ce intrebare i-ati pune unui preot?
Daca ati avea posibilitatea sa primiti un raspuns, ce intrebare i-ati pune unui preot?
---
Cristina, Ana, Maria & Teodora
---
"Following the light of the sun, we left the old world"
Raspunsuri
nelis spune:
Intrebare cu privire la ce?????
Preotii sunt oameni ca si noi si sunt sigura ca ne pot raspunde normal si firesc la multe intrebari/ binenteles decente si cu continut logic/
elenacristina spune:
Sigur ca da. La majoritatea intrebarilor pot raspunde la fel cum am raspunde toti,unii sau altii (in functie de experienta de viata, de convingeri sau credinte, de empatie sau de compasiune). "Meseria" lor presupune insa anumite competente pe care nu le are toata lumea - la fel cum medicii au o anumita competenta, sau orice alte profesii. La asta ma refer, ce intrebari le-ati adresa unor preoti, la care ar putea sa raspunda doar ei in virtutea harului divin pe care il au...
---
Cristina, Ana, Maria & Teodora
---
"Following the light of the sun, we left the old world"
Leta spune:
la citeva saptamini dupa ce am nascut, m-am dus la biserica 'sa mi se citeasca.' nu am intrat inauntru, mi s-a citit in usa, "pentru ca deocamdata nu ai voie in biserica."
printre cele citite de preot am auzit la un moment dat o rugaciune prin care ii cerea lui Dumnezeu sa imi ierte 'pacatul'.
Am fost nedumerita, dar n-am stat atunci sa ma lamureasca Parintele de ce faptul ca o femeie naste este considerat pacat. doar pentru ca bebelusul se naste, evident, nebotezat???
De ce aducerea pe lume a unui copil (si stim bine in ce chinuri se intimpla asta) o transforma pe femeie intr-o pacatoasa? (nu luam in discutie ce alte pacate ar putea avea o femeie, nici pe cele originare, ma refer strict la situatia de dupa nastere)...
Leta si un bebe
poze 2005
poze 2006 si 2007
marius spune:
quote:
Originally posted by Leta
la citeva saptamini dupa ce am nascut, m-am dus la biserica 'sa mi se citeasca.' nu am intrat inauntru, mi s-a citit in usa, "pentru ca deocamdata nu ai voie in biserica."
printre cele citite de preot am auzit la un moment dat o rugaciune prin care ii cerea lui Dumnezeu sa imi ierte 'pacatul'.
Am fost nedumerita, dar n-am stat atunci sa ma lamureasca Parintele de ce faptul ca o femeie naste este considerat pacat. doar pentru ca bebelusul se naste, evident, nebotezat???
De ce aducerea pe lume a unui copil (si stim bine in ce chinuri se intimpla asta) o transforma pe femeie intr-o pacatoasa? (nu luam in discutie ce alte pacate ar putea avea o femeie, nici pe cele originare, ma refer strict la situatia de dupa nastere)...
Leta si un bebe
poze 2005
poze 2006 si 2007
Sunt multe intrebari la care probabil nu avem un raspuns sau care raspuns poate nu este cel mai potrivit insa este normal. Citind ceea ce ai scris si titlul topicului intreb:
De ce nu mergi la preot sa-l intrebi direct ceea ce te nedumireste? Iata deja o intrebare ce poate fi pusa unui preot de cineva de aici, nu?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
Marilena12 spune:
Si cu siguranta preotul ar sti sa dea un raspuns satisfacator, precum si lamuririle necesare. Leta, este o intrebare buna, ar fi bine sa o adresezi unui parinte.
Ti-as da chiar eu un raspuns, dar nu stiu daca este suficient de patrunzator.
Cred ca pacatul care se intampla la nastere, are o legatura stransa cu pacatul originar, pacatul Evei si cu faptul ca noi suntem urmasele ei, si purtam urmarile pacatului ei, in sensul ca: la Facerea cap 3, scrie ce a hotarat Dumnezeu cu oamenii dupa ce au pacatuit; si Evei ii spune asa:
"Voi inmulti mereu necazurile tale, mai ales in vremea sarcinii tale; in dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapani."
Decaderea pe care o presupune neascultarea voii lui Dumnezeu a implicat si durerile si necazurile sarcinii si nasterii, stiindu-se ca femeia va fi pana in veci ispitita de diavol (Fac. 3, 15), si scurgerile de sange precum si vina pacatului stramosesc cu care se naste pruncul si cu care ramane cat timp nu este daruit lui Dumnezeu prin Taina Botezului.
Acestea sunt urmarile pacatului Evei, pe care noi toate le ducem cu noi pana la mormant. Izbavirea sta in apropierea cu iubire si pocainta de Dumnezeu.
Eu atat m-am priceput, in mod sigur un preot va raspunde mult mai cuprinzator si mai intelept.
Mari
miki68 spune:
Eu l-as intreba de unde a avut bani pt. casa lu' fecioru-su si pentru Passatu' nou din curte.. Da' nu cred ca mi-ar raspunde
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
Laina spune:
miki68, "misterioase sunt caile domnului"...cum vrei sa-ti raspunda?...
Elena si Antonia (3 mai 2007)
Varsta Antoniei
capra cu trei iezi spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Decaderea pe care o presupune neascultarea voii lui Dumnezeu a implicat si durerile si necazurile sarcinii si nasterii, stiindu-se ca femeia va fi pana in veci ispitita de diavol (Fac. 3, 15), si scurgerile de sange precum si vina pacatului stramosesc cu care se naste pruncul si cu care ramane cat timp nu este daruit lui Dumnezeu prin Taina Botezului.
Acestea sunt urmarile pacatului Evei, pe care noi toate le ducem cu noi pana la mormant. Izbavirea sta in apropierea cu iubire si pocainta de Dumnezeu.
Eu atat m-am priceput, in mod sigur un preot va raspunde mult mai cuprinzator si mai intelept.
Mari
stiti ce nu inteleg eu? de ce pacatul original nu a fost sters prin sacrificiul lui Isus, si nu ramane fiecare cu pacatele lui?
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
Marilena12 spune:
Jertfa lui Iisus pe cruce a condus la iertarea tuturor pacatelor, inclusiv a celui savarsit de Adam si Eva, chiar in biserica se canta la slujba de Inviere: Hristos a inviat din morti cu moartea-I pre moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le.
El a daruit iertarea tuturor. Insa parerea mea este ca desi pacatele in sine , cele savarsite pana la acel moment au fost iertate cu jertfa de sange, totusi urmarile neascultarii inaintasilor au ramas, asa cum raman si ale noastre. Citind decalogul o sa vedem ceva legat de descendenta. Deut. 5,9.
Asta poate fi mai presus de intelegerea noastra, insa este in firea lucrurilor, suportam consecintele propriilor alegeri gresite.
Este o logica marunta: daca am defrisat vegetatia pana dincolo de limite, acum suportam aceste schimbari ale climei destul de neplacute. Poluarea a atins cote alarmante si rezultatele se vad la tot pasul; nu stiu daca va mai veni Hristos o data ca sa ne salveze pe noi de noi insine. Cam asa cu urmarile primului pacat.
Mari
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
nu stiu daca va mai veni Hristos o data ca sa ne salveze pe noi de noi insine.Mari
"Si iarasi va sa vie cu slava / sa judece viii si mortii / a Carui imparatie nu va avea sfirsit" (Crezul)
De venit va mai veni, o data, dar pentru Judecata de Apoi, caci de rastignit, e rastignit in fiecare zi prin faptele noastre care aduc durere aproapelui in loc de mingiiere!