mersul la cresa anuleaza cic-ul?????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

In ordonanta 148 din 3 noiembrie 2005, la art.7, paragraful (c), scrie ca indemnizatia se acorda daca solicitantul "locuieste împreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si îngrijirea acestuia/acestora".

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu am dus copiii la cresa cu cateva luni inainte de incetarea acestuia. nu am avut pb si nu mi l-au anulat. ii duceam doar cateva ore (maxim 4), mai stateam si eu cu ei pe acolo, ca sa se acomodeze.
la cresa au cerut adeverinta de salariu, ca sa stie daca ne incadram sau nu in pragul sub care se platea mai putin.
sigur ca e oarecum imoral, dar cu 2-3 luni inainte de a implini copilul 2 ani eu zic ca e de inteles sa il duci doar cateva ore.

alta varianta ar fi sa iti iei program redus la servici, desi nu stiu cat de convenabil ar fi pt ca programul redus inseamna 6 ore si tu vrei sa lasi copilul la cresa doar 4 ore...

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000) si

Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Anamaria ai dreptate trebuie sa il duci pe copil macar cu o luna inainte pt acomodare, dar tu vorbesti de concediu de acum 4 ani, respectiv 7 ani, nu stiu poate atunci inca erai platita de catre angajator si nu cum suntem noi acum platite de catre stat cu o suma fixa. Nu stiu daca era asa, nu imi amintesc exact, daca gresesc te rog sa ma scuzi.

Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

mary, ai dreptate, eram platita de angajator. si la primul si la al doilea...

asa ca eu trebuie sa imi cer scuze, am derutat lumea cu povestile mele!

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000) si

Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Anamaria nu-i problema. Nu cred ca se va supara nimeni.
Doar suntem aici sa ne dam cu parerea si sa culegem informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SEPH0RA spune:

quote:
Originally posted by maryion

Sepfhora te inteleg perfect. Vad ca avem copii cam de aceeasi varsta. Si eu sunt in aceeasi situatie cu tine in legatura cu faptul ca nu prea pot face nimic, decat atunci cand doarme el si este destul de greu.
Acuma chiar ma gandeam ca ar trebui sa merg si eu la medic la un control ca de cand l-am nascut am fost doar o singura data. Nu prea am cu cine sa il las, dar trebuie sa vad cum fac.
bebeului tau si o pt tine

Sorry pt. raspunsul intarziat dar am fost plecata in concediu..
Oricum am cotizat destul si voi cotiza foaaarte mult la stat asa ca nu imi pun problema de moral sau imoral (trebuia sa lase CIC 85% si atunci mai vedeam noi!).
Cert este ca l-am dus 1 zi pana la ora 4 si a 2-a zi pana la 1,30 (eu eram pe acolo cu gandul sa mai intreb cate ceva si "cica" se trezise
). A treia zi (vineri) nu l-am mai dus: diaree+muci foartee multi!
Sunt tare suparata, dupa ce ca am simtit ca nu mai am bebe cand am venit acasa acum e si bolnav....deranjant este ca toata lumea de la cresa(Ciobanasul) fuge de mine cand vreau sa intreb cate ceva. Cu chiu cu vai am gasit o ingrijitoare care sa mai imi spuna cate ceva. Sper ca luni la sedinta sa aflu mai multe.
Am cam deviat de la subiect dar nu am putut sa ma abtin.
Concluzia e ca legea este interpretabila pentru mine, asa ca...

Te sarutam si noi maryion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Parerea mea este ca acest gen de intrebari isi au raspunsul corect direct la sursa. Sunati la Directia de munca. De acolo se plateste CIC-ul, nu? Eu va spun ce mi s-a spus mie cand am sunat, acum un an, cu aceeasi intrebare: nu exista nici o problema daca merge copilul la cresa, CIC-ul nu este afectat in nici un fel. Conform legii CIC-ul se suspenda in conditiile in care copilul este internat intr-o unitate particulara sau de stat, respectiv crese cu program saptamanal (cand copii sunt luati doar in week-end), case de copii, etc, situatii in care copilul nu mai locuieste efectiv cu parintele aflat in CIC.

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SEPH0RA spune:

quote:
Originally posted by Amaya

Parerea mea este ca acest gen de intrebari isi au raspunsul corect direct la sursa. Sunati la Directia de munca. De acolo se plateste CIC-ul, nu? Eu va spun ce mi s-a spus mie cand am sunat, acum un an, cu aceeasi intrebare: nu exista nici o problema daca merge copilul la cresa, CIC-ul nu este afectat in nici un fel. Conform legii CIC-ul se suspenda in conditiile in care copilul este internat intr-o unitate particulara sau de stat, respectiv crese cu program saptamanal (cand copii sunt luati doar in week-end), case de copii, etc, situatii in care copilul nu mai locuieste efectiv cu parintele aflat in CIC.

Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)

Comorile mele

Multumim Amaya se pare ca asa este: daca il duci la cresa saptamanala se pune problema suspendarii CIC-ului.

Mergi la inceput