BB Darius are nevoie de noi!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

mi-am amintit ca vroiam sa spun ceva si despre catetere. si Andrei are aceeasi problema, a fost intepat in vietisoara lui de e ca o sita. are venele si foarte foarte greu de gasit. la un moment dat era considerat un mare maestru medicul care reusea sa ii puna un cateter. dar pentru el s-a gasit urmatoarea solutie: i s-a pus un asa numit "port implantat". este o camera rotunda de metal acoperit cu o membrana de silicon. portul se fixeaza sub piele (Andrei il are sub clavicula dreapta) si "se infige" intr-una din venele sau arterele principale. functionarea este ca aceea a unui cateter central si e utilizat in general pentru pacienti care fac chimioterapie in mod regulat. portul se poate folosi numai atunci cand e nevoie, se infige un ac special acolo si gata cateterul. pentru Andrei e super, deoarece avem siguranta ca, in caz de urgenta, are o linie intravenoasa centrala disponibila rapid (de fapt poate functiona si ca un cateter cu mai multe linii, daca infig in el 2 ace, de ex). cand nu il folosesti nici nu se vede. probabil ca exista si potentiale probleme generate de acest port, dar, in cazul lui Andrei, medicii au considerat ca e necesar si indicat. singura "problema" este ca necesita lunar "curatare", ceea ce inseamna o mica intepatura. dar pentru cazuri mai speciale, pt Andrei, eu cred ca merita.

http://andrei.point.ro
http://b2.lilypie.com/HLo3p1.png
"Happiness is a smile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Bine ca s-a hotarat Madalina sa schimbe spitalul!
ca maine operatia pt gastrostoma sa decurga fara probleme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Buna dimineata!

Inca nu am vesti de la interventia de azi. Voiam sa va spoun altceva...

Va multumesc ca existati, ca ati crezut alaturi de mine in sansa lui Darius si ati postat aici incurajari pentru Madalina. Sigur, sigur, si mesajele voastre au contribuit la schimbarea deciziei luate de Madalina, poate astfel a simtit caldura si optimismul din "vocile" voastre. Iar eu ma bucur ca am listat mesajele si i le-am dat. Propun gruop hug

mi-am scris in agenda care unt prioritatile si sa stiti ca si eu astept cu nerabdare mutarea subiectului la umanitare.

Ajutati-l pe Darius! / www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionut7bianca spune:

buna fetelor
Lili esti o luptatoare incerci sa ajuti pe fiecare sa ti dea dumnezeu sanatate si fam.tale
ai incercat sa juti o famile si aproape ai reusit sa ajuti un copil care sta si sufera bv tie ca poti face asta dumnezeu stie sa te rasplateasca ,e pentru tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RB spune:

Lili, ma bucur ca incet, incet se contureaza si o solutie. Sper din suflet ca Darius a fie suficient de bine sa se poata face operatia. Sa ne tii la curent cu tot. Cum a fost la gastrostoma?
Un pentru bb Darius.

Raluca si BB AMALIA (22.01.2007)
www.flickr.com/photos/9278662@N06/1012232072/" target="_blank">AMALIA

Mergi la inceput

Pe la 11 am vorbit cu Madalina si era suparata ca inca nu intrase in operatie si Darius nu era mancat de 7 ore, caci nu are voie sa pape inainte de gastrostoma asa ca rabda cu greu...

Acum nu am mai sunat,ca daca deja l-au operat inseamna ca el a salon si ori e agitat, ori atipeste si Mada odata cu el. O sa incerc mai tarziu.

Ajutati-l pe Darius! / www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Off, mititelul... cat sufera! Si sufera mai mult datorita conditiilor din spital si a personalului. Ma apuca asa o ciuda cand ma gandesc ca acum ar fi putut sa fie acasa cu parintii lui, ar fi putut sa bucure de viata numai daca am fi avut si noi spitale adevarate in tara.
Imi doresc atat mult sa il vad plecat la un spital din Occident!

Mergi la inceput

mihaela - iti spun mai ales tie, ca esti din Constanta, stai cat mai departe de spitalul de acolo si multumeste-I in fiecare zi Domnului ca nu ai luat nimic de acolo, nici tu si nici Eva, cand ai nascut. Pentru Darius acolo a fost inceputul filmului de groaza pe care il traieste azi.
Malformatia la inima nici macar nu e asa de grava, insa complicatiile pe care le-a dobandit datorita Klebsiellei luate de acolo ii fac viata un chin.
Eva si ochisorii ei frumosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_cel spune:

lili, despre ce complicatii e vorba de a ajuns intr-o situatie atat de grava?

http://andrei.point.ro
http://b2.lilypie.com/HLo3p1.png
"Happiness is a smile"

Mergi la inceput

doina- klebsiella o are de 9 luni si este deja destul de grav. Am citit pe net ca multi bebelusi mor in cca 3 luni sau rezista cum a facut Darius, insa bacteria devine din ce in ce mai rezistenta si greu de eliminat. Are nevoie mai mereu de tratament antibiotic pentru a o tine in frau si a combate alti microbi intraspitalicesti, luati pe fondul unui organism slabit. Adica ma gandesc ca o malformatie la inima nu presupune neaparat si o viata cu antibiotice, insa pe el s-a incercat deja cam totul. faptul ca la Cta nu a fost intubat si lasat sa respire singur 4 sapt, ba chiar hranit cu bibe in conditiile unei secretii abundente pulmonare, a agravat starea lui generala. Cand au ajuns la Bucuresti au sarit doctorii pe el, dar si pe mama "cum a putut sa-l tina atat asa?" de parca ea avea vreo vina...
In sfarsit...voiam sa va spun ca abia la ora 13 l-au bagat si pe el in sala . I-au pus si gastrostoma si cateter, motiv pentru care a iesit de acolo ciuruit ca dupa razboi. Monatarea unui cateter dureaza cam 3-4 ore si din cauza asta au iesit din sala abia la h16, lihnit de foame, caci el era obisnuit cu mese regulate - gavat fiind. Asadar din cauza agitatiei simtite, a chinuielii indurate, a foamei ce-l incerca, a facut 39,6 febra si in post operator a primit doar paracetamol ca si calmant. Ok, poate era bun pt scaderea febrei, insa durerea de la interventii si foamea nu o amagesti cu paracetamol, asa ca Madalina a cedat psihic si i-a cerut doctorului un sedativ, mai ales ca hranirea prin perfuzie va dura 3 zile. Probabil ca nu i-a convenit doctorului, poate s-a si suparat de interventie, insa s-a saturat si Mada de tratamente preferentiale; adik alti copii sunt linistiti dupa o apendicita si Darius nu, ca el e rezistent si poate sa indure, a mai facut-o si pana acum Colac peste pupaza il doare si dintele care se chinuie sa-i iasa, punem febra si foame = chin.

merg sa halesc si eu ceva desi simt ca nu prea intra...Le-as face ceva doctorilor astia...
Of, parca plecarea e mai departe ca niciodata...

Mergi la inceput