avem un nou patriarh...
In dimineata aceasta am intrat un pic pe net sa vad care sunt reactiile si parerile oamenilor legate de noul patriarh. Am fost foarte dezamagita.
Foarte rar s-a spus pe la televizor faptul ca IPS Daniel a facut teologia la ortodocsi dupa care a plecat la "specializare" la protestanti. Cum o fi posibil sa te "specializezi" la protestanti? Ei au renuntat la cea mai importanta parte din credinta ortodoxa si anume la TAINE. Deci, cum sa te specializezi in ceva care este mai simplu si mai sters?
Daca marii sfinti ai lumii cum ar fi marele sfant Vasile, sfantul Nicolae si altii au dat anatema celorlalte credinte ca fiind rataciri, cine suntem noi sa interpretam "ecumenismul" la modul la care il interpreteaza unii in ziua de azi?
Putem sa ne rugam PENTRU cei de alte religii ca Dumnezeu sa aiba mare mila de ei. De fapt este absolut necesar sa ne rugam pentru toti! Dar NICIODATA CU ei. Nu e acelasi lucru daca ne rugam la Budda sau la Odin. Nu e acelasi lucru daca ne rugam cu oameni care nu o recunosc pe Fecioara Maria sau care spun ca ea a avut copii pe cale naturala dupa ce a dat nastere Mantuitorului. Chiar nu e la fel... pe mine una ma intristeaza foarte tare ca din ignoranta si din fuga dupa bani s-a facut o alegere... Dumnezeu sa il odihneasca pe Prefericitul Teoctist ca mult bine a facut Bisericii noastre.
Dumnezeu sa ne apere pe toti!
In asteptarea lui
Raspunsuri
denizel spune:
Heeeere we go again...
Iaste si www.youtube.com/watch?v=oKTiwCez6Zs" target="_blank">clip cu acest titlu :-))
Atentie! Se pare ca cantaretu' e protestant! Ca sa nu mai vorbesc de Jaguar-uri...
quote:
Dumnezeu sa ne apere pe toti!...
...de protestanti!
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
IreneCAM spune:
ALINUSHCA, sa inteleg ca esti cam dezamagita de aceste alegeri?
Si eu am auzit stirea: doctorat la Strasbourg, urmat de un doctorat in teologie ortodoxa. Sincer, nu mi se pare in neregula.
In alta ordine de idei, ce ar trebui sa asteptam noi, ortodocsii, de la noul patriarh?
Eu sunt ortodoxa din convingere si cred ca patriarhul, printre altele, trebuie sa fie in primul rand o persoana care sa reprezinte in mod diplomatic BOR in relatiile cu alte biserici crestine, care sa inteleaga realitatile timpului in care traim si care sa faca in asa fel incat biserica sa fie prezenta activ in societatea actuala. De asemenea, ar trebui sa fie un bun administrator si un bun coordonator. Nu cred ca trebuie sa fie neaparat un ilustru teolog, ci trebuie in primul rand sa sustina implicarea sociala mult mai activa a bisericii.
S-a tot spus ca Daniel dovedeste deschidere catre ecumenism. Nu cred ca BOR va cunoaste, ca efect al ecumenismului, transformari radicale, care sa ii afecteze esenta, asa ca nu ma ingrijoreaza prea mult acest aspect. Din puctul meu de vedere, sunt 2 lucruri pe care le-as prelua de la bisericile occidentale, amandoua legate de forma, nu de fond, zic eu: mi-ar placea sa vad mai putina opulenta in unele biserici si...sa existe banci, ca taare ma doare spatele. In rest, imi place ortodoxia, si n-as schimba nimic.
Referitor tot la alegerile de ieri, el il preferam pe "candidatul surpriza", cum a zis presa...
IreneCAM spune:
Inca ceva: partea cu "specializarea la protestanti" apartine exclusiv ilustrei prese din Ro, nu e chiar asa de intunecata situatia. Este posibil sa aprofundezi anumite probleme teologice intr-o institutie fondata de adeptii altei biserici crestine.
Nora spune:
quote:
Putem sa ne rugam PENTRU cei de alte religii ca Dumnezeu sa aiba mare mila de ei. De fapt este absolut necesar sa ne rugam pentru toti! Dar NICIODATA CU ei.
Cum poti sa scrii asa ceva??? Cred ca Dumnezeu plange cand vede. Parerea mea. Eu cred ca suntem cu totii egali in fata lui Dumnezeu, indiferent de religie. Simplu.
O zi buna tuturor si viata lunga noului Patriarh, sa-l ajute Cel de sus.
Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
ManyHope spune:
Lamuriti-ma careva si pe mine va rog (ca e cam tarziu si nu-mi mai functzioneaza totzi neuronii la capacitatea nominala): de data asta pe cine luam in tarbaca ?
...nu de alta, dar am auzit io ca o nunta fara bataie/scandal, e ca o mancare fara gust, iar alegerea asta de care e vorba, parca sarbatoare de sarbatorit ar trebui sa fie... nu ? s-o facem deci cum se cuvine propun !!!
IreneCAM spune:
Desi e plina zi si neuronii imi functioneaza la capacitate relativ buna, nu inteleg de ce trebuie sa fie luat cineva in tarbaca?!!Cred ca Alinuscha voia doar sa discute, nu sa propuna un subiect de Zz.Parerea mea!
Nora spune:
ManyHope, nici eu nu am inteles ce vrei sa spui, iar expresia "luat in tarbaca" imi e complet straina!
Fraza pe care am citat-o ieri mi s-a parut mult prea obtuza ca sa nu reactionez. Eu chiar cred ca oamenii sunt egali si ca apartenenta la o religie sau alta nu ne face mai buni sau mai putin buni decat altii. Dumnezeu inseamna dragoste, bunatate, respect fata de cei din jurul tau, fapte bune, samd.
Sa spui ca esti ortodox si, prin urmare, suficient de deasupra altora ca sa nu fie necesar sa te rogi cu ei...mie mi se pare tare trist si necrestinesc.
Chiar nu vreau sa ofensez pe nimeni, e doar parerea mea.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Nora
ManyHope, nici eu nu am inteles ce vrei sa spui, iar expresia "luat in tarbaca" imi e complet straina!
Fraza pe care am citat-o ieri mi s-a parut mult prea obtuza ca sa nu reactionez. Eu chiar cred ca oamenii sunt egali si ca apartenenta la o religie sau alta nu ne face mai buni sau mai putin buni decat altii. Dumnezeu inseamna dragoste, bunatate, respect fata de cei din jurul tau, fapte bune, samd.
Sa spui ca esti ortodox si, prin urmare, suficient de deasupra altora ca sa nu fie necesar sa te rogi cu ei...mie mi se pare tare trist si necrestinesc.
Chiar nu vreau sa ofensez pe nimeni, e doar parerea mea.
Nora, mare dreptate ai!
Criss si Alex
denizel spune:
Criss, Nora, pana sa vina ManyHope sa explice...cred (aproape sigur! ) ca nu se referea la postarea Norei. Tocmai, cred ca sustinea postarea Norei.
Nora, !
Si eu cred ca Dumnezeu plange cand aude cuvinte ca cele ale Alinushcai...
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Nora spune:
Denizel, iubita, eu doar nu am inteles ce vroia sa spuna Maryhope asa ca nici ca daca e pro sau contra postarea mea nu mi s-a parut!
Poate a fost exprimarea ei colorata, poate creierii mei obositi...Manyhope,.
Iar despre IPS Daniel nu stiu prea multe (trec printr-o perioada dificila acum si putine lucruri mi-au mai captat atentia) dar imi pare om bun si luminat si imi doresc sa faca bine bisericii Ortodoxe Romane prin prezenta sa intr-o asa de importanta pozitie!
O buna prietena a mea al carei sot este preot anglican (protestant) mi-a spus ca se va ruga pentru sanatatea mamei mele (care-i grav bolnava) impreuna cu toti oamenii din biserica in duminica asta! Nu e minunat? Nu e mai frumos decat gandurile tale, Alinushca? Mai gandeste-te!