Persecutie, discriminare pe motiv religios.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

In primul rand vreau sa spun de la inceput ca nu am nimic personal cu nimeni de orice culoare religioasa ar fi. Articolul de mai sus este adevarat chiar daca atinge in locuri sensibile. De exemplu Hannen “razi tu razi, dar nu e rasul tau” pentru ca daca te-ai fi documentat inainte de a da cu rosii te-ai fi domolit putin. In primul rand nu te-a atacat nimeni pe tine.(apropos sa-ti traiasca fetitele, sunt tare frumoase)

Stii tu situatia din China, dar Vietnam, dar Coreea de Nord, dar Arabia Saudita. Zilele trecute am avut sansa sa citesc (aici se publica in ziare) jurnalul scris in ultimele zile de viata ale unui preot catolic care a fost macelarit de musulmani impreuna cu toti cei prezenti la slujba. Cum indraznesti sa razi in fata unor fapte ca acestea. Mai am o intrebare, cati crestini care au suferit datorita credintei lor ai cunoscut in Romania comunista. Poate ca esti prea tanara si nici nu existai sau te jucai cu papusile cand oameni erau torturati, omorati, batjocoriti. Au fost mii de oameni numai in Romania. Bineinteles ca in afara Romania respecta drepturile omului.

Am sa dau si eu cateva link-uri, dar ele doar ating putin suprafata. Exista documentatii intregi despre ce se intampla la ora aceasta in lume. Multumita totusi tehnologiei, astazi multe lucuri nu mai raman ascunse.

Am sa incep cu primul link despre libertatea religioasa in Arabia Saudita., leaganul si exemplul lumii arabe. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights_in_Saudi_Arabia
http://www.charactercomputing.com/attack/saudichristians.htm

Vezi ca acolo nici macar nu vorbeste de prozelitism ci pur si simplu de practicarea religiei lor.

Urmatorul link, Egipt. http://www.peacefaq.com/egypt.html

Afganistan http://en.wikipedia.org/wiki/Status_of_religious_freedom_in_Afghanistan
http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2006/71437.htm

Algeria http://www.state.gov/p/nea/ci/75127.htm

Pentru cine vrea pot sa continui. Lista pe care o am eu cuprinde urmatoarele tari in care astazi crestini sufera, mor, sunt torturati, nu au drepturi ca toti ceilalti cetateni.

Afghanistan Cyprus Maldives Sri Lanka
Algeria Egypt Mauritania Sudan
Azerbaijan Equatorial Guinea Morocco Syria
Bangladesh Ethiopia Myanmar (Burma) Tajikistan
Bhutan India Nepal Tibet (China)
Brunei Indonesia Nigeria Tunisia
Chechnya Iran North Korea Turkey
Chiapas Iraq Oman Turkmenistan
China Kuwait Pakistan United Arab Emirates
Colombia Laos Qatar Uzbekistan
Comoro Islands Libya Saudi Arabia Vietnam
Cuba Malaysia Somalia Yemen

Pai de ce nu prea se aude de ei? Daca intr-o tara majoritar crestina (Romania) oamenii nu stiau ce se intampla cu semenii lor, apoi in tari de alte religii, cu greu ajunge la urechile publice ce se intampla cu oamenii, doar daca din intamplare nu nimeresc pe acolo ceva straini cu cunostinte despre drepturile omului. Iar de multe chiar daca se aude, fiecare isi vede linistit de viata lui.

RamonaJ crestinii au inceput sa strige mai tare in ultimul timp. Daca stam sa ne gandim America este o tara fondata de crestini si daca se bucura de democratie si libertate si legi sanatoase este tot datorita crestinismului.

Hannen am postat si eu o intrebare la Conceptii despre islam dar au disparut brusc toti, poate iti faci putin timp si pentru ea. Ce zici?

