crestini cu doua sotii?
Aceasta intrebare este adresata mai cu seama celor care au studii teologice dar si celor care au citit despre religia crestina si dogmele bisericesti.
Am discutat azi cu un musulman din Africa.Eritreia.
Mi-a spus ca in tara lor,exista si crestini si musulmani in proportie de 50%.
Si mi-a spus ca (virgula) crestinii se casatoresc cu cate doua-trei femei,exact ca si musulmanii.El spune ca biserica accepta acest lucru,nu este nimic anormal din punct de vedere crestin.
Acum,eu va intreb pe voi,asa o fi? Permite institutia bisericii casatoria unui crestin cu mai multe femei?O incurajeaza? sau o neaga?
Mi se pare total aiurea.Ok,nu vorbim de stat,ca nu stiu ce forma de guvernamant au acolo.Vorbest strict din punct de vedere religios.
Marturisesc ca asa ceva nu am mai auzit inca.Va rog sa ma lamuriti,care stiti.
ladyJ
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
Raspunsuri
Ingrid S spune:
Lady J, presupun ca acolo este acceptata poligamia, astfel ca biserica poate fi mai toleranta pt a atrage convertiri. Dar, sa inchizi un ochi e una, in mod normal, in crestinism din cate stiu eu nu e moral sa ai mai multe sotii.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/IngridS_28photo#
irina.c. spune:
poate e vorba de vreo secta crestina.Biserica Ortodoxa nu accepta poligamia. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
hannen spune:
ladyj,ia cauta putin in Biblie.
Sigur gasesti raspunsul acolo!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
denizel spune:
LadyJ, si sa cauti in Noul Testament, da? Chiar ca te lamuresti ;-).
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
conchita spune:
ok, in Biblie, ok, cautam. si gasim ca scrie cine se casatoreste sa lase mama, tata, etc tot si sa mearga cu sotul, soata si sa devina una cu respectivul, respectiva. or nu poa sa devina una cu mai multe respective, nu?
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
denizel spune:
Pai cam asa ceva zic si io!
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Alynutza spune:
Poate se iau dupa Vechiul Testament unde, din cate stiu eu, se purta sa ai mai multe sotii si chiar tziitoare (daca sotzia nu-ti putea da copii). In Vechiul Testament sunt multe exemple (Iacov, care a avut 2 sotii, Avraam care a luat o slujnica a sotiei drept tiitoare pentru ca aceasta din urma nu-i putea darui copii, si sa nu-l uitam pe Solomon, care avea un intreg alai de sotii si tiitoare).
In Noul Testament, intr-adevar, aceasta practica dispare si se permite o singura sotie legala, relatia dintre soti fiind exclusiv monogama.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
denizel spune:
Daca imi amintesc io bine, in Biblie scrie ca Dumnezeu a zis ca " nu e bine ca omul sa fie singur" si a creeat o femeie pentru Adam. Si cica "toate erau bune". Nu a creeat nici 2, nici 3, nici 50, nici 700.
Daca insa omului, de-a lungul vremii, nu i-a ajuns o singura sotie, asta e alta mancare de peste.
Nu tot ce vedem scris in Biblie ca s-a intamplat, trebuie sa luam drept exemplu pozitiv. De altfel, analiza consecintelor diferitelor actiuni ale oamenilor din Biblie, sunt cele mai bune si graitoare exemple de "asa, nu!"
ladyJ spune:
Hannen,m-ai trimis la Biblie....pai cum eu nu am timp acum sa citesc Biblia din scoarta-n scoarta,am intrebat si eu ca omul...
Mie nu-mi trebuiau citate din Biblie,vroiam sa stiu clar daca biserica accepta acest gen de casatorii.
Si,Biblia are doua parti mari si late:vechiul si noul testament.
Clar,cum spunea Alynutza,in vechiul testament apar personaje care au avut mai multe sotii.Insa aceste personaje erau evreii.Si azi nu se mai practica la ei casatoria cu 2,3,4 10 neveste.
Dar crestinii au adancita credinta de noul testament.Daca nu aveau acest nou testament,crestinii erau defapt o latura a religiei mozaice,avand vechiul testament.
Deci,in noul testament,in canoanele bisericii,nu apare aceasta ´´permisiune´´.
Conchita si Denizel,merci frumos de lamurire.
Pai atunci,acele persoane crestine din Africa au preluat placerea casatoriilor poligame de la vecinii lor,musulmanii?Ca nu cred sa existe vreo secta crestina prin Africa,care propovaduieste inmultirea speciei prin casatorii poligame
aa..paradoxul este ca,in Africa,crestinii sunt extrem de credinciosi.Eu nu se saluta cu ´´buna´´ servus´´ etc ci cu ´´Cristos´´.Asta e salutul lor,am auzit si eu odata.
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
hannen spune:
ladyj,ai vazut ,numa` imorali,acu` io corupt si pe bietii crestini sa-si ia cite doo fumei.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici