pe voi si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea"

s-ar intelege ca, aia care ii prigonesc sunt cei ce mint din pricina Lui. Ceea ce este complet aiurea si nu are niciun sens.
Eu cred ca a fost o greseala de tipar si nu s-a mai revenit asupra ei.

quote:
Cine mi-a dat mie atata dreptate Denizel? Am eu dreptate, fereasca Dumnezeu! Dreptatea este a lui Dumnezeu, draga mea, nu a oamenilor. Nu asta este scopul meu pe aici, sa am dreptate. Tu crezi ca m-ai contrazis pe mine sau de cele mai multe ori ai contrazis biserica ortodoxa? Pt ca suferinta mea nu se raporteaza la contrazicerea ideilor mele personale neaparat, ci la rastalmacirea dogmelor ortodoxe in mod special, la indiferenta si tacerea cu care tratati o postare atunci cand contine argumente "pana la capat".

Vezi, Marilena? iarasi sugerezi ca esti unicul cunoscator al Dreptatii lui Dumnezeu! :-) Si stiu prea bine ca tu, ca si credincios ortodox, asta stii: ca numai in biserica ortodoxa se gaseste Adevarul.
Mai, tu n-ai decat sa stii si sa crezi asta, e treaba ta! Dar nu o spune oricand, oricum si oricui!
Asta o discuti doar cu cei care gandesc la fel ca tine.
Daca o spui oricui, jignesti!
Asa cum si tu, te simti jignita daca altii spun asa ceva despre unicul lor Adevar, comparativ cu al tau.

Si-apoi, cu ce ne-am contrazis noi ultima data? Ne-am contrazis pe tema epliatului . Da-o mai incolo, bagam dreptatea lui Dumnezeu si in probleme legate de epilat? :-(((( Argumentam ca de la Dumnezeu citire, ca epilatul e sau nu permis la calugarite?
Pur si simplu nu accept asa ceva! Dumnezeu apartine unei sfere care nu se interseteaza si nu se va intersecta niciodata cu sferele astea ale noastre minuscule, pline de noroi, ceara de epilat si vopsea de par. Om vrea noi sa-L inghesuim pe Domnul in sferele noastre...patrate si pitice, da' nu o sa reusim niciodata! :-)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

io am ramas muUult in urma voastra cu discutzia, inca n-am depasit deplin faza cu "epilatul", inca nu mi-am lamurit detaliul (semnificativ sau nu) despre persoana cea cu "dezlegarea", la care procedeu de epilare recurge? oare cu ceara? oare mecanic cu aparat electric oare cu... ???

Iaarasi nu mai va intzeleg de ce sa sufocatzi cu "deviatul discutziei"?
Adica daca discutzia cea de la postarea initiala, si-a schimbat cursul spre alte teme maaaaiiii.... "la picioarele noastre"(), oare asta face ca toate implicatele in discutzia "deviata", sa fie "niste deviate"? toate??
Adica e careva din voi, care in viatza reala sa mearga la discutat un singur-unic-neabatut subiect si sa nu treaca si in revista macar o muuultzime de alte si alte si alte subiecte? intra careva din voi intr-un magazin mare si se duce tzinta la raionul si raftul si produsul vizat si apoi snur mai departe la casa sa plateasca si sa plece, fara sa dea o tura pe la alte raioane si pe la cu totul si cu totul alte genuri de produse? de UNDE se pune oare pretentzia asta artificial-nefireasca? daca n-a pus-o de la bun inceput initziatoarea discutziei! are cineva impresia ca recurgand la cliseul asta, se poate stinge o cearta? pai sa te faca careva "deviata", are cineva impresia ca duce la inchiderea disputei? priviti rezultatele daca aveti iluzii din astea careva !!

.....plus ca..... "daca stau stramb sa ma gandesc la cum e drept", pai chestia cu "epilatul" nici pe departe nu-i in afara subiectului si nu-i nici o deviatzie, ca subiectul s-a lansat tocmai de la o presupusa "pilozitate-nedezlegata_ortodox"" a parintelui patriarh, pe o temere cum ca "daca in inima-i de sub vesmantul de patriarh, din pricina educatziei de dincolo de tara-mama, ar avea el ceva 'fire rebel de protestatare'? " nu? pai iata ca asta e subiectul initial al discutiei si-l exploram in toate directziile !

