Rugaciune colectiva pentru a avea un copil
Raspunsuri - Pagina 9
ali spune:
Anaoi cand mai vorbesti cu parintele intreaba ce ar trebui sa facem celelalte fete care nu stau in Bucuresti.Noi nu avem cum sa ajungem la biserica .E posibil numai sa tinem canonul? Sa citim rugaciunile si atat?
ali
aditi spune:
Alexela,
multumim ca te vei ruga si pentru noi la Bis. Sf. Spiridon.
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si un bebe cat mai curand!!!
Cleopatra,
Multumiri pt. toata rabdarea pe care o ai sa postezi rugaciunile si acatistele. Sa te rasplateasca Dumnezeu!!!
Eu mi-am listat cateva dintre ele dar am renuntat deoarece mi-am cumparat Acatistier, de la Manastire, in care sunt o multime de acatiste si cred ca e bine sa il avem in casa pt. orice nevoie. E putin mai scump dar merita. Fetele care nu-si permit sa-l cumpere pot sa listeze dupa cum le-ai scris tu, e o idee f buna.
Dragele mele,
Va doresc inca o data sa fiti puternice si sa tineti postul pana la capat, va va face mult bine atat sufleteste cat si trupeste. Eu m-am straduit si cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit in toate posturile pe care am vrut sa le tin(si Postul Mare ca e f lung). Sa nu va imaginati ca nu am fost ispitita, ba dimpotriva atunci ma enerva cineva mai mult sau mi se oferea de mancare ceea ce-mi placea f mult, insa am reusit sa trec,Dumnezeu are grija sa va opresca la timp, trebuie doar va rugati. La sfarsitul postului sau cand simtiti voi ca e necesar, e bine sa cugetati la viata voastra si sa va spovediti, impartasiti. Veti simti o usurare imensa si o liniste profunda.
Eu am 40 Kg/1,58/31 ani. Imaginati-va cum arat, f slaba si din ac cauza toata lumea imi spunea sa nu tin post. m-am ambitionat si am tinut insa nu am lesinat niciodata pe drum(fac naveta zilnic)spre serviciu sau altundeva, ba mai nult m-am ingrasat 1 kg in Postul Mare(nu stiu de la ce). deci se poate,cu hrana cat sa nu va fie foame si rugaciune cat puteti.
Va trimit rugaciunea pe care o citesc in fiecare dimineata in zilele de post,(se gaseste in orice carte de rugaciuni, cred) la un moment dat veti putea spune si in drum spre serviciu pt. ca puteti retine din ea esenta, sper sa va ajute.
Rugaciune in vremea postului
Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului, cel ce mai inainte ai intocmit, prin Legea Ta, aceste zile de post , la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam, intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ducem postul la bun sfarsit, spre marirea numelui tau celui preasfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omararea patimilor si biruinta asupra ispitelor;ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele ducatoare la moarte si sa petrecem cu buna placere inaintea Ta intru toate zilele vietii noastre. Ca Tie se cade a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase Dumnezeule si Tie marire inaltam, impreuna si celui fara de inceput al Tau Parinte si preasfantului, bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor . Amin.
Dumnezeu sa va intareasca si sa va dea liniste in suflet!
Aditi
aditi spune:
Mi-am refacut si eu lista cu fetele.
Anaoi ti-am corectat numele si pe lista mea.
Koko te-am trecut si la mine pe lista.
mmc_nd spune:
Dragele mele, ma alatur si eu rugaciunii voastre, care este mai puternica atunci cand este rostita de mai multe persoane. Numele de botez este Malina Mihaela.
Dupa cum probabil stiti, azi a inceput Postul Maicii Domnului. Este foarte de folos sa-l tineti si sa va spovediti. Asa cum spuneau alte fete, nu-i greu daca va propuneti sa-l duceti pana la capat si va rugati la Bunul Dumnezeu sa va dea putere.
Multumim pentru informatiile despre biserica Sf. Spiridon, am sa caut sa ajung si eu acolo cat mai repede.
Va scriu un link cu multe rugaciuni folositoare:
http://www.ortodox.as.ro/acatiste/index.html
Doamne, ajuta!
koko_1 spune:
quote:
Originally posted by aditi
Mi-am refacut si eu lista cu fetele.
Anaoi ti-am corectat numele si pe lista mea.
