Retete pentru vase Zepter
Raspunsuri - Pagina 11
laura78nico spune:
Buna ziua!
Si pe mine m-ar interesa sa pot vedea retele!
Multumesc
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007
povestea noastra
martutzza spune:
vreau sa vad si eu retetele, va rog frumos. am vazut inainte site-ul si aveam un grill care nu era deconservat, dar acum am reusit sa-l deconserv si nu mai merge site-ul. permiteti-mi si mie accesul pe blog va rog frumos.
multumesc
Kerstin spune:
Buna ziua! M-am hotarat sa scriu cateva informatii tile pt utilizatorii de vase Zepter, aceste informatii sunt preluate din Zepter Gourmet - Cartea despre sistemul de gatire Zepter....
Sa va fie de folos!
Felicitari celor care au lansat discutia! Captivant! dar cum orice informatie e binevenita va rog sa-mi permiteti sa adaug sau sa reiau un mic ghid ....
1. Pregatirea vaslor pt gatit
Spalarea. Se toarna putin detergent lichid in vas cand acesta este inca uscat si spalati-l cu un burete uscat. de fapt se unge cu detergent lichid. lasati det lichid in vas pt 10-15 min , apoi clatiti-l cu apa calda. Repetati acest proces de 2-3 ori.
Truc pt vasele folosite care s-au patat.
Petele albe sau albastre care au aparut dupa gatirea anumitor mancaruri, pot fi usor indepartate cu un burete stropit cu cateva picaturi de otet sau lamaie.
2 Uscarea
Pentru asi pastra luciul, trebuie sa le stergeti imediat dupa spalare cu un prosop uscat de bumbac. Apa contine clor si plumb care pot determina aparitia petelor pe metal.
Kerstin spune:
1. Fierberea fara apa
este posibila deoarece majoritatea alimentelor contin deja apa. Folosind un vas Zepter nu este necesar adaosul de apa. Asezati legumele pregatite pt a fi gatite intrun vas rece. Umpleti vasul 2/3 din capacitatea acestuia. Acoperiti vasul cu un capac si asezati-l pe sursa de caldura. Verificati temp dupa 5 min. Daca e prea fierbinte reduceti temperatura (indicatorul termocontrolului trebuie sa se afle la inceputul zonei verzi). Nu luati capacul de pe vas in timpul procesului de gatire pt a nu pemite eliminarea aburului. Totusi, dk trebuie sa descoperiti vasul, adaugati 2-3 linguri de apa si reacoperiti. Orice vas Zepter este conceput pt fierberea fara apa. Este evident ca alimentele ce nu contin apa nu pot fi preparate fara a adauga putina apa.
2. Prajirea fara grasime
Incalziti un vas gol pana cand indicatorul termocontrolului ajunge la mijlocul zonei verzi. In functie de puterea sursei de caldura timpul de incalzire poate dura pana la 5 min. Totusi verificati ai din timp. Carnea se va arde daca este pusa intr-un vas supraincalzit. Cand asezati carnea in vas aceasta se va lipi de baza vasului. Presati-o bine cu o furculita si lasati-o 2-3 min pana se rumeneste, dupa care se va desprinde singura. Intoarceti-o pt a se rumeni si pe partea cealalta. Adaugati arome si condimente si acoperiti vasul si reduceti sursa de caldura. Procesul de prajire va continua.
3. Fierberea in apa si prajirea in grasime
Vasele Zepter va permit sa gatiti si in mod traditional. Totusi acest pocedeu va creste timpii de gatire si combustibil. Mai mult, mancarurile vor fi mai putin gustoase si mai putin sanatoase. Dupa ce veti utiliza vasele un timp veti obs ca adaosurile de sare si piper numai sunt necesare.
Sursa: Zepter Gourmet - Sa gatim impreuna cu Zepter
Revin cu retete!
Kerstin spune:
Felicitari Bebeluc! Din pacate n-am reusit sa vad retetele tale! Daca se poate da-mi acceptul! Multumesc anticipat!
Felicitari tuturor pentru evolutia subiectului!
bebeluc spune:
Am redeschis accesul la retete Zepter.
Se pot vedea aici:
http://gatesc.blogspot.com/
Succes la gatit!
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bebeluc Am redeschis accesul la retete Zepter. Se pot vedea aici: http://gatesc.blogspot.com/ Succes la gatit! |
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010