ce intrebare i-ati pune unui preot?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

quote:
Initial creeata de elenacristina

Daca ati avea posibilitatea sa primiti un raspuns, ce intrebare i-ati pune unui preot?

Am posibilitatea sa primesc raspuns la toate intrebarile mele launtrice cind merg la spovedanie in fata duhovnicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

De ce trebuie sa sufere copilasii ?
Ma refer la cei bolnaviori. E o povara mult prea mare pentru ei.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by Anina_n

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Da, cred ca intrebarea asta as pune-o si eu. Si l-as ruga sa-mi detalieze mai mult decat cu "Necunoscute sunt caile Domnului" sau "Asta-i voia Domnului", eventual cu ce s-a discutat odata la Niceea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

quote:
Originally posted by Anina_n

Uneori din cauza pacatelor parintilor, care se rasfring asupra generatiilor descendente, asa cum pacatul de la Adam si Eva s-a transmis pina in zilele noastre!

Uneori ca o incercare a credintei parintilor...si intarire in credinta...sau chiar pentru chemarea lor la credinta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ca o continuare a raspunsului primit pentru intrebarea: de ce-i femeia pacatoasa?, am sa pun un citat din Tinerii si sexualitatea scris de Mitropolitul Serafim Joanta.

"Noi nu cunoa#351;tem cum ar fi fost unirea între b#259;rbat #351;i femeie dac#259; n-ar fi intervenit p#259;catul originar. Unii Sfin#355;i P#259;rin#355;i spun chiar c#259; înmul#355;irea neamului omenesc s-ar fi f#259;cut pe alt#259; cale decât prin unirea conjugal#259; a#351;a cum se cunoa#351;te ea dup#259; p#259;cat. Cert este c#259; p#259;catul originar a afectat #351;i unirea conjugal#259; a primilor oameni #351;i a urma#351;ilor lor prin falsificarea iubirii #351;i apari#355;ia pl#259;cerii p#259;tima#351;e. Sfânta Scriptur#259; ne spune c#259; dup#259; p#259;cat, disp#259;rând armonia primordial#259;, femeia va fi atras#259; de b#259;rbatul s#259;u care o va st#259;pâni (cf. Fac. 3, 16). Astfel, tot omul se z#259;misle#351;te în f#259;r#259;delegi #351;i se na#351;te în p#259;cate (cf. Ps. 50, 6). Cu toate acestea, na#351;terea de copii este o condi#355;ie nu numai pentru înmul#355;irea neamului omenesc, ci #351;i pentru mântuirea femeii #351;i a b#259;rbatului. Sfântul Apostol Pavel spune c#259; femeia se va mântui prin na#351;tere de fii, dac#259; st#259;ruie cu deplin#259; în#355;elepciune, în credin#355;#259;, în iubire #351;i în sfin#355;enie (I Tim. 2, 15)."

Apoi, pana la Botez copilul insusi este un "pacatos" care in momentul respectiv e spalat de pacate.

Nu poti uita pacatele anterioare asa cum nu poti sterge amintirile, trecutul. Le poti insa "sterge" urmarile. Caci fiecare pacat, "cu voie sau fara de voie" se va rasfrange asupra cuiva si-i va pricinui neajunsuri.

Chiar daca te silesti sa nu faci pacate tot faci pentru ca nu poti fi egal pentru toti si atunci unul sufera sau urmasul lui. Datorita gestului tau.
Asta este una dintre neputintele noastre constanta.

De ce mor copiii, de ce exista suferinta?

In primul rand moartea este tot o urmare a pacatului primordial.
Cu ea am ramas pentru ca am continuat sa pacatuim prin micimea fiintei noastre, ba mai mult, pacatele au devenit si mai complexe decat la inceput.

Apoi, fiecare suflet are un rost si un destin. Suntem oameni nu dumnezei sa sa stim intelesul lor. Fiecare viata e un canon individual. In functie de "steaua" fiecaruia unii isi platesc pacate sau ispite. Sau ar trebui sa se schimbe intr-un fel anume.

Toti avem un sens si tot ce se intampla are un scop. S-ar produce haos daca am incerca sa descoperim careeste. pentru ca noi nu simtim si nu gandim COLECTIV, ca sa pastram UNITATEA UNIVERSALA.

Fiecare tinde in cate o directie, ba mai mult devzolta in el SPIRITUL CONTRAZICERII. Care dezmembreaza si intregeste.

Multe intelesuri pentru multe intrebari veti gasi in cartile SF. Parinti sau Dogmatica sau Referate biblice.

Sau pur si simplu, mergeti mai des la slujbele de duminica, atunci cand se talmaceste cate o pilda. Fireste, ca daca ai poti sa le pui. Preotul ar trebui sa fie bucuros ca exista oamenii care CAUTA SA INTELEAGA.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput