Persecutie, discriminare pe motiv religios.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

Fetelor,ma iertati ca intervin cu privire la constitutia USA,nu locuiesc acolo insa tin sa spun ca(,) cunostintele mele care locuiesc in state mi-au spus ca biserica si statul sunt separate.Asta in sensul ca,biserica nu are nicio putere de decizie in Stat.Statul recunoaste biserica,recunoaste dreptul fiecaruia de a-si exercita religia(oricare ar fi ea) si ca biserica(sau alta institutie religioasa) nu se baga in treburile statului.

Statul e stat,religia e religie.Eu asa am inteles.Sa ma contraziceti daca gresesc.

Acum as dori sa ma adresez lui DODO.
Dodo draga,de ce te simti atacata personal de articolul din prima postare?Nu are nimeni nimic cu tine,ci cu criminalii care comit crime in numele religiei(oricare ar fi ea).
Nu putem nega realitatea doar pentru ca apartinem unei anumite religii.Eu ,ca si crestina nu neg crimele comise in numele crestinismului ba dimpotriva,le condamn si consider ca aceste acte fac religia de rusine.(vezi crimele din al doilea razboi mondial asupra evreilor de exemplu)

Tu de ce nu poti face asta?De ce nu poti condamna musulmanii de exemplu,care comit aceste atrocitati?Repet,nu are nimeni nimic cu exercitarea unei religii.Problema apare atunci cand unii ii ataca fara drept de apel pe altii care nu apartin acelei religii.

Mi-as dori sa nu mai luati chestia asta atat de personal ca nu va acuza nimeni pe voi personal de nimic.Este o realitate,sunt lucruri grave care se intampla si nu le putem nega doar pentru ca apartinem unei religii.Oricare ar fi ea.

numai bine!

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Tu esti sigura, dar absolut sigura ca eu m-am aruncat la jugulara autorului??? Ia mai citeste tu ce am postat eu si arata-mi si mie unde m-am simtit eu "atacata personal". Merci pt. efort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Lady J, nu te contrazic.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Lady J asa si este. Statul nu se baga in treaba bisericii (exceptand de pilda aprobarea casatoriei cu mai multe femei ca in cazul mormonilor, etc.). Iar biserica a inceput sa faca scandal doar im momentul in care statul a incercat sa schimbe lucruri care au de-a face cu drepturile religioase. Aici chestia asta a dus la multe procese.

RamonaJ tu mi-ai citit printre randuri, dar nu ai citit bine. Eu nu sunt impotriva separarii bisericii de stat dar asta nu reiese din primul amendament. Daca nu ar fi separate cele doua am ajunge ca in Anglia in vechime, sau in Iran, Arabia Saudita... In acelasi timp nu ai cum sa separi total cele doua (si asta ii deranjaza pe unii dar chiar nu e nimic de facut) pentru ca de exemplu Bush este clar influentat in decizii de faptul ca e crestin practicant (vezi avortul, casatoria homosexualilor). Fiecare om din guvern isi aduce acolo aportul in functie de convingerile lui, si chestia asta
nu ai cum sa o separi.

Sa stii ca nici interpretarea lui X si Y a primului amendament nu ma impresioneaza. De aceea l-am si postat, ca tu sa-mi spui parerea ta fata de exact ce citesti, pentru ca eu ce citesc este diferit de multe interpretari ale asa zisilor avizati.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157600993936181/" target="_blank">Eva 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Tu esti sigura, dar absolut sigura ca eu m-am aruncat la jugulara autorului??? Ia mai citeste tu ce am postat eu si arata-mi si mie unde m-am simtit eu "atacata personal". Merci pt. efort.
......................................................................

Imi ceri sa fac o mica analiza pe postarile tale si sa extrg de acolo verbele ,comparatiile sau presupunerile tale pentru a-ti demonstra ca te-ai simtit atacata,tu,sau religia ta?

Asta este impresia pe care mi-ai lasat-o.Si poate nu doar mie.
Eu te-am intrebat frumos de ce te simti atacata.Tu puteai sa-mi zici ca ma insel.Simplu.

Si te-am mai intrebat de ce ti-e greu sa acuzi musulmanii din textul respectiv care comit acele crime.La asta nu ai raspuns deloc.Ai preferat sa fii ironica si sa acuzi autorul articolului de intentii ascunse.

E foarte bine,e alegerea ta.Am sa refuz polemicile cu tine pentru ca nu asta e telul meu,sa ma iau la tranta cu cineva pentru a demonstra ca am dreptate.Cel putin in situatia de fata.E total neinteresant.

Nu te-ai simtit atacata? Atunci e foarte bine.

LadyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput

Greieras, gresesti. Deci ce anume face sa existe separarea bisericii de stat? Arata-mi tu atunci unde e asta, pentru ca exista. De aia nu se face religie nici in scoli, ca sa dau doar un exemplu.
Asa cum spui, ar fi ca in Iran sau in alte tari daca biserica ar guverna. Ar fi ilegal sa incalci cele 10 Porunci.
In concluzie toata lumea e de acord ca Primul Amendament garanteaza separarea religiei de stat. Mai putin tu. Daca Thomas Jefferson nu te-a lamurit, sau Cornell University School of Law - e clar ca nu are rost sa mai incerc eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by greieras

pentru ca de exemplu Bush este clar influentat in decizii de faptul ca e crestin practicant (vezi avortul, casatoria homosexualilor).

asta m-a dat gata...e din ciclul marii conducatori crestini ai omenirii: hitler- bush- becali

acu am realizat eu si care a fost semnificatia profunda a stationarii trupelor americane in irak: sunt in misiune apostolica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

acu daca tot nu m-am abtinut sa spun rautatea, sa raspund si la subiect

uite ce zice Domnul nostru Iisus:

17. Aceasta va poruncesc: sa va iubiti unul pe altul.
18. Daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca pe Mine mai īnainte decāt pe voi M-a urāt.
19. Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al sau; dar pentru ca nu sunteti din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea va uraste.
20. Aduceti-va aminte de cuvāntul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decāt stapānul sau. Daca M-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni; daca au pazit cuvāntul Meu, si pe al vostru īl vor pazi.
21. Iar toate acestea le vor face voua; din cauza numelui Meu, fiindca ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.
(Ioan, cap 15)

Pace va las voua, pacea Mea v-o dau; nu precum v-o da lumea v-o dau Eu. Sa nu se tulbure inima voastra nici sa se īnfricoseze… Pe acestea vi le-am grait, ca-ntru Mine pace sa aveti. Īn lume necazuri veti avea, dar īndrazniti: Eu am biruit lumea! (In 14,27 si 16,33).

si inca

Iisus a raspuns: Īmparatia Mea nu este din lumea aceasta. Daca īmparatia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca sa nu fiu predat iudeilor. (Ioan, 18, 36)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by fdoina

quote:

pentru ca de exemplu Bush este clar influentat in decizii de faptul ca e crestin practicant (vezi avortul, casatoria homosexualilor).

asta m-a dat gata...e din ciclul marii conducatori crestini ai omenirii: hitler- bush- becali

acu am realizat eu si care a fost semnificatia profunda a stationarii trupelor americane in irak: sunt in misiune apostolica

www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fdoina

quote:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Nu inteleg de unde supararea cu articolul asta.
Scopul lui nu este sa atate o religie impotriva alteia, ci sa traga un semnal de alarma. Sunt oameni persecutati religiosi. Ce se poate face pentru a nu se mai intampla ce s-a intamplat?
Daca lucrurile astea sunt cunoscute, poate agresorii vor fi mai temperati, stiind ca faptele se pot afla. Macar de rusine.

Mergi la inceput