sotul meu are azoospermie si FSH-ul peste limita!
Raspunsuri - Pagina 2
dma2007 spune:
asa e n-avem ce face, asta e!
singura solutie e sa speram sa fie bine!
daca tu esti ok, de ce nu faci inseminare?nu se poate?
te-ai interesat cate banci exista?tu de la care iei?
aspiranta
(cam trista in ultima vreme...) din 2006
http://tt.lilypie.com/OSx6p3.png
dma2007 spune:
cati ani ai?
esti din bucuresti?sunt tare curioasa cat de repede ati luat decizia
aspiranta
miki-miki spune:
Dma ti-am scris un PM aseara pe care cred ca nu l-ai citit. Dc ai vre-un raspuns te rog sa-l dai tot acolo.
Acum am intrat pt ca m-ai facut curiosa. Dr Damian nu a recomandat biopsia testiculara? Ti-a spus direct donator fara o alta investigatie? De ce? Din cauza FSH-lui?
Miki
dma2007 spune:
ti-am scris PM
aspiranta
iuca spune:
Eu stiu ca e o singura banca de sperma la Giulesti. Nu a fost usor sa luam aceasta decizie, e aproape un an de cand am aflat ca sotul are azoospermie. Cand am aflat a cazut cerul pe noi, am plans foarte mult, apoi am incercat sa vedem ce putem face.
Eu am 31 de ani si nu sunt din Bucuresti. Dar inseminarea o fac in Bucuresti.
vrem si noi un
- din august 2005
vio
nusy spune:
Dma: am aceeasi nedumerire ca si Miki.De ce nu v-a propus biopsia si v-a dat sanse zero? Sincer,eu ma asteptam sa va vorbeasca despre biopsie, de aceea ti-am recomandat sa mergi la el,pentru ca i-a facut sotului lui Pisix si i-a gasit gigei.Oare din cauza FSH asa mare? Dracea lucreaza la Giulesti,asa ca daca te vei hotari sa faci FIV cu donator( sau inseminare)cu ea,banca va fi de la Giulesti(banca proprie de sperma a spitalului).Mult noroc!
Nusy
vrembebe spune:
DMA - si sotul meu are acceasi problema- azoospermie. noua ni s-a recomandat punctia sau biopsia, chiar daca avea FSH peste limita superioara. nu s-a gasit nimic (chiar doctorul care a facut punctia ne-a spus ca o face ca sa ne arate ca nu e nimic). ulterior am aflat de la dr. soare ca e normal sa nu se gasesca ceva atat timp cat FSH-ul este marit. cica un FSH mare inseamna ca e o problema cu producerea gigeilor.
am facut si noi 3 inseminari de la donator la giulesti. indoilei am avut si noi de fiecare data. nu s-a prins nici una. dupa inseminari am aflat de dr soare si am spus ca se merita sa incercam ceva tratamente ca poate apar si
. tratamentul l-am inceput la inceputul anului, FSH-ul a mai scazut, e aproape de limita superioara si au inceput sa apara si niste
rahitici, dar sunt acolo. acum vrem sa se inzdraveneasca si sa se inmulteasca, ca sa avem si noi de un ICSI. daca nu vom reusi sa obtinem ceva, ne vom intoarce la donator, dar mai intai vrem sa stim ca am facut tot ceea ce puteam face si ca donatorul e chiar ultima optiune.
Succes si multa rabdare!
pisix spune:
Fetelor, de aceea se fac dozarile hormonale: ca sa indice cumva daca e problema excretorie (deci se produc totusi spermatozoizi) sau de productie (asta poate fi evidentiat de un FSH mare sau de analize genetice cu anomalii).
Probabil ca dat fiind faptul ca valorile sunt cu mult mai mari decat normale, ii e clar ca nu se produce absolut nimic acolo si de aceea nu a recomandat biopsia :-(
Imi pare foarte rau ca treci prin asta.
Totusi, desi am o f mare incredere in dr Damian, iti recomand sa mai ceri parerea si unui alt medic, totusi o decizie de acest gen nu se ia atat de usor...
Iti doresc sa ai parte de vesti mult mai bune !
PisiX,
Viitoare Mami (odata si-odata)
copilutzu spune:
quote:
Originally posted by iuca
Eu stiu ca e o singura banca de sperma la Giulesti.
vrem si noi un- din august 2005
vio
Inseminare artificiala de la donor se mai face si la SABYC.
Deci , au si acolo banca de sperma.
Este adevarat ...,muuult mai scump ca la Giuly.
Daca va intereseaza va spun si preturile aproximative ....
O sa ajung acolo ...si va voi da mai multe detalii.
Problema este ca nu stiu sigur cand. Sper ca la sfarsitul lunii august.
Vrreau sa incercam un IAD la Sabyc inaintea unui FIV, de aceea sunt cam confuza...
Va doresc BB-lani grasii si frumosi cat mai curand!!!
V A

copilutz'-> Mama diminutivelor
copilutzu spune:
Aaaa si inca ceva...sotul meu are "FSH scazut repetat -0,7mUI/ ml;LH,PRL,testosteron normale iar spermograma efectuata repetat arata Azoospermie..."
Nashpaaaaaaaaaa !!!
Ne-am obisnuit cu ideea...
V A

copilutz'-> Mama diminutivelor