Progesteron ziua 21

Progesteron ziua 21 | Autor: rocado

Link direct la acest mesaj

Buna,

ajutatima si pe mine si spuneti-mi cum este valoarea progesteronului in cazul meu!?
In ziua 21 analiza 36.73
De 2 ani sunt banuita de ciclu anovulator!!!

Roxana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Pe analizele mele arata ca valorile normale ale progesteronului in Z21 sunt cuprinse intre: 5.16-18.56

Eu am progesteron-ul fff mic 0.89 si am sanse ff mici sa raman iansarcinata .
In cazul tau se pare ca este fff mare- nu stiu ce inseamna: ai progesteron-ul pe care trebuie sa-l aiba o femeie gravida.

Poate e de bine..

Daca nu este mai da-mi si mie.

Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocado spune:

Elly, chiar imi este teama sa ma gandesc!!!
Ar fi dintr-o data mult prea usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

ai facut vreun tratament, utrogestan de ex? de obicei influenteaza valorile progesteronului.
cel mai bine mergi la medic, pentru ca nu doar sarcina da valori asa mari progesteronului.

Mergi la inceput

Buna,
Nu am facut nici un tratament, nimic, o singura data am luat utrogestan, asta in urma cu 1 an, si atunci in urma unei IA.
Acum am schimbat medicul si acesta mi-a recomandat sa fac teste de ov si apoi in ziua 21 analiza.
Asa am constatat si eu ca defapt ovulatia mea se producea in ziua 17-18 nicidecum in a 14, asa cum imi zicea fostul doc la care tot faceam monitorizari din ziua a 9 a si normal k in a 14 zi, dim foliculilor erau f mici si atunci acesta zicea k nu am ovulatie.
El mi-a zis sa o fac ca sa vada daca am ovulat sau nu, adica sa confirme sau sa infirme fostul diagnostic.
Ce ar mai putea da valori mari progesteronului?

Multumesc,
Roxana

quote:
Originally posted by psj

ai facut vreun tratament, utrogestan de ex? de obicei influenteaza valorile progesteronului.
cel mai bine mergi la medic, pentru ca nu doar sarcina da valori asa mari progesteronului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariana31 spune:

Nivelul progesteronului in singe creste odata cu cel al homonului luteinic, catre mijlocul ciclului mestrual,se va mari pentru 5-10 zile si va scadea in absenta fertilitatii
Valori normale ale testului:

- femei (preovulatie) : mai mic de 1 ng/mL
- femei (perioada mijlocie de ciclu menstrual) : 5-20 ng/mL

Valori mai mari decit cele indicate
- sarcina
- cancer adrenal
- cancer ovarian

Valori mai mici decit cele indicate
-amenoree
-amenintare de avort
-sarcina toxica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Si eu mi-am facut analiza progesteronului eram cam in a 5-a sau a 6-a zi a ciclului , valoarea a iesit cumplita 0.12. Acuma m-am mai linistit ca am citit aici pe forum ca in perioada de preovulatie ar fi normale. Nu-mi ramine decit sa ma duc sa mai fac inca o analiza a progesteronului dar nu stiu exact in ce zi?Puteti sa ma ajutati?
Multumesc,
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

in ziua 21 daca ai ciclu cu o durata cat de cat normala. mie unii medici mi-au spus ca se face la 7 zile dupa ovulatie, dar asta pp sa stii cand ai avut ovulatie.
scopul este sa determine daca ai un deficit de progesteron asta putand fi o cauza pentru care nu se fixeaza sarcina sau pur si simplu anovulatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Ce inseamna o durata cit de cit normala? Eu am CM la 31 de zile cam asa 30-31. Cum pot afla care e perioada de ovulatie? Banuiesc , ca prin z17-18, nu?

Mergi la inceput

revin cu cateva modificari.Noroc ca m-a cam pus pe ganduri ariana31 si m-am uitat din nou pe analiza.Este 36,73 dar nu ng/mL ci nmol/L ce a ce inseamna 20,4ng/mL

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by CrisaS

Ce inseamna o durata cit de cit normala? Eu am CM la 31 de zile cam asa 30-31. Cum pot afla care e perioada de ovulatie? Banuiesc , ca prin z17-18, nu?

In mod normal ovulatia la tine ar trebui sa se produca in ziua 14, deci oricum in ziua 21 ar trebui sa termine , deci poti sa-l faci in ziua 21 sau urmatoarele 3-4 zile

Mergi la inceput