Durerea unei pierderi de sarcina (34)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

SEGMENTAREA MIGRAREA SI CUIBARIREA OULUI FECUNDAT

Segmentarea: intre 30 si 50 de ore dupa fecundare
La scurta vreme dupa fecundare, prima celula se divizeaza. Acest fenomen se numeste segmentare. Dupa diviziune se ajunge la doua celule de dimensiuni egale. Fiecare dintre acestea se divizeaza iar, ajungandu-se la 4 celule, cam dupa 50 de ore, apoi iarasi, ajungandu-se la 8, dupa 60 de ore. Se constituie astfel un graunte de 16 celule, denumit morula, datorita asemanarii cu o mura.
Migratia: intre ora a 72-a si cea de-a 4-a zi h8s8618hy87zyc
Tot divizandu-se, oul se deplaseaza din treimea externa a trompei, unde a avut loc fecundatia, spre cavitatea uterina. „Calatoria" va dura 3 zile. Trei zile, in timpul carora diviziunile se succed multiplicand numarul de celule din morula. Trebuie remarcat ca volumul morulei in acest stadiu ramane egal cu cel al ovulului initial din momentul fecundatiei. Abia dupa cea de-a sasea diviziune celulara, cand ajunge la 64 de celule, oul incepe sa creasca in volum.
In acest stadiu, se constata deja o diferenta vizibila intre celulele din morula. Celulele periferice, de talie mica, inconjoara celulele centrale mai voluminoase, care vor fi la originea butonului embrionar. Aceasta mica sfera se scobeste in interior si formeaza o cavitate plina cu lichid ce adaposteste gramajoara de celule care constituie butonul embrionar. Morula a devenit blastocist (sau blastula). Din butonul embrionar ia nastere embrionul, iar celulele externe sunt la origineainvelisului care il va proteja. O parte a acestui invelis, denumit trofoblast, va forma placenta. in acest stadiu, blastocistul masoara 250 de miimi de milimetru.

Patrunderea in uter: intre a 4-a si a 5-a zi

La finalul migrarii sale, blastocistul ajunge in cavitatea uterina, unde pluteste liber in cea de-a 4-a si a 5-a zi dupa fecundatie. In acel moment, zona pellucida care inconjoara ovulul dispare si blastocistul se lipeste de mucoasa uterina.
La nivelul ovarului, corpul galben format din foliculul care a eliberat ovulul produce o cantitate enorma de progesteron. Acesta impiedica uterul sa se contracte asa cum se intampla in timpul menstruatiei si astfel asigura supravietuirea oului. Si cum totul a fost prevazut, trofoblastul secreta in timpul primelor saptamani de sarcina un hormon denumit gonadotrofina, care mentine corpul galben in activitate.
Cuibarirea (nidatia): ziua a 7-a

In cea de-a 7-a zi de la fecundatie, adica la 21 sau 22 de zile de la inceputul ultimei menstruatii, celulele externe ale blastocistului incep sa se insinueze intre celulele epiteliului uterin, marcand debutul implantarii, care se va desfasura efectiv in timpul celei de-a doua saptamani care urmeaza dupa fecundatie.

www.copilasul.com/viitoarea-mama-nasterea/1/SEGMENTAREA-MIGRAREA-SI-CUIBARIREA-OULUI-FECUNDAT-BM-COM.php" target="_blank">sursa

Mami de Sebi (04.02.2004)

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

quote:
Originally posted by alinushca

Neatza Musette! Chiar asa, ince zi a ciclului esti, si din cate? Oricum, tu stii mai bine si ziceai tu de ieri ca simti ca nu esti gravi. As vrea sa am si eu simtaminte din astea. Dar eu nu am... Am asa o stare ciudata in zona ovarelor, dar ar putea sa fie doar o dereglare de la chiuretaj sau ceva... Imi pare rau pentru testul negativ. Sigur luna viitoare va fi bine. Poti sa incerci testele de ovulatie daca nu le-ai mai incercat. Te sfatuiesc sa folosesti MINUT ca la mine nu a dat gres pana acum (l-am folosit in mai multe zile cand nu eram in perioada fertila dar eram pe aproape si l-am folosit si in ziua 15 din ciclu de 32 si a iesit pozitiv, asa ca am prestat exact la momentul potrivit), Acum ce-o fi o fi! Sper sa nu fii prea trista ca ti-a iesti negtiv. Stie Doamne Doamne ce stie despre momentul in care e cel mai bine sa vina copilul, pentru binele tuturor. multi!
Michelle, dan-ny, blueeyes, voi aveti asa presimtiri cum a avut Musette? Cand testati? Ca eu m-am hotarat sa testez undeva saptamana viitoare intre Marti si Joi. Ar fi la 13-15 zile dupa ovulatie. Ce fericita as fi! va tin pumnii!!

:) Sanatate!

Mie mi s-a cam dereglat ciclul chiar inainte de a ramene gravi prima oara.Primul ciclu dupa chiuretaj mi-a venit la 30 de zile si acum tot asa am socotit eu ca ar trebui sa-mi vina dar acum sunt in ziua 34 si nici urma de cm.Sper totusi ca o sa-mi vina ca sa ma apuc de treaba mai repede.In legatura cu simtitul nu pot sa spun exact ce am simtit dar stiam in adancul sufletului meu ca nu am ramas,poate si pt ca la prima sarcina aveam sanii super umflati si ma dureau iar acum sunt normali.Sunt putin trista recunosc dar sper din tot sufletul sa raman luna viitoare mai ales ca s-ar naste bebelul in gemeni si mereu mi-am dorit un copil in zodia asta.dar nu mai vreau sa ma stresez,ce o vrea Dumnezeu.Teste de ovulatie am folosit asa mai mult sa vad cum sunt dar nu am respectat zile ,nimic, in luna in care am ramas si culmea ca dupa ele nu am ovulat deloc poate nici nu le-am folosit ca la carte e adevarat dar chiar in luna aia am ramas.Acum nu stiu ce sa fac daca sa-mi cumpar si sa stau sa urmaresc zilele fertile sau sa ma las in voia Domnului ca stie el ce e mai bine.Macar sa-mi vina uratii astia odata!In legatura cu starea ovarelor tale nu stiu ce poate sa fie si eu am avut dureri si intepaturi dar vad ca nu s-a inatamplat nimic.Oricum iti tin pumnii sa fie cu ochisori!Eu zic sa faci testul dupa minim 14 zile de la ovulatie ca sa fii sigura de rezultat.Hai ca nu mai e mult pana la test si poate ne dai vestea cea mare.Te pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Mav am vazut mesajul tau abia dupa ce m-am intors din concediu...oricum mi-am uitat acasa si incarcatorul, iar telefonul meu tine putin tare si s-a inchis...imi pare rau.....la mare am stat si am lenevit la maxim, intr-o singura zi am fost la aqua magic, in rest nu ne-am miscat de langa hotel (am stat la Astoria, al doilea hotel mai incolo de Iaki). Ce mai face Sebi cel nazdravan? Ce perle mai are?
Mirelus am facut poze putine tare, ca nu avea cine sa ni le faca si ne pozam unul pe altul, cand si cand.
Flavia sper ca asta nu a fost un semn ca bebele meu ar avea ceva probleme si Iosup nu le-ar fi vazut M-ai ingrijorat! Multi pupici mogaldetelor tale
Michelle abia astept sa faceti testele tu si Mirelus. Sa dea Domnul sa vi se implineasca dorinta luna asta!

Eu am reusit si mi-am facut programare la eco 3D la Bacau (mult mai scump ca la Bucuresti, dar sa speram ca merita). Saptamana viitoare pe vremea asta sunt la ecografie

21+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Musettepink-draga mea imi pare foarte rau pentru testul negativ,am sperat atat ca ne vei da vestea cea bune..of poate l-ai facut prea devreme nu stiu ce sa iti spun,stiu ce dezamagire este un test negativ,eu sunt satula sa vad o liniuta de aceea nici nu mai fac decat daca imi intarzie o saptamana...Hai nu fi trsita!uite o imbratisare mare mare de la mine!!
Baby-r7-te iertam ca nu ai timp sa ne scrii dar sper ca te simti mai bine acum!E frumos ca aveti gemeni in familie,deci vei avea doua minuni deodata,o fericire dubla!
Alinushca-asa este trebuie sa ne pastram increderea in Dumnezeu,EL stie cel mai bine!Ei pai sa nu te prind trista daca esti doar prima luna!Oricum iti tin pumnii stransi tare sa iasa testul pozitiv!Eu din pacate simt ca nici de data asta nu a fost sa fie...Eu pe vineri sambata viitoare as testa daca nu imi vin uratii insa simt eu ca vor aparea...Eu iti tin pumnii!!
Blueeyes-mai ai atat de putin pana la testare,iti tin pumnii si sper sa fugi la odiseea de mai iunie si sa ne iei si pe noi!
Pepsi-Sper sa imi aduca si mie noroc odiseea de mai iunie desi nu stiu incep sa cred ca nu sunt nici luna asta,voi fi atat de trista nu as mai suporta...Sper ca sa fii fost eu in visul tau sau daca nu cel putin o fata de aici ca m-as bucura enorm.Ce bine ca nu pleci in concediu,ca mi-ai fi lipsit prea mult!Multumesc pentru galerie!Doamne ajuta!Ce mai fac copii?tu cum te mai simti?Cum e david ,creste si e cuminte?Ei lasa ca te vad eu la anul cu al treilea copilas in burtika,abia astept.Esti o fata grozava,ajuti pe toata lumea.Am citit ca inca Dominik nu a scapat de alergie,dar cum?
L5845-ce bine ca acum stii ce trebuie sa iei si ce sa faci in continuare,ai sa vezi ca va fii bine!Iti tin pumnii pentru tot ceea ce vei face!
Liana30-ce mai faci?ai reusit cu programarea?
C.myry-imi pare rau ca esti atat de ocupata!Distractie placuta la nunta!!Ce bine ca de acum vei incerca si tu,super!!Nu am cum sa fiu extrem de trista daca imi vor veni uratii,e ingrozitoare asteptarea asta si luna de luna dezamagire...of sper sa nu fie cazul...
Danangie-ce mai faci?Ce zi esti?
Remaliss-nu ne mai scrii nimik???Sper din suflet ca esti bine!
Dan-ny-ooo am sanse sa ajunga berzele alea frumoase si la mine?starbat ele atata distanta,atatia km?Of sper sa vina!!!Frumos cadoul tau!
Andreea16-of imi pare rau ca deja au aparut greturile,stiu din pacate ce inseamna zi de zi si dat afara...of sper sa nu te tina prea mult!Felicitari pentru primul eco,ma bucur ca i-ai vazut inimioara si ca e totul in regula!o sa fie bine de data asta!!Felicitari draga mea meriti din plin.
Cristina-Ana-draga mea esti bine?ce face puiutul?Astept poze cu voi,cu familia fericita!
Mari-si eu astept poze cu minunile tale scumpe.Sper ca sunteti bine!
Ileana-marius-cum mai sunteti?Ce face scumpul tau baietel?
Mav-multumim pentru atatea informatii folositoare!tu ce mai faci?
Catty-cum te mai simti?
Mcrissa-unde esti?Sper ca esti bine.
Irinabobe-iti tin pumnii stransi si sper sa ne dai vestea cea mare in curand,abia astept.Ce mai faci?
Cristy74-sper sa ti se implineasca visul cat mai curand si sa ne anunti ca ai vazut cele doua liniute deosebite,in curand!
Teo2rina-ce mai faci draga mea?cum merge cu gardinita?Cand mergi la doctor?
LauraIoana-cum a ramas,acum cand vei merge la eco?inca astept POZE CU BURTICA!!
Cristina26-ce face micuta?tu cum te mai simti?
Fetelor eu simt ca nici luna asta nu a fost sa fie...of am sa fiu atat de trista...Am fost azi dimineata si mi-am cumparat1"mini ovulation mikroscop" ca sa il folosesc luna viitoare in caz ca nici luna asta nu a fost sa fie.Se foloseste saliva la acest mikroscop si iti arata perioada fertila,nu am mai rezistat sa nu il cumpar.Luna asta nu am vrut sa il iau ca am zis sa prestam spontan fara nici un fel de teste,poate asa se prinde insa azi dimineata nu m-am putut abtine si l-am cumparat ca sa il folosesc luna ce vine,poate ma ajuta putin ca innebunesc daca mai astept,nu mai suprt.Nu e destul durerea din suflet,acum si asteptarea asta ma chinuie...nu inteleg de ce nu se intampla odata minunea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

bree ce lumeee..io cred ca inebunesc in ritmul asta nici acu nu rezolva nimik "d-na"
va pup pe toate..ma descarcai nitel..
revin..

Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!

Putin cu putin se aduna marea...

"Nimic nu-i imposibil!"

Nasica

Mergi la inceput

Laura, ma bucur ca te-ai simti bine la mare! Daca nu ne-am intalnit, asta e. Eu oricum am fost si sunt foarte ocupata. Uite, voi ma tot intrebati, iar eu nici nu mai gasesc timp sa va scriu despre mine, despre Sebi... Dar revin eu!
Michelle, Flavia, Lau-Meli, si celelalte fete care ati intrebat despre mine sau mi-ati trimis pupici (scuze ca nu mai caut in urma si nu va nominalizez pe toate, am vazut ca ati fost mai multe, caci am citit mereu), va multumesc ca nu m-ati uitat, sunt ok. Revin eu cu detalii zilele astea...

"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Procreatia-asistata-medical-fecundarea-in-vitro-transferul-embrionilor-transfer-de-gamet-de-zigot-insamantarea-artificiala

Se intelege prin aceasta, tehnicile biologiei moderne care permit o sarcina, imposibil de realizat pe cale naturala.

Fecundarea in vitro si transferul embrionilor

Fecundarea „in vitro" este realizata in afara organismului matern, prin opozitie cu fecundarea „in vivo" care este fecundarea naturala. Cand trompele sunt infundate in urma unor infectii repetate sau distruse in urma unei sarcini extrauterine anterioare, ovocitul si spermatozoidul nu mai au cum sa se intalneasca. In acest caz vor fi determinati sa se intalneasca in mod artificial, iar embrionul care va rezulta, format abia din cateva celule, va fi plasat in uterul matern unde isi va putea urma dezvoltarea.

Printr-o injectare masiva de hormoni se provoaca ovulatia stimulandu-se cresterea mai multor foliculi. Ovocitele sunt colectate fie prin punctia foliculilor gata sa se deschida, fie prin tehnica colioscopiei care consta in introducerea in cavitatea abdominala a unui tub prevazut cu dispozitive optice speciale, sub control ecografic.

Spermatozoizii viitorului tata sunt colectati prin masturbatie. Sunt apoi supusi unui tratament special care le confera puterea fecundanta pe care in mod natural o dobandesc in timpul traversarii cailor genitale feminine.
Mai multe ovocite si o cantitate intre 50 000 si—l00 000 de sperma­tozoizi sunt introdusi impreuna intr-o eprubeta ce contine un mediu adecvat si se plaseaza intr-o etuva la o temperatura de 37° C, timp de 24 de ore. Ovocitele nefiind toate la gradul optim de maturizare, vor fi fecundate doar in proportie de 70%.
Dupa 48 de ore de cultura, un embrion avand intre 4 si 8 celule maximum este transferat viitoarei mame. Pentru aceasta, el este introdus intr-un tub fin de plastic transparent denumit cateter, apoi este eliberat in cavitatea uterina, dupa trecerea naturala prin caile genitale. Daca totul merge bine, embrionul se implanteaza in mucoasa uterina.
Evolutia oului este insotita de dozaje hormonale frecvente, apoi de ecografii, cand embrionul incepe sa creasca.
Se poate aprecia daca sarcina va putea fi dusa pana la capat, abia dupa 3 luni. Totusi, indicele de reusita este mic, doar 10-l5% dintre embrionii implantati reusind sa determine nasterea unor copii.
Pentru a creste sansele unei sarcini, pot fi transferati mai multi embrioni. In general nu mai multi de 3 sau 4, fiindca nu trebuie neglijat riscul unei sarcini multiple.
Pentru a se evita repetarea manevrelor de stimulare a ovarelor si prelevarea de ovocite care este o interventie delicata, sunt conceputi mai multi embrioni in vitro. Ei sunt congelati si pastrati in vederea unei implantari ulterioare, in caz de esec. Ceea ce ridica si unele probleme morale...

Transfer de gamet intrafallopian

Aceasta tehnica, practicata prin colioscopie, se foloseste cand trompa este functionala, dar pavilionul e incapabil sa capteze ovocitul eliminat de ovar. In acest caz, se depun impreuna in trompa ovocitele prelevate in acel moment si spermatozoizii pregatiti.
Transfer de zigot intrafallopian
Micul embrion de numai 4 sau 8 celule obtinut prin fecundare in vitro este plasat direct in trompa prin colioscopie.

Insamantarea artificiala

Este o tehnica simpla, care permite depasirea unei dificultati datorate viitorului tata, care:
• fie ca sufera de impotenta, ceea ce nu inseamna ca ar fi steril
• fie ca sperma lui e prea saraca in spermatozoizi si este nevoie sa fie concentrata.
In anumite cazuri de sterilitate a partenerului, insamantarea se practica utilizandu-se sperma unui donator anonim.
Tehnica consta in introducerea in caile genitale feminine de spermatozoizi colectati prin masturbare. Sperma poate fi colectata o singura data, daca spermatozoizii sunt suficient de numerosi, sau de mai multe ori, in caz contrar. Ei sunt concentrati si tratati cores­punzator, pentru a-si dobandi proprietatile fecundante.

Insamantarea cervicala

Spermatozoizii sunt depusi in vagin, la nivelul colului uterin. Fecundarea are loc absolut natural.

Insamantarea intrauterina
Spermatozoizii sunt depusi direct in interiorul cavitatii uterine, prin traversarea orificiului colului.

Insamantarea intraperitoneala
Spermatozoizii sunt depusi in peritoneu, in vecinatatea trompelor si ovarelor.

www.copilasul.com/viitoarea-mama-nasterea/1/Procreatia-asistata-medical-fecundarea-in-vitro-transferul-embrionilor-transfer-de-gamet-de-zigot-insamantarea-artificiala-BM-COM.php" target="_blank">sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Michelle stau cu pumnii stransi ca sa ne dai vestea cea mare!Stiu cum e asteptarea asta, te termina.Nu stiu daca am facut testul prea devreme dar simt ca nu sunt gravi asa ca nu vreau sa ma mai amagesc singura.Sa-mi vina o data uratii astia....eu sun inca in cumpana daca sa-mi iau teste de ovulatie sau sa ma las in plata Domnului?Te imbratisez cu drag si curaj ca se va intampla,din pacate minunile (caci a avea un bebe e o minune) se intampla cand vor ele nu cand vrem noi din pacate.Destinul e porc cum am mai spus!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by musettepink

Michelle stau cu pumnii stransi ca sa ne dai vestea cea mare!Stiu cum e asteptarea asta, te termina.Nu stiu daca am facut testul prea devreme dar simt ca nu sunt gravi asa ca nu vreau sa ma mai amagesc singura.Sa-mi vina o data uratii astia....eu sun inca in cumpana daca sa-mi iau teste de ovulatie sau sa ma las in plata Domnului?Te imbratisez cu drag si curaj ca se va intampla,din pacate minunile (caci a avea un bebe e o minune) se intampla cand vor ele nu cand vrem noi din pacate.Destinul e porc cum am mai spus!

Ai mare dreptate "destinul e porc"!

Mergi la inceput

Din motive pe care nu vreau sa le spun,ma voi retrage cateva zile de pe forum...voi reveni nu va faceti griji,dar acum sunt putin cam prea trista sa mai scriu...am sa fac o pauza cateva zile,nu av suparati pe mine!Va voi citi din umbra!si va tin pumnii celor care asteptati sa afceti testele care sigur vor iesi pozitive(si mie imi tin pumnii)....Ma doare rau pierderea fetitei si cred ca nimik pe lumea asta nu e mai dureros decat sa iti vezi copilul mort sau sa il pierzi copilul mult asteptat...Am nevoie de o perioada numai pt mine,sa ma adun putin...Va voi scrie de luni...pana atunci numai bine fete dragi!Iar m-a dat plansul....ce as da sa nu mai doara atat de tare...

Mergi la inceput