Actiuni la Bursa RO

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ideea de baza era daca un simplu om (nu vorbesc de averi fabuloase si sume de zeci de mii de euro) poate incerca marea cu degetul intr-un stil gen Ameritrade, eTrade, Charles Schwab...ceva unde comisioanele sint mici (citva euro/dolari catre 0) si se pot face tranzactii online din calculatorul persoanal (ceva de genul o mamica care cu o mina intinde gem pe piine si cealalta incalzeste un biberon)....Warren Buffet...nu prea sint

Multumesc pentru toate raspunsurile

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Asta cu comisioane de 2 USD spre 0 merge daca ai 10 milioane ce sint bagati...dar la 10-100-1000 oameni mai renteaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonica spune:

Nu, aia la noi nu se poate. Ce poate face mamica este sa stea cu telefonul la ureche discutand cu agentul cu care lucreaza si eventual sa urmareasca cursul actiunilor pe net.
Eu raman la ideea ca nu tb sa fii expert in Bursa, urmaresti putin, te documentezi si poti avea castiguri frumusele - vezi cine da actiuni gratis, la ce firma se fac subscrieri....si sigur castigul ti-e mai mare decat dobanda la banci - bineinteles, in functie si de capitalul investit.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guestus

Asta cu comisioane de 2 USD spre 0 merge daca ai 10 milioane ce sint bagati...dar la 10-100-1000 oameni mai renteaza?

Uite eu ceva in genul www.tdameritrade.com/pricing.html" target="_blank">asta m-ar interesa...Este ceva similar?

Exista un "market segment" p-aici care fac mici tranzactii (bineinteles profit pe masura) cu un minim de capital la comisioane mici...sint destul de numerosi clientii de acest gen pentru ca in ultimul timp comisioanele merg din ce in ce mai jos si limitele de investie la fel...

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by b.nica

ce se intampla la bursa din New York cu cei care folosesc informatiile legate de anumite companii in speculatiile de la bursa?
in niciun caz la noi nu se iau masurile de acolo.daca s-ar aplica si la noi penalizarile disciplinare, sigur, bursa ar fi in castig si deasemenea, cei care si-ar incerca inspiratia(vedeti ca nu am folosit cuvantul noroc).

Corect!

La new York:
Celebra Martha Stewart a stat ceva luni in puscarie si si-a pierdut miliardele in urma acuzatiei de insider trading.

La Bucuresti:
Celebrul Calin Popescu Tariceanu este bine mersi prim ministru desi a cumparat un sac de actiuni Rompetrol taman inaintea majorarii de capital.
Celebrul Verestoy Attila este bine mersi senator desi a vandut actiunile detinute la SIF cu cateva ore inainte de a vota legea care modifica statutul acestora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by b.nica

ce se intampla la bursa din New York cu cei care folosesc informatiile legate de anumite companii in speculatiile de la bursa?
in niciun caz la noi nu se iau masurile de acolo.daca s-ar aplica si la noi penalizarile disciplinare, sigur, bursa ar fi in castig si deasemenea, cei care si-ar incerca inspiratia(vedeti ca nu am folosit cuvantul noroc).

Corect!

La new York:
Celebra Martha Stewart a stat ceva luni in puscarie si si-a pierdut miliardele in urma acuzatiei de insider trading.

La Bucuresti:
Celebrul Calin Popescu Tariceanu este bine mersi prim ministru desi a cumparat un sac de actiuni Rompetrol taman inaintea majorarii de capital.
Celebrul Verestoy Attila este bine mersi senator desi a vandut actiunile detinute la SIF cu cateva ore inainte de a vota legea care modifica statutul acestora

deci sunt eu pricinoasa?
atata timp cat nu se vor sanctiona fraudele la bursa puteti sa castigati cat sa va platiti factura la telefon(in cel mai fericit caz) si sa dormiti linistiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

alro slatina a crescut cu 182% in ultimul an. daca bagi 1 leu nu-ti platesti telefonul....logic...nu-i asa b.nica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by Guestus

alro slatina a crescut cu 182% in ultimul an. daca bagi 1 leu nu-ti platesti telefonul....logic...nu-i asa b.nica?

si daca te avanti in ziua cand scad actiunile?hai sa fim seriosi!
daca sunteti brokeri este clar ca sunteti informati.dar ce faceti cu bietii inocenti care se avanta fara precautii?
bursa este ca principiu interesanta,dar cand se baga "mafiotii"nu mai poti sa te increzi in ea.nu sunteti voi vinovati(brokerii),trebuie sa luptati ca sa renasca prestigiul bursei.

Mergi la inceput

Inapoi la oaia mea (caci nu-mi sint nici Martha nici Calin)...

Exista vreun website al vreunei firme de investitii din Ro unde se poate deschide cont on-line si alimenta contul tot on-line? Exista deci vreun website care sa functioneze ca etrade/ameritrade etc?

Website-urile pe care le-am vazut fie imi impun sa am cont la o anumita banca fie imi cer sa completez formulare si sa le trimit prin posta.

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by ocebine
Exista vreun website al vreunei firme de investitii din Ro unde se poate deschide cont on-line si alimenta contul tot on-line? Exista deci vreun website care sa functioneze ca etrade/ameritrade etc?

Asa cum ti-a recomandat Guestus, www.vanguard.ro/site/home/home.aspx" target="_blank">www.vanguard.ro.
Daca esti obisnuita cu EtradeFinancial te vei simti la Vanguard ca pestele in apa.

Mergi la inceput