Cum o fi mai bine?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Nimic nou sub soare...timp diferit (chiar secole diferite), probleme de familie asemanatoare...
Strabunica mea a insistat ca fetele ei sa renunte in favoarea fratelui mai mic.
Diferenta de virsta intre el si surori era de peste 10 ani.

Sora bunicii se maritase cu un barbat care avea o casa (mica,intr-o curte comuna cu alti proprietari) iar bunica mea a cumparat o casa impreuna cu sotul ei,la 8 ani dupa casatorie,dupa ce s-au intors din Refugiu (au plecat la cedarea Ardealului).
O viatza intreaga au fost discutii pe tema asta in familie...atit ea cit si sora ei au primit reprosuri de la soti pe marginea renuntarii la partea lor de drept.
Mama lor le-a presat atunci (s-a facut contract de vinzare-cumparare,unchiul fiind in acel moment sub 20 de ani)doar pt. ca asa i se parea ei "echitabil " : fiecare sa aiba o casa.

Impartasesc parerea lui may ,cum ca imparteala ar trebui sa se faca in mod egal...indiferent de situatia financiara a copiilor la momentul respectiv.

Pe linga casa, au renuntat atunci si la pamint(curte si gradina).

Cind el a emigrat, atit bunica cit si sora ei erau in zona de demolare si asteptau sa fie demolate.L-au rugat pe fratele lor sa faca schimb de casa cu una din ele (oricare),pt. ca el nu era in zona de demolare si una din ele ar fi ramas cu casa, in loc sa fie mutate "la bloc".El ar fi primit exact aceeasi despagubire (maximim era stabilit la 80.000). Spre surprinderea lor, n-a vrut!
Nimeni nu visa atunci ce se va intimpla dupa Revolutie dar uite ca s-a schimbat situatia, inca o data in favoarea lui....

In toti acesti ani insa isi dovedise nerecunostinta iar relatia lui cu surorile a fost grav deteriorata...nici una nu i-a mai calcat in casa zeci de ani...

Deci, nu te astepta ca sora ta sa fie recunoscatoare pt. "cadoul" pe care vrei sa i-l faci ; s-ar putea sa nu fie, din contra...

Cheia problemei sta in discutia cu mama ta ; de ce vrea ea acest lucru ? daca sora ta (din varii motive) nu va putea avea grija de ea si va fi nevoita sa apeleze tot la tine ? ce va spune sotul tau ? Nu va creea o tensiune in familia voastra ?

Cel mai cinstit si corect este o imparteala egala intre frati. Nu lasa loc discutiilor inutile si complicatiilor de parcurs...care apar pt ca asa e viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Raspunsul meu la intreabrea a doua este NUU, nu as ceda in favoarea nimanui, pt ca nimeni nu ar ceda in favoarea mea! clar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Cat de valabil este proverbul acela cu "banul e ochiul...stim noi cui".
Si eu zic la fel: nu ceda. Consider ca fratii ar trebui sa imparta intotdeauna 50-50 tot ce au de la parinti. Insa viata mi-a aratat in multe situatii ca unul este mai cu mot decat celalat. In cazul de fata de ce sora ta trebuie sa aiba acte?
Deci mama voastra va locui cu voi, iar ea ramane singura in casa?
Personal as discuta intai cu mama ca sa vad de ce insista in directia asta, apoi ii poti explica ca niciodata nu stii cum decurge firul vietii si ca nu ti te pare normal sa fi data la o paret doar pentru ca la momentul actual tu esti ceva mai avuta.
Iti doresc multa sanatate si intelepciune,

