Cum o fi mai bine?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Dar "destul-ul" ala pe care il ai tu de unde vine? E tot de la parinti sau sunt investitii facute de tine si/sau sotul tau? Daca e varianta numarul doi nici eu nu i-as ceda jumatatea cu acte. Si a intrebat bine cineva: daca tot sta acolo si vrea doar sa fie asigurata, de ce vrea acte neaparat? Ii este frica ca vii tu din franta si o dai afara? Oricum n-ai putea. Nu cumva le bate gandul sa vanda si sa te taie de la portie?

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu i-as ceda partea mea. Nu trebuie sa traiesti cu drobul de sare deasupra, banii chiar nu merita sa devina obiect de disputa.
Ceva tot as face. Atata timp cat n-o vinde, e a ei. Daca vrea sa o vanda, tie iti va reveni un procent (cam cat crezi tu ca meriti-si cat ramane dupa o negociere cinstita) din valoarea reala (eventual expertizata) a casei. Cu alte cuvinte, nu o poate vinde, dona sau inchiria etc fara acordul (si despagubirea) ta. Deci cat are nevoie de ea, o foloseste. Daca prospera, iti intoarce generozitatea ta de acum.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Mda,situatia asta m-a rascolit si pe mine pentru ca am o situatie similara in familie.Ma enerveaza cumplit rationamentul ca unii au destul,in opinia unora si trebuie sa cedeze in favoarea celuilalt doar pentru ca a fost mai harnic si destulul nu inseamna mai mult de o locuinta si o masina.Ma rog,nu vreau sa detaliez situatia mea ca ma umplu de nervi si nu rezolv nimic oricum.Parerea mea in cazul de fata e ca tu s-o lasi sa stea acolo fara nicio pretentie din partea ta si in caz ca sora vrea sa vanda,eu vad ca normal sa ai si tu partea ta.In caz ca vrea sa se mute prin revanzarea locuintei,tu stiind ca la momentul respectiv nu dispune de resurse mari financiare,sa-ti restituie in timp,esalonat o anumita suma.Eu nu vad normal,poate ma insel,ca unii sa munceasca pe branci pentru confortul lor si altora sa le vina de-a gata,doar pentru ca sunt mai comozi.Daca intr-adevar ai o situatie prospera ai putea sa cedezi in favoarea ei.Acum eu nu stiu situatia exacta din familie dar cred ca trebuie tinut un consiliu de familie in care cu calm sa discutati situatia si sa va puneti de acord cum veti face ca sa nu ramaneti cu resentimente.Nu stiu,cam asa vad eu situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Am reusit sa intru din nou.
Multmesc pentru rasunsuri!
"Eu i-as ceda partea mea. Nu trebuie sa traiesti cu drobul de sare deasupra, banii chiar nu merita sa devina obiect de disputa.
Ceva tot as face. Atata timp cat n-o vinde, e a ei. Daca vrea sa o vanda, tie iti va reveni un procent (cam cat crezi tu ca meriti-si cat ramane dupa o negociere cinstita) din valoarea reala (eventual expertizata) a casei. Cu alte cuvinte, nu o poate vinde, dona sau inchiria etc fara acordul (si despagubirea) ta. Deci cat are nevoie de ea, o foloseste. Daca prospera, iti intoarce generozitatea ta de acum."
Rufus, a-i ceda partea mea inseamna a-i face act de vanzare cumparare sau un act prin care sa stipulez ca o va intretine pe mama si eu din momentul ala nu mai pot sa-i cer nicio despagubire in cazul in care se decide la un moment dat sa vanda.
Casa va fi de fapt si de drept a ei!

