FIV 126

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurel_cris spune:

MRL asa cum zice Moni trebuie sa crezi in sansa ta,doamne ajuta,capul sus iti tin pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

MRL, nu te da batuta! Nu se stie niciodata...
Marrina, bafta maine!
Valeria, Felicia,

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiramy spune:

MRLCapul sus.Trebuie sa gandesti pozitiv indiferent de situatie si abia peste doua saptamani vedem rezultatul.Hai de acum tot aia e.Ce o fi o fi dar eu sper totusi ca oricat de mici sunt sansele tot trebuie sa speri.Te pup si suntem toate alaturi de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_1 spune:

MRL, nu te mai gandi la fragmentatii, fii increzatoare, nu se stie niciodata. Parca Pussi avea unul de 4 celule si s-a prins, nu? De ce sa nu se prinda macar ala de 6 chiar daca are inceput de fragmentatie. Poate o sa-i priasca la tine in burtica.
Marrina, multumesc, si tie multa bafta. Ce-ai facut azi la eco? Am sa studiez si eu sa vad ce-i cu Cetrotide asta, sunt sigura ca ai povestit da' daca am lipsit la lectie... Vad ca tu ai rezultate super bune de data asta.
Aldolina, merci, am retinut - marti. Daca nu ma mai uit si eu in calendar. Si i-am zis si Oanei ca ne vedem vineri...
Zouzou, bine ai venit. Cam scurta vizita. Da' sa fie placuta!
Miruna, iti doresc succes, sa incepi tratamentul cat mai repede asa cum iti doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kineta spune:

FETELOR,AM SI EU O INTREBARE:calitatea embrionilor este cunoscuta de medici,de la inceputul ET,adica medicul poate stii de la inceput in functie de nr de celule,daca femeia poate duce sarcina ,sau se poate oprii in evol?CATE celule treb sa aiba un embrion la implantare? va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Ei stiu cand fac trannsferul "caracteristicile" embrionilor dar nu e o regula ca ai mai frumosi sa se prinda sau sa nu aiba probleme dupa implantare, la fel cum s-a intamplat ca embrioni mai putin perfecti sa aiba succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Kineta, mie dr. la ultimul FIV dupa ce s-a facut ET-ul si eram in salon, in pat, tot de sarcina imi povestea. Probabil si-a dat seama ca se lasa cu sarcina. Am facut atunci transferul la 3 zile cu un embrion de 10 celule si unul de 5 celule.
Dar nu poate spune daca aceasta se opreste sau nu din evolutie.

Uite ce am gasit:

Calendarul fertilizarii in vitro

Ziua 0
Extragerea ovulelor
Colectarea si spalarea spermatozoizilor

Ziua 1
Verificarea feritilizarii ovulelor (prezenta a 2 pronuclei sau PN`s)

Ziua 2
Embrionii se afla la stadiul de dezvoltare de 4 celule

Ziua 3
Embrionii se afla la stadium de dezvoltare de 8 celule

Ziua 4
Embrionii se afla la stadiuml de dezvoltare de morula (16-32 celule)

Ziua 5
Embrionii se afla la stadiul de dezoltare blastocist

Punctele critice in cadrul dezvoltarii sunt:

Fertilizarea
Stadiul de la 4 la 8 celule
Stadiul de la morula la blastocist

Grading-ul embrionar

Sistemele numerice graduale pentru embrionul format din mai multe cellule, au de obicei 4 nivele:

Gradul 1
Diviziunea celulara cu numar par de celule, fara fragmentatie

Gardul 2
Diviziunea celulara cu numar par de cellule, mici fragmentatii

Gradul 3
Diviziunea celulara cu numar impar de celule, fragmentatie moderata

Gardul 4
Diviziune celulara cu numar impar de celule fragmentare excesiva

Blastocistii sunt notati diferit, cu un numar si 2 litere. Numarul se refera la gradul de expasiune al blastocistului (1: cea mai mica expansiune; 6 – cea mai mare expansiune). Prima litera (A,B sau C) se refera la calitate masei de celule din interior ( partea din blastocist ce se transforma in bebelus) si a doua litera (A,B sau C) se refera la calitatea trophectodermului (partea din blastocist din care se formeaza placenta).

Embrionii multicelulari ce primesc gradul 1 sau 2 ajung adesea la stadiul de blastocist, cei ce primesc gradul 3 sau 4 rar ajung la stadiul de blastocist. Unele laboratoare folosesc scala inverse, unde gradul 4 embrionar este echivalentul de pe scala de mai sus. Verifica scala laboratorului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Moniland, aurel_cris, puiramy, felicia, psj va ca sunteti alaturi de mine si ca incercati sa ma incurajati. dar parca nu simt nici un imbold ca ar fi bine, deja tratamentul il fac ca sa nu zic ca deja am renuntat. Daca stiti ceva mai multe despre fragmentatiile embrionilor poate ma indrumati spre ceva site-uri ca eu una parca nu vad nimic.
M-am intalnit astazi cu marrina la Giulesti. Maine are punctia. Ar fi trebuit sa inceapa mai devreme cu Cetrotide pt ca unii folicului sunt prea mari dar este bine pt ca are un nr. suficient. O sa va povesteasca ea mai multe. Sa ii tinem pumnii sa fie bine maine. Mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kineta spune:

MONI,iti multumesc pt raspuns esti f draguta,am o curiozitate,ET nu ar fi cel mai bine sa se faca in ziua 4 respectiv ziua 5,cand ajunge deja la stadiu de morula,blastocit,de ce se face ET mai devreme,asa trebuie,nu ai idee?TU acum esti insarcinata,ce sa intamplat la ultimul fiv?ca nu am citit,dar voi citii,te

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medamaya1 spune:

Kineta, la noi in tara nu au aparatura necesara pentru a tine embrionii pina in ziua 4-5, din pacate.
MRL, trebuie sa gindesti pozitiv si sa nu-ti pierzi increderea
Va pup pe toate si va tin pumnii
Meda 7+

Mergi la inceput