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uricarudiana spune:

draga mea giulia,e o posibilitate sa-i cedezi partea ta surorii tale si toate sa mearga bine. dar daca tu cedezi, ea se marita si chiar daca e un bun de dinainte de casatorie, dar dupa cinci ani de casnicie, casa aia care ar fi a surorii tale ar deveni si al cumnatului tau.
trebuie sa te gandesti la toate posibilitatile. si nu stii cu ce om se va marita sora ta.
dupa cum vad eu lucrurile, cel mai bine ar fi sa faca ea un credit sa iti plateasca partea ta si tu , chiar daca vei avea grija de mama ta in continuare , iti vei face doar datoria morala.

sub nici o forma nu e corect sa lasi totul surorii tale, ca si tu esti fata mamei, cheltuiesti atata pe luna, nu.

poate vei mai avea copii, vremurile se schimba, nu se stie ce se poate intampla. sa nu ajungi sa regreti daca vei ceda.

cel mai bine sa iti ceri partea ta ca de tine CINE ARE GRIJA?

http://tt.lilypie.com/EoTgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uricarudiana spune:

uite giulia:

acum si eu si sotul stam in casa socrilor mei, un apartament cu 3 camere. cu noi sta si fratele sotului meu. din toamna noi vrem sa facem credit si sa ii platim partea fratelui sotului meu si sa dam si o parte parintilor si apoi sa devenim noi proprietari. ca asa e cel mai bine. nu ne va scoate nimeni ochii!!!

http://tt.lilypie.com/EoTgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu, in locul tau nu as face asta! E adevarat ca e sora ta dar asta nu e o garantie ca iti va intoarce generozitatea. In plus, la mijloc sunt si banii sotului tau, nu mi se pare fair pentru e. Personal, cand e vorba de proprietati nu ma joc.
Si nu mi se pare frumos din partea mamei tale sa-ti ceara asta, scuze ca-ti spun.

Solutia eleganta, daca vrea sa aiba un loc al ei, este sa vindeti casa, sa impartiti banii conform cota-parte si investitii si cu banii care ii revin sa-si cumpere o proprietate a ei.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

quote:
Originally posted by J G

Eu, in locul tau nu as face asta! E adevarat ca e sora ta dar asta nu e o garantie ca iti va intoarce generozitatea. In plus, la mijloc sunt si banii sotului tau, nu mi se pare fair pentru e. Personal, cand e vorba de proprietati nu ma joc.
Si nu mi se pare frumos din partea mamei tale sa-ti ceara asta, scuze ca-ti spun.

Solutia eleganta, daca vrea sa aiba un loc al ei, este sa vindeti casa, sa impartiti banii conform cota-parte si investitii si cu banii care ii revin sa-si cumpere o proprietate a ei.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Corect.
Ziceau fetele mai sus ca ele nu ar ceda. Eu iti spun altceva: eu nu i-as cere surorii mele niciodata sa-mi cedeze partea ei, pe motiv ca ar fi ea mai instarita si eu mai putin.
Iar mama nu ar face niciodata front comun cu vreuna din noi in privinta unei eventuale mosteniri. Indiferent de situatia noastra.
Ai fost sfatuita bine. Numai faptul ca-ti cere asta nu-i in regula. Si cu riscul de a fi dura: daca ele nu se gandesc la tine si la viitorul tau (pentru ca nu stii niciodata cum se invarte roata), e cazul sa-ti pese tie.
In afara de asta, de vreme ce si sotul tau este proprietar si a investit niste bani, conteaza si parerea lui.
Succes si sa iei decizia cea mai buna pentru toti implicati.

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Unde scrie ca dupa 5 ani de casnicie bunurile dinainte de casnicie devin comune? Mie mi se pare normal sa ramana individuale.

Giulia, nu ne-ai explicat cine exercita presiunile si de ce si ce parere are sotul tau.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu, nu e adevarat, nu devin bunuri comune nici dupa 5 ani nici dupa 20 de ani, daca au fost achizitionate inainte de casatorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Vad ca nu va intelegeti asa ca pentru binele vostru sint de acord sa puneti propietatile si terenurile pe numele meu. Sint impartial...nu cunosc nici pe sora si nici pe fratele.

Mergi la inceput