Endometru, monitorizari, ovulatie, TB - cap.154
Raspunsuri - Pagina 4
Jasmin012 spune:
Pisix, daca iti cumperi teste de ovulatie vei gasi in pachet un tabel cu calcule, in functie de lungimea ciclului ti se spune in ce zi a CM trebuie sa incepi sa faci testele respective. Stiu ca se incep in saptamina a doua a CM, dar fiindca ziua de incepere a testarii difera de la un caz la altul, ar fi ideal daca ai avea un CM regulat. Daca nu, nu e o problema, dar vei consuma un test doua in plus, in fiecare luna. Iti doresc succes la FIV.
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin
24+
Lucas Daniel
pisix spune:
elly_me - ia-o cu pasi mici ...acum trebuie sa te concentrezi sa te faci bine; pana la urma s-a mai amanat putin, iar asta nu e chiar atat de grav, chiar daca iti inseala asteptarile ; e frustrant, intr-adevar dar incearca sa te gandesti ca nimic nu e intamplator si e bine ca s-a intamplat inainte sa fii cu un bebe in burtik; fii optimista si te vei face mai repede bine :-)
jasmin012 - da, slava Domnului, am regulat asa ca sper sa ma edific; eu mi-am facut mai demult intr-o luna si nu mi-a iesit deloc, iar stiu ca un medic mi-a zis mai demult ca nu as ovula lunar; sincer nu cred asta dar totusi chiar vreau sa vad cum stau; merci !
L5845 - merci de urari si de sfaturi. Stiti cumva daca iese pozitiv si daca ovulez in ziua respectiva ?
PisiX,
Viitoare Mami (odata si-odata)
L5845 spune:
pisix, asa cum spunea si Jasmin, ai in cutia cu teste si graficul care sa-l citesti in functie de CM, iar daca testul e pozitiv, inseamna ca maine sau poimaine cel tarziu (adica in maxim 24-36 de ore) are loc ovulatia si trebuie sa nu ratezi momentul.
si multa bafta la
, ca sa iasa curand cele II, dar la test de gravi, de data asta
.
Poze nunta Timisoara
Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Lau-Meli
si 
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!
felicia_ spune:
Elly, uite un
sa te simti mai bine! Ai grija de tine, nu te mai gandi acum ca se amana planurile de bb, importanta e sanatatea ta in acest moment!
pisix,
cel mai siur si mai sigur ai sti daca ti-ai face o munitorizare ecografica. Eu nu am reusit sa ma edific cu testele de ovulatie, dar la mine e si neregulat Cm, deci era mai dificil. Daca tu ai CM regulat, eu zic ca ovulezi, ca un ciclu anovulator ar fi mai lung, sau mai scurt decat celelalte. Bafta cu testele si la fiv-ul din toamna!
Jasmin
eu sunt bine, optimista si nu prea,(cand vad cat hazard e la fiv...)dar merg cu speranta inainte! Pe 3 sept merg la eco si apoi incep stimularea (cand va pica z 21)
Lau 
poze
Jasmin012 spune:
Feli,
, stiu ca FIV-ul se reuseste de foarte putine ori de prima data, dar cine stie, poate ca tu vei fi unul din cazurile fericite si vei reusi din prima...iti doresc asta din toata inima. Crede si ti se va intimpla. Hai ca nu mai e mult pina in septembrie...
Intrebasem si eu ce se intimpla daca se face spermograma fara abstinenta? Cam ce fel de rezultat poate sa dea? Cu mare diferenta?
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin
24+
Lucas Daniel
Jasmin012 spune:
Pisix, stiu ca se poate ca cineva sa nu ovuleze luna de luna. In general ovarele lucreaza alternativ, unul o luna, altul in celalta...daca ai problema cu unul din ovare, e posibil ca in luna in care ar trebui sa ovuleze acel ovar sa nu se produca totusi ovulatia. Spun asta din proprie experienta, ca eu am avut un chist pe ovarul drept si din cauza asta nu ovulam, iar cum stingul era slab dezvoltat nici el nu-si facea treaba... dar probabil ca daca nu-l crezi pe acel doctor stii tu mai bine de ce nu crezi. Uneori doctorii se inseala, nu le stiu ei chiar pe toate.