Daaar... cu tristetze va spun ca cel mai mult ma deranjeaza atitudinea denigratoare, vrasmasa chiar, ce o manifesta explicit unele persoane impotriva bilelor !!
Ce avetzi mai fetelor impotriva bilelor?
Pana si impotriva nevinovateor bile avetzi un cui ???
Bila e o forma minunata si mie imi plac mult de tot bilele, sub toate formele si de toate culorile si in toate aplicatziile! ce daca e neagra? ce atata durere ca apare o bila neagra ca atribuita cuiva? de ce atata protest? de ce atata durere? confundazi pe bila neagra ( ) de aici de pe DC, cu aia "celebra" a lu Turcescu? pai e careva de aici de teapa "politicienosilor" de invitazi ai lui, care-si chiar merita votul negativ si li se da simbolic sub forma bilei negre? pai de-i asa, de ce nu se puna macar inca o bila alba aici? ca sa am si eu de unde alege o bila potrivita situatziei/discutziei...sau mai multe sa se puna de toate culorile! io ce ma fac daca vreau sa vad sau sa pun o bila rotunda, o forma favorita a mea? sa renuntz sa-mi postez bila ca se sesizeaza "madam Waxulescu"?
(...ca de pilda mie mi-ar place sa joc zarzuri cu bile = de s-ar putea, dar nu m-as baga sa joc biliard cu zaruri !!!)
...si asta ce am spus cu bilele, ROG sa nu se intzeleaga ca atac prin aceasta exprimare a preferintzei mele personale pentru rotundele si invartitoarele bile, cum ca as fi contra iubitoarele formelor cubiste a suprafetelor plane, a coltzurilor si unghiurilor exacte; NU, nu sunt contra, ci afirm/declar/ recunosc ca fiecare are dreptul sa aleaga pentru sine ce i se pare mai "estetic-potrivit" propriei personalitatzi(sau pentru picioare!!)

In concluzie va fac apel sa nu mai va bagati la bilele altora, nu mai fitzi atat contra bilelor, ca mie bilele imi plac, chiar si cele negre imi plac, mie putetzi bile oricate si oricand sa-mi punetzi, ca nu ma deranjeaza, ci dimpotriva!
(negru, culoarea neagra, daca e p-asa nici mie nu-mi place exagerat, da iubesc bila pentru forma ei, pentru cum e corpul ei,o iubesc mai tare pe bila "dinauntru vopselei", decat sa ma deranjeze ca ce culoare are sau ca e julita sau ciobita sau mai stiu eu ce imperfectziune ar avea !)

Lasatzi dar bilele sa se rostogoleasca si nu mai va punetzi atata de contra la oricare bila!!!

(ca ma doare bila cateodata de ce citesc pe aici postat de unele ...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

poftim! exact ce ziceam: acum au aparut "sferele" in discutzie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

As scrie la alt subiect dar nu stiu zau, daca e subiect unde sa scrii despre experiente personale (mai mult sau mai putin "spectaculoase" in ce priveste religia).

Deci, pe asta l-am gasit (subiectul), aici scriu.

Pare-mi-se ca are legatura cu deschiderea catre alte religii ale patriarhului (exista si un termen dar nu stiu sigur daca e ecumenism...sa ma scuzati, nu o fac pe necunoscatoarea ci zic de-a dreptul: sint necunoscatoare!) dar am impresia ca intimplarea asta poate cumva sa sublinieze o idee tangentiala.

Pe scurt.

M-am urcat in tren. Dupa mine a urcat o doamna care vorbea limba engleza cu accent american, imbracata cu haine pe care eu una nu le-am mai vazut, haina lunga pina la glezne, roz prafuit, guler brodat, vesta alba crostetata, "basma"- un fel de batic impaturit, transparent, coafura decenta, tinuta decenta.

Din vorba in vorba ( nu ca as fi eu mare vorbareata dar mi s-a parut asa de grozav sa-mi exersez engleza intepenita), mi-a spus ca ea este o crestina care consiliaza copii la Orfelinatul Crestin Natanael (sau Natanail...cam asa ceva) din Suceava.
In mintea mea, crestin inseamna ...nu stiu cum sa zic...ceva, ceva adica nu secta.

Repet, nu ma pricep, poate supar pe cineva dar nu asta mi-e intentia, fiecare crede in ce ii aduce alinare sufletului si oricum pentru mine nu ar fi contat nici daca era din "secta", am puterea sa pricep ca un om isi gaseste alinarea si-n secte si ca niciun alt om nu ar fi in pozitia sa i-o reproseze.
Ma rog.

Am vorbit cit am vorbit.

