ureaplasma la barbati
Raspunsuri - Pagina 3
amzulica spune:
Anca Wish si Mcrissa - sa inteleg ca suntem mai destepte decat d-na Geta asistenta dl. profesor Bogdan Marinescu? Cred ca va dati seama ca informatiile astea le am de la cineva din domeniu altfel nu postam aici. Nu vreau sa intru in polemica cu voi insa majoritatea acestor analize se recomanda in timpul sarcinii. Inaintea sarcinii facem noi cele cu probleme. Chiuretaj se indica doar in caz de listerie in rest totul se trateaza pe sarcina. Stiu asta chiar si de la o tipa care insarcinata fiind si dandu-i-se analizele sa le efectueze ii iesise listeria prezenta si medicul i-a spus sa repete analiza. A avut noroc sa iasa analiza buna. Candida nu se trateaza pe sarcina? Nu este tot o bacterie? Tot cu transmitere pe cale sexuala? stiam si eu ca vibromicina si doxiciclina sunt una si aceeasi chestie ca-s chimist 
Cami
Anca Wish spune:
Nici eu nu vreau sa intru in polemica cu tine, doar ca tu confunzi putin lucrurile. Inseamna ca doamna Geta e mai desteapta decat Cocei care m-a prevenit in legatura cu riscurile doxiciclinei si chiar mi-a dat o indicatie clara de administrare din prima zi de ciclu tocmai ca sa nu risc nimic.
Candida se trateaza in timpul sarcinii, dar nu cu antibiotice. Deci, risc 0.
Nu ziceam ca se recomanda chiuretaj daca ti-a depistat nu stiu ce boala. Am scris ca se recomanda in cazul administrarii doxiciclinei. Si pentru asta nu trebuie sa ai nu stiu ce inalte studii are faimoasa dna Geta, trebuie doar sa citesti un prospect.
Si daca tot dna Geta ti-a zis ca ureaplasma se face de la lactate, atunci chiar nu mai ramane nimic de scris.
Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
amzulica spune:
Anca o sa-ti mai spun inca ceva si tragi concluzia singura. Dupa ce am facut analizele (din proprie initiativa ca altfel medicul nu m-a trimis sa le fac chiar daca aveam vreo 8 inseminari pana atunci) m-am prezentat cu ele la medic - la dl. profesor - s-a uitat pe ele, a vazut ca aveam ureeaplasma pozitiva si totusi nu mi-a dat nici un tratament, m-a chemat in continuare la inseminari. "Norocul" daca il pot numi asa a fost ca nu am ramas insarcinata ca altfel nu stiu ce se intampla. Am revenit la spital (asta se intampla anul trecut in august - perioada concediilor) si la insistentele Getei dl. profesor mi-a prescris vibromicina.
Un alt exemplu este Cellu - este insarcinata si a descoperit ureeaplasma pozitiva - acum e drept ca nu stiu ce tratament i s-a dat acum, dar am inteles ca a scapat. Dumnezeu stie ce o fi bine si ce nu, eu una vreau sa nu am nici un dubiu inainte de FIV.
Cami
Anca Wish spune:
Medicii astia se joaca cu sufletul si cu banii nostri. Si eu am inseminari si un dosar impresionant facut in 5 ani. Am facut zeci de analize si cum am auzeam de un medic luminat acolo mergeam, dar niciunul nu mi-a dat sa fac analiza asta.
La fel ca si tine, ma intreb: daca as fi ramas, ce s-ar fi intamplat (cu toate ca sansele sa ramai avand ureaplasma, nu sunt foarte mari).
Nu pot sa mai zic decat ca: mai bine mai tarziu decat niciodata!
Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
mcrissa spune:
amzulica nu vad de ce am intra in polemica.despre ce anume informatii e vorba?ca eu nu pricep unde-am spus ca as fi mai destepata ca tanti Geta?si nu inteleg inca ceva:de ce un dr nu da el tratament si trebuie sa insiste asistenta sa-i dea pacientei tratament
sunt total de acord ca se poate ramane insarcinata cu ureaplasma si ca se poate face si tratament pentru a scapa de ea in timpul sarcinii.Si eu am avut in timpul sarcinii, o aveam de cel putin un an cand am ramas insarcinata si nu am avut nicio priblema din cauza ei.
Cristina in asteptarea mormolocului
amzulica spune:
Mcrissa - nu stiu sa-ti raspund la intrebare, stiu doar ca inceputul meu in Giulesti a fost cu un laparo facut pentru a extirpa un fibrom subseros, moment in care mi s-au verificat si trompele. In rest am inceput inseminarile fara nici o analiza. Tot ce am facut dupa si anume: hormonalele (efectuate la Giulesti in urma carora iesisem cu FSH marit - am intrat in sperieti degeaba pentru ca l-am refacut in zilele 3 si 8 la Bios si erau OK), rubela, CMV-urile, ureeaplasma, micoplasma, listeria etc din sange si secretii, HSG le-am facut la sfatul d-nei Geta. Ba mai mult - cand am facut dosarul de FIV in iunie m-am dus cu toate aceste analize si au fost luate de bune (ele erau din 2006), nu m-au mai pus sa repet, am primit in plus hepatitele, sifilizul, si cele uzuale, hemoleucograma, coagulograma, uree and so on. Am cerut la dl. profesor - EU AM CERUT - sa fac acum in septembrie o histeroscopie sa vedem interiorul uterului, altfel mi se facea FIV fara asta. Deci - ce sa zic - madam Geta o fi ea ciufuta dar daca te dai cu binisorul pe langa ea si o perii putin te ajuta cu niste chestii. Repet - am facut pana acum 13 inseminari - am intrebat "sa continui?" si dl. profesor a zis ca da. Pana cand as fi intrebat si eu - pana cand ajung ca madam Iliescu? Bine ca m-am oprit sa-mi revin pentru un FIV...