Elly, cum te mai simti?
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin
24+
Lucas Daniel
andriushca spune:
quote:
Originally posted by Jasmin012
[Intrebasem si eu ce se intimpla daca se face spermograma fara abstinenta? Cam ce fel de rezultat poate sa dea? Cu mare diferenta?
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin24+
Lucas Daniel
buna, ma bag si eu ca musca: am auzit pe cineva povestind ca a avut rezultat mai bun cu abstinenta de 1 zi (adica o zi da, una ba si a 3-a spermograma)decat cu abstinenta cum zic ei 2-5 zile. nu stiu care ar fi explicatia exacta, dar stiu ca
nu mai sunt buni cu cat e mai mare abstinenta.ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
Jasmin012 spune:
quote:
Originally posted by andriushcaquote:
Originally posted by Jasmin012
[Intrebasem si eu ce se intimpla daca se face spermograma fara abstinenta? Cam ce fel de rezultat poate sa dea? Cu mare diferenta?
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin24+
Lucas Daniel
buna, ma bag si eu ca musca: am auzit pe cineva povestind ca a avut rezultat mai bun cu abstinenta de 1 zi (adica o zi da, una ba si a 3-a spermograma)decat cu abstinenta cum zic ei 2-5 zile. nu stiu care ar fi explicatia exacta, dar stiu canu mai sunt buni cu cat e mai mare abstinenta.
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
Andreea, multumesc pt raspuns. Si stai linistita, nu te bagi ca musca-n lapte.
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin
24+
Lucas Daniel
pisix spune:
Jasmine012- asa cum zici tu ar putea avea o logica ...Ideea e ca nu credeam, pt ca din 6 medici doar doi au avansat ideea ca nu as ovula si nu erau niste medici prea ...straluciti, ca sa zic asa.
Mai e o chestie: in ultima vreme, am inceput sa-mi constientizez momentul ovulatiei - adica eu cred ca simt cand ovulez. Am niste dureri specifice, la acelasi moment la CM, insotit de scurgeri de un anumit fel. Si pare lunar. Pe de alta parte, nici la ecografii, nici la HSG, nu mi-a iesit ca as avea o problema pe vreun ovar.
In fine ...cat despre spermograme ...nu stiu ce sa zic, sotul meu a facut peste 10 intr-un an de zile si nu i-a spus nimeni ca o abstinenta prea lunga i-ar putea influenta calitatea.
De altfel, nici nu prea stiu de ce ar putea fi asa : spermatogeneza dureaza 3 luni, nu ?
PisiX,
Viitoare Mami (odata si-odata)
miki-miki spune:
Na ca vin si eu ca musca in lapte
, ca pe aici nu am ce cauta. Cele care ma cunosc stiu ele de ce spun asta.
Dc abstinentza e mai mare de 5 zile gigeii sunt decedati sau au mobilitatea mai proasta , iar dc e mai mica de 2-3 zile sunt putini.
Pisix
, scurgerea aia pe care spui tu ca o ai arata ca un albus de ou? Dc da, asta arata ca vei ovula
Dc are o consistenta mai lipicioasa (adica ca se intinde) at e f bine. Ac secretie ajuta gigeii sa ajunga la destinatie.
Off fetelor, pana sa descopar eu ac forum credeam ca in f luna in perioada de ovulatie am vre-o infectie si ii dadeam cu spalaturi cu bicarbonat
si cu supozitoare . Ma dureau ovarele de ziceam ca mor si cand colo eu ovulam
. Ce inseamna lipsa de informare.
Pupici.
Miki