Turul Europei - planuri si sugestii si experiente
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela_s spune:
Ira, am sa caut hotelurile, e mai greu, ca au trecut 3 ani, dar in medie au fost 100-130 euro/noapte, unele cu mic dejun, altele fara.
Revin.
anemona, drumul de la Milano spre Innsbruck si apoi spre Salzburg...trece pe langa Lacul Como, prin Saint Moritz si apoi o iei spre Innsbruck, nu sunt inaltimi mari iar peisajul e absolut minunat!
Mihaela si fetele mele
mihaela_s spune:
Am revenit:
Hotel Viena, aici n-am avut mic dejun.
Hotel Innsbruck, e cu mic dejun.
www.bestwestern.it/BW/EN/98220_hotel_Turin" target="_blank">Hotel in Torino, de fapt intr-o suburbie pe care am cautat-o 2 ore
, desi era foarte usor...doar ca nu gaseam indicatoare spre localitate...
www.booking.com/hotel/fr/mercure-nice-promenade-des-anglais.html?aid=307778&label=tripad-nice&lang=en" target="_blank">Hotel in Nice, fara mic dejun...
www.hotelmediterraneo.com/" target="_blank">Hotel in Florenta, de mic dejun nu mai tin minte...
www.hotelprincess.com/" target="_blank">Hotel in Roma
www.fenicehotels.com/hotel-venice/index-gb.htm" target="_blank">Hotel in Venetia, aici a fost cu mic dejun inclus.
Ce stiu sigur, nu merita sa stai in Venetia, noi n-am stiut...totul e foarte scump, hotelul, mancarea...apoi trebuie sa-ti lasi masina in parcarea de la "intrare" in Venetia, care e destul de scumpa, si iei vaporasul sa ajungi pe canale si stradute...e minunat, dar poate iesi mai ieftin cu un hotel in apropiere, nu stiu sigur...dar asa spuneau fetele care au fost in Venetia, eu am citit pe urma...
In Roma nu merita sa mergi cu masina, asta ne-au spus-o receptionerii, aproape de hotelul in care am stat era statia de metrou si te duce pana in "buric" sau unde vrei, biletele sunt valabile si pe autobuse dar trebuie sa stii rutele, sunt afisate in statii. Daca ajungeti pe-acolo, sa nu ratati seara in oras, oriunde ati fi, e minunat! In special Forumul Roman, dar si alte piete si fantani...
Oricum, e bine sa ai si un popas undeva, noua ne-au prins bine cele 7 zile la Rimini, ne-am odihnit, e obositor asa un maraton. Poate daca va hotarati si stati cateva zile intr-un oras nu e asa.
Nu stiu daca aveti in obiectiv Barcelona, poate e putin izolata din traseu, daca va hotarati si spre Spania, merita...si Madridul la fel, Escorialul...noi le-am vazut anul trecut, dar am fost doar in Spania.
Nici noi n-am facut un obiectiv din vizitat muzee, mai mult plimbat pe strazi, prin oras, sa vedem locurile. Am vizitat doar Schonbrunn in Viena, care nu e chiar un muzeu, e un palat, are si opere de arta, dar am avut putin timp pentru asa ceva intr-un circuit relativ scurt. Si am mai vizitat in Venetia, Palatul Dogilor si Muzeul din San Marco, de arheologie. In Florenta doar orasul vechi, care e in sine un muzeu, in Roma la fel, in Innsbruck si Torino doar am innoptat. In Milano iarasi orasul, pe noi asta ne fascineaza.
Da, in Florenta am vrut sa vedem muzeul unde e originalul David, dar am fi pierdut toata ziua la coada, era imensa...la fel si la Galeriile Uffizi ...cel de arta.
In Vatican, in Bazilica, te copleseste...e imensa...noi am stat 5 ore.
Am vrut sa vizitam Muzeul Vatican pentru Capela Sixtina, dar am ajuns prea tarziu...
Daca te intereseaza Madrid si Barcelona, pot sa-ti povestesc putin si despre ele, iar in Atena am fost acum o luna si jumatate :)).
Aaaa, in Monte Carlo am vizitat Muzeul de Oceanografie, foarte frumos! Si privelistea e minunata...n-am mai fi plecat de acolo...
Hai ca m-am intins, va pup!
Mihaela si fetele mele
Ira spune:
Da, Mihaela, ma intereseaza tot ce-mi poti povesti.
Cred ca voi ati ales hoteluri f scumpe, B&B nu sunt mai ieftine ? Sau care-ar fi cea mai ieftina cazare ? Era un lant de hoteluri formula1, sau ma insel ?
O sa pun la acest subiect (daca Oanagabriela nu are nimic impotriva) relatarile ei despre voyage-ul ei in Europa, Italia si Franta pe care le-a postat la subiectul "Sezatoarea Canadiana". Daca are ceva impotriva le voi sterge.
