Mamici de iulie-august 2007 (81)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

andicu multi ani fericiti in continuare!tin pumnii sa treaca cu bine necazul.
alina(din sirul coincidentelor legate de evenimentele din viata noastra) si eu am sarbatorit in 17 iunie un an de casnicie tot in spital.sotul mi-a adus mancare de la restaurant si am mancat amandoi si elisa prin cordonul ombilical inca.deci tu tot in iunie te-ai luat.
si uite ca vorbeati de pozitii de somn...eu chiar am avut lungi discutii in ungaria cu sefele de sectie de la ambele spitale de nou-nascuti.la ei toti bb-ii dorm pe burtica.se pare ca la ultimele congrese internationale in ultimii ani s-a discutat ff mult despre cat de real e riscul mortii subite la sugar daca acesta doarme pe burta.cauza ar fi aerul pe care il exspira bebelusul incarcat cu CO2 si pe care l-ar inspira la loc cu cantitati prea mici de O2 din cauza vecinatatii saltelei fata de nasuc.dar se pare ca nu exista studii clare ca asta ar fi motivul mortii subite a sugarului,aceasta fiind doar un eveniment fff izolat care tine mai mult de patologia copilului.ar ramane un risc ca bb sa faca infarct de mezenter dar este fff mic si numai daca sta numai pe burtica,si nici acesta nu e demonstrat 100%
eu am intrebat ambele dr si pe ginecologul meu care are 3 copii cum au dormit copiii lor.raspunsul a fost :pe burta.de ce ?
-este imposibil sa se inece,daca eructeaza tot continutul se scurge pe salteluta
-ragaie f usor cand sunt pusi in pat prin flexia picioruselor care imping aerul afara din stomac
-capul se modeleaza mai frumos
-tonusul muscular e mult mai bun
-articulatia soldului se dezvolta mai bine
si ar mai fi dar nu-mi aduc aminte
chestia e ca fata mea doarme noaptea exclusiv pe burta,nu are cum sa se inece in somn si eu sunt tare linistita.oricum ea asa a fost invatata.ziua cand e tare obosita si stiu ca nu "comenteaza" o pun pe lateral,in rest nu-i place.sare ca mingea daca e pe spate.si chiar am asistat la un episod cand era sa se inece din cauza pozitiei pe spate si mi-am jurat ca nu o mai las sa doarma asa.
acum eu nu sunt de specialitate dar eu din ce am citit si din discutiile cu medicii ungari am certitudinea ca bb meu se odihneste mult mai bine pe burtica si chiar e putin depasita faza cu moartea subita a sugarului din cauza acestei pozitii de somn.dar vreau sa subliniez e numai parerea mea.alina sa ma certi daca gresesc dar ea tot asa va dormi oricum...
luna poate rasturnica se rostogoleste incet si sigur spre luminita de la capatul tunelului...

alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

'Na dimineata

Am citit aproape tot din urma dar am uitat tot
Felicitari noilor mamici ( nu dau nume ptr ca nu vreau sa uit pe nimeni)Si bun venit pe lume noilor bebici
Noi suntem OK!
Am fost ieri la pediatru si avem 4300gr( am recuperat tot ce am pierdut in spital :) adica de la 3750gr) am mai cerscut 3 cm... si suntem un f cumintel.Am sa mai trimit niste poze pe mail cu noi pt ca nu stiu sa le pun aici:)
Si bineinteles cateva ca sa incurajam bebicii sa iasa din piscina la aer curat :)
p.s. Am -10kg.... sper sa scap si de restul 10 care au mai ramas:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Mamii, felicitari pentru bebe cumintzel si pentru kilogramele pierdute. Sper sa ma intorc si eu acasa cu 10 kile in minus, slava Domnului am de unde da!

LIA si domnita Miruna Demetra
Inca 1 saptamana si apoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Buna dimineata!
Ioana felicitari pentru bebelusa! Sa fie sanatoasa si tu sa te refaci repede!
Fetelor care a-ti aniversat casatoria, Andicu, Anya, Andra, Alina multi ani fericiti inainte! Apropo si eu tot in iunie m_am luat pe 18 acum 2 ani!
Andicu imi pare rau pentru ce ti se intampla, sper sa se rezolve repede sa te refaci!

MADA 35+, cu Emily

www.flickr.com/photos/9364421@N06/?saved=1" target="_blank">Noi doi+1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

N-am nascut, calculatorul meu face figuri, cred ca se prajeste in curand

Felicit si eu fetele care au sarbatorit recent!

Ne vedem peste 2-4 zile!
Simona 38+ Matei Hisham

Crash test dummies

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Andicu, Alinele si Andra sa aveti casnicii fericite si multi ani alaturi de alesii vostri.

Mamii felicitari pt bebe cuminte si kg pierdute. Daca pierd si eu vreo 10 doar la maternitate atunci mai raman doar cu vreo 3 si gata.

Alina si eu cred ca rasturnica s-a plictisit si cauta iesirea. Mai ales ca am inceput sa am si cateva contractii dar neregulate momentan.

Elena felicitari pt bebe Alexandru, sa aiba o viata superba.

Simo si eu sper sa iasa si rasturnica de mana cu Matei, bine nu chair, poate mai asteapta vreo sapt doua ca sa am si eu38-39 sapt.

Karli mersi pt majorete, oricum iti trimit un sms cand nasc. Si apoi iti cant "nu-mi raspunzi la smsssss!" Drum bun si sa te intorci cu bine! Adelutza.

Paticut . Tu lucrezi in Aviatiei? Am locuit acolo de la 5 ani pana m-am mutat aici. E cartierul meu de suflet si am vazut ca ai pomenit ceva de el mai demult.

Andicu imi pare tare rau ca ai ajuns aici cu tzatoancele tale, offf, lasa ca trece si asta si o sa fiti bine.

Aylin sanatate sotului tau si tie, ce bine ca s-a recuperat repede.

Lia data viitoare ai absenta nemotivata si te bag in consiliu. Tu mai iei tratament acum sau doar lasi natura sa-si faca treaba?

Azi la 3 ora mea (5 ora voastra) merg la eco la spital, wish me luck.

Va pup

Luna 36 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

luna abia asteptam vesti despre rasturnica.vesti bune!

alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by Luna1

Lia data viitoare ai absenta nemotivata si te bag in consiliu. Tu mai iei tratament acum sau doar lasi natura sa-si faca treaba?

Azi la 3 ora mea (5 ora voastra) merg la eco la spital, wish me luck.
Va pup
Luna 36 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Luna, macar tu lasa-ma nepedepsita ca si asa mi-e o rusine de nu pot sa va explic. Toata lumea ma suna sa ma felicite ca am nascut si eu nimic. Si vine dupa aceea obervatia care ustura - "bine, mai, da' cum e posibil?! dupa atatea saptamani de tratament acuma nasti la termen?!" Na, ce sa fac? Eu ma simt parca datoare fatza de toata lumea sa nasc mai repede, dar daca Miruna nu vrea?? Oricum nu mai fac niciun tratament de cateva saptamani, iar natura isi face treaba impecabil: vrea sa duc sarcina la termen! Bafta multa la eco! Fratele mai e prin zona?

Aylin, te asteptam cu vesti bune!
Elena, felicitari pentru bebe Alexandru! Acusi te trec fetele astea pricepute pe listutza, ca eu una nu ma pricep. Simoo! Sfaturi despre alaptat cred ca e mai nimerit sa-ti dea mamicile care deja au bebeii acasa. Oricum, e foarte important sa fii calma si sa ai incredere in tine. Daca ai vreme, citeste topicul asta deschis de andicu: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=104025. Si ea s-a confruntat cu depresia postantala. Numai bine tie si micului Alexandru!

LIA si domnita Miruna Demetra
Inca 1 saptamana si apoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Lia lasa fata sa iasa cand vrea ea ca n-ai nicio datorie la nimeni.

Fratele mai e prin zona, incercam sa-l relocam aici, el lucreaza in USA si vrem sa vina mai aproape si pt noi si pt el. Acum are deja un job, cauta sa inchirieze ceva.

Fetelor si mie mi-e frica de depresia postpartum am avut-o la Cosmin si e oribil. Concret plangi din orice si nici tu nu stii de ce, in plus te doare sufletul fara motiv.

Luna 36 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Iata-ne si pe noi acasa. De fapt chiar daca am nascut vineri luni la 17-18 eram acasa. Inca nu eram apta sa ma misc prea bine insa erau atat de multi beblusi in Elias incat ii puneau deja cate doi.
Apropos de aer conditionat sa stiti ca inclusiv in spital la beblusi aveau aer insa era setat pe 30 grade si nu era tot timpul deschis.

Si acum
Multumesc tuturor pentru urarile de bine si sa dea Dumnezeu sa fie bine la toate mamacile si la toti copilasii . Tin pumnii pentru toate care urmeaza sa nasca.

Eu sunt din ce in ce mai bine. Sa traiasca supozitoarele diclofenac pentru dureri. Azi sunt chiar fericita pentru ca e prima oara cand Dariuta a supt juma de ora la san. Pana acum nu am avut nici picatura de laptic cu toate ca am baut si ceai si multe alte lichide. Sper sa imi vina si mie ceva.
Am citit f putin din urma (de fapt 2 pagini)
Jadi te referi la apa termala de la Avene sau la alta apa? Eu ii dau cu ser fiziologic si am vazut ca nu se mai irita.

Dana cu Daria Stefania

maine este DPN - ul

Mergi la inceput