Conceptii gresite despre islam -4-
Raspunsuri - Pagina 5
batool67 spune:
quote:
Originally posted by miereamara
Wafa Sultan este muslim, nu? Daca acele pareri ar fi fost emise de un non-muslim, ti-as fi inteles revolta, dar asa? Este o femeie educata, psihiatru, daca nu ma insel, si gandirea ei mi se pare foarte limpede si corecta. Daca toti ar gandi ca ea, lumea ar fi mai frumoasa.
Ps. Nu stiu de unde si pana unde tragi tu concluziile ca nu imi cunosc religia. De fapt, de unde stii ce religie am, doar simplul fapt ca am postat link-ul acesta, elimina din start posibilitatea sa fiu si eu muslim? Sau poate daca am US trecuta drept tara sub nick, ma pune din start in categoria non-muslim?
Islamul mi se pare frumos, doar ca este prost inteles de unii care se folosesc de acesta religie ca sa comita atrocitati.
PS2. Daca voiam audienta, postam subiectul la generale, te asigur ca ar fi fost mult mai multe raspunsuri decat aici.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
Wafa Sultan nu este musulmana, ea insasi a spus asta
batool67 spune:
quote:
Originally posted by ilse
De ce in Olanda 90% dintre baietii marocani sau turci de varste cuprinse intre 16-18 ani, de religie musulmana, se iau de fetele tinere pe strada sau in scoli, fluierandu-le sau zicandu-le tot felul de mascari, daca religia lor le interzice sa fie asa "josnici"??...precizez ca procentajul in randul tinerilor de aceasi varsta de origine olandeza get-beget si deci respectiv crestini este ceva de genul 20%?? e oare consecinta faptului ca fetele musulmane se casatoresc virgine, ei nu au "acces" la fetele olandeze si deci sunt frustrati, din punctul asta de vedere bineinteles...caci la prostituate iarasi nu cred ca ii lasa "traditia" sa mearga.
Ce ar fi sa faci un chestionar pe tema asta si sa li/l dai subiectilor mai sus numiti, ca sa poti sa ai o idee de ce fac acest lucru? Vreau date din statisticile oficiale din Olanda nu presupuneri. Dar de unde stii tu ca ei nu au acces la fetele olandeze? Vrei sa stii de ce tarile nordice au incurajat imigratia? Pentru ca crescuse procentul de persoane cu deficiente de intelect din cauza imbatranirii genetice a populatiei. De ce ar trebuie sa mearga la prostituate? Incearca sa fii mai putin sarcastica daca vrei ca macar sa salvezi niste aparente, nu iti mai da arama pe fatza.
miereamara spune:
Pai, eu am dat un link cu un interviu al ei in care afirma ca este muslim, dar mi s-a spus ca aici nu este concurs de link-uri.
Si nu inteleg care e treaba cu camasa, religia nu consta intr-un nasture descheiat sau nu, sau in niste maneci suflecate. Sa inteleg ca toate femeile care sunt musulmane si care poarta tricouri sau maieuri, sunt eretice sau nu merita sa fie muslim...scuze dar mi se pare o gandire demna de Evul Mediu.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
hannen spune:
quote:
Originally posted by miereamara
Pai, eu am dat un link cu un interviu al ei in care afirma ca este muslim, dar mi s-a spus ca aici nu este concurs de link-uri.
Si nu inteleg care e treaba cu camasa, religia nu consta intr-un nasture descheiat sau nu, sau in niste maneci suflecate. Sa inteleg ca toate femeile care sunt musulmane si care poarta tricouri sau maieuri, sunt eretice sau nu merita sa fie muslim...scuze dar mi se pare o gandire demna de Evul Mediu.
Martin Luther King Jr.
Hohoho!Ah,nu`s mos Craciun,numai ca asa-mi veni cind am vazut cum interpretezi.
Nu a zis nimeni ca nu merita sa fie muslima ,CI ca de obicei o muslima chiar daca nu poarta batic ,isi acopera bratele,picioarele si pieptul.Nu neaparat ,dar daca vad o musulmanca cu fusta pina la genunchi ,tricou si capul gol imi dau seama de gradul de religiozitate.Stiu ca aceasta afirmatie poate naste alte si alte interpretari,contoverse si speech-uri precum ca cine`s eu sa judec sau cum stiu eu cit si cum crede.
Ei bine,pur si simplu stiu pt. ca pt mine ca musulmanca pe primul loc este "multumirea" lui Dumnezeu ,NU a oamenilor.
Nu oamenii carora nu le-au placut de mine ma vor judeca,asa ca pe primul loc e Dumnezeu.
Asa stind lucrurile poate intelegi acum ce fel de muslima e una cu fusta pina la genunchi,tricou si piept dezvelit.(in primul rind ea nu-si respecta codul vestimentar pe care Dumnezeu i l-a cerut,stiu ca pt tine nu-i mare fisss,pt. noi ,da)
Islamul nu este doar o religie,de fapt e oarecum gresit spus religie.Islamul e un mod de viata ,cuprinde absolut orice aspect al vietii.
Multi zic ca unii fac si dreg "in numele lui Allah",dar ei nu stiu ca un musulman face TOT in aceasta viata in numele lui Allah.
Si cind gatim, si cind ne asezam la masa,si cind bem apa ,si cind incepem rugaciunea...In acest fel tot ceea ce facem devine un act de adorare.
Am auzit ca o data un preot(Stan ,parca)a zis "e adevarat ca trebuie sa zicem "bismillah" adica "in numele lui Allah",ca asa e/era scris dar ca ei prefera sa zica "in numele Tatalui si-al Fiului si-al Sfintului Duh")
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Marilena12 spune:
Hannen, tu stii cine este preotul Stan? Stii ca tot el ti-ar pune intrebarea: de ce stergi cu buretele obligatia pe care o aveai ca si crestina (inainte de a deveni muslim)de a-L multumi pe Dumnezeu?
De ce oare ai inceput sa traiesti in numele Domnului doar dupa casatorie, sau cum a fost cazul la tine? Te-ai gandit ca Parintele Alexandru Stan a facut doar o diferenta de traducere intre "Bismillah" si "In numele Sfintei Treimi"? Pentru ca la noi, Dumnezeu este pururea inchinat si slavit in Treime, adica Tatal, Fiul (Iisus Hristos), si Duhul Sfant.
Te felicit pentru religiozitatea ta demna de tot respectul, dar ma doare absenta ta din biserica lui Hristos, in care ai avut darul de a te naste si a te boteza. Cel putin asa am inteles, ca ai fost crestina si ai devenit muslim dupa casatorie. Sa nu interpretezi ca te-as judeca, dimpotriva, ma rog ca Bunul Dumnezeu sa te ocroteasca asa cum stie El, eu cred ca El are un plan pentru toti oamenii care Il iubesc, din partea mea, iti doresc tot ce este mai bun!
Spuneai mai sus, ca multi crestini trec la islam, mai multi decat invers: ei bine, pentru Biserica lui Hristos, acest lucru nu este o pierdere, pt ca niciodata un crestin cunoscator de Dumnezeu si iubitor de Taine nu s-ar converti la alta religie, asta fac numai acei oameni care nu au o prezenta in viata bisericii, pentru care religia devine importanta numai dupa ce ii "trage cineva de maneca", sau dupa situatie prin casatorie, se stie ca in general, barbatii de religie musulmana se casatoresc cu femei crestine (romancele le plac pt ca sunt frumoase, cuminti si bune gospodine, asta mi-a spus chiar un musulman palestinian), fara a accepta sa se converteasca ei la crestinism, mai rar barbati crestini aleg femei musulmane si se lasa condusi catre Islam.
Sper sa nu fiu interpretata gresit si sa nu creez controverse, nu ma intereseaza prea mult situatiile specifice ale fiecaruia, insa hai sa nu ne folosim de interpretari pur personale ale cuvintelor unor oameni care desi buni cunoscatori ai Islamului, sunt preoti in cel mai serios sens ortodox, iubitori de Dumnezeu in Treime.
Si ca sa dau mai multe informatii, Hannen, te-ai referit la Pr. Alexandru Stan, Profesor Univ. Dr. in Istoria Religiilor, la Facultatea de Teologie Ortodoxa- Bucuresti, membru fondator al Uniunii Modiale a Religiilor, daca ati auzit de asta. Am avut bucuria de a-l avea ca dascal timp de 2 ani.
www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
hannen spune:
Marillena,stai linistita nu isti nimic,eu sunt ok si atit timp cit nu se aduc injurii eu nu ma supar.
Poate o sa ti se para de necrezut,dar eu am fost o persoana credincioasa.Bineinteles ca nu am avut deosebite cunostinte teologice dar cit stiam si felul in care credeam a fost de ajuns incit sa-i provoace mamei mele un shoc cind a auzit de convertirea mea.Nu din cauza ca ea ar fi o credincioasa si o practicanta,o nu,din cauza ca nu se astepta ca eu credincioasa convinsa (incit ma certam cu ea) sa nu mai cred.Pe atunci nu stia mare lucru despre islam .
Ai dreptate,dupa casatorie am avut ocazia sa aflu mai multe despre islam,la vreo 2-3 ani atunci cind am inceput sa fiu interesata.Si-am inceput sa caut si mi-a placut ceea ce am gasit.
Despre "diferenta" de traducere intre bismillah si "in numele sfintei treimi" ma abtin,insa l-am ascultat de acest preot de citeva ori si mi-a lasat o senzatie nasoala.Vorbeste numai pe linga subiect ,se lauda foarte mult si are o doza de rautate ...Dumnezeu sa ma ierte ,dar mie asa mi s-a parut.
Marilena12 spune:
Parintele Stan este un foarte bun cunoscator al religiilor lumii, acum iti dai seama ca o fi avand si el defecte personale care sa razbata din discursurile sale .
Mie mi-a placut foarte mult de el, seminariile de istoria religiilor erau pline de detalii interesante legate de anumite obiceiuri ale credinciosilor de alte religii, de regula personalitati importante, cu care venea in contact in contextul vizitelor sale in diferite tari.
Nu multi studenti ii agreau metodele de examinare, insa mie mi se pareau delicioase! A intrebat o data la un examen oral: cum se numea calul profetului Mahomed, chestiune extrem de importanta , mentionata la un seminar. Bafta celui care tratase cu tot respectul aceasta informatie, notand-o in fisa de seminar, nu?
Una peste alta, I.R.-ul a fost una dintre materiile mele preferate in timpul facultatii, si mare parte din aceasta preferinta o leg putin si de stilul de predare al acestui profesor de temut, vorbesc serios, era groaza la examene, desi nu are decat vreun metru si jum. inaltime! Din cate am auzit se pare ca este complexat de faptul ca multi au tendinta de a-i subestima cunostintele si personalitatea datorita inaltimii, poate de-aia simte nevoia si el sa si le scoata singur in evidenta cateodata.
www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
denizel spune:
Hannen, mii de scuze imi cer , da' sunt si io curioasa de mor in legatura cu ceva: rimel si ruj/gloss de buze folosesti?
Cat despre faptul ca tu cunosti religiozitatea unei femei "dupa vorba, dupa port" :-))...am trecut si eu pe-acolo, da' dupa ceva dusuri reci mi-am revenit .
Partea mai faina este ca, in afara de dusurile reci (pe care nu se poate sa nu le fi avut pana acum, macar unu' miiiic, mic de tot ), vei avea surprize foooarte frumoase din partea purtatoarelor de tricouri :-).
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
hannen spune:
quote:
Originally posted by denizel
Hannen, mii de scuze imi cer , da' sunt si io curioasa de mor in legatura cu ceva: rimel si ruj/gloss de buze folosesti?
Cat despre faptul ca tu cunosti religiozitatea unei femei "dupa vorba, dupa port" :-))...am trecut si eu pe-acolo, da' dupa ceva dusuri reci mi-am revenit .
Partea mai faina este ca, in afara de dusurile reci (pe care nu se poate sa nu le fi avut pana acum, macar unu' miiiic, mic de tot ), vei avea surprize foooarte frumoase din partea purtatoarelor de tricouri :-).
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Desi nu stiu ce relevanta are ,iti satisfac curiozitatea,da folosesc.Cind am chef si timp pun si rimel
Si unghiile poti sa ti le faci ,numai sa dai jos oja inainte de spalarea rituala pt. ca apa trebuie sa te atinga peste tot .Asa ca din lipsa de timp ne facem unghiile cu oja numai la CM.
Cit despre purtatoarele de tricouri vreau sa fac o mentiune,acest lucru ma intereseaza atit timp cit ele sunt muslime(sau asa se decalara),in rest nu ma deranjeaza cu absolut nimic.Ba am prietene acum,in momentul de fata care poarta mai sumar de un tricou,si culmea ,merg cu ele pe strada,ba unele din ele mi`s dragi ca niste surori!
Mai bine ma duc la un dus rece ca abia venii de la munca si mi-ar prinde bine .
denizel spune:
quote:
Originally posted by hannenquote:
Originally posted by denizel
Desi nu stiu ce relevanta are ,iti satisfac curiozitatea,da folosesc.Cind am chef si timp pun si rimel
Si unghiile poti sa ti le faci ,numai sa dai jos oja inainte de spalarea rituala pt. ca apa trebuie sa te atinga peste tot .Asa ca din lipsa de timp ne facem unghiile cu oja numai la CM.
Hannen, daca nu ai fi zis ca tu poti evalua relatia unei musulmane cu Dumnezeu, in functie de cum e imbracata, nu m-as fi bagat sa te intreb ceva.
Eu nu stiu sigur de ce voia lui Allah este ca voi sa aveti bratele, picioarele si capul acoperite. De asemenea, nu stiu in ce conditii se pastreaza aceste cerinte.
Pot doar sa presupun ca, aceste cutume pe care le aveti sunt legate de faptul ca oamenii cu care veniti in contact in afara casei sunt si barbati, nu? Nu e bine ca un barbat sa va vada bratele sau picioarele sau parul.
Stiu ca picioarele pot fi excitante pentru un barbat, la fel si parul. Nu prea stiu care-i treaba cu bratele, da' se poate ca si ele sa ii tulbure :-))
Deci, brate-nu, picioare-nu, par-nu. Am inteles?
Da' ce facem cu ochii rimelati si incondeiati?
Am citit de curand ca, in top pentru un mare procent de barbati, inaintea sanilor si picioarelor chiar, sunt ochii unei femei.
Adica, bratele ii tulbura, nu-i tulbura, da' ochii in mod sigur, da!
Daca mai sunt si infrumusetati cu ceva rimel macar....
Daca ai si un parfum care se innemereste sa fie pe gustul vreunui trecator...
A, si inca ceva: de ce sa pui rimel pe gene? Nu esti multumita cu genele pe care ti le-a dat Allah?
Veeezi?
Foarte important: eu folosesc si rimel si gloss si parfum, port si bijuterii si picioarele si bratele la vedere. Sa nu crezi, deci, ca iti tin tie lectii :-)
Pur si simplu continui discutia pe care o am cu fetele de la mine de la biserica: ele nu poarta bijuterii, nu se fardeaza, au fuste de lungime 'regulamentara' si cred ca sunt in regula cu Dumnezeu.
Eu uite ca ma fardez, mai pun si cate o bijuterie si sunt convinsa ca sunt cel putin la fel de in regula cu Dumnezeu ca si ele .
Ca sa nu mai spun ca, ar mai fi ceva: noi trebuie sa protejam barbatii (sa nu cumva sa-i facem sa pacatuiasaca, privindu-ne :-)) ) sau ar fi de un milion de ori mai bine sa se protejeze ei insisi? (ei insisi, de ei insisi, desigur :-)))
quote:
Cit despre purtatoarele de tricouri vreau sa fac o mentiune,acest lucru ma intereseaza atit timp cit ele sunt muslime(sau asa se decalara),in rest nu ma deranjeaza cu absolut nimic.Ba am prietene acum,in momentul de fata care poarta mai sumar de un tricou,si culmea ,merg cu ele pe strada,ba unele din ele mi`s dragi ca niste surori!
Mai bine ma duc la un dus rece ca abia venii de la munca si mi-ar prinde bine .
Da, desigur! Intelesesem! Pai tocmai asta am vrut sa spun: ca vei avea surprize placute, venite tocmai de la muslimele purtatoare de tricouri :-) Cred ca "nu haina face pe om" este la fel de valabila si in acest caz :-)
Adica, tu vrei sa spui ca, intr-o tara musulmana in care 90% din femei respecta regulile vestimentare, 90% din ele sunt placute lui Dumnezeu? Pai asta ar fi raiul, mai Hannen...