Eu in Atena am fost in 1996, acum 11 ani
. Banuiesc ca nu mai am info de actualitate.
In Europa am fost in Elvetia la Zurich(nu mi-a placut
), partea germana, apoi in Franta si Olanda (am adorat), Germania - the best
, Austria, Ungaria, Grecia, Bulgaria, Scotia - super, Anglia - asa si-asa
- gusturi strict personale.
Ira spune:
Mqqm, am uitat sa-ti multumesc pt. sfaturi.
Din postarile Oanei :
Noi sintem la a cincea vacanta pe care o facem numai in apartemente inchiriate pe internet. Si majoritatea au fost inchiriate pe homelidays. Nu am avut nici o problema, de fiecare totul a fost exact asa cum a fost descris pe site. Deci daca te bazezi pe experienta noastra, mergi fara grija.
Eu de obicei pun multe intrebari pe email, si asa imi dam seama cit de seriosi si serviabili sint viitoarele gazde. Majoritatea iti dau un contract scris (trimis pe email). Dar am avut cazuri cind nu am avut. De fiecare data insa conditiile promise si pretul a fost exact asa cum este pe site. Odata ce platesti avansul, apartamentul este rezervat pentru tine. Ideal este sa alegi apartamente pentru care sint scrise si referinte, asa vei afla mai multe amanunte.
Noi am vizitat Italia, Spania, Grecia, Corsica cu homelidays. Anul asta mergem din nou la Roma si in Sicilia.
Vacanta placuta.
In Italia am fost prin homelidays in sud, linga Neapole. Am mai stat si in Toscana si la Roma, dar prin alte situri.
Noua aceasta formula ne-a convenit f.mult, pentru ca sintem 4 persoane (noi parintii, un copil si bunica), de obicei am inchiriat apartamente cu 2 dormitoare (sau un dormitor si living cu canapea extensibila), cu baie, bucatarie, cite o terasa (unde s-a putut). Seara si dimineata mincam de obicei acasa (ceva usor de facut) si la prinz la restaurant (pe unde ne plimbam). In aceasta formula ne costa mai putin ca la hotel si este si mai comfortabil. Ne facem itinerariul in asa fel ca sa stam o saptamina cel putin intr-un loc si sa vizitam ceea ce este in zona, intr-o raza de maxium 2 ore de masina. Daca ai rabdare si incepi sa cauti relativ devreme (in noiembrie, decembrie pentru vara urmatoare) poti gasi locuinte super la niste preturi f.bune. De exemplu in Corsica am avut un apartament chiar pe malul marii, la 5 minute de mers de plaja, mic dar f.functional, cu 600 de euro pe saptamina pentru 4 persoane, incepind cu a doua saptamina din iulie. Magazinul alimentar era chiar peste drum si ne luam in fiecare zii ceea ce aveam nevoie. Am avut o vacanta de vis si am zis ca ne vom intoarce intr-o zii.
Noi am mai utilizat si siturile urmatoare:
http://www.abritel.fr
http://www.interhome.us
http://www.holiday-rentals.co.uk
Despre poze, nu am avut nici o surpriza neplacuta, as spune ca dimpotriva, in anumite locuri a fost mult mai frumos decit ne-am asteptat.
In general intii ne facem intinerariul, alegem localitatile unde am vrea sa stam (marea majoritate inchiriaza de simbata pina simbata), datele aproximative cind vrem sa mergem si pe urma incepem cautarea pe situri in paralel cu cautarile legate de biletele de avion. Imprimam cam tot ce este disponibil, pina la un anumit pret si incepem trierea: sa aiba TV, masina de spalat, terasa, piscina (unde este cazul) etc. Pe urma le triez in functie de pret si incep cu cel mai ieftin, dar care totusi indeplineste niste conditii minime (noi mergem si cu bunica, deci etajul IV fara lift este exclus din start, etc). In continuare incep sa le scriu pe email, si ii intreb:
- care este pretul total, avansul (chiar daca este afisat, mai intreb odata) si conditiile de plata
- costuri aditionale (curatanie, garantie)
- distanta fata de diversele locuri turistice sau/si magazine alimentare
- si tot ce este important pentru tine
Din felul in care iti raspund (cit de repede, cit de detaliat, cit de amabil) iti cam dai seama daca sint obsinuiti cu turistii si cit interes au sa te aiba client. Este bine sa le spui ca vii din Canada, canadienii au un bun renume in Europa.
In general avansul l-am platit prin transfer bancar si aproape toti mi-au trimis un contract.
Daca mai aveti si alte intrebari va raspund cu placere.
Interesant este ca, in afara de o proprietara cam "zmucita" la Barcelona, restul proprietarilor au fost extrem de amabili, s-au purtat f.frumos si ne-am simtit la largul nostru peste tot unde am fost.
