Finlanda (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aamu spune:

Buna dimineata!

Unde mai sinteti, fetelor?

Aici e iar vreme frumoasa, nu stiu insa ptr cat timp. Totusi miroase a toamna..

Eu iar am mult de lucru..seful meu cel sprinten si-a mutat biroul langa al meu, asa ca ma viziteaza intr-una.

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Buna dimineata!
Eu is prezenta, adica mereu in zona. Doar ca nu mai fac nimic interesant / deosebit.
Si la mine e vreme de toamna, adica e un pic de soare, dar nu mai are forta, se simte...
Pupici tuturor.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Cam prea multa liniste pe aici... Elena, Yael, unde ati disparut?

Lili, am fost si eu in Seppälä si tot dezamagita..Cred ca hainele de vara s-au cam dus si cele de toamna n-au aparut inca..

Nici eu nu fac nimic deosebit, doar servici si casa..
Maine seara merg la o mica petrecere. In vestul Finlandei se serbeaza "noaptea venetiana". Simbolizeaza sfarsitul sezonului.. sfarsitul verii..

Weekend placut tuturor!

Aamu

Mergi la inceput

Ce fain suna "Noaptea venetiana"! Superb.
Noi azi mergem prin padure cu colegii lui A. si apoi cica se lasa cu gratar si sauna. Ne intoarcem pe la 21.
Ieri a fost frumos afara si am dat o fuga pana la lac si am inotat, iar seara am fost la sauna.
In rest ... eu ma cam apropii de plecare si in suflet am sentimente contradictorii.
Weekend placut tuturor si distractie placuta la "Noaptea venetiana"

Liliana

Mergi la inceput

Petrecere frumoasa in seara asta, Lili!
Si maine serbati si voi "Noaptea Venetiana" asa..in doi..romantic

Aamu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.moise spune:

Salutare salutare

Hai ca mi-a mai venit inima la loc cu studiul meu - am vb cu prof.de suedeza de pe insula vecina si incepem la 1 sept, iar sotul va merge in continuare cu englza. Vom fi 7 barzauni la curs, asa ca sper ca va avea timp de toti. Abia astept.
La noi lumea este inca in pantaloni scurti si maieuri, inca se mai face plaja.Eu nu am mai fost desi mi-ar fi placut, dar este cam la 2 km de centru si mi-e cam lenica sa merg pe jos - bicicleta juniorului e stricata, asa ca........
In rest, ce sa va spun? Costin al meu a inceput gradinita si e tare fericit, mai ales ca se va intalni zilnic cu finlandeza lui Doamne ce dor de duca a avut toata vara! Acum nu prea au intrat in paine - merg la scaldat, activitati recreative,etc. Ceea ce m-a surprins f. mult este faptul ca doamna lui nu le-a predat alfabetul, dar se comporta ca si cum l-ar fi invatat. Noroc ca aproape toata vacanta am lucrat cu el.In rest, eu acasa cu piticotul - cumparaturi,gatit,curat,spalat.
Cand mergi la un interviu aici, cu ce este mai deosebit fata de cel sustinut in tara? Pun finlandezii pret pe cava anume? Exceptand limba, binenteles, si pregatirea.

Aamu, chestia cu interdictia pe 3 ani este chiar absurda.N-are nici o logica.Bine, nu indeplinesti acum conditiile, dar daca peste 3-4 luni totul este ok si vrei sa pleci iar?
Lili, pe cand plecarea? 16 sept parca?

Petrecere frumoasa amandorura, Lili si Aamu! si un weeked cat mai linistit!
tuturor!

Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin

Mergi la inceput

Sa va povestesc cum a fost ieri. Am mers cu autobuzul pana in Ilomantsi, apoi am mers prin padure si prin ploaie 6 km. Eram leoarca din cap pana in picioare, desi am avut haine de ploaie. Apoi am facut sauna, gratar, ne-a cantat un chitarist, am baut si am facut poze. Am prins un apus de soare superb.
Azi am facut un gratar si maine vom face altul.
Pe 15 sept plec acasa. Is cu inima un pic indoita, dar asta e.

Liliana

Mergi la inceput

Elena, foarte bine ca incepi cursurile de suedeza. De cate ori pe saptamana o sa fie?

Si eu m-am gandit ca n-are logica interdictia pe pasaport, sa vedem ce-o fi.. Probabil ca va trebui sa merg in Romania in toamna ca sa schimb pasaportul si o sa incerc sa aplic ptr viza in Bucuresti la Ambasada Canadei. Daca depui actele personal, iti pot da raspunsul in aceeasi zi.

La interviu e bine sa fii mai modesta, adica fara sa te scoti prea mult in evidenta. Insa in acelasi timp sa fii sigura pe ceea ce stii sa faci.
Nici CV-uri "pompoase" nu prea le plac. Trebuie sa fii deschisa si sincera.
Ei mai pun accent si pe experienta in Finlanda, de-asta e bine - in cazul in care nu gasesti repede - sa cauti macar un job de practicant undeva, se considera experienta si iti faci si cunostinte, care pot oricand sa dea informatii despre tine (recomandari).

Lili, azi iar esti la gratar? Petrecere frumoasa!
Vad ca pe-aici inca mai e caldut, cam 20 grade..nu-i chiar rau.
Si ieri, desi a fost o dimineata innorata si rece..seara a fost de vara. Si a iesit foarte frumoas petrecerea.

Aamu

Mergi la inceput

La mine e urat afara, si ieri a fost la fel ... acum ploua cu galeata si cred ca vremurile bune nu se mai intorc, din pacate.
O saptamana frumoasa tuturor

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena.moise spune:

Buna dimineata!

Adica sper sa fie buna, asa cum va doresc tuturor!
Aamu multumesc mult ptr informatii.Sotul meu a fost in aceeasi situatie cu pasaportul(ii expira in mart.2007, iar viza era valabila pana in oct.2008).A mers la pol municip(cand a fost in vacanta in RO) si, dupa ce a facut o cerere in care expune probema, i-au mai eliberat, dupa o sapt.inca un pasaport.In cele din urma treb sa se rezolve si la tine problema. Pol din Rauma nu te poate ajuta cu schimbarea pasaportului? sau treb sa mergi la Ambasada? Ma gandesc ca daca esti casatorita cu un cetatean finlandez, altfel se pune problema.

Cursurile dureaza 2 h, se tin o data pe sapt.,duminica.Sper sa-mi fie de ceva ajutor, adica sa retin ceva si sa nu fie tot efortul in zadar-al meu sot este cam cam pesimist in aceasta privinta. Dar o sa-i demonstrez ca nu-i asa.S-o fi molipsit si el de depresia specifica barbatilor finlandezi.
In legatura cu statutul de practicant, ma pot adresa celor de la kommun,fortele de munca sau pot aplica eu ptr unul din posturile gasite pe net? Chiar am vz mai multe posturi care presupuneau 20% munca in folosul kommun-ei si restul de 80% cred ce te platesc.Dar apare specificata si un nr.de lege/an, ceea ce cred ca trebuie sa ai anumite studii recunoscute (as.social, sanitar,....)
Chiar vroiam ca de la 1 sept sa-l dau si pe pici la gradi si sa-ncep, macar 6h/zi, la firma sotului, mai ales ca l-au si intrebat daca vreau sa ma duc la ei. Asta atat ptr CV, dar si ptr mine, ca sa am o activitate.
Nu stiu ce voi alege in fial, dar situatia trebuie schimbata cat mai repede.
Si la noi vreme este urata - ploaie cu galeata, grindina, tunete si fulgere, un vant rece si umed, cu aspect de vijelie, temp nu urca mai sus de 10 grade.Si cand ma gandesc ca nici nu am avut timp sa imbrac toate bluzelele si sarafanele de vara......Brrrrr !!!! Asta fuse vara, cred.

Lili iti inteleg perfect umbra de regret care te incearca.Totul este sa fii sanatoasa, sa ai multumirea sufleteasca ca tot ce ai facut ti-a fost benefic. Niciodata nu cunosti unde te duc cararile vietii, asa ca, totul este sa alegi momentul si locul potrivit - fiecare are locul lui.

Hai ca am scris cat ptr o luna.Trebuie sa ma opresc.
Va tin la curent.

tuturor

Daniela-Elena si cei 2 nazdravani Andrei si Costin

Mergi la inceput