Cat de mult te ajuta iertarea? Iti elibereaza sufletul de povara ranchiunii (ca sa nu zic ura)? Sau, mai bine zis, cum poti ierta pe cineva care ti-a facut mult, mult rau? Nu poti sa spui pur si simplu "te-am iertat" si gata, trebuie sa si simti chestia asta. Asta este marea problema. Cum pot face sa gasesc putere in sufletul meu sa zic "te-am iertat" si intr-adevar asa sa fie. Ma confrunt cu problema asta de multi ani, sunt convinsa ca daca as reusi ar disparea multi "nori negri". Dar nu stiu cum sa fac. Se spune ca daca nu poti ierta nu esti un om bun. Nu sunt o persoana rea ... pur si simplu imi este greu sa iert.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
Raspunsuri
Theiuta spune:
Buna!
E putin mai greu la inceput dar cu timpul...
Eu sint genul "ciinele care latra". Daca mi s-a facut un rau de care am aflat, nu pot ascunde fata de persoana care l-a facut. Ii zic verde in fata, imi schimb atitudinea fata de ea, dar nu imi petrec urmatorii 10 ani urzind planuri de razbunare. Pur si simplu nu imi incarc viata cu aceste emotii negative. Va plati, cu siguranta. Verificat.Asa ca...pina la urma iert, dar pe respectivul/respectiva am scos-o din inima si din album.
Am insa, o colega careia i-a produs un coleg un rau (defaimare in fata sefilor, in fine si altele). Cu credeti ca a ales ea sa se poarte: ii zimbeste in continuare, se face ca nu a aflat nimic, in schimb il asteapta la cotitura...cind se asteapta mai putin. Asa este ea...Scorpioanca.
In concluzie...iarta, dar nu uita!!!
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
ManyHope spune:
Sa sti ca spui insuficient, ca sa ti se poata raspunde corespunzator la intrebarea ta! E o chestie serioasa si nu se poate aborda problema pe baza de doua linii trasate, ci trebuie inteleasa schema pe ansamblu !
Adevarul e ca nu toate pe lumea asta sunt "iertabile" sau 'de iertat' sau ca ar trebui iertate absolut toate si orice-orice-orice !
Asadar e posibil ca sa nu fie nici o eroare ca nu ierti si in alt loc sa-ti fie problema de fapt !
Spune dar macar cat de cat despre ce ar fi cazul si in ce consta blocajul tau, ca abia asa se poate socoti ce ar trebui facut sau ce s-ar putea face !
BOCANILA spune:
Iertare? Ce mi se poate cere mai greu decât atât? Dar ce poate fi mai frumos decât asta?
N-am putut spune „te-am iertat”, anumitor persoane... pâna când - citind povestea omului care, iertat de datoria uriasa, n-a vrut sa-l ierte pe cel care-i datora infinit mai putin - am înteles cât de putin trebuie sa iertam noi în comparatie cu cât ne-a iertat si ne iarta Dumnezeu zilnic...
.........................................................................
Si ne iarta noua greselile noastre,precum iertam si noi gresitilor nostrii.
....................
Daca nu facem lucrul asta...in zadar zicem Tatal nostru.
www.ringo.com/photos/albums.html" target="_blank">POZE
capra cu trei iezi spune:
many, chiar daca nu sunt "iertabile", ar trebui iertate si uitate ca sa putem merge mai departe. am si eu cateva chestii care "ma freaca" si stiu cat e de greu, dar sper ca intr-o zi sa pot uita si sa nu mi le mai amintesc niciodata. nu de alta dar tot noua ne fac sange rau pe cand persoana respectiva poate sa traiasca linistita bine merci.si cu atentia trezita sa nu mai lasam pe nimeni sa ne ranesca...
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by capra cu trei iezi
many, chiar daca nu sunt "iertabile", ar trebui iertate si uitate ca sa putem merge mai departe. am si eu cateva chestii care "ma freaca" si stiu cat e de greu, dar sper ca intr-o zi sa pot uita si sa nu mi le mai amintesc niciodata. nu de alta dar tot noua ne fac sange rau pe cand persoana respectiva poate sa traiasca linistita bine merci.si cu atentia trezita sa nu mai lasam pe nimeni sa ne ranesca...
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
Multi spun "iert dar nu uit".
Parerea mea este ca asa iertarea nu are nici o valoare. Daca ierti, atunci fa-o din toata inima, uita si nu incerca sa-ti mai amintesti cu ce ti-a gresit persoana pe care ai iertat-o.
Criss si Alex
ellinia spune:
Many, din pacat imi este foarte greu sa vorbesc despre persoana in cauza pentru ca e vorba despre tatal meu, si e ceva care dureaza de foarte mult timp, sunt 17 ani - , waw, pana acum n-am realizat ce mult timp a trecut! Ideea este ca trebuie`sa iert ca sa-mi pot continua viata fara sa`ma mai gandesc in urma.
Theiuta, cred ca oamenii precum colega ta sunt periculosi pentru ca te deruteaza in prima faza . N-as vrea sa fiu in pielea celui care i-a facut rau.
Sunt de acord ca orice faci pe lumea asta platesti. Asa ca sunt convinsa ca o sa-si primeasca pedeapsa. Dar nu prea ma intereseaza daca isi primeste pedeapsa sau nu, as vrea sa-mi fie indiferent, sa ma gandesc ca la un necunoscut.Sper sa pot reusi intr-o buna zi.
Laina spune:
eu intr-adevar iert dar nu uit. poate am o memorie prea buna. Nu uit in sensul ca nu ma mai pot purta cu acea persoana ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Nu-i tin ranchiuna, nu urzesc planuri de razbunare, dar acel om nici nu mai inseamna nimic pentru mine. Devine exact ca un strain. Si din punctul meu de vedere, cel mai rau lucru pe care il pot simti fata de cineva este indiferenta. Cand il iubesc...ei bine, il iubesc si e frumos. Cand il urasc...tot ma mai gandesc la el, tot consum un pic de energie pe el. Dar cand imi e indiferent...pentru mie omul ala a incetat sa mai existe.
ellinia, eu zic sa nu te chinui sa ierti. n-ai sa rezolvi nimic asa. n-ai sa te poti intoarce la sentimente calde si pufoase pentru omul ala. mai bine nu te mai gandesti si zici ca ti-e mai bine fara el in viata. te superi pe o piatra care ti-a cazut in cap si te-a ranit? nu. La nivelul asta redu-l. un fenomen al naturii care...care pur si simplu exista. Si daca exista, ce? tu existi independent de el. Pup.
Elena si Antonia (3 mai 2007)
Varsta Antoniei
poze cu Antonia
www.helpsonia.com
ellinia spune:
Laina, foarte bine mi-au prins cuvintele tale ! In general nu prea ma gandesc, mai am perioade ca cea de acum, sau in preajma sarbatorilor, a zilelor de nastere, etc. Dar imi trece in cele din urma. Cred ca n-am ce face, doar cu indiferenta pot rezolva.
Theiuta spune:
quote:
Originally posted by Laina
eu intr-adevar iert dar nu uit. poate am o memorie prea buna. Nu uit in sensul ca nu ma mai pot purta cu acea persoana ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Nu-i tin ranchiuna, nu urzesc planuri de razbunare, dar acel om nici nu mai inseamna nimic pentru mine. Devine exact ca un strain. Si din punctul meu de vedere, cel mai rau lucru pe care il pot simti fata de cineva este indiferenta. Cand il iubesc...ei bine, il iubesc si e frumos. Cand il urasc...tot ma mai gandesc la el, tot consum un pic de energie pe el. Dar cand imi e indiferent...pentru mie omul ala a incetat sa mai existe.
Si eu sunt la fel!
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
LiaMaria spune:
quote:
Originally posted by Laina
Laina, parca eu am scris comentariul tau. La fel sunt si eu.
Lia
Rugati-va pentru Diana
http://dianadumitru.netfirms.com/
Asa a venit pe lume printesa mea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105962