Cea mai frumoasa experienta am avut-o in nordul Italiei, linga Bologna, proprietarii au fost un cuplu de englezi, am avut etajul I al unei vile splendide, cu o priveliste exceptionala, cu o mobila superba, ca din filme. Propietarii au plecat intr-o zii de acasa inaintea noastra si au lasat usa deschisa la apartamentul lor (scara fiind comuna). Ne-am simtit f.onorati de o astfel de incredere. Unde mai pui ca nu ne-au cerut nici un avans, au zis ca daca venim tocmai din Canada, cu siguranta sintem seriosi .
Este f.important ca in cursul corespondentei pe email sa reusesti sa dezvolti o relatie de respect si simpatie, deci nu fiti prea "expeditivi" si nici "zgirciti" cu comentariile.
Daca mai gasesc din postarile ei mai pun, poate revine si ea cu detalii
, ca face excursiilea astea minunate in Europa de 5 ani.
oanagabriela spune:
Ira,
Nici vorba de suparare
, eu am scris toate aceste amanunte din dorinta de a ajuta pe toti cei cu "dorul de duca" ca noi...
Parerea mea este sa va faceti un plan poate mai putin ambitios, dar care va va permite sa savurati mai in tihna toate aceste locuri minunate. Noi am ales de fiecare data si cite un intermezzo la plaja (din 4 saptamini, cam 10 zile in total) care sa ne permita sa ne odihnim si ca Antonia sa se bucure de mare si soare...
Avantajul unui apartament pentru o saptamina este ca nu faci bagajele in fiecare zii si faci si economie la mincare...
Cind Antonia era mai mica (3-4 ani) dormea in masina si in carut, asa ca ii trecea timpul mai usor. Cind a crescut, era deja antrenata si ii se pare normal sa petreaca citeva ore intr-un muzeu...In general alternam zilele f.obositoare cu zile mai lejere, eventual cautind si ceva pe gustul ei (un parc, mers cu vaporul, magazine
).
Ramona J spune:
Interesant! Eu sint in cautari sa ma inscriu pe un site cu home exchange. Si mai ieftin, adica nu costa nimic!
Dar e buna de luat in considerare varianta asta in caz ca nu se gasesc doritori la varianta gratuita.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
anemona spune:
mQQm, Mihaela_s, multumesc pentru raspuns. M-am uitat pe harta si am vazut doua trasee posibile:
- unul pe autostrada, care trece prin Bellinzona - cel recomandat de mQQm
- altul care cred ca este pe drum national, prin Como - Saint Motitz, cel recomandat de Mihaela.
Eu as vrea sa merg pe drumul mai usor de parcurs, in sensul de a nu avea serpentine din alea grele, care sa ne oblige sa mergem cu 30-40/ora, sa facem cine stie cat pe drum.
Aveti idee cam cat se face pe fiecare varianta? Am vazut ca fiecare din voi a luat-o pe alta varianta, poate va mai amintiti cat a durat drumul (macar orientativ).
Multumesc muuuuult !!
mihaela_s spune:
Ira, stiu ca am stat in hoteluri scumpe, adevarul e ca ne-am permis
, n-am fost pe cheltuiala noastra, a fost cadou de nunta de la sora mea(ea sta in USA), ea s-a ocupat de rezervari si plata, iar ideea ei a fost sa fie hoteluri cat de cat in orase, sa nu facem kilometri pana in centru. Ea fusese cu un an inainte prin Europa si avea experienta. Dar ai dreptate, sunt lanturi de hoteluri care sunt ieftine, Accor, Etap si Formule 1...doar ca in Italia nu exista lanturile astea, iar sora mea spunea ca hotelurile de 2 stele, uneori chiar si cele de 3 stele lasa de dorit...dupa cum ai vazut, in Roma am stat la unul de 4...
anemona, drumul a durat cam 6-7 ore, ne-am oprit in St. Moritz sa ne plimbam si dezmortim putin, si undeva prin munti sa admiram peisajul. Nu sunt curbe multe, drumul ni s-a parut ok...
Mihaela si fetele mele
Laura T spune:
anemona, drumul de la Milano spre Innsbruck si apoi spre Salzburg...trece pe langa Lacul Como, prin Saint Moritz si apoi o iei spre Innsbruck, nu sunt inaltimi mari iar peisajul e absolut minunat!
Mihaela si fetele mele
[/quote]
Exact bucatica asta de drum ma intereseaza si pe mine, ca ma bate gandul de revelion sa mergem pe acolo. O fi nasol drumul Milano-Innsbruck iarna? cel care nu e pe autostrada, care trece prin St. Moritz...
Laura si bebitele: Bianca (14 aprilie 1999) si Ramona (17 mai 2002)
poze_noi