Koko te-am trecut si la mine pe lista.
Aditi, multumesc din suflet
. Dumnezeu sa ne ajute pe toate sa ne vedem curand burtici fericite!Va spun ca este primul post pe care mi-am propus sa il tin si sper sa ma ajute Dumnezeu, alaturi de voi, pentru ca suneti niste suflete mari, niste fete extraordinare.Va multumesc !

koko
cleopatra70 spune:
Buna,dragele mele!Va dau o veste f.buna.Acum cateva minute am vorbit dar f.scurt cu parintele Iordache de la biserica Sf.Spiridon din Bucuresti si mi-a dat un canon,nu am putut sa-i pun nici o intrebare ca era ocupat.
Canonul e urmatorul:40 de zile post,Acatistul Maicii Domnului-Paraclisul Maicii Domnului(dimineata),Acatistul Sf.parinti Ioachim si Ana,Acatistul Sf.Spiridon numai in aceasta ordine,infranarea trupului pe tot parcursul celor 40 de zile,luni marti,miercuri si vineri se fac dezlegari la preot,eu am fost si ieri si azi,sfintirea casei de 3 ori iar la sfarsitul postului se fac Molifdele Sf.Vasile,nu am inteles chiar bine cum se citesc acatistele,perioada zilei dimineata stiu dar celelalte cred ca seara,a vorbit scurt,eu sunt cam obosita.
Sa va fie de folos!
Dumnezeu sa ne auda rugaciunea!
Doamne ajuta la toate fetele!
cleopatra70 spune:
Bine ai venit,mmc_nd!Te-am trecut in listuta si ma bucur sa vi alaturi de noi!
Sa iti dea Dumnezeu cat de caurand un 
Sa ne auzim la rugaciunea colectiva!
Doame ajuta!
irinach spune:
Dragele mele, vin si eu in grupul vostru pentru a ne ruga impreuna. Am inceput de aseara sa citesc Acatistul Maicii Domnului, Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Acatistul Sf. Ierarh Spiridon. Numele meu de botez este Irina si va rog sa ma adaugati si pe mine pe lista.
Fie ca rugaciunea noastra colectiva sa o auda Dumnezeu si sa ne indeplineasca dorinta de a avea un copilas.
Alexela spune:
Fetelor,
voiam sa va spun ceva. Am tot citit ce ati scris, in legatura cu canoanele Sf. Spiridon si am luat si eu o hotarare. Eu de-abia am facut laparoscopia acum 3 saptamani si sper ca aceasta operatie sa ma ajute sa rezolv problema... Pana atunci, voi merge din cand in cand, cand voi avea timp, sa ma rog la icoana Sf. Spiridon, voi citi si acatistul Sf. Spiridon, chiar mi l-am cumparat marti, can dam fost la biserica, dar nu voi incepe canonul propriu-zis decat atunci cand incepe Postul Craciunului, daca nu se intampla minunea pana atunci. Stiti de ce am luat aceasta hotarare? Pentru ca, pentru mine, lunile astea de dupa laparo sunt foarte importante, eu aveam niste probleme si nu ovulam deloc pe cale naturala, iar la laparo mi-a facut drilling ovarian si sper sa se rezolve ceva... Chiar ieri am fost la prima monitorizare. Si nu pot pierde momentele propice, pentru ca asa vad daca a avut sau nu vreun rezultat operatia... Si nici de canon nu vreau sa imi bat joc, sa il fac pe jumatate... Plus ca la inceputul lui septembrie vom pleca in concediu... Asa ca mai bine voi incepe canonul odata cu Postul Craciunului, pe care oricum il tin de cativa ani incoace... Asta am hotarat! Dar pana atunci v-am zis, voi merge ori de cate ori voi simti nevoia la biserica, ma voi rugala icoana Sf. Spiridon, si de fiecare data voi duce si acatist cu numele voastre, va promit!
Pana atunci, tin pumnii fetelor care au inceput sau urmeaza sa inceapa canonul!!!
Pentru mine principala problema ramane, insa, mersul la biserica in fiecare luni, miercuri si vineri la slujba, o sa vad cum reusesc sa vb cu preotul, sa vad daca nu se poate si altfel...
Hai va pup!
O zi buna!
http://tt.lilypie.com/WxvEp3.png