Disperarea, disperarii: laptop,vista si creier ars
Raspunsuri - Pagina 3
CriPOD spune:
women13, uite, nu stiu cum vin computerele noi in Ro, dar fiind un Toshiba nou legal ma hazardez sa presupun ca e ca si aici si sa explic ce stiu.
Pe computerele noi, producatorii instaleaza sistem de operare cu licenta. Aceste licente se numesc OEM si sunt licente care se vand doar impreuna cu echipamentul nou, nu separat. Ca le activezi sau nu pe site la Microsoft nu conteaza. Nu are nimeni dreptul sa-ti anuleze o licenta OEM decat daca returnezi laptopul.
In ultima vreme am observat ca nu mai dau CD-uri cu sistemul de operare, aplicatii si drivere. Iti vine computerul preinstalat, la prima rulare se finiseaza instalarea. In momentul ala ar trebui sa-ti faci "recovery cd/dvd". Alea sunt rezervele tale sa-ti recuperezi sistemul in caz de "failure".
Ia uita-te cu atentie pe/sub laptop sau cartulie pe care ai primit-o, trebuie sa gasesti www.mydigitallife.info/2007/02/08/users-self-leak-windows-vista-home-premium-and-ultimate-oem-product-key/" target="_blank">ceva asemanator cu a treia poza din pagina. Cifrele sunt numarul licentei pe care ai platit-o si iti apartine. Chiar daca nu o inregistrezi (doar nu e o cerinta sa ai interenet pt a-ti cumpara un computer, nu?).
Nu am auzit niciodata de licente pe 1 an, deasemenea. Daca e cumva un "trial version" alea nu merg mai mult de 3-6 luni, si, daca ai optiunea, odata ce le platesti sunt ale tale pt totdeauna. Nu ma refer la "upgrades".
Sper ca sunt destul de explicita... E pacat sa nu stii ce ai platit...
mami www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">Hop si io & amazing Dedi (1995) & extremely private ex-Pauuu (1991)
Annie80 spune:
quote:
Originally posted by women13
In pana ta, ai mare dreptate. El vine instalat cu Vista VALABIL 90 zile, dupa care capul tau de pereti, adica te obliga sa iti cumperi Vista , care sincer nu e tocmai ieftin si care iarasi este valabil 1 an si tot asa...
Asta numai in romania este posibil!
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!