Fetele din America (90)
Raspunsuri - Pagina 12
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Ramona, cozile sunt tot acolo.... De ce le ar pasa lor ca oamenii stau la coada afara?! Si cum romanul saracul e obisnuit cu cozile...Pare mai civilizat prin acea programare dar afara e tot puhoiul de lume. Nasa fetitei mele a fost acolo acum cateva luni.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Clar, il voi sfatui sa trimita cu DHL. Nu vreau sa faca drumul cu trenul (am fost noi, e la fel de obositor ca un drum din US), apoi sa stea la cozi cu noaptea in cap... Doamne fereste!
Sper numai ca nu-i refuza pe cei care trimit actele si nu se prezinta in persoana.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
O fetita de la noi de la scoala a murit. A cazut televizorul pe ea, mai multe nu stiu. E tot in clasa a doua, dar nu cu Alexandru.
Incredibil! Acum au counselors extra, nu l-am intrebat prea multe pe Alexandru ca nu vreau sa-l rascolesc. Deja ii trec tot felul de idei prin cap.
Siminaf spune:
Si la scoala la Deiu a fost ceva asemanator - doi frati au suferit un accident de masina si unul a murit. Am primit acasa hirtia cu extra counselingul, dar nu am vrut sa facem prea mare tam-tam. L-am intrebat pe Deiu daca a auzit de cei doi colegi de scoala ai lui, ca au avut un accident. A zis ca da si cam atit. Nici nu erau in aceeasi clasa.
corinadana spune:
Si la Ralu in clasa i a cazut tv ul pe cap unui baietel, se pare ca a avut capul tare...
Alexandru cati ani are?
corina mama Ralucai
Ramona J spune:
Alexandru tocmai a implinit opt ani.
Ce mama mai sint si eu! Am un workbook mare pentru matematica. Nu scrie la vedere pentru ce clasa este. L-a inceput copilul in vara. Eu l-am frunzarit in fuga, mi s-a parut ca-i potrivit pentru el (chiar cam usor) si i l-am dat. Astazi l-am vazut ca se cam chinuia, m-a mai intrebatuna-alta. In fine, a rezolvat exercitiile dar mi-a zis ca ei nu fac la scoala asa ceva.
Eu ma tot gindeam ca sint la recapitulari si de aia e atit de usor homework pina acum. De aia ii dau citeodata workbook asta, in completare ma gindeam eu. Oricum, nici eu nu-i dau mult si nici nu face neaparat zilnic.
Deci ma uit mai atenta peste workbook si constat ca e pentru clasa a doua. El a facut mai mult de jumatate din cartea asta.
ruxij spune:
Doamne ce nenorociri cu bietii copii!!! Nici nu ma pot gandi!
Ramona, bravo!:) Lasa ca nu e rau ca le-a facut. Sa le faca in continuare, il mai ajuti si tu:)
Eu m-am mai linistit cu copilul meu. Deja vad ca merge treaba imediat ce m-am ocupat eu. Am primit nota ca copilul n-a mai povestit azi singur, a fost mai atent samd, dupa ce am discutat eu ieri cu el, i-am explicat care sunt regulile/pretentiile invatatoarei si i-am promis recompense dc. le respecta. Invatatoarea asta e cam tampita, in loc sa vb cu parintii hop la counselor. Lasa ca m-am infipt destul de bine in counselor. Intre timp am mai auzit ca nu e prea grozava asta, vecina mea a zis ca ea stia ca nu poate sa "deal" cu copiii, mai ales cu baietii si intentionat a evitat-o. Oare de ce nu mi-o fi spus si mie sa nu picam tocmai noi la ea?? Ma rog, cred ca rezolv cu fi-miu daca sunt consecventa si stau si pe capul alora sa le spun (tot eu) cam ce tb sa faca cu el.
Ramona J spune:
Eu ma simt vinovata pentru ca nu m-am prins pina acum cit de greu trebuie sa-i fi fost. Eu nu stau linga el si nu prea il ajut. El saracul se chinuia sa rezolve exercitii la materie nepredata.
Rar ii dau cite un clue, cite o idee vaga de cum ar trebui sa procedeze. In rest face cum stie el si discutam la sfirsit. Nici atunci nu le rezolv eu, eventual daca a gresit rezolvam impreuna un exercitiu si restul le reface tot singur.
N-am spirit pedagogic, mi-e teama ca mai rau il zapacesc daca ma apuc sa-l invat eu. Il apuca pe sotul meu citeodata si atunci ma rog sa nu urasca bietul copil scoala!
Eu vreau sa trezesc curiozitatea in el. Daca stie cineva vreo reteta spuneti-mi si mie. Deocamdata il incurajez, il laud de cite ori am ocazia. Si daca nu are chef sa lucreze in workbook il las in pace, nu insist prea mult cind nu vrea.
corinadana spune:
Nu stiu de ce aveam impresia ca i mai maricel. Ralu are, n are inca 8 ani, e intr a 3a.
Sa va traiasca!
Diferenta intre a doua si a intaia mie nu mi s a parut mare, doar ca pe finalul clasei a doua fac tabla inmultirii.
Cumpara i seturile alea de brain quest, sunt f bune!!!
corina mama Ralucai
Ramona J spune:
Noi l-am dat mai tirziu la scoala, ca ne-a parut rau de programul ala lung. El a dormit la prinz mult timp, ar fi facut fata cu greu la K. A fost si bolnavicios cit era mai mititel.
La NY ar fi fost obligatoriu sa fie in clasa a treia, aici a trecut de cut-off date cu o zi!
Care-s alea brain quest? Dau un search, ca nu stiu.
O fi greu cu el anul asta, se plictiseste. A treia e mai grea? Inmultiri nu i-am dat inca. Am discutat despre ele, stie cum functioneaza si poate calcula logic citeva din cele simple. Mai un pic si ajungem la ele in workbook-ul la care lucreaza acum.
Intentionez sa-l mai slabesc un pic cu studiile, mai vreo luna si incepe inot si... kung-fu. Va fi interesant, mai ales la kung-fu. Copilul asta e antitalent la sport, dar asta e - musai sa faca miscare. Asta am gasit, i-am zis ca merge macar cele 2-3 luni, cit l-am inscris initial. Daca nu si nu, gasim altceva. Cooking school, acolo a fost la un workshop si i-a placut. Macar sa mai gateasca si altcineva in casa asta!![]()
corinadana spune:
A treia incepe lejer si o tine lejer, fac in continuare inmultiri baga impartiri usurele si aducerea fractiilor la acelasi numitor comun. In rest se invart iar pe la bani, ceas, fig. geometrice...
www.brainquest.com ptr seturile de care ti ziceam. Sunt f interesante!
Vrem si noi la inot!!! Poti sa mi traduci si mie stilurile n engleza?
corina mama Ralucai