Cred ca a fost un exercitiu (mai mult) pe-o tema.
Ea-si exersa limba romana, eu imi exersam engleza.
1 la 0 pentru ea.

Mi-a zis de una de alta (fara legatura cu religia), de copii, de orfelinat, de agricultura ecologica dupa care eu am provocat-o si am intrebat-o si de Biblia pe care o tinea pe brate (citea niste pagini unde deasupra scria ceva Hebrews...sau pe aproape, n-am indraznit sa ma uit foarte atent).

Asa ca mi-a tinut un discurs ( va jur, admirabil, cursiv si deloc deranjant pentru mine) despre dragostea din Carte, pe unde poate fi ea cautata si inteleasa in Carte, despre Jesus ( asa ii zicea ea), despre Evanghelia lui (sau dupa) Ioan, plina de cuvinte-imagini si despre cum El, printr-un singur cuvint schimba "mari si tari".

Recunosc, am simtit o retinere la ea, poate ca era obisnuita sa fie contrazisa, poate ca avea niste experiente din trecutul recent care n-o lasau sa se exprime liber, am intuit ca pune cuvintele in propozitie astfel incit sa nu ma "raneasca" considerind ca sint ortodox practicant.

Numai ca eu nu sint practicant.

M-am gindit imediat la ce ar fi insemnat sa fiu.
Poate i-as fi raspuns in raspar?
Atunci mi-am dat seama ca eu nu am intrebat-o care-i este religia?
Si, mai mult, mi-am dat seama ca nu ma deranjeaza ce mi-a spus, orice religie ar fi avut ca "inima" centrala a credintei ei.
Mi-a fost un pic rusine dar am intrebat-o, in engleza mea de balta.

"Menonita" a raspuns.
Am stat si m-am gindit, nu mai auzisem de asta decit in filme.

Cred ca si ea a stiut ca romanii aud in filme de menoniti asa ca a adaugat: "asemanatori in multe privinte amish-ilor doar ca menonitii au gasit ca e bine sa te bucuri si de utilitatile energiei, ale masinariilor si ale educatiei, eu una m-am bucurat din plin de invatatura a doua colegii".

Concluzia?

Concluzia e ca daca eu, un simplu om, cu mintea nu chiar asa aglomerata de invataturi, nu ma simt deranjata (si nici miscata din credinta mea, repet, deocamdata slaba dar tot ortodoxa se numeste) de discursurile unei persoane "diferite"(sa recunoastem, menonitii nu-s chiar peste tot), ba chiar am gasit o noima in ce spunea aceasta despre cum sa-l gasesti pe El, CUM sa-mi fac griji ca noul patriarh nu are suficienta credinta in ale ortodoxiei cit sa cunoasca alte religii fara a se sminti ci a invata ce e de invatat de la acestea, daca e ceva de invatat, daca nu, nu?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Denizel, de cate ori sa-ti spun ca eu nu interpretez Scriptura decat in lumina Sfintilor Parinti ai bisericii ortodoxe si cu avizul duhovnicului? Din punctul meu de vedere, ar putea fi foarte corect asa cum este in Bibilia noastra, nu am nici un motiv acum sa cred ca se permitea strecurarea in mai multe editii ale Scripturii a greselilor de tipar. Nu spun ca nu ar putea fi si ce spui tu, insa nu am acum nici un motiv sa cred asta, pana cand nu voi intreba pe cineva mult mai cunoscator si mai intelept daca este asa sau altfe.
Cu dreptatea, am spus: ea este a lui Dumnezeu si nu a mea! Pana la urma, numai El stie unde este adevarul absolut. Insa, iarasi nu am motive sa ma indoiesc vreun pic de adevarul invataturii de credinta ortodoxe, devreme ce viaza de atata amar de vreme, are pe Hristos in Treime in frunte, a depasit atatea piedici si detine o asemenea cununa de mucenici. Eu sunt ortodoxa, si sunt una pacatoasa, si asta am mai spus, asa ca bine ar fi sa nu ai asteptari mai mari de la mine decat ai de la orice ortodox. Pentru ca intotdeauna voi apara cu toata puterea mea invatatura pe care Mantuitorul ne-a lasat-o prin sfintii apostoli, si niciodata nu-l voi tine pe Dumnezeu departe de "sfera" mea pacatoasa, ci voi incerca mereu sa-L aduc cat mai aproape de mine, ca sa curateasca si persoana si "sfera" mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
niciodata nu-l voi tine pe Dumnezeu departe de "sfera" mea pacatoasa, ci voi incerca mereu sa-L aduc cat mai aproape de mine, ca sa curateasca si persoana si "sfera" mea.

