ureaplasma la barbati
Buna ziua dragele mele,
Iaca vin si eu cu o intrebare fiindca nu stiu ce sa fac intr-o problema.
Pana acum mai mult de un an ma chinuiam sa fac un bebe, dar am divortat intre timp iar sotul meu s-a gandit sa-mi lase amintire o ureaplasma. Anul trecut cand am depistat-o am urmat un tratament si am zis ca am scapat de ea. Supriza, nu am scapat.
Problema este ca intre timp mi-am facut un prieten cu care m-am culcat fara prezervativ deci sunt mari sanse sa-i fi dat si lui ureaplasma (spre marea mea rusine). Si nu stiu ce sa fac in continuare. Cand ma duc la doctor sa-i spun din start sa-mi dea tratament si pentru el? Sau mai intai sa-l trimit sa-si faca si el analizele si daca are sa urmeze tratamentul? Mi-e foarte jena in primul rand sa-i spun si apoi saracul sa-l mai pun sa-si faca si analize. Apropo in ce constau analizele in cazul lor: urina sau sperma?
Va pup
Raspunsuri
Anca Wish spune:
Stefa, ureaplasma se trateaza foarte usor. Important e sa stii la ce e sensibila. Pentru asta trebuie sa faci o antibiograma. De exemplu, la mine a fost sensibila la doxiciclina.
Am papat 10 zile antibiotic (amandoi) si s-a dus.
Analiza s-a recoltat din secretie. Sotului meu nu a mai fost nevoie sa-i faca nicio analiza pentru ca era clar ca o avea si el.
Eu zic sa fii sincera, sa-i explici, sa mergi sa faci antibiograma si sa luati amandoi tratamentul. Pe perioada tratamentului nu faceti sex neprotejat.
Bafta multa!

Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
Stepha spune:
Draga Anca multumesc mult de raspuns. Eu mi-am facut antibiograma acum un an cand am descoperit ca o am, nu mai stiu la ce e sensibila si nici ce mi-a dat doctorul atunci.
Multumesc si pentru sfatul cu sexul protejat, asta era urmataorea mea intrebare.
Dar oare imediat dupa tratament sa facem tot sex protejat pana imi repet analizele sa vad daca am scapat de ea? Dar el se poate sa nu scape din prima(asa cum a fost cazul meu)?
El nu sta in Romania, asa ca o sa ma car cu pastilutele dupa mine:)
Anca Wish spune:
Stepha, ma mir ca nu ai scapat de ea.Ati urmat amandoi tratamentul, sau ai aflat dupa ce deja totul se terminase? Poate ca la unul din voi a fost putin mai rezistenta si daca ati facut sex sa fi luat din nou unul de la celalalt.
E foarte important sa fie luat (tratamentul) la ore fixe si sa nu se uite vreo pastiluta.
Chiar nu stiu ce sa zic...
Asa ar fi indicat, sa faceti sex protejat pana dupa ce repeti analiza. Zic asta pentru siguranta. Dar, imi inchipui ca, nefiind in tara (asta insemnand ca nu v-ati vazut de ceva timp) sa fie greu cu protectie.
Poate gasiti o cale de mijloc. Sa afli la ce este sensibila (de regula e sensibila la doxiciclina iar ca tratament UNIDOX-ul e foarte bun) si sa luati amandoi tratamentul (tu aici si el acolo) si cand va reintalniti sa fie totul ok.
Zic si eu....nu stiu!![]()

Stepha spune:
Anca, esti o draguta.Hai ca am facut "cercetari" :) si mi-am adus aminte ce am luat ca tratament pentru ureaplasma: Zanocin. De infectie am aflat dupa ce am divortat.
Da, ai intuit bine problema mea cu protectia fiindca ne vedem rar:)Ma gandeam chiar sa facem tratamentul intre doua intalniri, adica cand ne vedem urmatoarea data sa-i dau pastilutele si sa facem tratamentul pana la proxima data, ca sa-i trimit pastilele prin posta....mai greu:)
amzulica spune:
Stepha - ureaplasma se face de la consumul excesiv de lactate. Eu am facut analizele anul trecut si mi-a iesit pozitiva, am facut tratament impreuna cu sotul meu cu Doxiciclina (sau daca gasesti Vibromicina este mai buna) 10 zile, este un antibiotic puternic pe care trebuie sa-l iei dupa ce mananci bine (daca nu mananci bine ti se face rau). La noi probabil ca eu am luat de la sot, ca eu una nu ma prea omor cu lactatele, nu conteaza cine de unde a luat. Am refacut analiza dupa 1 an adica saptamana trecuta si mi-a iesit absent. Oricum - tratamentul acesta se face si pe sarcina daca e - deci nu dispera nu e sfarsitul lumii.
Cami
Stepha spune:
Cami,
ureaplasma a intrat pe lista bolilor cu transmitere sexuala pe care medicul mi-a dat-o in urma faptului ca am aflat ca fostul meu sot a umblat prin ceva paturi straine in timpul casniciei. In vremea casniciei eu am tot incercat sa raman insarcinata si nu am reusit (ce bine imi pare acum:) si pe langa faptul ca analizele hormonale nu le aveam in regula, poate si ureaplasma si-a zis cuvantul fiindca am citit ca poate da sterilitate. Asta e ceea ce ma sperie cel mai tare la ea fiindca eu vreau ca pe viitor sa fac totusi copii.
Stepha
Anca Wish spune:
Amzulica, e prima oara de cand aud de chestia asta cu lactatele. Oricum, e linistitoare, ca sa zic asa. Si ca sa glumesc pe tema asta, as intreba, clamidya se face de la vegetale?![]()
Stepha, m-am uitat la substanta activa a Zanocinului. Cica e ofloxacinum. S-ar putea ca la asta sa fii sensibila, sau nu....pentru ca altfel nu-mi explic de ce nu a disparut.
Sfatul meu e sa repeti antibiograma (eu am facut-o la Bios Diagnostic - strada Roma) si sa vezi cum faci cu tratamentul fara sa creeze frustrari 
Numai bine!

Stepha spune:
Anca, maine am programare la gineco, sa vedem ce tratament imi da acum:) M-am uitat pe fost antibiograma si sunt sensibila la mai toate substantele alea, mai putin una, dar se pare ca totusi ofloxacinumul nu si-a facut datoria.
E bine de stiut ca pot face analizele si in alta parte decat Cantacuzino, caci acolo trebuie sa fii cu noaptea in cap.
andreyutza spune:
Stephana si eu am avut ureaplsma. am facut tratament cu sumamed, 3 zile, la care eram sensibila si nu mi-a trecut. am facut din nou tratament dar de data asta 10 zile cu doxiciclina si mi-a trecut. tratamentele le-am facut impreuna cu sotul si bineinteles cu protectie 100% adica abstinenta
ca asa ne-a spus dl. doctor. pe langa antibiotice mie mi-a dat si 10 ovule klion (parca) ca sa nu-mi apara candida de la antibiotice.
succes si stai linistita ca va trece!!!
aaa, eu toate cele trei analize le-am facut la Cantacuzino, e un pic mai scump dar acolo am eu incredere.
cat despre ureaplasma eu stiam ca e incadrata la boli cu transmitere sexuala nicidecum ca se face din cauza lactatelor. dar... poate asa o fi!![]()
bafta!! 
Anca Wish spune:
Stepfa, la Bios Diagnostic analizele se pot recolta si in zilele de sambata (asta in cazul nu poti in cursul saptamanii), preturile sunt ok iar conditiile si serviciile sunt net superioare.
Daca e sensibila si la Doxiciclina, iti recomand din suflet Unidox-ul (doxiciclina fabricata in nu stiu ce tara). Eu am scapat asa.
Chiar...bine zice Andreyutza (bine ai venit printre noi
), grija mare la candida.