mersul la cresa anuleaza cic-ul?????
Dragi parinti, am si eu o intrebare...daca imi inscriu fetita la cresa (program scurt sau prelungit, dar nu saptamanal) imi va inceta cic-ul???? mai ales daca e vorba de o cresa de stat...
Intreb pentru ca in logica mea cele doua nu prea sunt compatibile, iar in lege nu am gasit o specificare clara a situatiei...
Multumesc mult.
Raspunsuri
marius spune:
Asa este nu sunt compatibile, adica ori ai grioja de copil si nu mergi la serviciu implicit primesti CIC in compensare, ori copilul este in grija cresei deci nu in grija ta si implicit nu mai primesti CIC.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
marius spune:
Este ilegal nu comentez aspectul de moralitate
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa
SEPH0RA spune:
quote:
Originally posted by marius
Asa este nu sunt compatibile, adica ori ai grioja de copil si nu mergi la serviciu implicit primesti CIC in compensare, ori copilul este in grija cresei deci nu in grija ta si implicit nu mai primesti CIC.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa
Doresc sa stiu exact unde in lege scrie acest lucru (legea nr...art...). Doar asa, daca e logic sau nu nu prea tine...legea vorbeste.Multumesc!
maryion spune:
Daca vrei sa duci copilul la cresa trebuie sa duci acolo la inscriere o adeverinta de salariat mama si tata + analize si alte alea...
Si daca duci adeverinta de salariat banuiesc ca trebuie sa lucrezi si implicit nu mai beneficiezi de acei 600 RON.
Eu asa cred. Nu stiu daca este explicitat in lege, dar prin deductie logica asa ar reiesi.
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
SEPH0RA spune:
quote:
Originally posted by maryion
Daca vrei sa duci copilul la cresa trebuie sa duci acolo la inscriere o adeverinta de salariat mama si tata + analize si alte alea...
Si daca duci adeverinta de salariat banuiesc ca trebuie sa lucrezi si implicit nu mai beneficiezi de acei 600 RON.
Eu asa cred. Nu stiu daca este explicitat in lege, dar prin deductie logica asa ar reiesi.
Daca primesti indemnizatia nu inseamna ca ti-a incetat contractul de munca (el este suspendat). Eu am luat adeverinta precum ca sunt angajata firmei (doar ca am contractul suspendat).
De asta doream sa stiu exact articolul din lege.
O zi buna!
maryion spune:
Sefhora stii de ce cred eu asta? Sa iti povestesc: se presupune ca statul iti da cei 600 RON sa stai sa iti cresti copilul, daca il dai la cresa tot statul plateste o parte din banii pt intretinerea copilului (hrana, salariu ingrijitoare, etc.) deoarece taxa lunara pe care o platesti tu este mica si nu acopera aceste cheltuieli. Eu vorbesc in cazul creselor de stat, pt cele particulare presupun ca nu conteaza, dar tot nu mi se pare corect, in fine.
Eu spun aceste lucruri fara sa fiu informata corect, poate gresesc, dar este parerea mea si te rog sa nu te superi pe mine.
Eu am vrut sa duc si baietelul meu la cresa cu conditia sa ma intorc la munca, dar m-am razgandit.
Tu ai dat copilul la cresa?
Si despre acea adeverinta cred ca ti-a trebuit in alta parte ca daca o duci la cresa si scrie acolo ca ai contractul suspendat cred ca nu este OK.
Inca o data iti spun ca nu am informatii exacte, dar asa banuiesc ca ar fi logic.
O data "statul" te plateste fara ca tu sa muncesti si sa ai grija de bebe (vorba vine ca oricum banii nu sunt suficienti si nici nu avem nevoie ca cineva sa ne dea bani sa ne crestem bebii, ca doar mame suntem si ne-am dorit acesti copii ca pe un dar Dumnezeiesc) si pe de alta parte acelasi "stat" te subventioneaza si are grija de copil cateva ore pe zi fara ca tu sa iti aduci contributia la "darile statului".
Te rog sa ma scuzi ca am vorbit ca o persoana care lucreaza la "stat" si de acolo isi ia bani. Crede-ma nu am nicio legatura cu "bugetarii".
SEPH0RA spune:
quote:
Originally posted by maryion
Sefhora stii de ce cred eu asta? Sa iti povestesc: se presupune ca statul iti da cei 600 RON sa stai sa iti cresti copilul, daca il dai la cresa tot statul plateste o parte din banii pt intretinerea copilului (hrana, salariu ingrijitoare, etc.) deoarece taxa lunara pe care o platesti tu este mica si nu acopera aceste cheltuieli. Eu vorbesc in cazul creselor de stat, pt cele particulare presupun ca nu conteaza, dar tot nu mi se pare corect, in fine.
Eu spun aceste lucruri fara sa fiu informata corect, poate gresesc, dar este parerea mea si te rog sa nu te superi pe mine.
Eu am vrut sa duc si baietelul meu la cresa cu conditia sa ma intorc la munca, dar m-am razgandit.
Tu ai dat copilul la cresa?
Si despre acea adeverinta cred ca ti-a trebuit in alta parte ca daca o duci la cresa si scrie acolo ca ai contractul suspendat cred ca nu este OK.
Inca o data iti spun ca nu am informatii exacte, dar asa banuiesc ca ar fi logic.
O data "statul" te plateste fara ca tu sa muncesti si sa ai grija de bebe (vorba vine ca oricum banii nu sunt suficienti si nici nu avem nevoie ca cineva sa ne dea bani sa ne crestem bebii, ca doar mame suntem si ne-am dorit acesti copii ca pe un dar Dumnezeiesc) si pe de alta parte acelasi "stat" te subventioneaza si are grija de copil cateva ore pe zi fara ca tu sa iti aduci contributia la "darile statului".
Te rog sa ma scuzi ca am vorbit ca o persoana care lucreaza la "stat" si de acolo isi ia bani. Crede-ma nu am nicio legatura cu "bugetarii".
Nu am de ce sa ma supar!! Doamne fereste!
Intreb si eu sa stiu exact pentru ca vreau sa il duc la cresa 4 ore dar nu vreau sa pierd cic-ul.
Doresc sa imi caut un serviciu mai bun iar cu el NU POT SA FAC NIMIC!
Cu toate ca are 1 an si o luna trebuie sa stau tot timpul cu el. Simt ca innebunesc: daca stau la calculator sau fac mancare mai mult de 5 min. vine si el: mama...mama...mama...si ma trage de tricou.
Ca sa nu mai zic ca nu sta cu nimeni mai mult de 3 ore: incepe si plange cu suspine de zici ca l-am parasit.
Am sa caut legea sa o citesc pentru ca, daca asa stau lucrurile, va trebui sa ma indrept spre o cresa particulara.
Multumesc pentru pareri!
maryion spune:
Sepfhora te inteleg perfect. Vad ca avem copii cam de aceeasi varsta. Si eu sunt in aceeasi situatie cu tine in legatura cu faptul ca nu prea pot face nimic, decat atunci cand doarme el si este destul de greu.
Acuma chiar ma gandeam ca ar trebui sa merg si eu la medic la un control ca de cand l-am nascut am fost doar o singura data. Nu prea am cu cine sa il las, dar trebuie sa vad cum fac.
bebeului tau si o pt tine