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157600993936181/" target="_blank">Eva 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Greieras, sper sa nu mai strige crestinii. In America primul amendament al Constitutiei pomeneste despre separarea bisericii de guvern (separation of church and state). Chestie cu care eu sint de acord.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Greiras,sincer nu are rost sa ne luam la trinta pe marginea acestui subiect.Normal ca fiecare vede ceea ce vrea sa vada.
Mi se pare putin mai mult tras de par articolul si toate informatiile astea ,mi se pare ca e doar un motiv de rica intre musulmani si crestini.Li s-a parut ca e prea liniste.
Te asigur ca nu ai idee despre vietile a milioane de musulmani.Nu vreau sa intru in detalii.
Nu neg ca se intimpla tot felul de nenorociri si ca si crestinii sufera,dar de aici pina a-i gasi iar vinovati tot pe musulmani ,nu stiu...e trit,cumplit de trist.
Totul,absolut totul este controlat!Totul se intimpla asa cum vor "mai marii" sa se intimple.Pt. mine asta este clar de mult!
Te asigur ca indiferent unde in lume,daca am fi lasati in pace(noi oamenii de rind) ne-am intelege de minune si i-ar durea pe toti la bashca de ce religie are vecinul si la ce se inchina.(eu sunt asa oricum)
Articolele astea nu indeamna decit la ura!
Oare cit mai dureaza pina se hotaraste in vreun "consiliu" sa ne bagati pe toti la camera de gazare?Ca doar noi suntem raul planetei nu?Toate nenorocirile se intimpla din cauza musulmanilor,nu?

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Hannen, de cand lumea si pamantul, musulmanii au fost oprimati de ceilalti, au fost rapiti, sechestrati, amenintati cu arma la tampla, omorati in atentate sinucigase in numele Jihadului, au fost cotropiti, le-au fost violate femeile si rapiti copiii (cu siguranta ghiaurii faceau asta), au platit tribut in tarile lor, bietele victime ale intregului univers, acum ii paste camera de gazare pe toti!

www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Hannen, tu chiar nu ti-ai dat seama pina acum ca subiectul asta, ca si altele mai recente pe aceeasi tema, stigmatizarea unei religii sau a alteia, nu apar in mod intimplator? Sint oameni care mor de grija altora, dar nu ar lua un sarman de pe strada sa-i dea un blid de mincare si-o rufa curata care-i prisoseste....Hai mai bine sa ne vedem de ale noastre, e mai intelept asa, fara apa, moara seaca si-si pierde morarul musterii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J

Greieras, sper sa nu mai strige crestinii. In America primul amendament al Constitutiei pomeneste despre separarea bisericii de guvern (separation of church and state). Chestie cu care eu sint de acord.

RamonaJ ma dezamagesti. Uite aici ce spune primul amendament.

CONGRESS SHALL MAKE NO LAW RESPECTING AN ESTABLISHMENT OF RELIGION, OR PROHIBITING THE FREE EXERCISE THEREOF; OR ABRIDGING THE FREEDOM OF SPEECH, OR OF THE PRESS; OR THE RIGHT OF THE PEOPLE PEACEABLY TO ASSEMBLE, AND TO PETITION THE GOVERNMENT FOR A REDRESS OF GRIEVANCES.

Unde vezi tu ca zice ca cele doua sunt separate sau ca trebuie sa fie separate? Nici printr-o sfortare a imaginatiei nu poti sa scoti asta din ce scrie mai sus.

www.flickr.com/photos/10463499@N06/sets/72157600993936181/" target="_blank">Eva 2007

Mergi la inceput

Hannen, in primul rand daca erai atenta vedeai ca am mentionat multe tari comuniste. Numai oamenii ingusti ar da vina doar pe musulmani. Dar e clar ca teroristii musulmani nu-si iubesc proprii lor frati si-i omoara ca pe vite pe ai lor, oameni linistiti care vor si ei sa traiasca si sa fie lasati in pace.

Citez: Persecutia crestinilor nu este insa un monopol al campionilor musulmani. In Sri Lanka buddhista numai anul trecut peste 50 de biserici au fost vandalizate si 140 inchise. In India, nationalistii hindu au incitat sute de atacuri impotriva comunitatii crestine care, trebuie amintit, se afla acolo inca de la anul 100 d.H. Statul indian are programe de actiune afirmativa pentru castele inferioare si saracii hindu si buddhisti, dar nu si pentru cei crestini. In China, in 2006, peste 100 de case de rugaciune au fost inchise de autoritati si zeci, poate sute de preoti au fost trimisi in inchisori. In Coreea de Nord, crestinii nu numai ca sunt inchisi, dar sunt folositi drept cobai in experimentele cu arme biologice. Situatia crestinilor nu este dificila numai in China, Nigeria sau Egipt. Chiar si in asa-zisul Occident crestin, crestinismul este in defensiva, fiind continuu obiectul ridiculizarilor, "demitizarilor" si subminarii institutionalizate prin mass-media si in cultura