Cami
Stepha spune:
Camipoate ar trebui sa te gandesti sa-ti schimbi doctorul, zau asa. In general e de preferat sa dai peste doctori care sa aiba rabdare sa stea de vorba cu tine, sa-ti explice si sa te indrume, si in special in cazul femeilor care doresc sa ramana insarcinate si fac eforturi in sensul asta. Se joaca cu starea lor emotionala si cu sanatatea lor, caci totusi vorbim de tratamente hormonale.
Eu, pe vremea cand vroiam sa raman insarcinata, am fost la un doctor faimos si avand atat de multe paciente nu a avut timp de mine, mi-a dat o singura analiza hormonala si pe baza ei vroia sa se apuce de inseminari. Atunci am hotarat: gata , fara doctori faimosi. Am invatat apoi multe datorita site-ului asta si a fetelor si cand ma duceam la doctor am inceput sa am si eu habar.
amzulica spune:
Stepha, poate ca ai dreptate - orice om in locul meu ar fi schimbat medicul - numai ca nu pot sa uit ca am ajuns la dl. profesor venind tot de la un medic faimos (cica) Ancar cel tanar care pentru amaratul meu de fibrom voia sa-mi taie toata burta si m-a avertizat chiar ca exista posibilitatea ca in cazul unor probleme survenite in timpul operatiei sa-mi extirpe uterul. Am fugit cat m-au tinut picioarele - am ajuns la dl. profesor care mi l-a scos laparoscopic si dupa 2 sapt. eram ca noua. Desi toata lumea ii reproseaza lipsa de comunicare totusi am deplina incredere in profesionalismul dansului. Desi "nu vorbeste" are foarte multe reusite. Are chiar si un comportament uneori destul de ciudat - la mine personal cand eram in spital - m-a tinut nemancata vreo 3 zile pana m-a bagat in operatie - m-am dus la el sa-l intreb ce sa intampla ca mor de nemancata si a tipat la mine de m-a stiut tot spitalul - insa am zis ca este ultimul om de care ma agat. Am acceptat acest comportament pentru ca stiu ca e un om capabil. Deci merg inainte cu dansul ....
Cami
Stepha spune:
Salutare fetele,
Eu mi-am refacut antibiograma, se pare ca a ramas la fel ca cea de anul trecut, nu am devenit rezistenta la nimic:) si de data asta am primit ca tratament 6 zile de azitrox (si eu si partenerul) si eu apoi 10 zile de ovule cerviron. M-a rugat sa incep tratamentul de la ciclul asta (adica chiar de azi), cred fiindca ea mai are putin si naste si vrea sa ma vada scapata de ureaplasma. Mi-a zis ca daca nici de data asta nu scap voi face timp de 3 luni tratament in fiecare luna, primele zile de ciclu. Sper totusi sa nu ajung acolo.
Si ca sa ne protejam pana termin tratamentul si imi refac antibiograma.
Acum cand m-am intors de la doctor si am "rumegat" informatia, am 2 intrebari:
1. oare dupa cate zile de la administrarea ovulelor pot face antibiograma? Trebuie sa astept 7 zile sau doar 48 ore?
2. de ce sa ne protejam pana repet eu antibiograma si nu pana terminam amandoi tratamentul? Ca daca eu repet antiograma si imi iese ca inca nu am scapat de ureaplasma, si imi da un nou tratament ii mai da si lui? Sau de unde stie daca el a scapat?
Eu una, as face tratamentul, as repeta antibiograma pana sa plec la el (daca pot, ma refer la conditiile de recoltare vizavi de timpul care trebuie sa treaca dupa administrarea ovulelor), l-as pune sa faca si el tratamentul si ne-am proteja in timpul asta, dar apoi pana plec de la el nu m-as mai proteja si as repeta iar antiograma cand ma intorc in tara. Ce ziceti?
hai ca am scris un mesaj kilometric:)
mcrissa spune:
Stepha, eu care m-am chinuit mai bine de un an sa scap de ureaplasma, as face asa:
1.antibiograma se repeta cam la 7 zile de la adiminstrtarea ultimului tratament.
2.e bine sa va protejati pana repetati amandoi analiza, pentru ca organismele reactioneaza diferit si nu inseamna ca daca unul scapa de la un tratament, sigur va scapa si celalalt.la barbati se face foarte usor analiza din urina.daca unul din voi scapa dupa primul tratament si se reinfecteaza de la partener, ureasplasma va deveni mai rezistenta la tratamnet.
Cristina in asteptarea mormolocului