Pe de-o parte, am o relatie normala cu sora mea, tin la ea si as tinde sa fac acest act, cu conditia sa o intretina pe mama si sa ma primeasca si pe mine din cand in cand in casa alor mei.
Dar pe de alta parte, sunt perfect constienta ca nu are cum s-o intretina, caci nu dispune decat de salariul ei care e mic.
Asa ca tot eu sunt cea care va trebui sa imi ajut mama si de aici incolo!
Deci, eu ma vad in pozitia urmatoare: cu casa donata/vanduta catre sora mea dar si cu obligatia morala de a-mi ajuta mama ca...nu are cum s-o ajute!
Pe de alta parte, si sper sa nu va enervez, tocmai zilele astea am mai auzit de o situatie care mie personal imi face paru maciuca in cap!
Cuplu de oameni la 50 si ceva de ani cu "scaun la cap" cum s-ar zice, el isi lasa femeia de-o viata pentru una evident mai tanara.
Aventura a inceput de mult, insa acum a dat si roade, aia tanara ii toarna un bbel, omu e super-incantat si vrea tot pana la juma de papiota de la fosta ca deh "o ia omu de la zero cu noua familie!"
Si uite asa, biata femeie se trezeste la o varsta cu copii la casa lor si intr-un frumusel proces de divort si partaj.
Acum sta temporar la unul din copii in afara tarii..
E situatie tare neplacuta si din pacate se intampla destul de des in ultima vreme!
Ce faci in situatia asta?
Unde te duci la batranete in cazul in care ti se intampla una d'asta?
Nu va imaginati ca stau si ma torturez zilnic cu astfel de scenarii, dar in situatia data am luat si varianta asta pesimista in calcul.

"Destul", insemna ce am reusit sa facem impreuna eu si sotzul meu, un apartament pentru care inca platesc credit si un teren al nostru tot comparat dar achitat!
N-am nicio mostenire spectaculoasa de la matusa Tamara, din fericire!
M-am pierdut in atatea detalii, insa of-ul meu e urmatoaru:
V-ati da/ceda jumatatea care va cuvine de la parinti doar pentru ca voi v-ati facut mai mult decat ceilalti frati?
Multumesc de raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Optiune personala:

Da, mi-as ceda partea daca sora mea sta cu mama. Chiar dc. nu are bani suficienti, ea o va ingriji, banii trimisi nu sunt totul.

Nu, daca stau eu cu mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Mama va sta la noi, asa cum a stat si pana acum!
Noi ne-am intors deja in tara si mama ma va ajuta cu dusul si adusul lui fii-mio la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

In cazul asta eu ti-am raspuns deja dar tin sa revin: NU!

Si eu am o sora si in pofida faptului ca mama desi in viata a impartit deja intre noi doua cam tot ce era de impartit, momentan avem o situatie din care tot ea vrea sa iasa in avantaj. Asa ca intr-un fel te inteleg si asa as proceda eu. Bun stai acolo, eu trimit bani pentru mama ca tu nu o poti ajuta, eu nu am treaba sa te dau afara si toata lumea e fericita. Nu de alta dar peste 10 ani balanta unde se cantareste "destul-ul" poate sa se incline in cealalta directie. Deci doar ca ai mai mult ca ea acum nu justifica gestul. Daca e sa iei in considerare alte aspecte, deja intervine latura subiectiva si nu cred ca te mai ajuta vreun sfat al altcuiva.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

Eu nu inteleg de ce o deranjeaza asa de mult pe sora ta ca ai si tu particica ta la casa aia. Ea stie ca tu nu vii acolo decat in vacanta si ca doar in cazuri extreme ai sa te "refugiezi" acolo. Sau ii e frica, ca ai sa vii sa te muti in casa noua, renovata fara sa investesti nimic acolo. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar tatal meu avea o vorba: la hot de hot e frica. Eu in locul tau mi-as pastra dreptul sa innoptez acolo fara sa cer voia nimanui. Pai daca sora se casatoreste si sotul nu te place? Ce faci, nu mai calci pe acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Deci voi v-ati intors in Ro si stati cu mama? Atunci nu vad de ce sa ii cedezi partea ta. Doar dc. sta ea cu mama voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nume spune:

Giulia, eu i-as da casa. E sora ta, probabil ca si ea o sa te ajute daca o sa-i dai ocazia vreodata(nu ca ar fi de dorit). Daca ai ocazia sa fii generoasa, fa-o.
Durata de viata a unei case e de aprox. 50 de ani. Daca e construita de 20 ani, sa zicem, e deja amortizata 40%. Peste 20 da ani, cand copiii tai vor fi mari, casa va fi amortizata 80%(valoarea ei de piata ar trebui sa scada cu atat.)
Bine...la ora actuala in Romania nu se tine seama, dar momentul se apropie.

Eventual pastreaza cumva indiviziunea asupra terenului. Specifica in actul Notarial in asa fel incat daca vor dori copiii tai sa construiasca o noua casa impreuna cu copiii ei, sa fie posibil...Sau daca valoarea terenului va creste ametitor...

parerea mea
nume

Mergi la inceput