Acest articol este un semnal de alarma tras pentru crestini, pentru opinia publica, pentru cei care se “zbat” pentru drepturile omului. Pe ei trebuie sa ii aduca la masa rotunda, nu pe tine si pe dodo. Voua v-a sarit tandara doar pentru ca a pomenit de musulmani, dar asta mi se pare pura ingustime.

Citez: Dar aceasta poate explica in cel mai bun caz motivatiile martirilor, dar nu si resemnarea si indolenta potentialilor martori. Sunt crestinii aflati la adapost in SUA si Europa impacati cu soarta coreligionarilor lor din China, Egipt sau Nigeria? Nu le pasa? Ce le spune credinta lor? Ce se petrece in mintile lor? Ce gandesc publicistii autodeclarati crestini care, altfel, peste tot in lume, insista sa fie o prezenta atat de vocala in dezbaterile privind teme culturale
si politice de interes secular si secundar? Sunt intrebari al caror raspuns nu-l pot da cei care, oarecum excentrici acestei comunitati de har si credinta, asista intrigati la o situatie a carei complexitate paradoxala o face greu de inteles si a carei nedreptate profunda o face imposibil de acceptat.

Dar voi ati atacat asa ca acum va rog cititi tot ce fac unii musulmani celor de alta religie. O sa ma opresc aici. Cine vrea cu adevarat sa afle ce se intampla are mii de documentatii si stiri pe net.

Mergi la inceput

Greieras, mai studiaza. Uite aici interpretarea. Tu locuiesti aici si nu stii ca exista separation of church and state? E rindul meu sa fiu dezamagita.
Uite aici, explica mai bine decit mine: http://en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_church_and_state
Lectura placuta!
PS Thomas Jefferson si-a fortat imaginatia si a vazut ceea ce tu nu ai reusit sa vezi la Primul Amendament. Si toata lumea de atunci incoace!

Mergi la inceput

Greieras, uite inca un link edificator de la Cornell University Law School - explica ce n-ai inteles tu citind Primul Amendament.
http://www.law.cornell.edu/wex/index.php/First_amendment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Fetelor,ma iertati ca intervin cu privire la constitutia USA,nu locuiesc acolo insa tin sa spun ca(,) cunostintele mele care locuiesc in state mi-au spus ca biserica si statul sunt separate.Asta in sensul ca,biserica nu are nicio putere de decizie in Stat.Statul recunoaste biserica,recunoaste dreptul fiecaruia de a-si exercita religia(oricare ar fi ea) si ca biserica(sau alta institutie religioasa) nu se baga in treburile statului.

Statul e stat,religia e religie.Eu asa am inteles.Sa ma contraziceti daca gresesc.

Acum as dori sa ma adresez lui DODO.
Dodo draga,de ce te simti atacata personal de articolul din prima postare?Nu are nimeni nimic cu tine,ci cu criminalii care comit crime in numele religiei(oricare ar fi ea).
Nu putem nega realitatea doar pentru ca apartinem unei anumite religii.Eu ,ca si crestina nu neg crimele comise in numele crestinismului ba dimpotriva,le condamn si consider ca aceste acte fac religia de rusine.(vezi crimele din al doilea razboi mondial asupra evreilor de exemplu)

Tu de ce nu poti face asta?De ce nu poti condamna musulmanii de exemplu,care comit aceste atrocitati?

Repet,nu are nimeni nimic cu exercitarea unei religii.Problema apare atunci cand unii ii ataca fara drept de apel pe altii care nu apartin acelei religii.

Mi-as dori sa nu mai luati chestia asta atat de personal ca nu va acuza nimeni pe voi personal de nimic.Este o realitate,sunt lucruri grave care se intampla si nu le putem nega doar pentru ca apartinem unei religii.Oricare ar fi ea.

numai bine!

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput