Din ce motiv v-ati casatorit?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Gabriel, bine ai venit!

Eu una nu-s adepta vorbei "zaharul strica cafeaua iar casatoria, dragostea". Sunt maritata si pun si un strop de zahar in cafea...

On topic (si direct la intrebare): din dragoste, bre! Si ai mei amenintau cu infarctu', da' bine ca nu s-a produs... La noi a fost si mai nasol... eu ramasesem insarcinata, oricum stabilisem nunta in vara lui '99, nasol ca socru' meu a murit in mai... iar noi am facut, in ordine: casatorie civila in decembrie, bebe in februarie, nunta si botez (separat) in mai. Pai cum sa nu zica mama ca o-ntzeapa la inima????

Dora, mami de Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

gabriel bine ai venit.
casatoria, moartea dragostei ... eu vad cam asa, dupa ce am stat si am analizat cateva cupluri cunoscute si cam in cauza. in concubinaj (ca pana la urma asa se cheama) e o atmosfera de oaresce independenta, cand se intra in casatorie apar multe alte griji ... casa, masina ei, masina lui, copil/copii ... si lista poate continua. poate multi inca nu sunt pregatiti pt asumarea unor astfel de responsabilitati si de-aici se produce "ruptura". e drept ca si intr-o casnicie poate sa fie fiecare cu a ma-sii, dar eu prefer ideea ca amandoi trag la aceeasi caruta.
hai ca am batut campii cu gratie, sper sa se fi inteles ceva!

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina.C spune:

Eu am un prieten, care s-a casatorit din "criza" de varsta.Zicea ca daca nu se insoara acum, nu o va mai face poate niciodata, ca anii trec, ca imbatraneste, ca are si el o varsta cand trebuie sa se vada la casa lui, cu familie si copii, ca toti prietenii lui sunt insurati... Bine-nteles ca nu a mers relatia, dupa cateva luni a divortat.

Eu, nu am fost casatorita, urmeaza sa o fac la anul.Nu vreau sa ma marit pt.a imbraca rochia alba de mireasa, vreau sa ma casatoresc pt.ca cred in institutia casatoriei, pt.ca vreau ca copiii mei sa se nasca si sa creasca intr-o familie sanatoasa, si nu in ultimul rand, vreau sa ma casatoresc pt. ca IUBESC omul de langa mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

quote:
Originally posted by Cristina.C

vreau sa ma casatoresc pt. ca IUBESC omul de langa mine!

Eu cred ca singurul motiv valabil pentru a intra intr-o casatorie acesta este (cel pe care l-ai spus si tu):

Pentru ca il iubesti pe omul de langa tine, si te simti implinit traind impreuna cu el!

Celelalte motive:

- ai o anumita varsta si nu mai vrei sa stai singur;

- trebuie sa intri in randul lumii (ce-o sa zica lumea?);

- e bogat;

- asa te-a sfatuit mama;

- e destept (dar tu nu simti iubire pentru el, ci doar iti "gadili" orgoliul ca ai langa tine un barbat destept);

- s-a casatorit pana si sora ta, iar tu n-oi fi mai proasta s.a.m.d...

...toate aceste motive nu le consider valide pentru a intemeia o familie. Este parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

Eu si (sper ca si el :-))ne-am casatorit di dragoste. Ne iubeam si ne iubim nebuneste. El nu avea nimic pentru care m-as fi putut casatorii cu el eu de asemeni. Am stat 2 ani si jumatate cu socrii mei si a fost minunat. La noi a mers, avem 8 ani de casnicie si ne iubim ca la inceput poate chiar mai mult. Important este sa nu cazi in monotonie.
Este adevarat ca dupa ce te casatoresti se schimba ceva: non stop este prezent, non stop esti prezenta este imposibil sa nu te mai si calci pe bataturi. Important este sa sti sa lasi mereu suficient spatiu astfel incat sa mai si respire cel de langa tine. Daca-l sufoci s-ar putea sa il/o pierzi.
Noi suntem foarte moderni! Avem o fetita de trei ani si el mi-a 'permis' sa plec sa fac doctorat trei ani, el ramanand acas cu fetta. Este minunat dar nu toata lumea este capabila nici macar sa inteleaga de apoi sa faca asa ceva.
Eh, fiecare casnicie cu tiparul ei!
Concluzia: fi foarte sigurin primul rand ca o iubesti ca pe tine in primul rand si ca ea te iubeste ca pe ea ca sa mearga sigur!
Spor la 'pescuit' fete bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Ne-am casatorit din dragoste. Ne-am intalnit la 19 ani, el era cool (rebel ca James Dean), eu o tocilara, parea ca nu avem multe in comun si totusi dupa cateva luni m-a cerut in casatorie. L-am intrebat daca a baut ceva. Dupa mai bine de un an ne-am casatorit si au mai trecut 11 de atunci. Acum nu mai arat a tocilara, iar el este un domn respectabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Eu gandeam cam asa pana sa ma marit :
- aoleu eu nu ma mai marit, toate fetele au prieteni eu nu, o sa raman fata batrana?
- si ce bine ar fi sa ma marit sa scap de tata asta cu care ma cert non stop...chestii din astea...aveam pe atunci 19 ani, ce nebunie parca intrasera zilele in sac.
Am intalnit deci in sfarsit marea dragoste, chiar dragoste la prima vedere, doamne ce ochi m-am topit pe loc...a fost o dragoste nebuna ca in filme si inca ne mai iubim si acum dupa 13 ani iar eu, tot topita dupa ochii lui sunt. Avem impreuna un super baietel, sotul meu intreg, dragoste frate.
P.S. se zice ca, copilul seamana cu cel care este iubit mai mult intr-un cuplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krissta spune:

din dragoste ca altfel nu as fi putut

mami lu* alexa :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca1 spune:

Din dragoste.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Buna! Eu urmeaza sa ma casatoresc la anul. am fost ceruta in casatorie dupa o luna si am spus DA. Acum suntem impreuna de 7 luni si park ne stim de o viata. Bineinteles, k ma voi casatori din dragoste, deoarce din clipa in care l-am intalnit am simtit ca el va fi...Cred ca as fi acceptat din prima seara sa fiu sotia lui.
Pupici.

N.Petros

Mergi la inceput