Superba declaratie de dragoste!
Daca as fi in locul tau, as tine cont de aceste cuvinte si de incarcatura lor, la fiecare rugaciune in care voi vrea sa interpun sfintii intre mine si Domnul meu :-).
Te rog sa nu iei asta ca pe altceva decat ca pe o promovare a invataturilor lui Isus Hristos si a dreptelor invataturi ale apostolilor .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by hannen

quote:
Originally posted by conchita

interesant ca poti pune pariu despre oameni pe care nu-i cunosti - uite ce numesc eu extremism.

N-am facut nici un pariu,parol!Ia mai citeste o data!
quote:

asa fac si teroristii, asumand ca toti americanii trebuie sa moara pentru ca stiu ei sigur sigur ca sunt evil,

Aici pun pariu ca tu stii cel mai bine cum gindesc teroristii.
quote:
de la mahomed citire.

Prietenului tau i-ai exprimat aceasta opinie?Dar pe celelalte pe care le arunci de cite ori ai ocazia ,despre Profet ,Qur`an...
quote:
tocmai ca nu ai vorbit numai despre religia ta. iar cand ai vorbit despre a altora, ai fost super extremista, la fel ca atunci cand s-a incercat un dialog despre religia ta. orice opinie diferita ai luat-o ca atac la persoana si ai recurs la atac la persoana in replica.

Hahaa,care dialog,ala in care tu arunci cu gunoi in religia mea?Sunt sigura ca prietenul tau nu a auzit parerea ta cea adevarata.Pacat ca nu poate citi pe DC.Opinie diferita?Asa se zice acum la jigniri,rautati cit suprinde si bataie de joc?
quote:

or amicul meu e super calm, super educat si super inteligent. cineva cu tarie in credinta nu se lasa enervat asa usor de ideea dialogului.

Ti-am zis de ce e super calm,nu-ti cunoaste adevarata opinie despre religia lui si tot ce tine de ea...
quote:
si da, ai intuit bine, sustine eliberarea femeii islamice si repunerea sa in drepturile de fiinta umana egala barbatului - cum sa nu-l respect, in conditiile astea?

aici ai intuit tu gresit,pt. mine fortarea femeii musulmane sa-si dea valul jos nu reprezinta o egalitate si o eliberare.Daca se refera la altceva ,atunci si eu sunt de acord pt. ca sunt ff multe greseli care insa nu au baza in religie,dar am mai explicat,nu vad de ce as face-o la infinit.
quote:

iti recomand jurnalul de calatorie al Marianei Pearl despre mamele singure din Maroc (unele devenind mame in urma violurilor) care sunt condamnate de societate drept paria si impotriva carora barbati islamici cer pedeapsa capitala - in virtutea credintei islamice. tu nu ai condamnat niciodata astfel de situatii, dimpotriva, ai spus ca femeia adulterina merita omorata, idem cealalalta forumista, imi scapa numele acum.

Aici vorbesti "povesti",in stilul tau unic si inconfundabil.Ca sa-ti explic,cred ca visezi ca am cerut pedeapsa pt. victimele violurilor.Fara pic de "simt" iti dai cu parerea despre o problema care mie personal mi se pare strigator la cer de nedreapta si de neislamica.
Aici insa pot sa fac un pariu,stii sigur numele "celeilalte forumiste",numa` te faci ca nu.

quote:

asa ca nu-mi mai raspunde, ca nu ma mai atrage nici ca distractie tipul de "dialog" cu care ne-ai obisnuit atata amar de vreme. poarta-ti valul in pace.

Normal ,ti-ar conveni de minune sa te las sa-ti dai cu parerea si sa te admiri recitindu-ti mesajele inchipuindu-ti ca ai rupt gura tirgului cu parerile tale .
Slava Domnului,imi port valul cu demnitate chiar daca nu convine unor forumiste DC.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

hannen, cred ca nu ar trebui sa pui la suflet toate rautatile pe care le citesti pe forum.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by Elena
.

Pe mine personal ma intereseaza ortodoxia la fel de mult ca si 'religia' protestanta sau catolica, sa stii. Iar daca iti inchipui ca protestantismul nu-l disec la fel, just try me!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

si cu ce te ajuta ca le diseci pe toate?

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Dar pe tine oare cu ce te ajuta sa diseci credinta protestanta pe forumuri neoprotestante?

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput