crestini cu doua sotii?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

Marilena,ce-mi place mie ca Doina spune ceva si tu vii si explici ce vroia Doina sa zica

Vriam si eu doar sa clarific ca Iisus e Fiul Si Tatal...e Tatal Nostru al tuturor.
Sau ar trebui sa vad altfel: Sfanta Treime e una,care se-mparte in trei,dar in fond e acelasi lucru?Adica Dumnezeu apare in trei forme distincte,dar e tot unul?
Asta ar fi greu de crezut,avand in vedere ca Dumnezeu´´a nascut pe Fiul din pantece inainte de Luceafar´´.
Ok,hai ca intru prea adanc si risc sa nu mai ies.

Esti pe aproape, ia citeste inca o data ce am scris eu mai sus cu privire la Dumnezeu, unul in Fiinta si intreit in Persoane. Tot ceea ce tine de Dumnezeu este imposibil de explicat exclusiv rational, cred ca esti de acord ca ne depaseste Taina Sfintei Treimi!

In legatura cu botezul...da,m-au botezat ai mei ortodox.Dar daca eram botezata la catolici(de exemplu) nu primeam mantuirea?Ba da,ca tot crestini sunt.
Probabil ca fiind botezata tot in numele Treimii, te mantuiai, depinde si de faptele personale, si de felul cum Bunul Dumnezeu se raporteaza la cei de religii diferite, eu nu pot stabili daca are sau nu voie Domnul sa mantuiasca pe cei de religie diferita de cea ortodoxa, doar El stie.

Pai da,bine au facut ca m-au botezat....puteu face altfel?Nu puteau,ca si ei la randul lor au fost botezati din frageda pruncie...traditia.

Asta cu ´´riscau sa mori nebotezata deci nemantuita´´ mi se pare oarecum macabra ...crezi ca parintii care-si boteaza copii o fac cu gandul ca pruncul poate muri si hai repede la biserica sa nu moara nemantuit?Cred ca niciun parinte nu se gandeste atat de ...profund´´ cand are un nou nascut.Nu la moarte,asta cu siguranta.Brrrrr
Il boteaza sa-l crestineasca si nu de frica mortii....fereasca Dumnezeu!
Nu e nimic macabru in asta, si este clar ca parintele nu ia de regula in calcul posibilitatea mortii copilului, insa sunt si asemenea cazuri, in care pruncul este in pericol si ai lui hotarasc sa-l boteze repede pentru a nu muri nebotezat. Eu mi-am botezat fetita in a 3 a zi de viata, in sectia de reanimare, nu am facut-o pt ca ma gandeam ca va muri, nu indrazneam, desi preotul m-a sfatuit si pentru motivul asta, insa am facut-o pentru a putea fi crestina, pomenita la Sfanta Liturghie, pentru a primi prin Taina Botezului pe Hristos, si inger pazitor, pentru a se vindeca. Si slava lui Dumnezeu, s-a vindecat, incepand cu a 2 a zi dupa botez, i-a fost mult mai bine. De la 24 de ore de viata- prognostic initial, in a sasea zi a fost detubata, si a respirat singura.

Si mai cred,cu toata sinceritatea,ca daca un copilas moare nebotezat nu-l trimite Dumnezeu milostivul in focul iadului!

Nu a spus nimeni ca merg in iad pruncii care mor nebotezati, insa nici in rai nu ajung, ei nu sunt nici mantuiti, nici nu se osandesc, neavand pacate personale.
Intra si aici, o sa intelegi mai bine.http://biserica.org/Publicatii/1998/NoI/02_index.html
http://forum.schituldarvari.ro/viewtopic.php?t=1034&sid=6a094ad2107297f5cb0f118233ae9b53

Talharii de pe crucea de langa Iisus nu erau botezati si Iisus le-a promis mantuirea in ceruri.Asta ca exemplu.

Biserica mai accepta ca valabile alte doua feluri de botez: al sangelui, sau muceniciei, si al dorintei.
Botezul sangelui consta in depunerea vietii pentru credinta in Hristos, jertfa respectiva considerandu-se ca si botez, daca acesta nu a fost botezat. "Oricine isi va pierde sufletul sau pentru Mine si pentru Evanghelie, il va afla pe el." (Matei 16, 25)
Sf. Grigorie Teologul: "cunosc si al patrulea botez, cel prin mucenicie si sange, cu care s-a botezat si Hristos".
Si...o mentiune, doar unul dintre talhari s-a mantuit. “Amin, îti zic, astazi vei fi cu Mine în rai” (Luca XXIII,43). Pocainta, întoarcerea la Dumnezeu este totdeauna un mare har, dar când este acordata unui mare pacatos, si înca în clipa suprema, aceea a mortii, ea este un har extraordinar al milostivirii lui Dumnezeu. Asa s-a întâmplat cu Dismas, tâlharul rastignit de-a dreapta lui Iisus. Printr-o strafulgerare harica, recunoscând în Iisus pe însusi Dumnezeu, Dismas se caieste, acceptând supliciul crucii ca dreapta pedeapsa pentru faradelegile comise si-l mustra pe tâlharul din stânga lui Iisus pentru blasfemie: “Nu te temi tu de Dumnezeu, caci în aceeasi osânda esti! Si noi cu dreptul, caci primim cele vrednice de faptele noastre; dar acesta nici un rau nu a facut.” Si, întorcându-se spre Iisus, Îl implora: “Pomeneste-ma, Doamne, când vei veni în Împaratia Ta.” - “Astazi, vei fi cu Mine în rai”, veni prompt sentinta lui Iisus (Luca XXIII 40-43). Si , astfel, tâlharul pocait e cel dintâi pamântean caruia îi deschide cerul însusi Mântuitorul. Iar sfintii îl numesc “cel mai iscusit tâlhar, caci a rapit cerul chiar din mâna lui Iisus”. Iata, deci, cel mai eficient mijloc de a ispasi pacatele si a scapa astfel de pedeapsa de dupa moarte: a accepta moartea, asemenea tâlharului din dreapta lui Iisus, ca o dreapta pedeapsa pentru pacatele comise."
Sursa: http://www.predici.cnet.ro/index.php/367
3)

Si exemplele ar putea continua......

Puteai gasi si tu o explicatie mai ...altfel ca de cunostinte in domeniu nu duci lipsa.
Multumita acum? Sper din suflet sa citesti totul, vei intelege altfel!

Doamne ajuta!

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Am editat ca sa scot diacriticele din textele importate.

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Lady J, iarta-ma, am vrut sa-ti raspund aseara, dar nu aveam deloc timp (eu am trei copii)...si pe cuvant ca mi-a trecut prin cap ca o sa apara Marilena, care oricum are mai multa rabdare si "cunostinte in domeniu"...dealtminteri, tu spuneai ca vorbesc in numele crestinilor, asa ca am mai dat cuvantul si altor crestini

eu sunt convinsa ca daca intr-adevar cauti niste raspunsuri la intrebarile tale, Dumnezeu te va ajuta sa le capeti. daca vrei sa intelegi Ortodoxia, eu cred ca ar trebui sa incepi sa mergi la un duhovnic, sa participi la Sfintele Slujbe, sa citesti Scriptura, Vietile Sfintilor, Patericele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Doina,sa-ti traiasca copilasii.Ai fost harnica,nu gluma

Stii care e chestia?Multele nelamuriri pe care le am au aparut tocmai din cauza ca mergeam frecvent la biserica,aveam ore frecvente de religie,am citit multe carticele religioase.Ortodoxe.
Si auzind unele lucruri,am inceput sa-mi pun intrebari, legate de Dumnezeu,de crestinism,prima oara cu curiozitatea unui adolescent.La intrebarile mele primeam raspunsuri care nu ma satisfaceau.
Asa am inceput sa citesc si despre alte religii(in mare,nu in amanunt).Nu pentru ca(,)cautam alta credinta.Ci doar din dorinta de a sti cum vad altii lucrurile.

Apoi am ajuns la carti laice,legate de aparitia si dezvoltarea religiilor.Nu am facut un hobby din asta,era doar o lectura,ca multe altele(imi place sa citesc aproape orice).

Citind si stand chiar de vorba cu persoane de religii diferite,am inteles ca indoctrinarea religioasa e periculoasa si incercam sa vad lucrurile dintr-o prisma mai logica.De aceia,discutiile mele referitoare la religie sunt fara citate ,fara aleluia,sunt discutii care amesteca religia cu istoria,fara a-mi ridica in slavi credinta.

Intrebarile mele,ca si crestina,deranjeaza uneori sau sunt intelese gressit,atata timp cat interlocutorul e mai ´´credincios´´sau mai ´´laic´´ decat mine.

Marilena,intr-adevar e o persoana cu rabdare care iti detaliaza un subiect daca il ceri.
Imi pare rau chiar ca femeile nu pot fi preoti,deoarece persoane ca ea ar face treaba buna in Biserica ortodoxa,ar fi un stalp de nadejde pentru credinciosi.
Ei,dar se ocupa de persoane care au nelamuriri,aci pe forum..asa ca mine. :-)Insa eu nefiind atat de..aproape de biserica,normal ca apar anumite ..cum sa zic...tensiuni.
Care nu ma deranjeaza atata timp cat totul se face cu bun simt.

Asa e,am o multime de intrebari,nu sunt personal de acord cu multe lucruri ´´lumesti´´ initiate de biserica ortodoxa(si nu numai!)insa ma mai lamuresc cumva citind si mai prind pe cineva pe forum care se oboseste sa-mi expuna propriul punct de vedere....si asa,invatam in fiecare zi cate ceva,fie ca acceptam informatia sau o negam.
Comunicarea e totul

Sanatate multa va doresc.

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput