avem un nou patriarh...
Raspunsuri - Pagina 11
irina.c. spune:
quote:hi,hi,sigur,ma bagi pe mine la inaintare sa ma ia pe sus cine stie ce nebun din Bucurestifaceti-va si voi o parcare, sau rugati-va pentru problema Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by denizel
tz, tz, de multi ce sunt, ii incurcarati asa tare, ca ii bagarati pe toti in oala cu draci si duca-se! P.S. Te iau sambata cu mine la biserica, sa mi-i iei oleaca la intrebari pe aia de tin drumul public ocupat de la 11 la 12 .
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
am blog
Elena spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Eu am dezlegare de la duhovnic sa ma rog pentru sufletul bunicului meu (matern) mort (protestant) si sa-i aprind lumanari.
quote:
Originally posted by irina c.
Duhovnicul meu,cu care am discutat problema,mi-a dat dezlegare pentru astfel de rugaciuni.
Interesant si relevant ce spuneti amandoua: [b]"eu am dez-legare"; din moment ce a trebuit sa cereti aceasta dezlegare, inseamna ca in mod normal exista o 'legare', o oprire de la rugaciunea pentru ne-ortodocsi. Asadar ortodocsii in mod normal nu au libertatea deplina, ci trebuie sa ceara respectiva 'dezlegare', pentru ca altfel, e posibil sa li se tine in seama ca pacat rugatul pentru cei de alte confesiuni !
In orice caz, interventia mea a fost doar ca sa atrag atentia ca Alinushca a scris in mesajul initial un ne-adevar, sau in orice caz un lucru doar partial adevarat!
quote:
probabil ca duhovnicii respectivi au avut un motiv anume sa faca asta,
Nu imi pot da seama ce pericol INGROZITOR ar putea fi pentru sufletul unui credincios ca el sa se roage pentru o ruda apropiata care este bolnava sau trece prin momente grele; sau ce motive ar trebui sa existe sa ti se interzica sa iti duci bunicul pe ultimul lui drum. .
quote:
Oricum neoprotestantii considera ca ortodocsii sunt "nemantuiti","necrestini",ca rugaciunile nu le sunt ascultate fiindca "se inchina la morti"(e vorba de Sfinti)
Ma surprinde sa aud astfel de generalizari penibile din partea ta, Irina; de cat timp activezi pe forumul ereticilor ai avut ocazia sa-ti dai seama ca in afara de cativa extremisti (care, da, exista bineinteles si la np, cum exista in toate bisericile!!), sunt suficient de multi cei care ii considera pe ortodocsi la fel de crestini ca si ei. Sa spui ca <neoprotestantii considera ca ortodocsii sunt "nemantuiti","necrestini"> este ca si cum cineva ar spune ca 'modelul ortodoxului roman este Gigi Becali".
quote:
deci imi imaginez ca nu sufera foarte tare daca acestia nu se roaga pentru ei .
Trecand peste rautatea ta gratuita, problema nu se pune ce cred/considera cei pentru care se roaga, ci teribil mi se pare faptul ca un credincios TREBUIE sa ceara dezlegare pentru a se ruga pentru o ruda draga sau un prieten drag.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
irina.c. spune:
dezlegare are sensul de ingaduinta sau binecuvantare.Pentru cineva care n-are un parinte duhovnic este greu sa inteleaga aceasta relatie.Un credincios ortodox nu incepe nimic,sau aproape nimic,fara binecuvantarea(ingaduinta,dezlegarea) duhovnicului.daca np ii considera pe ortodocsi crestini,care e sensul "evanghelizarilor"? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Elena spune:
quote:
dezlegare are sensul de ingaduinta sau binecuvantare.Pentru cineva care n-are un parinte duhovnic este greu sa inteleaga aceasta relatie.Un credincios ortodox nu incepe nimic,sau aproape nimic,fara binecuvantarea(ingaduinta,dezlegarea) duhovnicului.
Pai da, tocmai asta mi se pare teribil, sa ii refuzi unui credincios aceasta binecuvantare, de a se ruga pentru cei dragi lui :((((
quote:
daca np ii considera pe ortodocsi crestini,care e sensul "evanghelizarilor"?
Pai e simplu si cred c-am mai explicat asta pe aici: neo/protestantii considera ca drumul, calea pe care au ales-o ei, adica - Numai si numai prin Isus Hristos (fara intermediari) este calea cea mai sigura spre mantuire. in timp ce calea celorlalti crestini(ortdocsi, catolici) este mai intortocheata si mai riscanta: in sensul ca apeland la intermediari (aka sfintii&preotii) e posibil sa risti sa faci un maaare ocol pana sa ajungi la mantuire (deci nu ca n-ar fi posibila), daca nu chiar sa bati pasul pe loc pentru multa vreme. E ca si cum pleci din Bucuresti ca sa ajungi la Sinaia, dar in loc s-o iei direct pe Valea Prahovei, faci un ocoool pe la Bacau, Suceava sau Baia Mare, ca sa ajungi in final la Sinaia. Eu stiu ca ei (sau majoritatea dintre ei) fac aceste 'evanghelizari' din toata inima si cu toata sinceritatea, vrand sa spuna celorlalti crestini: "fratilor, noi am gasit drumul cel mai direct si mai sigur! veniti si voi cu noi si nu mai faceti atitea ocolisuri". E adevarat ca unii in entuziasmul lor devin agasanti, iar altii isi fac din asta o vocatie sau chiar o 'meserie', uitand ca la urma urmei fiecare om are calea sa si ca in nici un caz nu e calea.
Din pacate multi dintre neoprotestanti (nu toti!!) nu sunt constienti ca si ei sunt expusi la un maaaaare pericol si anume: prea-marea lor incredintare ca sunt deja mantuiti .
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
xenocid spune:
quote:
Ortodocsii nu se impartasesc cu paine si vin ci cu Sfantul Trup si Sange al lui Hristos
Adica asa?!?
Laina spune:
brrr.....xenocid, mi s-a ridicat fiecare fir de par...damn, asta-i prea de tot!brrrr....
sa vezi acu reactii de oripilare!...
P.S. really? do you really have cookies? where, where?
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Ortodocsii nu se impartasesc cu paine si vin ci cu Sfantul Trup si Sange al lui Hristos
Adica asa?!?Come to The Dark Side ... we have cookies!
Vaaaaai xenocid, chiar asa???
Criss si Alex
lilianasoare spune:
Io chiar nu inteleg de ce sunt ortodocsii impotriva evanghelizarilor facute de np, fiindca oricum ies in castig: daca orodoxul nu "se lasa" , atunci biserica a castigat un vajnic luptator pentru dreapta credinta; daca se converteste, tot e bine, ca au scapat de neghina
Deci, care e problema reala, ca io chiar n-o vad
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Criss75
Vaaaaai xenocid, chiar asa???
Criss si Alex
Scuzeeee! asa e bine?
lilianasoare spune:
Xenocid, daca asa arata partea intunecata, zau ca, pentru toate prajiturelele si torturile din lume, nu ma intereseaza
Nu ma indoiesc insa ca tu te simti bine, in elementul tau, acolo
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori