PCOS (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

psj, uca,

V-am trecut pe prima pagina la fericite gravidute.

Pupam si mamici si burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

gudinde , mersi. Pe mine poti sa ma mentionezi si cu hiperstimularea pe undeva ca poate nu intru sa citesc mereu si e bine sa vada fetele ce se poate intampla.
uca daca esti nascuta in 78 suntem si noi de-o seama nu numai bebeii :)

Mergi la inceput

Gaby77,

Am primit e-mail-ul. Multumesc muuult. Am s-o citesc si am sa vad in ce masura se potriveste cu ce am eu.
Am vazut ca-s in jur de 400 de pag ... am ceva de

Mergi la inceput

Ei fetelor ... stati asa ca daca-i vorba de clubul nascutilor in '78 ma inscriu si eu

psj in legatura cu hiperstimularea. Tu ai tot vorbit despre asta. Mai stii unde ai vorbit cel mai in amanunt. Ca as pune link pe prima pagina langa celelalte linkuri cu ce titlu vrei tu: Hiperstimularea: o problema minimalizata a stimularii - experienta lui psj sau Atentie la hiperstimulare! Experienta lui psj sau cum vrei tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uca78 spune:

Hai ca e asta e buna. Sa ne luam de mina, noi clubul 78-tistelor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns winter spune:

Buna fetelor!
Vad ca vorbiti de hiperstimulare...exact asta am patit si eu in urma trat. cu closty facut asta iarna. sunt cateva luni bune de cand ma chinui sa scap de chisturi cu anticonceptionale si nimic...
Saptamana trecuta am fost internata cu diagnosticul chist ovarian drept si am facut tratament cu gentamicina si lyzone injectabil dupa care urmeaza iar anticonceptionale , Diane 35. Se pare ca proiectul bebe se amana pe la anul.
Asa ca nu este de joaca cu stimularea.
Va si numai bine!

Mergi la inceput

gudinde, cred ca pe la fiv am scris prima oara, o sa ma caut exact pagina daca nu gasesc mai scriu inca odata, clar e ceva foarte serios si as vrea sa stie cat mai multa lume ce riscuri implica. mai ales ca fetele cu pcos au risc crescut. totusi nu cred ca vrea nimeni sa-si riste viata sau eventual sa piarda un ovar.
winter, imi pare rau! Tu ai facut monitorizare eco? eu am facut acum cativa ani stimulare tot cu closty dar fara monitorizare la o doctorita cu pretentii (dr. Protopopescu). Am avut noroc atunci si n-am facut chisturi, adica nu am facut in plus.
E mare chistul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

Ma primiti si pe mine in grupul 78? Ca eu sunt in decembrie 77 ...
gudinde sa-ti fie de folos. Nu trebuie sa citesti chiar tot. La inceput sunt principiile, alea sunt importante, ultima jumatate sunt retete dar greu de respectat pe la noi, pentru ca majoritatea lucrurilor de pe acolo (fructe, legume, salate) nu se gasesc pe la noi sau sunt foarte scumpe. Important e sa mancam cat mai multe frunze (spanac, salata, varza, stevie, etc...), seminte, alune de tot felul si nuci in cantitati moderate, carne, cat mai putine lactate, sau deloc (ca sunt bogate in estrogeni, de care noi nu ducem lipsa), sa preparam noi totul (fiert, gratar), sa nu cumparam decat preparate proaspete, daca se poate organice si fara E-uri, dar astea sunt deja principiile oricarei alimentatii sanatoase.

UCA78 sa stii ca eu am facut analiza asta (glicemie provocata se numeste pe-aici) desi nu eram insarcinata si am obtinut aceleasi rezultate ca si tine, dar asta nu inseamna ca am diabet, ci un potential crescut de a face diabet in viitor (la fel ca marea majoritate a celor cu PCOS), e practic o alta modalitate de a diagnostica PCOS (diabet este tot ce trece peste 200). In plus, mie nu mi-au luat din deget, ci din vena, de fiecare data, asa ca atunci cand am plecat de acolo aratam fix ca o droghy...

Si eu am intrat pe forumul de PCOS din State. Majoritatea fetelor de acolo se trateaza tot cu metformin, si la un moment dat era in voga un tratament cu Insulite, dar pe subiectul respectiv nu mai postase nimeni dupa ce facuse tratamentul mai mult de 1 luna (dadea niste dureri de cap si greata la inceput), asa ca l-am comandat si il am si acum in dulap...

Va pup si ma bucur ca ati scris asa mult, ieri ma tot foiam pe net, dar nu prea aveam ce citi. Asa mi se pare mai fun.

G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uca78 spune:

Salut Gaby,
Asa e, nu se considera in general diabet ci doar o rezistenta la insulina "defectoasa" ca sa zic asa...In sarcina pt. valorile astea se considera insa diabet de sarcina pentru ca este f periculos pt bebeu.
uoof

De Insulite am citit si eu, si ma si gindisem sa comand pt ca are toate vitaminele & mineralele si chestiile naturiste care fac bine pt. PCOS. Mi se paruse insa tare scump sa il iei complet ca tratament de durata, si de fapt nu era numai asta dar nu am fost convinsa ca o sa fie asa bun pt ca nu prea se postau rezultate si asta ma descurajase...

Fetelor, legat de hiperstimulare endo al meu de aici mi-a dat direct Gonal si a sarit peste clomifen pt ca a zis ca clomifen nu e bun pt PCOS pt ca riscul de hiperstimulare e prea mare. De aia a zis ca Gonalul se dozeaza mult mai bine din doza (injectie) si asta a fost primul lucru pe care l-am incercat si care mi-a si folosit.

Mergi la inceput

eu am facut hiperstimulare de la puregon care e tot un fel de gonal, adica e doar pe baza de fsh. stiu ca nu e recomandata stimulare cu menogon in pcos.

Mergi la inceput